Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΤο PEUGEOT 9X8 στο Portimao στις 15 και 16 Απριλίου

Το PEUGEOT 9X8 στο Portimao στις 15 και 16 Απριλίου

Ο επόμενος προορισμός της Team Peugeot TotalEnergies στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA (World Endurance Championship WEC) είναι η πίστα του Αλγκάρβε στην νοτιοδυτική Πορτογαλία, για τον δεύτερο γύρο της σεζόν 2023.

Μετά από έναν δύσκολο αγώνα κατά τη διάρκεια των 1.000 Μιλίων του Sebring, όπου η Team Peugeot TotalEnergies αντιμετώπισε πολλά μηχανικά συμβάντα, η ομάδα από τότε έκανε δοκιμές εξέλιξης στην πίστα Paul Ricard στο Le Castellet της Γαλλίας, για να βελτιώσει το PEUGEOT 9X8 ενόψει των ερχόμενων ευρωπαϊκών αγώνων. Η δουλειά που έγινε κατά την τελευταία περίοδο δοκιμών στη γαλλική πίστα επέτρεψε στην ομάδα να βελτιώσει την αξιοπιστία του PEUGEOT 9X8 και να εργαστεί πάνω στα προβλήματα που αντιμετώπισε τον περασμένο μήνα στη Φλόριντα.

Η εργασία που κάνουν οι μηχανικοί και οι οδηγοί είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να παραμείνουν ως ομάδα συγκεντρωμένοι στις προθέσεις τους, να αγωνιστούν ενάντια στον σκληρό ανταγωνισμό την φετινή σεζόν.

Το Autodromo International do Algarve είναι μια από τις μικρότερες πίστες του ημερολογίου WEC, μήκους 4.653 χλμ. Είναι μια γρήγορη, τεχνική πίστα, γνωστή για τις αλλαγές υψομέτρου της. Οι διάφορες «τυφλές» στροφές την καθιστούν επίσης πολύ απαιτητική για τους οδηγούς και αυτές τις συνθήκες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Paul Di Resta, Mikkel Jensen και Jean-Éric Vergne στο τιμόνι του #93 PEUGEOT 9X8 και Loïc Duval, Gustavo Menezes και Nico Müller στο #94.

Το 6 Hours of Portimao θα είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, μια νέα πρόκληση για την Team Peugeot TotalEngergies, αλλά όλη η ομάδα είναι έτοιμη να βγάλει το ανταγωνιστικό της πνεύμα ενάντια στους έξι άλλους κατασκευαστές που συνθέτουν την κατηγορία Le Mans Hypercar.

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στο Αλγκάρβε θα πραγματοποιηθεί την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου στις 11:00 (τοπική ώρα). Η προκριματική περίοδος θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου στις 19:00 (τοπική ώρα), και θα ακολουθήσει ο αγώνας την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου το μεσημέρι (τοπική ώρα).

PEUGEOT

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο