Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤο Volvo Cars Tech Fund επενδύει στο start-up ηλεκτρονικών ισχύος Leadrive

Το Volvo Cars Tech Fund επενδύει στο start-up ηλεκτρονικών ισχύος Leadrive

Στην πορεία της μετεξέλιξής μας σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030, ένα κρίσιμο πεδίο για τις επενδύσεις μας στην τεχνολογία και τις δαπάνες που σχετίζονται με Έρευνα και Εξέλιξη (R&D) είναι οι ηλεκτροκινητήρες, οι εναλλάκτες και η συνολική βελτιστοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Μόνο ελέγχοντας όλη την τεχνολογική αλυσίδα της ηλεκτροκίνησης – μία διαδικασία που ονομάζεται κάθετη ενσωμάτωση – μπορούμε να δημιουργήσουμε αμιγώς ηλεκτρικά Volvo που προσφέρουν όλα όσα θέλουν οι πελάτες μας: μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση και μία εξαιρετική οδηγική εμπειρία Volvo.

Η πιο πρόσφατη επένδυση του Volvo Cars Tech Fund, του επενδυτικού βραχίονα της εταιρείας μας, αντανακλά αυτές ακριβώς τις φιλοδοξίες. Η Leadrive, μία εταιρεία με έδρα την Σαγκάη που ιδρύθηκε το 2017, είναι ένας σημαντικός νέος παίκτης στα ηλεκτρονικά ισχύος και τις μονάδες ελέγχου για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Leadrive ειδικεύεται στη σχεδίαση και την κατασκευή μονάδων ισχύος που χρησιμοποιούν τεχνολογία καρβιδίου του πυριτίου (SiC). Το καρβίδιο του πυριτίου αποτελεί βάση για την κατασκευή ημιαγωγών και είναι πολλά υποσχόμενο όσον αφορά την ανάπτυξη αποδοτικών και ευέλικτων συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης.

Σταθερή προσήλωση στην κάθετη ενσωμάτωση

Η επένδυσή μας στη Leadrive ταιριάζει στον οδικό χάρτη μας για την ηλεκτροκίνηση. Σταθερά προσηλωμένος στην κάθετη ενσωμάτωση, ο οδικός χάρτης μας επιβάλλει τη συνεργασία με εταίρους που σχετίζονται με το αντικείμενό μας, όπου αυτό έχει νόημα. Για να υλοποιήσουμε αυτόν τον οδικό χάρτη, τα τελευταία χρόνια έχουμε διπλασιάσει τις επενδύσεις σε κρίσιμη τεχνολογία και έχουμε πάρει σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά το τι κατασκευάζουμε σε σύγκριση με το τι αγοράζουμε.

Για παράδειγμα, έχουμε μεταφέρει in-house την εξέλιξη και την κατασκευή ηλεκτροκινητήρων και εναλλακτών, ενώ επενδύουμε επίσης σε δικό μας λογισμικό διαχείρισης μπαταριών. Επιπλέον, επενδύουμε στην ανάπτυξη και την παραγωγή των δικών μας μπαταριών μέσω της Novo Energy, της κοινοπραξίας μας με τη Northvolt, βελτιστοποιώντας τη χημεία των μπαταριών και την ενσωμάτωσή τους στα αυτοκίνητά μας.

Στο σύνολό τους, αυτές οι επενδύσεις σε μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες, εναλλάκτες και λογισμικό διαχείρισης μπαταριών, μας επιτρέπουν να ελέγχουμε ολόκληρο το σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης στα αμιγώς ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα. Σε συνεργασία με εταιρείες όπως η Leadrive, μπορούμε να διευρύνουμε την τεχνογνωσία μας και να διερευνήσουμε νέες συναρπαστικές τεχνολογίες.

 

Επιταχύνοντας τον μετασχηματισμό

Ιδρύσαμε το Volvo Cars Tech Fund το 2018 για να επενδύουμε σε εταιρείες και τεχνολογικά πεδία που μετασχηματίζουν τον κλάδο της αυτοκίνησης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση, η βιωσιμότητα και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις που βοηθούν τα start-up να αναπτυχθούν και να επιταχύνουν από κοινού τον μετασχηματισμό του κλάδου των μετακινήσεων διεθνώς.

Η συγκεκριμένη πρόσφατη επένδυση του Tech Fund αποτελεί τμήμα ενός νέου κύκλου άντλησης κεφαλαίων από τη Leadrive, που παραχώρησε στο Tech Fund ένα μικρό μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία. Περισσότερες οικονομικές λεπτομέρειες δεν δημοσιεύονται.

Volvo

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο