Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤο TUCSON ανεβάζει τον πήχη στα SUV

Το TUCSON ανεβάζει τον πήχη στα SUV

Αν και η κατηγορία των SUVs είναι πλέον πολύ σημαντική στην Ευρώπη, ήταν ακόμα αναδυόμενη όταν το Hyundai TUCSON έφτασε πριν από δύο δεκαετίες. Από το λανσάρισμά του το 2004, το παγκόσμιο bestseller της Hyundai έχει σταθερά ανατρέψει την τάση. Τώρα στην τέταρτη γενιά του, το TUCSON εξακολουθεί να αποδεικνύεται πολύ δημοφιλές στους Ευρωπαίους πελάτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η JATO Dynamics, το TUCSON αποτελεί το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία των compact SUV στην Ευρώπη για το 2022, με 150.803  μονάδες. Αν και η ευρωπαϊκή αγορά νέων αυτοκινήτων κατέγραψε πτώση συγκριτικά με το περσινό έτος, οι πωλήσεις του TUCSON αυξήθηκαν κατά 1% σε σχέση με το 2021. Αυτή η ισχυρή απόδοση πωλήσεων οδήγησε το δημοφιλές SUV της Hyundai στην 8η συνολικά θέση μεταξύ όλων των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ευρώπη.

«Μετά από έναν ακόμη χρόνο υψηλών πωλήσεων στην Ευρώπη, το TUCSON έχει προχωρήσει τώρα ένα βήμα παραπέρα φτάνοντας στην κορυφή της πολύ ανταγωνιστικής κατηγορίας των compact SUVs» δήλωσε ο κ. Michael Cole, President και CEO της Hyundai Motor Europe. «Σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή σχεδίαση και τα πελατοκεντρικά καινοτόμα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του, η επιτυχία πωλήσεων του TUCSON αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους ευρωπαίους πελάτες προϊόντα υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ποικίλες απαιτήσεις του τρόπου ζωής τους και υπερβαίνουν τις προσδοκίες τους».

Το TUCSON γιορτάζει ένα δυνατό 2022 σε όλη την Ευρώπη

Το TUCSON αποτελεί το πιο δημοφιλές μοντέλο σε όλη την Ευρώπη το 2022, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες αγορές της Hyundai.

Στην Ισπανία, το TUCSON ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις από οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία το 2022, διαθέτοντας 21.985 οχήματα, χάρη στα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, την πρωτοποριακή σχεδίαση και τη γκάμα κινητήρων που ταιριάζει σε κάθε οδηγό.

Αντίστοιχα, στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022 το TUCSON κατέγραψε 27.839 πωλήσεις, ήτοι το 35% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας και μερίδιο αγοράς 5,3% στην κατηγορία του. Το TUCSON ήταν το πιο δημοφιλές μεσαίο SUV για τους Βρετανούς καταναλωτές και το 7o αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις συνολικά.

Στη Γαλλία, το TUCSON ήταν το πιο δημοφιλές μοντέλο της Hyundai το 2022 με σχεδόν 18.000 ταξινομήσεις. Παράλληλα αποτελεί το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις από οποιαδήποτε μάρκα στην Ιρλανδία με 6.432 πωλήσεις.

Το TUCSON ανεβάζει τον πήχη στα SUV

Με την καινοτόμο σχεδίαση και τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας το TUCSON τέταρτης γενιάς ανεβάζει ψηλά τον πήχη για τα SUVs.

Εξοπλισμένο με το κορυφαίο στην κατηγορία του πακέτο ασφαλείας, προσφέρει ηρεμία και άνεση στους πελάτες της Hyundai που το επιλέγουν. Ο ανεξάρτητος οργανισμός αξιολόγησης οχημάτων European New Car Assessment Program (Euro NCAP) βράβευσε το TUCSON με τη μέγιστη βαθμολογία ασφάλειας πέντε αστέρων.

Με τις 48V υβριδικές, πλήρως υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις βενζίνης και diesel, το TUCSON προσφέρει την ευρύτερη γκάμα ηλεκτροκίνητων κινητήρων στην κατηγορία των compact SUV. Παράλληλα, η έκδοση N Line συνδυάζει την απόλυτη δυναμική σχεδίαση, την άνεση και την προηγμένη συνδεσιμότητα με το στυλ και τα χαρακτηριστικά N που είναι εμπνευσμένα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Εκτός από το ότι είναι πολύ δημοφιλές στους Ευρωπαίους πελάτες, το TUCSON έχει ήδη αναγνωρισθεί και κατακτήσει πολλά σημαντικά βραβεία το 2022.

Η βρετανική έκδοση Carbuyer ανακήρυξε το SUV της Hyundai «Αυτοκίνητο της Χρονιάς», η Auto Express βράβευσε το μοντέλο ως το «Best Mid-size SUV» και τo ισπανικό Auto Bild βράβευσε το μοντέλο ως το «Καλύτερο αυτοκίνητο εισαγωγής της χρονιάς – SUV». Αντίστοιχα και στην Ελλάδα το Hyundai TUCSON έχει κατακτήσει τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022».

Hyundai

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο