Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤα 3 νέα Honda SUVs για την Ευρώπη: e:Ny1, ZR-V και...

Τα 3 νέα Honda SUVs για την Ευρώπη: e:Ny1, ZR-V και CR-V

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα μέσα ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης της μάρκας στο Όφενμπαχ της Γερμανίας, η Honda περιέγραψε τα επόμενα βήματα που δρομολογούνται από τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της, τα οποία θα συμβάλλουν στον παγκόσμιο στόχο της Honda για επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας έως το 2050.

Ανώτεροι παράγοντες της Honda έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πολυδιάστατη προσέγγιση που υιοθετεί η εταιρεία μέσα ένα ευρύ φάσμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών που πρόκειται να αναπτυχθούν στην περιοχή. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η έλευση τριών νέων SUV – του αμιγώς ηλεκτρικού e:Ny1, καθώς και των υβριδικών ZR-V και CR-V (που διαθέτει επίσης plug-in υβριδικό σύστημα) – η εισαγωγή του πρώτου ηλεκτροκίνητου δίτροχου της εταιρείας για την Ευρώπη, του EM1e:, καθώς και η σημαντική διεύρυνση της υπηρεσίας διαχείρισης ενέργειας της εταιρείας, e:PROGRESS.

Με την γκάμα των αυτοκινήτων Honda να είναι ήδη πλήρως εξεληκτρισμένη μετά την άφιξη του νέου Civic πέρυσι, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τόσο το μέγεθος όσο και οι φιλοδοξίες της μάρκας όσον αφορά τις προσφορές της στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας καθώς η εταιρεία εισέρχεται στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής της ανάπτυξης.

«Η Ευρώπη είναι σημαντική για την επιχείρησή μας και έχουμε πολλούς πιστούς πελάτες σε αυτή που οδηγούν τα αυτοκίνητά μας, τις μοτοσυκλέτες μας και χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά μας προϊόντα», δήλωσε ο Katsuhisa Okuda, Πρόεδρος και Διευθυντής της Honda Motor Europe. «Σήμερα, επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων και των τεχνολογιών αυτοκινήτων στο μεγαλύτερο εύρος που έχει υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια. Επιπλέον, εξελίσσοντας την προσφορά μας πέραν των προϊόντων αυτών καθαυτών, ώστε να περιλαμβάνει και υπηρεσίες ενέργειας, θέτουμε τα θεμέλια για την ηλεκτροκίνηση του μέλλοντος, συμβάλλοντας παράλληλα στην επίτευξη των παγκόσμιων στόχων μας για τη βιωσιμότητα.»

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη λύσεων κινητικότητας που κάνουν τη ζωή των πελατών ευκολότερη, ασφαλέστερη και πιο βιώσιμη εδώ και 75 χρόνια, η Honda πιστεύει ότι η καλύτερη προσέγγιση για τη μείωση των παγκόσμιων επιπέδων CO2 είναι η ανάπτυξη μιας σειράς τεχνολογιών και προϊόντων που θα βοηθήσουν στη μετάβαση.

Απόδειξη των παραπάνω είναι τα ολοκαίνουργια ZR-V και CR-V, που αμφότερα προσφέρουν ένα πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης και, στην περίπτωση του δεύτερου, ένα plug-in υβριδικό που η Honda παρουσιάζει στην Ευρώπη για πρώτη φορά. Μαζί με το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1, τη δεύτερη αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της μάρκας για την Ευρώπη που προσφέρει αυτονομία 412 χιλιομέτρων χωρίς εκπομπές ρύπων, πρόκειται για την ευρύτερη γκάμα αυτοκινήτων που είχε η μάρκα στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια.

Επιπλέον, με την ευκαιρία της εκδήλωσης η Honda ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το EM1 e:, το πρώτο ηλεκτροκίνητο δίτροχο της εταιρείας για την Ευρώπη, το οποίο αναμένεται αργότερα φέτος. Αντιπροσωπεύοντας μία πιο βιώσιμη λύση για την είσοδο στον κόσμο των δύο τροχών, είναι ιδανικό για νεαρούς αναβάτες, ή όσους κινούνται στην πόλη, αποτελώντας το ένα από τα τουλάχιστον 10 νέα μοντέλα EV που σκοπεύει να παρουσιάσει η μάρκα παγκοσμίως μέχρι το 2025.

«Όταν παρουσιάσαμε το νέο Civic πέρυσι, πετύχαμε τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας των αυτοκινήτων μας στην Ευρώπη – που ήταν και η πρώτη περιοχή της Honda όπου επιτεύχθηκε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Tom Gardner, Senior Vice President, Honda Motor Europe. «Με την άφιξη αυτών των τριών νέων SUV, συμπεριλαμβανομένου του δεύτερου EV μας, και του πρώτου ηλεκτρικού μας δίτροχου, ανταποκρινόμαστε στη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα και στη συμβολή της Ευρώπης στην παγκόσμια μετάβαση της Honda».

Η ενασχόληση της Honda με την ηλεκτροκίνηση επεκτείνεται πέρα από τα πρόσφατα προϊόντα της, με συνεχείς επενδύσεις και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του προγράμματος διαχείρισης ενέργειας της μάρκας. Στοχεύοντας στην ανάπτυξη υπηρεσιών καθαρής ενέργειας, η μάρκα διερευνά το υδρογόνο ως φορέα καθαρής ενέργειας, παράλληλα με περαιτέρω λύσεις φόρτισης και αποθήκευσης που μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα. Η πρώτη εφαρμογή αυτού σε πραγματικές συνθήκες είναι το e:PROGRESS.

Η οικονομικά αποδοτική και βιώσιμη λύση φόρτισης στο σπίτι που ήδη διατίθεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, βασίζεται στην καθαρή ενέργεια και, με την κυκλοφορία των τελευταίων SUV της Honda, θα είναι διαθέσιμη στους οδηγούς του νέου e:Ny1 και του plug-in υβριδικού CR-V, καθώς και σε εκείνους του Honda e. Στη δεύτερη φάση της διάθεσης, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια στο δικό τους οικοσύστημα φόρτισης. Τέλος, υπάρχουν σχέδια επέκτασης της υπηρεσίας εντός της Ευρώπης και σε ιδιοκτήτες οχημάτων εκτός Honda.

Honda

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο