Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝεαΝέο Renault Clio στην Ελλάδα από 20.570€

Νέο Renault Clio στην Ελλάδα από 20.570€

Το νέο Clio φτιάχτηκε για να αντικατοπτρίζει τη νέα ανθρωποκεντρική και τεχνολογική σχεδίαση της Renault.

Το νέο λογότυπο της Renault στο κέντρο της πλήρως επανασχεδιασμένης μπροστινής γρίλιας, προσθέτει εκφραστικότητα. Αυτή η ανανέωση αποτυπώνει τον στόχο της μάρκας να κατασκευάσει πιο μοντέρνα, πιο διακριτικά και πιο βιώσιμα αυτοκίνητα για τη ζωή, βασισμένα στις διαχρονικές αξίες της.

Η νέα φωτιστική υπογραφή – που θα υιοθετηθεί από όλα τα μοντέλα της Renault στο μέλλον – συνδυάζεται με το νέο στυλ, αντικατοπτρίζοντας δύο από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου: την ακρίβεια και την προσωπικότητα.

Αναβαθμισμένο εμφανίζεται και το εσωτερικό του: οι νέες ταπετσαρίες και τα νέα υλικά βιολογικής προέλευσης, το καθιστούν σύγχρονο, αναβαθμίζοντας την εικόνα της ποιότητας, αλλά και την εμπειρία στο εσωτερικό. Η έκδοση esprit Alpine είναι σπορ και ταυτόχρονα ‘αριστοκρατική’, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ενώ είναι και αυτή που εκφράζει καλύτερα τη νέα εποχή Clio. 

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

 • Μπροστινό μέρος ενός status-symbol

Το μπροστινό μέρος του νέου Clio είναι πλήρως ανασχεδιασμένο: οι σμιλευμένες, έντονες και εντυπωσιακές γραμμές γύρω από τη γρίλια, αναδύουν μία πιο μοντέρνα αύρα. Η φαρδύτερη κυψελωτή γρίλια αντανακλά μια αίσθηση δυναμισμού. Το πλήθος των αισθητικών εφέ αντικατοπτρίζει τη ριζική ανανέωση της σχεδίασης του νέου Clio, προσθέτοντας την απαραίτητη γοητεία.

 • Ξεχωριστό λογότυπο

Το λογότυπο Nouvel’R από σατινέ βουρτσισμένο αλουμίνιο, στο μπροστινό μέρος, αποτίνει φόρο τιμής στην κληρονομιά της μάρκας. Η γεωμετρία του είναι απλή, ουσιαστική, αλλά και διαχρονική. Η συνύπαρξη των δύο διαμαντιών και το οπτικό αποτέλεσμα, προσθέτουν μια αίσθηση ένωσης και συνεχούς κίνησης. Αυτό το λογότυπο αναδύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ταυτότητα του νέου Clio.

 • Η νέα φωτιστική υπογραφή παρουσιάζει την εντελώς νέα εταιρική ταυτότητα

Το νέο Clio υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα “Nouvelle Vague” της Renault, ενώ διαθέτει τη νέα φωτιστική υπογραφή στο εμπρός του μέρος, η οποία εμπνέεται από το λογότυπο: τα LED φώτα ημέρας στις δύο άκρες σχηματίζουν το πάνω μέρος του ρόμβου.

Τα λεπτά full-LED φωτιστικά σώματα, που περιλαμβάνονται σε όλες τις εκδόσεις, αναδεικνύουν την ακρίβεια και την τεχνογνωσία της κατασκευής, χαρίζοντας ακόμα περισσότερο δυναμισμό στην εμφάνιση του αυτοκινήτου. Παράλληλα, είναι πιο συμπαγή και συνδυάζουν έως και πέντε high tech δέσμες (αντί για τις τρεις παλιότερα), που προσαρμόζουν αυτόματα την κατανομή του φωτισμού μεταξύ των προβολέων και των φώτων πορείας.

 • Πιο εντυπωσιακό πίσω μέρος

Πλήρως ανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας: οι αεροδυναμικοί αεραγωγοί στα άκρα, τονίζουν το  πλάτος του αυτοκινήτου, που αναδεικνύει τα υψηλά όρια πρόσφυσης του συνόλου, ενώ αποτελούν μία ακόμα απόδειξη της τεχνολογικής αρτιότητας του αυτοκινήτου.

Τα μοντέρνα πίσω φωτιστικά σώματα είναι πλέον διαυγή, προσθέτοντας και αυτά την τεχνολογική τους πινελιά. Τα φωτεινά μέρη στις άκρες των πίσω φωτιστικών σωμάτων, συμβαδίζουν με την αισθητική ταυτότητα των εμπρός.

ΚΟΜΨΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Η εμπειρία στο εσωτερικό του νέου Clio είναι τώρα πιο αναβαθμισμένη: η καμπίνα επιβατών είναι πιο φιλόξενη και πιο άνετη. Μόλις ανοίξει κανείς την πόρτα, αντικρύζει πιο ευγενή και βιώσιμα υλικά και αντιλαμβάνεται αμέσως το άλμα που έχει συντελεστεί στον τομέα της ποιότητας.

Η ευρυχωρία και η εργονομία εξακολουθούν να είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου, προσφέροντας ένα μοναδικό επίπεδο άνεσης σε όλους.

Όλη η τεχνολογία υπάρχει για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, και συνδυάζεται με μία πληθώρα δικτυωμένων υπηρεσιών και εφαρμογών, που βοηθούν τον οδηγό και τους επιβάτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το ταξίδι. 

 • Περισσότερο βιώσιμα & οικολογικά υπεύθυνα υφάσματα επενδύσεων

Τα καθίσματα της έκδοσης Techno, τα πάνελ των θυρών και το ταμπλό έχουν επενδυθεί με ένα εξελιγμένο βιώσιμο και οικολογικό ύφασμα το οποίο αποτελείται από 60% ίνες TENCEL, μια βιολογική σύνθεση κυτταρικών ινών που κατασκευάζεται από τον Όμιλο Lenzing.

Συμβάλλοντας στη στρατηγική της Renault για την πλήρη απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, το νέο Clio δεν είναι μόνο το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει ίνες TENCEL Modal.

Είναι και η πρώτη φορά που αυτές οι βιώσιμες ίνες χρησιμοποιούνται εκτενώς στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου. Φημισμένες για την εξαιρετική απαλότητά τους, οι ίνες αυτές είναι κατασκευασμένες από φυσικό ξύλο ανανεώσιμων πηγών, που προέρχεται από ημι-φυσικά δάση βιώσιμης διαχείρισης στην Ευρώπη.

Αυτά τα ημι-φυσικά δάση απορροφούν μεγάλες ποσότητες CO2 και δεν απαιτούν χημικά λιπάσματα ούτε τεχνητό πότισμα. Οι ίνες TENCEL Modal παράγονται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχουν πιστοποιηθεί με το οικολογικό σήμα της ΕΕ, ένα σήμα περιβαλλοντικής αριστείας, το οποίο απονέμεται σε προϊόντα και υπηρεσίες που πληρούν υψηλά περιβαλλοντικά στάνταρ, καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

Επίσης, στο νέο Clio απουσιάζει εντελώς το δέρμα: αντίθετα, οι επιφάνειες καλύπτονται με TEP, ένα ύφασμα με σαγρέ επίστρωση από ίνες βιολογικής προέλευσης και πολυεστέρα. Βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι η βαφή με TEP χρειάζεται λιγότερο νερό και ενέργεια από ό,τι η βαφή των ινών με τον συμβατικό τρόπο.

ΕΚΔΟΣΗ ESPRIT ALPINE ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ “ΕΝΤΑΣΗ

Για πρώτη φορά το νέο Clio είναι διαθέσιμο στην κορυφαία έκδοση esprit Alpine.

 • Σπορτίβ εξωτερικά

Η μπροστινή γρίλια αντανακλά τη σπορτίβ πλευρά και τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του νέου Clio. Η κατεργασία της έχει γίνει με θερμοκόλληση και ο τόνος της βαφής αλλάζει από σκούρο στο κέντρο, σε γυαλιστερό ασημί όσο πλησιάζει προς τα άκρα, με αποτέλεσμα να προσθέτει βάθος και δυναμισμό στην εμπρός όψη του αυτοκινήτου.

Η έκδοση esprit Alpine πατάει σε ζάντες αλουμινίου 17’’ που αντικατοπτρίζουν το DNA της Alpine: κατεργασμένες με κοπή διαμαντιού, σε απόχρωση μαύρο και ανοιχτό γκρι, με μπλε ή μαύρο καπάκι στην πλήμνη (ανάλογα με το χρώμα του αμαξώματος), συντελούν στη δημιουργία της δυναμικής, εκλεπτυσμένης και τεχνολογικά προηγμένης εικόνας του αυτοκινήτου. Το λογότυπο Clio στο πίσω μέρος είναι σε χρώμα σκούρο γυαλιστερό μαύρο.

 • Κομψό εσωτερικά

Το εσωτερικό design είναι και αυτό αποκλειστικό για τη συγκεκριμένη έκδοση. Το σχήμα των καθισμάτων φροντίζει για την άριστη πλευρική στήριξη του σώματος, ενώ εξασφαλίζει και το ιδανικό επίπεδο άνεσης στους επιβάτες.

Οι μπλε εμφανείς ραφές και η στάμπα με το γράμμα “A” της Alpine ψηλά στην πλάτη του καθίσματος, ολοκληρώνουν την εικόνα. Στην εξωτερική πλευρά της πλάτης των καθισμάτων διακρίνει κανείς μία λιτή ετικέτα με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Τα καθίσματα του νέου Clio esprit Alpine είναι επίσης κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά. Το τιμόνι σχεδιάστηκε για να αντικατοπτρίζει το πνεύμα της Alpine: η κόκκινη, λευκή και μπλε διπλή ραφή, το διάτρητο υλικό και το βαθύ γυαλιστερό μαύρο φόντο με το σήμα σε απόχρωση Ice Black στο κέντρο, προκαλούν όποιον κάθεται στη θέση του οδηγού να βάλει μπροστά τον κινητήρα.

Το ταμπλό διαθέτει επίσης κεντημένη γαλλική σημαία, οι ζώνες ασφαλείας εμπρός και πίσω έχουν χαρακτηριστικό μπλε γαζί (εκτός από τη μεσαία πίσω), τα πεντάλ είναι αλουμινένια και τα μαρσπιέ των μπροστινών θυρών είναι αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκδοση.

ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ

Το νέο Clio προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση σε όλους τους επιβάτες του, χάρη στις αναβαθμισμένες τεχνολογίες που βελτιώνουν την ποιότητα της συμβίωσης τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες. Το σύστημα πολυμέσων Renault Easy Link, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις MULTI-SENSE και τα 20 διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS), εξασφαλίζουν μια εξαιρετικά διαισθητική εμπειρία σε ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για να ζεις μαζί του.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 • Ψηφιακές οθόνες σε ολόκληρη τη γκάμα

Οι νέες υπηρεσίες και η κορυφαίου επιπέδου συνδεσιμότητα κάνουν το νέο Clio ακόμα πιο διαισθητικό στη χρήση του.  Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων, με οθόνη 7 ή 10 ιντσών. Η οθόνη των 10 ιντσών απεικονίζει τους χάρτες πλοήγησης και προσαρμόζει την εμφάνισή της ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης από τη ρύθμιση του συστήματος MULTI-SENSE.

 • Ασύρματη σύνδεση του smartphone

Το νέο Clio εφοδιάζεται με το σύστημα Renault Easy Link, που παρέχει πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης, της προληπτικής συντήρησης, και του infotainment.

Το σύστημα Renault Easy Link διατίθεται πλέον σε δύο εκδόσεις από όπου δίνεται η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

 • Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης

Το νέο Clio διαθέτει 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) για ευκολότερο και ασφαλέστερο ταξίδι.  Τα συστήματα αυτά χωρίζονται σε τρείς ενότητες: Οδήγηση, Παρκάρισμα και Ασφάλεια.

Στα βασικά περιλαμβάνονται η ενεργή υποβοήθηση οδήγησης (Active Driver Assist), η κάμερα ορατότητας 360°, και το ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αισθητήρες αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών. Αυτό το ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, κατατάσσει το νέο Clio μεταξύ των ασφαλέστερων αυτοκινήτων στην κατηγορία του.

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Στο νέο Clio, το best-seller όλων των εποχών στη Γαλλία, ο συνδυασμός ήρεμης οδικής συμπεριφοράς και απόδοσης, είναι στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει, λόγω της αποτελεσματικότητας, της ακρίβειας και της απαράμιλλης οδηγικής απόλαυσης που προσφέρει. Σταθερό στις υψηλές ταχύτητες, άνετο στους ελιγμούς στην πόλη και με εξαιρετικό κράτημα στις στροφές, το νέο Clio παρέχει την τέλεια ισορροπία μεταξύ οδηγικής απόλαυσης και άνεσης. Είναι ένα αυτοκίνητο που εγγυάται ηρεμία και ευελιξία πίσω από το τιμόνι.

Η ΠΙΟ ΠΛΗΡΗΣ ΓΚΑΜΑ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ  ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ

Από την πρώτη του γενιά, το Clio ήταν ένα μοντέλο που διέθετε την πιο πλήρη γκάμα κινητήρα στην κατηγορία του, με επιλογές που πάντα ανταποκρίνονταν στις ανάγκες της εποχής τους.

Το νέο Clio διαθέτει μια γκάμα κινητήρων που χρησιμοποιούν διαφορετικές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του full hybrid κινητήρα E-Tech των 145 ίππων, ο οποίος αξιοποιεί την αιχμή της τεχνολογίας. Οι άλλες επιλογές – βενζίνη, diesel και βενζίνη/LPG – καλύπτουν μια ευρεία γκάμα απόδοσης, ώστε ο κάθε οδηγός να διαλέξει ανάλογα τις ανάγκες του.

E-Tech full hybrid 145: πιο διασκεδαστικό και με χαμηλότερη κατανάλωση

Η Renault ξεκίνησε να τοποθετεί στα μοντέλα της τον κινητήρα τεχνολογίας E-Tech full hybrid  – συμπεριλαμβανομένου και του Clio – από το 2020. Η full hybrid τεχνολογία E-Tech περιλαμβάνει περισσότερες από 150 πατέντες, καθώς και τεχνογνωσία που έχει συγκεντρώσει η Renault από τις πίστες της Formula 1 – ειδικά στον τομέα της ανάκτησης και αναγέννησης ενέργειας.

Η σειριακή-παράλληλη αρχιτεκτονική του, συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν κινητήρα 36 kW και μια γεννήτρια εκκίνησης υψηλής τάσης 18 KW), με έναν 4κύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσεως 69 kW (94 hp) 1,6 λίτρου, με ένα έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη πολλαπλών λειτουργιών (multi-mode) και μία μπαταρία 1,2 kWh.

Το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα με τον ηλεκτροκινητήρα και μπορεί να κινηθεί με αυτόν, έως και για το 80% του χρόνου στις πόλεις – μειώνοντας την κατανάλωση έως και 40% σε σύγκριση με έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα.

 • TCe 100 LPG: μια έκδοση για όλες τις χρήσεις με χαμηλά κόστη χρήσης

Το νέο Clio διατίθεται επίσης και με τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα TCe 100 LPG, που καίει βενζίνη και LPG, ενώ το σύστημα υγραεριοκίνησης είναι τοποθετημένο στη γραμμή παραγωγής . Αυτό το σύστημα διπλού καυσίμου βελτιώνει την απόδοση, ενώ μειώνει την κατανάλωση και περιορίζει τις εκπομπές του CO2 (8% λιγότερο CO2 από έναν αντίστοιχο κινητήρα βενζίνης). Με τα δύο ρεζερβουάρ γεμάτα, το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει περισσότερα από 1.000 km συνολικά.

 

 • Blue dCi 100: υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση

Ο diesel κινητήρας των 100 ίππων και των 260 Nm ροπής, είναι ιδανικός για σκληρή χρήση και για εταιρικούς στόλους, ενώ συνδυάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων. Το νέο Clio Blue dCi είναι ιδιαίτερα αποδοτικό σε αυτοκινητόδρομους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Το νέο Renault Clio είναι τώρα ετοιμοπαράδοτο και με δέσμευση τιμής. Απόκτησέ το από 158 € το μήνα, με όφελος έως 3.000 ευρώ. Το νέο μοντέλο πλαισιώνεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες και δωρεάν οδική βοήθεια για 3 χρόνια.

Τιμές νέου Renault Clio

 • Clio 1.0 TCe 90 Evolution: 20.570 €
 • Clio 1.0 TCe 90 Evolution Plus: 21.420 €
 • Clio 1.0 TCe 100 LPG Evolution: 21.870 €
 • Clio 1.0 TCe 100 LPG Evolution Plus: 22.770 €
 • Clio 1.0 TCe 100 LPG Techno: 23.680 €
 • Clio 1.5 Blue dCi 100 Evolution: 23.970 €
 • Clio 1.5 Blue dCi 100 Evolution Plus: 24.970 €
 • Clio 1.6 E-Tech 145 Evolution: 28.670 €
 • Clio 1.6 E-Tech 145 Evolution Plus: 29.490 €
 • Clio 1.6 E-Tech 145 Techno: 30.260 €
 • Clio 1.6 E-Tech 145 Esprit Alpine: 32.950 €

Renault

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
  0
  Το Καλάθι
  Το καλάθι σας είναι άδειο