Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΗ Nissan Formula E Team στοχεύει ψηλά στο E-Prix του Βερολίνου

Η Nissan Formula E Team στοχεύει ψηλά στο E-Prix του Βερολίνου

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 7ο  και 8ο  Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2022/23, με τους Norman Nato και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη στο δεύτερο διπλό της 9ης σεζόν.

Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Πιο πρόσφατα, έχει χρησιμοποιηθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις για τους διπλούς αγώνες, αν και φέτος  τα μονοθέσια θα αγωνιστούν με την αριστερόστροφη παραλλαγή.

Η πίστα, στην οποία δεσπόζει  ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης,  λόγω της λείας επιφάνειάς της,  κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά.

Στο πρόσφατο παρελθόν τόσο η Nissan όσο και ο Nato είχαν καταγράψει επιτυχίες στην πίστα, κερδίζοντας το 2020 και το 2021 αντίστοιχα, ενώ ο νεότερος  Fenestraz θα κάνει το ντεμπούτο του στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Με το πέρας των διπλών αγώνων,  η ομάδα θα παραμείνει στο Βερολίνο για το Rookie Test τη Δευτέρα 24 Απριλίου, με τους Luca Ghiotto και Victor Martins να οδηγούν για την Nissan Formula E Team.

Ο Tommaso Volpe, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας Nissan Formula E Team, δήλωσε : “Παρά το γεγονός ότι  έχουμε να κάνουμε με διπλό αγώνα, πρέπει να  προσεγγίσουμε την κατάσταση με τον ίδιο τρόπο όπως κάθε άλλη φορά και να εργαστούμε για να τελειοποιήσουμε το set-up, ώστε να μπορέσουμε αγωνιστούμε  με επιτυχία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Φέτος, αυτή η δουλειά είναι ελαφρώς πιο εύκολη επειδή και οι δύο αγώνες διεξάγονται προς την ίδια κατεύθυνση, σε αντίθεση με το 2022. Η επιφάνεια της πίστας στο Βερολίνο παρουσιάζει τεράστια πρόκληση καθώς είναι υψηλής πρόσφυσης, γεγονός που μπορεί να υπερθερμάνει τα ελαστικά, οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες προσπεράσματος και στο Tempelhof, κάτι που προσφέρει θέαμα στο κοινό. Η Nissan είχε καλή απόδοση εδώ στο παρελθόν και αυτό δίνει ένα επιπλέον κίνητρο σε όλη την ομάδα, καθώς όλοι θέλουμε να παλέψουμε για το βάθρο.

“Έχουμε επίσης μια πολύ ταλαντούχα σύνθεση για το rookie test. Ο Luca τρέχει στον προσομοιωτή μας εδώ και λίγο καιρό και θα είναι με την ομάδα στο Βερολίνο, οπότε θα είναι χρήσιμο για τον νέο του ρόλο να διανύσει μερικά χιλιόμετρα μέσα στην πίστα. Από την άλλη,  Victor έχει πολύ υψηλές δυνατότητες ως οδηγός και ανυπομονώ να τον δω να βγαίνει στην πίστα.”

Τα προκριματικά  ξεκινούν στις 11:40, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Μάθετε πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τα δρώμενα εδώ.

Nissan

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο