Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ MINI στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης 2023

Η MINI στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης 2023

Η MINI παρουσιάζει την ευρεία γκάμα προϊόντων της στην 20ή Διεθνή Έκθεση της Αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι φίλοι της MINI θα έχουν την ευκαιρία να δουν πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE Cabrio γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Σαγκάη.

Με το MINI Concept Aceman, η MINI δίνει μια πρώτη γεύση από μία νέα φιλοσοφία οχήματος: αμιγώς ηλεκτρικό με εντελώς νέα σχεδίαση. Ο επανασχεδιασμένος σύντροφος Spike της MINI από το 2022 αποκτά ψηφιακή υπόσταση.

Επιπλέον, η 30ή επέτειος του MINI Cabrio θα γιορταστεί με το MINI Cabrio Seaside Edition. Στη Σαγκάη θα παρουσιαστούν επίσης οι κορυφαίοι αθλητές της μάρκας John Cooper Works, που σημειώνουν ιδιαίτερη επιτυχία στην Ασία.

Γνωστή και ως Auto Shanghai, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου στον κλάδο και το 2021 υποδέχτηκε πάνω από 800.000 επισκέπτες. Η 20ή έκδοση της Auto Shanghai, με εκθέτες από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 27 Απριλίου στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Συγκρότημα China Expo, στη Σαγκάη.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE Cabrio .

Το MINI Cooper SE Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 17,2 kWh/100 km κατά το πρότυπο WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 0 g/km) είναι το πρώτο στον κόσμο πολυτελές cabrio με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό.

Με περιορισμένο αριθμό 999 αντιτύπων, θα δώσει τη δυνατότητα στους φίλους της μάρκας MINI στην Ευρώπη να απολαύσουν εξαιρετική και αποκλειστική διασκεδαστική οδήγηση στην ύπαιθρο από τον Απρίλιο του 2023.

Τα περιορισμένης παραγωγής αντίτυπά του είναι διαθέσιμα στα χρώματα Enigmatic Black και White Silver τονίζοντας τον αποκλειστικό χαρακτήρα του MINI Cabrio με λεπτομέρειες εξοπλισμού ειδικές για την έκδοση με την επιγραφή 1 από 999. Με αυτονομία 201 χλμ. μετρημένη στον κύκλο δοκιμών WLTP, είναι εφικτές οι υπαίθριες εξορμήσεις πολύ πέρα από τα όρια της πόλης.

Εκτός από την αμιγή ηλεκτροκίνηση, η MINI πρωτοπορεί και με τις ειδικές ζάντες ελαφρού κράματος της έκδοσης, οι οποίες είναι κατασκευασμένες κατά 100% από δευτερογενές αλουμίνιο. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, οι εκπομπές CO2 μπορούν να μειωθούν σημαντικά σε σύγκριση με τις συμβατικές διαδικασίες παραγωγής.

Ατενίζοντας μία νέα εποχή με το MINI Concept Aceman .  

Με το MINI Concept Aceman, η μάρκα δίνει μία πρώτη γεύση από το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό crossover μοντέλο της νέας οικογένειας MINI. Το πρωτότυπο όχημα ενσαρκώνει την ευελιξία, καθώς και την αυτοπεποίθηση σε επίπεδο παρουσίας, αντιπροσωπεύοντας τη σχεδιαστική γλώσσα MINI του μέλλοντος “Charismatic Simplicity”. Η σχεδίαση αυτή εστιάζει στα απαραίτητα στοιχεία και επαναπροσδιορίζει τη δημιουργική χρήση του χώρου που χαρακτηρίζει τη μάρκα.

Οι καινοτόμες τεχνολογίες και οι πολυάριθμες επιλογές εξατομίκευσης προαναγγέλλουν το ψηφιακό μέλλον της MINI. Επιπλέον, το MINI Concept Aceman προάγει τη συνολική εμπειρία του χρήστη σε ένα νέο επίπεδο, προσφέροντας μία ευρεία γκάμα επιλογών για αλληλεπίδραση με τον οδηγό.

Η MINI αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα. Η αμιγής ηλεκτροκίνηση, η καθαρή και απέριττη σχεδιαστική γλώσσα και η διαφορετική φιλοσοφία υλικών συμβάλλουν σε αυτό. Στο εσωτερικό, η MINI είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που εισάγει μια κυκλική οθόνη OLED που καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια του κεντρικού οργάνου.

Μαζί με τους επανασχεδιασμένους διθέσιους διακόπτες, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αρμονία ψηφιακών και αναλογικών χειριστηρίων που είναι τυπικό χαρακτηριστικό των MINI.

Spike , ο ψηφιακός ‘χαρακτήρας’ για τη νέα οικογένεια μοντέλων MINI γιορτάζει την πρεμιέρα του.

Ο Spike, ο τετράποδος φίλος της μάρκας MINI, επαναπροσδιορίζεται και ζωντανεύει στον ψηφιακό κόσμο. Εμπνευσμένος από την εμφάνιση ενός αγγλικού μπουλντόγκ, σας ξεναγεί στη φιλοσοφία λειτουργίας της μελλοντικής οικογένειας μοντέλων MINI. Στο ρόλο του ως MINI Intelligent Personal Assistant, θα γίνει ένας χαρακτηριστικός σύντροφος ο οποίος θα παρέχει διάφορες μορφές υποστήριξης. Ο Spike κάνει την πρώτη του μεγάλη εμφάνιση στη διεθνή εμπορική έκθεση Auto Shanghai στην Κίνα.

Πλήρως ανανεωμένος, ο Spike θα δώσει το παρών στην Auto Shanghai 2023 με τη μορφή ενός ‘art toy’ που θα καλωσορίζει τους επισκέπτες στο περίπτερο της MINI ως γλυπτό μεγάλου μεγέθους. Τα art toys είναι ανεξάρτητα έργα τέχνης που συνδυάζουν στοιχεία παιχνιδιών και γλυπτών στο ύφος της αστικής ποπ κουλτούρας.

Αλλά εκεί που ο Spike βρίσκεται στο στοιχείο του είναι στο cockpit του MINI Concept Aceman. Μόλις ενεργοποιηθεί η νέα λειτουργία Spike, ο ψηφιακός ‘χαρακτήρας’ έχει όλο το χρόνο να λάμψει και να ζωντανέψει στην στρογγυλή κεντρική οθόνη OLED και στο ταμπλό.

Ο Spike συνοδεύει τη βρετανική πολυτελή μάρκας στο success story της από τότε που το σύγχρονο MINI έκανε το ντεμπούτο του το 2001. Στη μελλοντική οικογένεια μοντέλων MINI, θα αποτελεί το συνδετικό κρίκο στη σχέση μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου. Επιπλέον, η κοινότητα MINI μπορεί επίσης να προσβλέπει σε απροσδόκητες εμπειρίες και συναρπαστικές συναντήσεις εκτός του οχήματος.

Αποκλειστική έκδοση γιορτάζει 30 χρόνια με κορυφαίου επιπέδου open top διασκεδαστική οδήγηση.

Στο πλαίσιο της επετείου του μοντέλου, η MINI παρουσιάζει το MINI Cabrio στην Seaside Edition. Η ειδική έκδοση αντιπροσωπεύει την προσωπική open-top διασκεδαστική οδήγηση με μία ευρεία γκάμα αποκλειστικού εξοπλισμού και σχεδιαστικών χαρακτηριστικών. Η Seaside Edition του MINI Cabrio διατίθεται ως Cooper (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,4 – 5,9 l/100 χλμ: 145 – 135 g/km κατά το πρότυπο WLTP) και Cooper S (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,9 – 6,5 l/100 χλμ: 157 – 148 g/km κατά το πρότυπο WLTP) προαιρετικά στο αστραφτερό μπλε χρώμα Caribbean Aqua ή σε ανοιχτόχρωμο Nanuq White.

Έτοιμο για περιπέτεια και η γνώριμη αίσθηση go kart .

Το MINI Countryman προσφέρει την απόλυτη άνεση, ευρυχωρία και οδηγική ευστάθεια για εξορμήσεις εκτός πόλης και εξερευνήσεις εκτός της πεπατημένης. Στα μακρινά ταξίδια, ο ευέλικτος λάτρης της περιπέτειας μπορεί να υπερηφανεύεται για τον πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος παρέχεται με λίγα μόνο εύκολα βήματα.

Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, παρέχονται 1.390 λίτρα για τη μεταφορά αποσκευών. Το μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο MINI μπορεί να κυριαρχήσει ακόμα και στα πιο δύσκολα εδάφη επιτρέποντας κάθε είδους εξερεύνηση χάρη στην προαιρετική τετρακίνηση ALL4.

Οι κορυφαίοι ‘αθλητές’ της μάρκας John Cooper Works ανέκαθεν ενσάρκωναν την σπορ αίσθηση go kart. Στην Auto Shanghai 2023, η MINI θα παρουσιάσει τις εξαιρετικά σπορτίφ εκδόσεις των μοντέλων MINI Cooper, MINI Clubman και MINI Countryman. Η απόδοση ισχύος των 4-κύλινδρων κινητήρων turbo που αποδίδουν έως και 225 kW/306 hp, σε συνδυασμό με τις αεροδυναμικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, δημιουργούν μία αποκλειστική αίσθηση αγωνιστικού αυτοκινήτου.

MINI

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο