Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραEV Chronicles: Ένα ταξίδι με τα EV της Nissan

EV Chronicles: Ένα ταξίδι με τα EV της Nissan

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα EV στις 9 Σεπτεμβρίου, αλλά και τον εορτασμό του ορόσημου του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, η Nissan παρουσιάζει μια αναδρομή στο ταξίδι της ηλεκτροκίνησης όπως επίσης και στο τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Η ηλεκτρική κινητικότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της Nissan από το 1947, μέχρι την παρουσίαση του LEAF, του πρώτου στον κόσμο EV μαζικής παραγωγής το 2010, μέχρι το εμβληματικό ηλεκτρικό crossover Ariya.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δει κανείς το πρωτοποριακό EV πνεύμα της Nissan από το να ανατρέξει σε κάποια από τα πιο τολμηρά και εντυπωσιακά EV και τα πρωτότυπα αυτοκίνητα μας.

https://youtu.be/gfn7djdfdk0

Το RE-LEAF, το οποίο παρουσιάστηκε το 2020, σχεδιάστηκε για να παρέχει βοήθεια σε περιοχές που επηρεάζονται από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα. Με τροποποιήσεις όπως η δυνατότητα πλοήγησης σε δρόμους γεμάτους με συντρίμμια, το RE-LEAF ήταν μια νέα πρόταση, ικανή για την διάσωση όσων έχουν ανάγκη.

Το LEAF NISMO RC παρουσιάστηκε το 2011 για να επιδείξει τις δυνατότητες των EVs στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το αυτοκίνητο αντιπροσώπευε τη δέσμευση της Nissan για βιωσιμότητα στην πίστα, μια δεκαετία πριν από την είσοδό μας στη Formula E.

Από την πίστα στον δρόμο, το Nissan Land Glider έφερε μια νέα λογική για την ευκολία στην οδήγηση στην πόλη. Με τον μοναδικό του σχεδιασμό που μοιάζει με κουκούλι, αυτό το τολμηρό μοντέλο έδειξε πώς θα μπορούσαν να είναι τα EV του μέλλοντος στις μεγαλουπόλεις.

Πίσω το 2016 – πολύ πριν από την πανδημία – η Nissan παρουσίασε το μέλλον της εργασίας από οπουδήποτε με το e-NV200 WORKSPACE, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό κινητό γραφείο στον κόσμο! Το ηλεκτρικό van επαναπροσδιορίστηκε για να διαθέτει ανέσεις ζωτικής σημασίας για την απομακρυσμένη εργασία, όπως πτυσσόμενο γραφείο, ασύρματο internet και ακόμη και καφετιέρα!

Μια ακόμα μοναδική πρόταση ήταν το e-NV200 Winter Camper. Αυτό το μοντέλο διέθετε κουζίνα, ψυγείο και πτυσσόμενο κρεβάτι για να καλύψει κάθε είδους χειμερινή περιπέτεια. Με υψηλή θερμομόνωση αλλά και με αρκετές αναβαθμίσεις με σκοπό την κίνησή του σε δύσκολες συνθήκες δρόμου, το Winter Camper έδειξε πώς ένα EV μπορεί να καλύψει πολλές χειμερινές περιπλανήσεις.

Ακόμα και στις γευστικές απολαύσεις, οι ιδέες EV της Nissan έχουν πρόταση! Το concept e-NV200 Ice Cream Van σχεδιάστηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρού Αέρα το 2019 ως ένα μέσο για να αποδειχθεί ότι θα μπορούσε (και θα έπρεπε!) να είναι μια εναλλακτική στα παλαιότερα, παραδοσιακά φορτηγά παγωτού που λειτουργούν με ντίζελ. Χρησιμοποιώντας αιολική και ηλιακή ενέργεια, αυτό το μοντέλο κυριολεκτικά έβγαλε το ICE (Μηχανή Εσωτερικής Καύσης) από το icecream!

Σήμερα, το Nissan Ariya e-4ORCE Pole to Pole Expedition εξερευνά σημεία του πλανήτη όπου δεν έχει πάει ποτέ κανένα EV και δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες των μοντέλων μας. Το τροποποιημένο Ariya, σχεδιασμένο για να αντέχει σε όλους τους τύπους εδάφους και συνθηκών, αυτή τη στιγμή χαράζει ένα μονοπάτι από τον Βόρειο Πόλο στον Νότιο, δείχνοντας ξεκάθαρα τι μπορεί να επιτύχει ένα EV.

Τα αυτοκίνητα αυτά και τα concepts είναι απλώς μια γεύση των δυνατοτήτων της Nissan δείχνοντας πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν τα EV στο μέλλον. Αποδεικνύουν την ικανότητα που έχουν να επηρεάσουν την κοινωνία με θετικό και αποτελεσματικό τρόπο. Καθώς γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα EV 2023 και το ορόσημο της πώλησης ενός εκατομμυρίου EV παγκοσμίως, ανυπομονούμε να δούμε τι λαμπρά, πρωτοποριακά EV θα συνεχίσουν να παράγονται τα επόμενα χρόνια.

Nissan

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο