Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ BMW Σειρά 5 εισέρχεται σε μια νέα εποχή

Η BMW Σειρά 5 εισέρχεται σε μια νέα εποχή

Σε λίγους μόλις μήνες, η όγδοη γενιά της BMW Σειράς 5 Sedan θα κάνει το ντεμπούτο της. Το νέο μοντέλο είναι πιο δυναμικό και πιο άνετο από ποτέ και αποτυπώνει μία νέα ερμηνεία της χαρακτηριστικής, κομψής, σπορ σχεδιαστικής φιλοσοφίας του. Άξια αναφοράς είναι επίσης: το BMW Operating System 8.5 με BMW Curved Display, οι καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες, και για πρώτη φορά, ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με την BMW i5.

Χάρη στην ευέλικτη αρχιτεκτονική του συστήματος μετάδοσης κίνησης, η νέα BMW Σειρά 5 Sedan μπορεί να προσφέρεται σε αμιγώς ηλεκτρικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις, καθώς και με κινητήρες βενζίνης και diesel υψηλής απόδοσης με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V.

Με την άφιξη της BMW i5 Sedan στην premium executive κατηγορία, και την BMW i5 Touring να ακολουθεί το 2024, το BMW Group θα συνεχίσει τη συστηματική επέκταση των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που προσφέρει.

Το BMW Group διαθέτει ήδη αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δίκυκλα στη συντριπτική πλειονότητα των τμημάτων της αγοράς που εξυπηρετεί με τις μάρκες BMW, BMW Motorrad, MINI και Rolls-Royce. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια ασυναγώνιστη ποικιλία οχημάτων που προσφέρουν κορυφαία κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, από τις μικρές και compact κατηγορίες έως τα μεσαία μοντέλα και την πολυτελή κατηγορία.

Το παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας BMW Σειρά 5 Sedan θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023.

50 χρόνια επιτυχίας για την BMW Σειρά 5 το 2022.
50 χρόνια παραγωγής στο εργοστάσιο του
BMW Group στο Dingolfing το 2023.
Η παραγωγή της
BMW Σειράς 5 ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια.

Η αρμονική ισορροπία μεταξύ σπορ οδηγικής απόλαυσης και άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων έχουν καταστήσει την BMW Σειρά 5 Sedan σε παγκόσμιο success story.

Μέσα σε 50 χρόνια και ύστερα από επτά γενιές μοντέλων, η Σειρά 5 καθιερώθηκε ως το πιο επιτυχημένο business sedan στον κόσμο χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, που είναι βαθιά ριζωμένο στον πυρήνα της μάρκας. Από το 1972 έως τις αρχές του 2023 κατασκευάστηκαν πάνω από δέκα εκατομμύρια οχήματα BMW Σειράς 5.

Η πρώτη γενιά της BMW Σειράς 5 Sedan κυκλοφόρησε στην αγορά το 1972. Το λανσάρισμά της σηματοδότησε επίσης την εισαγωγή ενός νέου συστήματος ονομασίας μοντέλων με το συνδυασμό τριών ψηφίων που υποδηλώνει τη σειρά του μοντέλου και την παραλλαγή του κινητήρα. Ένα χρόνο μετά την 50ή της επέτειο, η νέα έκδοση είναι έτοιμη να πάρει την παραδοσιακή της θέση στο χαρτοφυλάκιο των sedan οχημάτων της μάρκας, ανάμεσα στη μεσαία Σειρά 3 και την πολυτελή Σειρά 7.

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing. Η εγκατάσταση στην Κάτω Βαυαρία είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Ευρώπη.

Η κατασκευή της νέας BMW Σειράς 5 θα ξεκινήσει την ίδια χρονιά που το εργοστάσιο συμπληρώνει 50 χρόνια παραγωγής μοντέλων BMW. Η παραγωγή στο Dingolfing ξεκίνησε το 1973, με το σημερινό χαρτοφυλάκιο να περιλαμβάνει τις πολυτελείς BMW Σειρά 7 και Σειρά 8 και την αμιγώς ηλεκτρική BMW iX.

Το εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing φιλοξενεί επίσης το κέντρο τεχνογνωσίας της εταιρείας για την παραγωγή ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, ενώ στις εγκαταστάσεις του κατασκευάζονται οι ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες υψηλής τάσης για την BMW i5.

BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο