Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΑπόψειςBMW Hellas: Υπεροψία και Αδιαφορία...από Υπερεκτιμημένη Υπερεκτίμηση

BMW Hellas: Υπεροψία και Αδιαφορία…από Υπερεκτιμημένη Υπερεκτίμηση

Δεν είπα πότε ότι γράφοντας για το Autoholix θα είμαι Αντικειμενική-και κανείς δεν μπορεί να είναι όταν μιλά για το πάθος του, όμως ορκίστηκα ότι θα είμαι πάντα Υποκειμενικά Ειλικρινής.

Μια σελίδα που δημιουργήθηκε πριν πέντε περίπου χρόνια χωρίς την προστασία των «μεγάλων» και χωρίς να έχει δώσει κάποιος στην υπογράφουσα το «δακτυλίδι» των δικαιωμάτων στην πιάτσα.

Μια σελίδα που μπορεί να μην κατάφερε να προσελκύει καθημερινά τα «4-5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες» που διατείνονται κάθε ένα από τα άλλα μέσα(…μέχρι και η γιαγιά μου τα διαβάζει!) ότι έχουν, αλλά σίγουρα έπεισε «μόλις» μερικές δεκάδες χιλιάδες πραγματικούς και μυαλωμένους αναγνώστες να την εμπιστευτούν.

Γιατί είναι μια σελίδα που το όνομα της δεν αναφέρεται στον εκδότη ή το αντικείμενο με το οποίο καταπιάνεται, αλλά δανείζεται το όνομα της από το πάθος των αναγνωστών της γράφοντας ξεκάθαρα για αυτούς.

Χρειάστηκε να ταξιδέψουμε μια διαδρομή που δεν ήταν καθόλου εύκολη- και κανείς σας δεν μπορεί να φανταστεί τις άνισες μάχες που χρειάστηκε και χρειάζεται να δίνω για να παραμένω ανεξάρτητη, όμως αυτό είναι το Παράσημο που κέρδισα με την Δύναμη που μου δώσατε όλοι Εσείς.

Δοκιμάζουμε Τελευταίοι

Έχοντας μάθει να αγωνίζομαι και να κερδίζω Αγώνες στον κόσμο Ικανών Αντρών Οδηγών αυτοκινήτων- αργότερα βίωσα την ευκολία με την οποία απαξιώνεται το γυναικείο φύλο στην ανδροκρατούμενη «ειδική δημοσιογραφία», αλλά επειδή το έχω ξαναζήσει απλά πείσμωσα και δούλεψα περισσότερο από πολύ γιατί αυτή ήταν η μόνη επιλογή μου.

Από την στιγμή που έπαψε το Αutoholix να είναι μια «καλή προσπάθεια» και έγινε σημείο αναφοράς για την ειλικρίνεια του πολλοί στην πιάτσα ένιωσαν άβολα και προσπάθησαν με  κάθε τρόπο να σπείρουν προβλήματα στον δρόμο μας ώστε να κάνουν την δουλειά μου πιο δύσκολη.

Ανάλογα με την δύναμη που έχουν μέσα στις αντιπροσωπείες κατάφεραν είτε να μην μου δίνουν αυτοκίνητα για δοκιμή, είτε να μου τα δίνουν μετά από πολύ καιρό ώστε να μην επηρεάζεται η αποκλειστικότητα.

Οι εταιρείες

bmw_8_autoholix_10Η αλήθεια είναι ότι πλέον οι περισσότερες εταιρείες στέκονται πλέον με Επαγγελματικό Ήθος, όμως κάποιες άλλες στάθηκαν απέναντι μου είτε επειδή δεν τους γεμίζω το μάτι όταν στην διαχείριση δημοσιών σχέσεων βρίσκεται γυναίκα (..λόγω των απλουστευμένων ενδυματολογικών επιλογών και της ομολογουμένως «στεγνής» συμπεριφοράς μου!), είτε από τις Εμμονές των αντρών σε «θέσεις κλειδιά» απέναντι στις γυναίκες και τις ικανότητες που μπορεί αυτές να έχουν.

Οι ειδικοί

Ο ειδικοί του χώρου(…εκτός από μερικές λαμπρές εξαιρέσεις ΥΠΕΡΛαμπρων Συναδέλφων / Συναγωνιστών που τις μετράω στα δάκτυλα του χεριού μου και που τους δείχνω την αγάπη μου με κάθε ευκαιρία) δεν με έκαναν ποτέ παρέα γιατί από νωρίς κατάλαβαν ότι όσο και αν προσπαθήσουν δεν μπορούν να με σταματήσουν και-κυρίως- γιατί δεν έχουν να πάρουν τίποτε από εμένα.

BMW_116d_autoholix_21Στις ελάχιστές εκδηλώσεις που με καλούν οι εταιρείες κάνουν ότι δεν με βλέπουν-, συζητούν μεταξύ τους για το ποσό άχρηστη είμαι, κυκλοφορούν σε διαφορά φόρουμ ανακοινώνοντας ποσό καλύτεροι είναι εκείνοι από εμένα, ή απλά στήνουν πλεκτάνες διαδίδοντας ψέματα που τελικά σκάνε στα μούτρα τους χαρίζοντας άφθονο γέλιο!

Χρειάστηκε να παλέψω για να εξηγήσω στις εταιρείες ότι με το να απορρίπτουν τους Autoholix μπορεί να είναι σύμφωνο με τις εντολές της πιάτσας αλλα τελικά είναι σαν να πυροβολούν τα πόδια τους.

Οι περισσότεροι/ες έχουν πλέον καταλάβει ότι οι προσωπικές «φιλίες» αντίκεινται στο συμφέρον της εταιρείας για την οποία δουλεύουν-όσο και αν αντιπαθούν αυτό που αντιπροσωπεύω και πλέον κάνουν το σωστό για την εταιρεία .

 Τι έγινε λοιπόν με την BMW Hellas

Η BMW είναι από τις περιπτώσεις που δεν μπόρεσαν ποτέ να ξεπεράσουν τις οδηγίες των μεγάλων, ή έχοντας διάφορα σύνδρομα ανωτερότητας με υποτίμησαν από την αρχή έχοντας την βεβαιότητα ότι εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα.

Χρειάστηκε να γράψω πριν 5 χρόνια στην Γερμανία για να πέσει η «παντόφλα» στον τότε Έλληνα ΔΣ και να υποχρεώσουν τον υπεύθυνο τύπου να μου δίνει αυτοκίνητα για δοκιμή-παρότι μέχρι τότε φρόντιζε συστηματικά να ικανοποιεί την πιάτσα καθυστερώντας την δοκιμή για χρόνια ή φροντίζοντας να μην παρευρίσκομαι συχνά σε παρουσιάσεις νέων μοντέλων-και ειδικά όπου υπήρχε οδήγηση σε πίστα ώστε να μην εκτεθεί κόσμος.

Κυλήσαν τα χρόνια με αρκετές δυσκολίες ώσπου ο νέος Γερμανός ΔΣ της BMW Hellas μοιράστηκε την ίδια άποψη για το Autoholix με την «πιάτσα» παρότι ήμουν η μόνη που στάθηκα δίπλα στην εταιρεία την εποχή που γραφόταν για μήνες ότι οι κινητήρες της Μ3 είναι για πέταμα και άλλες μπαρούφες που σβήστηκαν και ξεχάστηκαν όταν «τα βρήκαν».

Προσπαθούσα λοιπόν από τον Σεπτέμβριο μέσω τηλεφώνου να κανονίσω τα αυτοκίνητα που θα σας παρουσιάσω (δεδομένου και του ενδιαφέροντος εμπορικά  για το Χ1) αλλά δεν λάμβανα απαντήσεις, ώσπου έγραψα ένα mail ζητώντας κάποια συγκεκριμένα μοντέλα.

Το μαιλ που έστειλα δεν απαντήθηκε ποτέ και μετά από οχλήσεις με SMS στον υπεύθυνο ήρθε μια απάντηση ότι υπάρχουν δυσκολίες στην ανανέωση του στόλου, οπότε και εγώ καλόπιστα είπα να τους δώσω χρόνο να λύσουν τα θέματα….

Βλέποντας τον Νοέμβριο να περνά αρκετός καιρός -και η Χ1 να παρουσιάζεται ακόμη και από το «www.mygrannytestscars.gr» έστειλα ένα mail (που το βλέπετε στο νήμα που ακολουθεί) για το οποίο εισέπραξα και πάλι αδιαφορία παρά τις υπενθυμίσεις που έστελνα.

Χρειάστηκε να κοινοποιήσω το mail στην μισή εταιρεία και στον ΔΣ για να δεήσει ο υπεύθυνος να μου απαντήσει γενικόλογα, χωρίς να απαντήσει στα ουσιαστικά ερωτήματα -και μαλώνοντας με μάλιστα επειδή παραπονέθηκα που δεν με καλέσαν στην εκδήλωση για την «πανέμορφη» σειρά 7 (Δείτε ΕΔΩ).

Απάντησα σε αυτό το μήνυμα ρωτώντας ουσιαστικά γιατί αδιαφορούν και πότε θα μου δώσουν αυτοκίνητα για δοκιμή…για να εισπράξω περισσότερη αδιαφορία- μέχρι που πριν την Καθαρά Δευτέρα ο ΔΣ μου απάντησε με ένα επιφανειακά ευγενικό αλλα δεδομένης της ιστορίας που έχει προηγηθεί εξαιρετικά υποτιμητικό και υπεροπτικό μήνυμα που συνοψίζεται στο «δίνουμε αυτοκίνητα σε όποιον γουστάρουμε και εσένα δεν σε γουστάρουμε»!

Εννοείται ότι αυτή δεν είναι επαγγελματική απάντηση και για αυτόν τον λόγο απάντησα στον ΔΣ και του εξήγησα ότι απάντησε χωρίς να γνωρίζει ποια είμαι, χωρίς να έχει διαβάσει τα άρθρα μου(όπως και κάνεις άλλος στην BMW HELLAS) και χωρίς επαγγελματισμό αφού την ώρα που λέει ότι δεν θέλει να συνεργάζεται συνεχίζει να στέλνει τα Δελτία Τύπου που δημοσιεύονται στο Autoholix με παράκληση για δημοσίευση!

Έγραψα 7 λόγους για τους  οποίους δεν είναι επαγγελματική η στάση του, του έκανα 7 ερωτήσεις-και μετά από 7 υπενθυμίσεις αναγκάστηκα να στείλω το νήμα σε 37 διευθύνσεις Διευθυντών επικοινωνίας της BMW AG σε όλο τον κόσμο ενημερώνοντας τους για το ιστορικό.

bmw 320d 05Καθώς ο ΔΣ είναι επίσης Γερμανός όλη η εταιρεία τον κάλυψε και δεν βρέθηκε ούτε ένας που να νοιώσει την ανάγκη να ερευνήσει την υπόθεση και να ζητήσει συγνώμη,  ή έστω να μου απαντήσει ένα μήνα τώρα- παρότι έστειλα 7 υπενθυμίσεις.(κάτι γίνεται με τον αριθμό 7).

Και έτσι με μαγικό αριθμό το 7, φτάσαμε 7 μήνες πιο κάτω- από τον Σεπτέμβριο στον Μάιο- και δεν μου έχει απαντήσει κανείς για το πότε θα δοκιμάσω την εξωτική πλέον Χ1 με τον τρικύλινδρο των 136 ίππων-και χωρίς φυσικά να ζητήσουν συγνώμη για την αντιεπαγγελματική τους συμπεριφορά!

Ξέρετε…τα BMW είναι για εμένα αγαπημένα αυτοκίνητα και γιατί οδηγούσα για δεκαετίες μια BMW και γιατί θαυμάζω την οδηγική τους συμπεριφορά.

Όμως οφείλω να σας ενημερώσω ότι εκτός αν μου ζητηθεί συγνώμη από σήμερα δεν θα ξαναδείτε ούτε δοκιμές, αλλά ούτε και τα ξύλινα, στομφώδη και κακομεταφρασμένα δελτία τύπου της BMW Hellas-και είναι αυτό το δεύτερο που κάπως με ανακουφίζει, αφού πολλές φορές φοβόμουν μην εννοηθεί ότι τα έγραφα εγώ…

Σε ότι αφορά την BMW AG και την BMW Hellas τους αφήνω να πυροβολούν τα πόδια τους μαζί με όλες τις εταιρείες που για ψυχολογικούς λόγους δεν προβάλλονται εδώ στο Autoholix, νοιώθοντας σπουδαίοι επειδή απλά είναι πωλητές σπουδαίων αυτοκινήτων που τα έφτιαξαν σπουδαίοι μηχανικοί.

Σκεφτείτε τώρα πόση σημασία θα δώσουν στα παράπονα που για κάποιο λόγο μπορεί εσείς να έχετε με τα αυτοκίνητα της Βαυαρικής εταιρείας εάν γράφουν για 7 μήνες στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους μια δημοσιογράφο με δικό της μέσο από την Ελλάδα…εκτός αν είναι αυτό το πρόβλημα, δηλαδή ότι είμαι και Γυναίκα και από την Ελλάδα!

Λέτε?

Αν δεν βαριέστε -και θέλετε όλες τις λεπτομέρειες, μπορείτε να διαβάσετε την αλληλογραφία που ακολουθεί, μόνο που θα πρέπει να την διαβάσετε ανάποδα!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

 

Αλληλογραφία

From: Ismini Fabiatou

Sent: Wednesday, April 26, 2023 1:41 PM

To: ….

Subject: RE: Problems in Communication of Autoholix.com with BMW Hellas PR 6th REMINDER

Dear Madame/Sir,

This is my 6th attempt to communicate with BMW AG, after I’ve been ignored by BMW Hellas for 6 months now. As an ex-publicity partner and the only female automotive journalist and media owner in Greece I’ve sent emails to all the publicly available addresses for BMW AG on the internet and to all the contacts that I had of BMW Hellas.

With your behavior you just verified that ignoring female journalists from Greece is your just policy-and i thank you for that! I hope that you will enjoy the upcoming article with my story and our «communication» as much as my readers will.

Regards,

Ismini Fabiatou

 

________________________________________

 

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Wednesday, April 19, 2023 11:24 AM

To: ….

Subject: FW: Problems in Communication of Autoholix.com with BMW Hellas PR 5th REMINDER

Importance: High

Dear Madame/Sir,

Unfortunately, this is my 5th attempt to communicate with BMW AG. Are you ignoring my messages the same way that BMW Hellas did? Is that a BMW AG policy in accordance with your code of conduct?

I would appreciate it if someone in your organization would take the time to read and reply to my complaint before I go public with the story. I’m an automotive journalist looking forward to your reply!

BR,

Ismini Fabiatou

 

________________________________________

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Wednesday, April 12, 2023 10:40 AM

To: …..

Cc: ….

Subject: FW: Problems in Communication of Autoholix.com with BMW Hellas PR 4rd REMINDER

Dear Madame/Sir,

I would appreciate it if someone in your organization would take the time to read and reply to my complaint. I’m an automotive journalist looking forward to your reply!

BR,

Ismini Fabiatou

 

________________________________________

 

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Friday, April 7, 2023 10:47 AM

To: …..

Subject: FW: Problems in Communication of Autoholix.com with BMW Hellas PR 3rd REMINDER

Importance: High

Dear Madame/Sir,

I would appreciate it if someone would take the time to read and reply to my complaint. I’m an automotive journalist looking forward to your reply!

BR,

Ismini Fabiatou

 

________________________________________

 

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Wednesday, April 5, 2023 2:48 PM

To: ….

Cc: ……

Subject: RE: Problems in Communication of Autoholix.com with BMW Hellas PR

Importance: High

Kind Reminder

 

BR,

Ismini Fabiatou

 

________________________________________

 

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Thursday, March 30, 2023 1:05 PM

To: ….

Cc: ……

Subject: Problems in Communication of Autoholix.com with BMW Hellas PR

Importance: High

To whom it may concern.

Dear Sir/Madam,

My name is Ismini Fabiatou and I’m the owner and Chief Editor of Autoholix.com, one of the top 15 highest-ranking automotive websites in Greece.  My resume as a car racing driver with many first positions and Greek championship wins in Karting, Formula 3, Various Rally Cups and Historical Acropolis Rally can be found in the following LINK: ISMINI FABIATOU: A Racing Story.

Since 2005 I’ve been actively involved in automotive journalism, starting as a TV presenter in the “Traction” car show and creating one of the first automotive blogs in Greece in 2006. In 2017 I’ve created Autoholix.com which today is admitted in Greece as one of the most reliable independent websites when it comes to car reviews and racing news.

I’ve made dozens of reviews for your wonderful cars (indicatively see the test of the i4 M50 HERE -you can choose from the flags on the top right to read it in German or in English) and I’ve published-and I continue to publish today over 500 press releases about BMW ( http://autoholix.com/?s=bmw ) and MINI (http://autoholix.com/?s=mini ) products, not to mention that I’m participating in classic races with a Mini 1275 ( e.g. http://autoholix.com/2019/11/15/mini-1275/ ) and that I’ve made articles for historical BMW’s like-to name few, the BMW 507 ( http://autoholix.com/2018/07/06/bmw-507-history/ ) and the New Six 3.0 si (http://autoholix.com/2022/04/23/bmw-e3-the-new-six/ ).

Although my reviews are published without promotional campaigns on social media my readers with their volume and comprehensive reading of my articles have placed all my reviews on the first page of the Greek Google search machine. Autoholix communities on Facebook are counting 15,000 followers on the Autoholix page ( https://www.facebook.com/autoholixweb ) and 10.000 followers on the Group Page which was created by the website funs (https://www.facebook.com/groups/1693407517358782), while I have a very active Instagram Account in Instagram.

It is more than obvious that Autoholix is a powerful independent media and that I’m passionate about BMW cars, but I’m afraid that the response to my enthusiasm by BMW Hellas was always unfriendly by not inviting me to most of the firm’s presentations, delaying the test drives of new models (they haven’t provided me yet with the new X1) and ignoring my emails when I’m trying to communicate with them.

For reasons known only to the PR Manager of BMW Hellas- and hopefully not having to do with my female gender- in new model presentations there was always a place to invite “friends” without any obvious relations with automotive media, and other websites with significantly lower ranking -but not Autoholix, not myself.

We’ve been through the same situation back in 2018 when the PR Manager of BMW Hellas Mr. …… was refusing to cooperate with me, for his reasons, but thanks to the help of Mrs. ……… ( Head of Communications Europe also cc’d on this communication) we’ve managed to overcome the problem of my Female Gender and the superstitions that some men will always have against women still have in Europe.

Through that intervention, we’ve managed to get some new models for test drive, but always with a considerable delay compared with other media.

I’m 47 years old and a mother of three, and during my time in the automotive field I’ve learned to compete and win races in the world of skilled male racing drivers – and later got used to the disparaging against the female gender in journalism, BUT I decided to work very hard to create the most powerful (I’m talking real humans here, not bots) community of wealthy Greek motorheads in the social media, which today gives me recognition from all the professionals of the automotive market in Greece…

Well, almost All, not BMW!

After the change of the CEO of BMW Greece and the positioning of Mr. ….. , communication with the company became even more problematic and in order to make arrangements for test drives I had to send several emails until I receive an answer, usually negative.

If you scroll down on this communication, you will see that I made a request on October 12, only to receive a vague answer from Mr. …… after 12 reminders and 4 months LATER!! All the emails were properly received and read according to the server verifications….

Really now, four months of ignoring a media partner’s emails are in accordance with BMW AG’s business ethics and Best Corporate Practices?

I wrote directly to the CEO, Mr. ….. , letting him know about the difficulties in communication with BMW Hellas knowing that given his corporate background, he would investigate the issue and he will get back to me ASAP.

As you can see on the following thread-line of Communication Mr. ….. also ignored me, and I had to resend him many reminders until he was forced to reply to me with ( please see the thread) an email covered with feigned corporate politeness, but taking into account the delay of reply and the fact that he is referring to a media partner of BMW, the tone of it reveals irony, arrogance, ignorance, and sexism- only confirming that what it was happening for so long bears his approval as the CEO.

I would expect him to be more tactful when he replies to a woman with my Racing and Journalistic History, but this is something that I’ve got used to here in Greece, so I had to write back to him and ask him a number of questions -mainly to clarify for me if it is in BMW corporate ethics to:

 1. If he ever evaluated my work before he replies
 2. If he knows that Autoholix is a professional media partner and that over the past five years published over 1000 BMW articles.
 3. Why he and his colleagues are ignoring my emails?
 4. If they choose to stop working with Autoholix, when they informed me about that, what is the reason, and why are they keep sending me Press Releases that I publish with professionalism?

As you can see, I have sent five reminders but there is no reply from any member of the BMW managing team who is cc’d on this email.

My belief is that since Autoholix is a major media with a strong following, the main issue here is my female gender and the cultural configuration of the BMW Hellas CEO’s brain, which will not allow him to accept the fact that the only independent women automotive journalist in Greece happens to be one of most popular as well.

I’m sending this email to you as an escalation of my complaints about the diminishing, offending, and gender-discriminating behavior of BMW Hellas’s top-ranking personnel before I go public with the story.

Please take the time to read the previous communication thread which follows and proves my complaint points. There are many similar messages, SMS, etc which will prove the BMW Hellas is ignoring my attempts at communication.

We all make mistakes – I’m no exception, but we all do what we think is right, and «what’s right» is what I’m planning to do if you do not provide me with clear and professional answers.

I expect Mr. ….., Mr. ……, and all the recipients of my previous communication to apologize with an email for their behavior and for ignoring my emails, and most importantly to restore our cooperation to a fair and professional level.

Waiting for your prompt reply, always with the greatest respect to BMW and its history.

Ismini Fabiatou

 

________________________________________

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Wednesday, March 29, 2023 10:17 AM

To: ….

Cc: ……

Subject: RE: Πρόβλημα επικοινωνίας και συνεργασίας με την BMW Hellas – (Ευγενική Υπενθύμιση)

Reminder

Ismini Fabiatou

 

________________________________________

 

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Thursday, March 23, 2023 10:04 AM

To: ……

Cc: …..

Subject: RE: Πρόβλημα επικοινωνίας και συνεργασίας με την BMW Hellas – (Ευγενική Υπενθύμιση)

Reminder

Ismini Fabiatou

 

________________________________________

 

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Thursday, March 16, 2023 9:17 AM

To: …..

Cc: …..

Subject: RE: Πρόβλημα επικοινωνίας και συνεργασίας με την BMW Hellas – (Ευγενική Υπενθύμιση)

Reminder

Ismini Fabiatou

 

________________________________________

 

 

 

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Thursday, March 9, 2023 4:41 PM

To: ……

Cc: …..

Subject: FW: Πρόβλημα επικοινωνίας και συνεργασίας με την BMW Hellas – (Ευγενική Υπενθύμιση)

Reminder

Ismini Fabiatou

 

________________________________________

 

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Tuesday, February 28, 2023 2:30 PM

To: ……

Cc: …..

Subject: RE: Πρόβλημα επικοινωνίας και συνεργασίας με την BMW Hellas – (Ευγενική Υπενθύμιση)

 

Dear Mr. …..,

Thank you for responding to me on behalf of the BMW Hellas team, after 5 months and at least 10 attempts to communicate with Mr. ……

Unfortunately, your answer is sugar-coated with feigned corporate politeness but I’m afraid that taking into account the delay, at its core – like medicine – hides the ironic taste of arrogance, ignorance, and sexism, only confirming that what is happening so far bears your approval as the CEO.

I would expect you to be more tactful when you are replying to a woman with my Racing and Journalistic History (it’s never too late see my racing resume Here ), or to be bothered to read the dozens of tests I’ve done for your wonderful cars (indicatively see the test of the i4 M50 HERE ) before you decided to write the above reply.

Regarding my website I would encourage you to visit Autoholix and its Social Media channels or search Greek Google for any car I have tested so far -next to the word «Test», to find out that they all appear on the first page of the search engine…

Also, keep in mind that when that major website with which you are now happily working together wrote that nonsense about M cars-which forced you to issue the following press release HERE, Autoholix stood by you and it was the ONLY website to debunk the rumors by writing many articles like this HERE simply because I felt it was an unfair attack to BMW for “unjustified” reasons.

That’s what I call a long-term and loyal associate media partner.

During my time I’ve learned to compete and win races in the world of skilled male racing drivers – and later got used to the disparaging against the female gender in journalism, but I decided to work very hard to create the most powerful (I’m talking real humans here, not bots) community of wealthy Greek motorheads in the social media, which today gives me the right to look at you in the eyes not as a woman to a man-not as a female journalist to a CEO, but as a professional to a professional.

You can choose to be ironic and derogatory towards the only female media owner and car journalist in Greece, but when you respond to a communication (c.c’d to top-ranking personnel of your organization, two of which are women) coming from one of your media associates who has published tens of hundreds of press releases and supported BMW Hellas foe so long without any financial partnership, you are not expressing your personality and you believes about Autoholix and women, but BMW AG opinion.

So, let’s get down to business:

On November 9, 2022, I send an email to arrange dates for test cars (as I have been doing for more than 8 years now) but due to the indifference of Mr….., I haven’t received any reply to my repeated attempts to communicate.

I was forced at the beginning of February to share my communication with you and the other head of Departments of BMW Hellas, but again I got ignored for at least 10 messages.

I’ve started sending reminders and then after many messages you decidedly took the stand with this extremely inappropriate response – maybe being upset by the persistence of some female journalist and mother of three, to a CEO.

Your reply is unacceptable because you don’t reject some random journalist – of some new unknown media, but a Greek champion of Kart, Formula 3, and racing track championship holder, which happens to represent Autoholix, a media with a community of more than 60,000 register affluent Greek readers.

But the main thing is that Autoholix and BMW Hellas have been working together in harmony without any commercial cooperation for over 6 years now – and if by any means you had chosen to stop working with Autoholix, the professional ethics and Corporate Best Practices of a multinational corporation like BMW would have dictated the following:

 1. Your company’s representatives should respond immediately to the press.
 2. You should Respond to any correspondence after researching to whom you are talking.
 3. Respond with genuine, not feigned, politeness and check on your colleagues for doing the same.
 4. Respect the gender and peculiarities of your associating media partner.
 5. Don’t be indifferent regarding their work planning. (Test car programming)
 6. Notify your media partner clearly and in writing if you deem them unsuitable for cooperation.
 7. Inform them clearly and in detail about the reasons for your decision especially when you worked with them for many years.

Mr. …., for these seven essential and professional reasons, and seven more moral reasons, I invite you to answer me without prejudice and in a clear manner the following questions:

 1. Have you decided not to cooperate with Autoholix?
 2. If so, when and why haven’t you informed me since November?
 3. What were the reasons that led you to this decision?
 4. Why was Mr. …. indifferent to the emails I sent since November?
 5. For what real reason you did not invite me to the presentation of the 7 series?
 6. Why have you never been informed about the quality of my work in car tests?
 7. If different and your reply was a bad moment- just before you left for a wonderful koulouma weekend, I would like to know the dates and models which are available for testing to Autoholix.

I feel offended by the behavior of you and all BMW Hellas top-ranking personnel, and I’m sorry to mischarge you when I decided to cc my communication to you.

I thought that you would rush to fix everything and that you wouldn’t encourage this unprofessional behavior….

We all make mistakes – I’m no exception, but we all do what we think is right, and «what’s right» is what I’m planning to do if you do not provide me with clear and professional answers.

Best Regards,

Ismini Fabiatou

 1. Your apologies will be welcome.

Ismini Fabiatou

 

________________________________________

 

 

From: …..@….>

Sent: Friday, February 24, 2023 3:39 PM

To: Ismini Fabiatou

Cc: …..

Subject: RE: Πρόβλημα επικοινωνίας και συνεργασίας με την … …ellas – (Ευγενική Υπενθύμιση)

 

Dear Mrs. Ismini Fabiatou,

Thank you for your kind messages.

….Group …ellas respects and supports the freedom of the press, as well as the absolute freedom of speech regarding our products and services … on thorough judgement and factual information.

We ask you kindly to respect our freedom in choosing the press companies and portals …. which we cooperate.

 

With best regards

…..

….Group

…ellas

…….

CEO / Managing Director

 

 

————————————————-

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Friday, February 24, 2023 12:04 PM

To: ….@bmw….

Cc: …..

Subject: RE: Πρόβλημα επικοινωνίας και συνεργασίας με την BMW Hellas – (Ευγενική Υπενθύμιση)

Importance: High

3rd Reminder

Ismini Fabiatou

 

________________________________________

 

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Tuesday, February 21, 2023 11:37 AM

To: …..@bmw….

Cc: ……

Subject: RE: Πρόβλημα επικοινωνίας και συνεργασίας με την BMW Hellas – (Ευγενική Υπενθύμιση)

Reminder

Ismini Fabiatou

 

________________________________________

 

 

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Thursday, February 16, 2023 9:40 AM

To: …..

Cc: ……

Subject: RE: Πρόβλημα επικοινωνίας και συνεργασίας με την BMW Hellas – (Ευγενική Υπενθύμιση)

Importance: High

 

Καλησπέρα σας κ. ……. ,

Ευχαριστώ για μια απάντηση που ήρθε με καθυστέρηση 3 μηνών- και δυστυχώς χωρίς να απαντά ουσιαστικά στο αρχικό ερώτημα που είχα κάνει στις 9/11 σχετικά με την διαθεσιμότητα αυτοκινήτων, αλλά ούτε και στο γιατί αδιαφορείτε για τα μηνύματα που σας έχω στείλει.

Είναι γεγονός ότι πάρα τις προσπάθειές  που λέτε ότι καταβάλετε τα αυτοκίνητα φτάνουν πάντα στα χέρια μου με καθυστέρηση πολλών μηνών (και σίγουρα αφού τα έχουν παρουσιάσει όλοι πχ νέα Χ1) με αποτέλεσμα τελικά οι αναγνώστες μου να ενημερώνονται με καθυστέρηση.

Σχετικά με την ανάρτηση που βρήκατε προσβλητική θα ήθελα να σκεφτείτε ότι ακολούθησε της επιλογής σας να μην με καλέσετε στην εκδήλωση  (δεν είναι η πρώτη φορά) και σε συνέχεια της αδιαφορίας που δείξατε για μια σειρά περίπου 10 μηνυμάτων που σας είχα στείλει-κάτι που πρωτίστως δεν βελτιώνει την συνεργασία και την μεταξύ μας επικοινωνία.

Γνωρίζοντας ότι εκεί ήταν καλεσμένοι ΟΛΟΙ -και από πολύ μικρότερα μέσα από το δικό μου, θεώρησα ότι αφού δεν ανταποκρίνεστε ούτε με ένα like στις θετικές  κριτικές  που αντικειμενικά αξίζουν τα υπέροχα αυτοκίνητα που αντιπροσωπεύετε, αυτό  το σχόλιο θα κέντριζε την προσοχή σας και θα επικοινωνούσατε μαζί μου για να μου εξηγήσετε γιατί δεν με καλέσατε και γιατί δεν μου έχετε απαντήσει τόσο καιρό.

Τροφή για σκέψη πάντως είναι ότι στέκεστε σε μια αρνητική ανάρτηση που προκλήθηκε από την δική σας αδιαφορία και έχετε αγνοήσει εκατοντάδες θετικές που προηγήθηκαν και ακολουθήσαν αυτή.

Περιμένω λοιπόν να μου εξηγήσετε για πιο λόγο έχετε αυτή την στάση απέναντι μου (είναι κάτι προσωπικό ή είναι εταιρική απόφαση), γιατί αδιαφορήσατε για τα μηνύματα μου και πότε και ποιά μοντέλα είναι διαθέσιμα για δοκιμή.

Απλά και επαγγελματικά.

Με εκτίμηση,

 

Ι.Φ

 

________________________________________

 

 

From: …….@…

Sent: Monday, February 13, 2023 2:22 PM

To: Ismini Fabiatou

Cc: …….

Subject: RE: Πρόβλημα επικοινωνίας και συνεργασίας με την … …ellas

 

Κυρία Φαμπιάτου καλησπέρα,

Προσπαθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα να ανταποκριθούμε στις ανάγκες/απαιτήσεις σας σχετικά με τις δημοσιογραφικές δοκιμές και με τη συμμετοχή σας σε δημοσιογραφικές εκδηλώσεις.

Υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί και προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από την περσινή χρονιά όπως είναι η μείωση των διαθέσιμων αυτοκίνητων για δημοσιογραφικές δοκιμές και μικρότερα budget για ενέργειες επικοινωνίας.

Προς ενημέρωσή σας και συγκριτικά με άλλα ανταγωνιστικά Μέσα, έχετε λάβει τις ίδιες και σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερες, παροχές σε δοκιμές και συμμετοχές σε εκδηλώσεις της εταιρείας.

Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι εκφράζετε τόσο έντονα τη δυσαρέσκειά σας δημοσιεύοντας αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (όπως η επισυναπτόμενη) που είναι προσβλητικές για την … …ellas και για τους ανθρώπους της εταιρείας.

Τέτοιου είδους ενέργειες δεν βελτιώνουν ούτε ενισχύουν τη μεταξύ μας συνεργασία.

 

Με εκτίμηση,

…. ………

 

________________________________________

 

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Monday, February 13, 2023 9:17 AM

To: ……

Subject: Πρόβλημα επικοινωνίας και συνεργασίας με την BMW Hellas

Importance: High

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους σας.

Αναγκάζομαι να κοινοποιήσω το μήνυμα σε όλους σας επειδή από τις 9 Νοεμβρίου που έχω ζητήσει από τον κ. ….. να κανονίσουμε ημερομηνίες προκειμένου να παρουσιάσω αυτοκίνητα του ομίλου σας στο www.autoholix.com, δεν έχω λάβει κάποια ουσιαστική απάντηση-πέρα από μια επιβεβαίωση μετά από επικοινωνία μου στις 14 Νοεμβρίου ότι έχει λάβει το αίτημα μου και ότι θα με ενημερώσει όταν λυθούν κάποια προβλήματα με την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων δοκιμής.

Από τότε έστειλα αρκετά email χωρίς να λάβω απάντηση, ενώ εντύπωση μου προκάλεσε το ότι ήμουν η μόνη εκπρόσωπος μέσου που δεν κλήθηκε στην παρουσίαση της νέας σειράς 7.

Στο διάστημα αυτό από την πλευρά μου δημοσιεύω με συνέπεια τα ΔΤ που μου στέλνετε, ενώ όπως θα δείτε όλες οι δοκιμές που έχω κάνει εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα του Google search (αναζητήσετε για παράδειγμα :”bmw i4 m50 δοκιμή”) επειδή διαβάζονται από πραγματικούς αναγνώστες.

Άρθρα που έχουν γραφτεί με αγάπη, αντικειμενικότητα και επαγγελματισμό- χωρίς να υπάρχει κανενός είδους εμπορική συνεργασία- και που δυστυχώς δεν έχω δει κανέναν να κάνει ένα like στα social media του Autoholix ή να υπάρχει κάποια ανάδραση σαν εταιρεία.

Χρειάστηκε να στείλω SMS στις 8 Φεβρουαρίου του 2023 για να δει ο κ. …… τα mail που στέλνω και να λάβω ένα αυτόματο μήνυμα (was read on Wednesday, February 8, 2023 1:31:15 PM (UTC+02:00) Athens, Bucharest.) χωρίς όμως να λάβω ποτέ απάντηση για την ερώτηση που είχα κάνει στις 9 Νοεμβρίου.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο ΙΤ του ομίλου και δεν λαμβάνετε τα μηνύματα μου ή εάν για κάποιο λόγο έχετε αποφασίσει σαν εταιρεία ή προσωπικά να μην συνεργάζεστε με το Autoholix ή με ανεξάρτητες γυναίκες δημοσιογράφους.

Επειδή προγραμματίζω τις δοκιμές 2 μήνες νωρίτερα και επειδή νόμιζα ότι μετά την επικοινωνία που είχα με τα κεντρικά στην Γερμανία πριν 5 χρόνια υπήρχε μια ξεκάθαρη σχέση είναι σημαντικό να λάβω μια απάντηση που να εξηγεί την αδιαφορία της εταιρείας σας  στις αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινωνίας.

Με εκτίμηση,

Ismini Fabiatou

 

________________________________________

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Wednesday, February 8, 2023 11:19 AM

To: …

Subject: FW: bmw test drive – Autoholix – Ismini Fabiatou

 

Καλημέρα,

Παρακαλώ επιβεβαίωσε μου εάν έχεις πάρει το email μου?

Ευχαριστώ,

Ισμήνη

 

________________________________________

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Wednesday, February 1, 2023 11:22 AM

To: …

Subject: RE: bmw test drive – Autoholix – Ismini Fabiatou

Καλημέρα …..,

Μήπως να κανονίσουμε ημερομηνίες για τα παρακάτω test drive, με σειρά προτεραιότητας την X1.

Ελεύθερες ημερομηνίες έχω από 7/3 και μετά..

Ευχαριστώ

 

________________________________________

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Monday, November 14, 2022 8:33 PM

To: ….

Subject: RE: bmw test drive – Autoholix – Ismini Fabiatou

Οκ, ευχαριστώ!

Θα περιμένω.

Καλό βράδυ 

Ι.Φ.

 

________________________________________

 

 

From: ….@….

Sent: Monday, November 14, 2022 8:02 PM

To: : Ismini Fabiatou

Subject: RE: ….test drive – Autoholix – Ismini Fabiatou

 

Ισμήνη καλησπέρα,

Έχω δει το email σου αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω ακόμα.

Αναμένω οδηγίες από το εξωτερικό για το δημοσιογραφικό στόλο, ο οποίος έχει συρρικνωθεί αρκετά συγκριτικά με πέρσι.

Μόλις γνωρίζω θα είμαι σε θέση να σου προγραμματίσω τις δοκιμές.

Φιλικά,

…..

 

________________________________________

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Monday, November 14, 2022 3:23 PM

To: ….

Subject: RE: bmw test drive – Autoholix – Ismini Fabiatou

Καλησπέρα …..,

Μήπως είδες ημερομηνίες για τα test drive?

Ευχαριστώ

 

________________________________________

 

From: Ismini Fabiatou

Sent: Wednesday, November 9, 2022 3:11 PM

To: ….

Subject: bmw test drive – Autoholix – Ismini Fabiatou

 

Αγαπητέ …. καλησπέρα,

Θα ήθελα ημερομηνίες για test drive: BMW i4 40, series 2, X1, 5άρα και Ζ4(Χριστούγεννα ίσως), ημερομηνίες έχω από τις 12/12 μέχρι τις 9/1 και από τις 23/1 και μετά.

Εάν είναι καλύτερα για σένα επικοινώνησε μαζί μου.

Ευχαριστώ,

Ismini FabiatouBMW_X4_04

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
  0
  Το Καλάθι
  Το καλάθι σας είναι άδειο