Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤο Kia Niro PHEV κερδίζει το πολυπόθητο Βραβείο ‘’Red Dot’’

Το Kia Niro PHEV κερδίζει το πολυπόθητο Βραβείο ‘’Red Dot’’

Το Kia Niro Plug-in Hybrid επιβραβεύτηκε με ένα Red Dot Design Award στην κατηγορία ‘’Product Design’’. Το βραβείο αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Kia να σχεδιάζει καινοτόμα, υψηλής ποιότητας οχήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών της, ενώ παράλληλα παραμένει στην αιχμή της  σχεδιαστικής πρωτοπορίας.

Το Niro Plug-in Hybrid διαθέτει μια συναισθηματική αλλά λογική αισθητική σχεδίασης, με γνώμονα τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της Kia «Opposites United». Η πολύ ιδιαίτερη κι εμφατική σε πολλά  σημεία εμφάνιση σχεδιάστηκε για να εμπνέει κίνηση. Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τα πρωτοποριακά φώτα ημέρας (DRLs) με ξεχωριστή εμφάνιση «Heartbeat», η χαρακτηριστική κολόνα Aero C και άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που ενισχύουν τη στιβαρή εμφάνιση του ηλεκτροκίνητου CUV

Το Kia Niro έρχεται με την επιλογή τριών ηλεκτροκινητήρων: ηλεκτρικό, υβριδικό και υβριδικό plug-in. Σύμφωνα με τις φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές οδήγησης, και οι τρεις εκδόσεις διαθέτουν επίσης φιλικά προς το περιβάλλον υλικά εσωτερικού, που περιλαμβάνουν  ταπετσαρίες από ανακυκλωμένα υλικά, πάνελ θυρών  χωρίς βαφή καθώς και δερμάτινα vegan καλύμματα καθισμάτων, κατασκευασμένα από δέντρα ευκάλυπτου. Επιπλέον, το κατώφλι φόρτωσης περιέχει 75% ανακυκλωμένες ίνες.

Το Red Dot Design Award είναι ένα από τα πιο φημισμένα βραβεία σχεδιαστικής ποιότητας όπου κάθε χρόνο, μια κριτική επιτροπή διεθνών εμπειρογνωμόνων εξετάζει τις υποβολές για ποιότητα σχεδίασης και βαθμό καινοτομίας.

Αυτό το επίτευγμα έρχεται μετά από μια μακρά σειρά βραβείων σχεδιασμού από την Kia. Η τελευταία επιτυχία του Niro Plug-in Hybrid σηματοδοτεί το 28ο Red Dot που απονέμεται σε ένα μοντέλο της Kia από το 2009. Πέρυσι, το ολοκαίνουργιο EV6 στέφθηκε «Best of the Best» για την πρωτοποριακή και προοδευτική σχεδίασή του ενώ το Kia Sorento κέρδισε επίσης το βραβείο Red Dot για τον σχεδιασμό  του, το 2021.

Τα μοντέλα της  Kia δεν είναι τα μόνα προϊόντα της  που κερδίζουν διακρίσεις σχεδιασμού τα τελευταία χρόνια. Το 2022, το «Moving Inspiration Project» της εταιρείας, μια σχεδιαστική εγκατάσταση που αναδεικνύει τη φιλοσοφία  της μάρκας  στην Ιταλία, βραβεύτηκε επίσης με το Red Dot Design Award. Αυτά τα βραβεία καταδεικνύουν τη συνεχή ικανότητα της εταιρείας να δημιουργεί εξαιρετικά προϊόντα που ξεπερνούν τα όρια της σχεδιαστικής αριστείας.

Σχετικά με το Red Dot Design Award

Το Red Dot Design Award είναι ένας διεθνής διαγωνισμός σχεδιασμού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και  οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν   τα σχέδιά τους σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: Product Design, Brands & Communication Design and Design Concept. Οι νικητές κάθε κατηγορίας επιλέγονται από μια διεθνή ομάδα κριτών που είναι ειδικοί στους αντίστοιχους τομείς τους. Κατά τη διάρκεια αρκετών ημερών, οι κριτές αξιολογούν κάθε υποβολή με βάση την ποιότητα σχεδιασμού και τον βαθμό καινοτομίας τους. Οι φετινοί νικητές θα ανακοινωθούν σε ειδική  τελετή απονομής των βραβείων Red Dot Gala στο θέατρο Aalto και στη βραδιά σχεδιαστών που θα ακολουθήσει στο Red Dot Design Museum στο Essen της Γερμανίας στις 19 Ιουνίου.

Kia

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο