Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ Ford ιδρύει την Latitude AI

Η Ford ιδρύει την Latitude AI

Η Ford Motor Company ίδρυσε την Latitude AI, μια θυγατρική εταιρεία πλήρους ιδιοκτησίας που εστιάζει στην ανάπτυξη ενός hands-free και eyes-off-the-road συστήματος αυτοματοποιημένης οδήγησης που προορίζεται για εκατομμύρια οχήματα.

Με την δημιουργία της Latitude, η Ford προσθέτει μια κορυφαία ομάδα ειδικών και ταλέντων σε τομείς όπως η μηχανική μάθηση, η ρομποτική, το λογισμικό, οι αισθητήρες και η μηχανική συστημάτων ενόσω η εταιρεία αναπτύσσει και επεκτείνει τις προσπάθειές της στην τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης – συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων που αφορούν το Ford BlueCruise, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια χιλιόμετρα hands-free οδήγησης.

Η Latitude επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του πελάτη, αυτοματοποιώντας την οδήγηση σε περιόδους που μπορεί να είναι κουραστικές, αγχωτικές ή ακόμα και δυσάρεστες, όπως στο μποτιλιάρισμα ή σε μεγάλα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων. Ένας μέσος οδηγός στις ΗΠΑ σπαταλά σχεδόν 100 ώρες το χρόνο εγκλωβισμένος στην κίνηση, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης μεταφορών INRIX.

Η δημιουργία της Latitude υποστηρίζει την περσινή στρατηγική στροφή της Ford, εστιάζοντας σε τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης για οχήματα που ανήκουν σε ιδιώτες.

Η Ford προσέλαβε περίπου 550 άτομα που εργάζονταν προηγουμένως στην Argo AI σε τομείς και τεχνολογίες, όπως η μηχανική μάθηση και η ρομποτική, οι πλατφόρμες που βασίζονται σε cloud, η χαρτογράφηση, οι αισθητήρες και τα υπολογιστικά συστήματα, οι δοκιμαστικές λειτουργίες και η μηχανική ασφάλειας.

Η ομάδα της Latitude εφάρμοσε μεγάλο μέρος της εμπειρίας της στην αυτοματοποιημένη οδήγηση, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού και της υποδομής, με άξονα τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS).

Ο Sammy Omari, executive director του τμήματος ADAS Technologies της Ford, αναλαμβάνει επίσης καθήκοντα CEO της Latitude. Ο Peter Carr διορίζεται επικεφαλής τεχνολογίας, ως επιβλέπων του προϊόντος και της τεχνικής ανάπτυξης της Latitude, ενώ ο David Gollob θα είναι πρόεδρος με ευθύνη για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η Latitude έχει την έδρα της στο Pittsburgh με επιπλέον κόμβους μηχανικής στο Dearborn του Μίσιγκαν και στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Η εταιρεία θα λειτουργήσει επίσης μια πίστα δοκιμών με εγκαταστάσεις για συνθήκες οδήγησης υψηλών ταχυτήτων σε αυτοκινητόδρομο στο Greenville, S.C.

Ford

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο