Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΞεκίνησε η μαζική παραγωγή του MX-30 e-Skyactiv R-EV

Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του MX-30 e-Skyactiv R-EV

Η Mazda Motor Corporation ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του Mazda MX-30 e Skyactiv R-EV για την Ευρωπαϊκή αγορά στο εργοστάσιο της Ujina, μονάδα παραγωγής No. 1 στη Χιροσίμα.

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV είναι το πρώτο όχημα μαζικής παραγωγής της Mazda με περιστροφικό κινητήρα εδώ και 11 χρόνια, από τον Ιούνιο του 2012 που σταμάτησε να κυκλοφορεί το Mazda RX-8. Συνολικά, η  Mazda έχει παράξει πάνω από 1,99 εκατομμύρια οχήματα με περιστροφικό κινητήρα.

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV είναι ένα μοναδικό plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (PHEV) που δίνει έναν καινούργιο σκοπό στον μοναδικό περιστροφικό κινητήρα της Mazda. Ο συμπαγής, ελαφρύς κινητήρας εσωτερικής καύσης κινεί τη γεννήτρια που είτε φορτίζει τη μπαταρία, είτε παρέχει πρόσθετη ισχύ όταν χρειάζεται. Το όχημα κινείται πάντα από τον ηλεκτροκινητήρα.

Η ηλεκτρική αυτονομία 85 χλμ. της μπαταρίας του MX-30 e-Skyactiv R-EV είναι επαρκής για τις περισσότερες καθημερινές ανάγκες οδήγησης, ενώ ο περιστροφικός κινητήρας δίνει τη δυνατότητα να επεκταθεί η εμβέλεια της οδήγησης. Το MX-30 e-Skyactiv R-EV είναι το ιδανικό όχημα για εκείνους που θέλουν να οδηγούν ηλεκτρικά αλλά και να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις, χωρίς το άγχος της εμβέλειας.

Το αρχικό MX-30 e-Skyactiv EV παρουσιάστηκε το 2020 ως το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας μαζικής παραγωγής της Mazda. Τώρα, το MX-30 e-Skyactiv R-EV προσθέτει μια μοναδική plug-in υβριδική επιλογή στη μάρκα.

Mazda

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο