Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΝεαHonda Motorcycles: Ανανεωμένη Εμφάνιση για την Rebel

Honda Motorcycles: Ανανεωμένη Εμφάνιση για την Rebel

Δύο ήταν οι λέξεις κλειδιά στις οποίες βασίστηκε το πρόγραμμα εξέλιξης της Rebel: ‘SIMPLE’ (‘ΑΠΛΗ’) & ‘RAW’ (‘ΩΜΗ’). Όμως, το να δημιουργείς τόσα πολλά με τόσα λίγα αποτελεί τέχνη από μόνο του, μία άσκηση μινιμαλιστικού σχεδιασμού στην οποία κάθε λεπτομέρεια μετράει.

Και η Rebel δεν απογοητεύει: με χαμηλή, λεπτή σιλουέτα τύπου ‘bobber’, φαρδιά ελαστικά, έντονα κεκλιμένο ρεζερβουάρ 11,2 λίτρων και χοντρό τιμόνι, χαρίζει στον αναβάτη μία θέση οδήγησης που τον βάζει ‘μέσα’ στη μοτοσυκλέτα. Από κάθε οπτική γωνία, η γυμνή της εμφάνιση εκφράζει έναν εντελώς δικό της, ξεχωριστό χαρακτήρα.

Τα περισσότερα εξαρτήματα της Rebel είναι βαμμένα μαύρα, γεγονός που αναδεικνύει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της, υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή το διακριτικό χρωματισμό. Όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, και ο επιβλητικός, στρογγυλός προβολέας έχει συμπαγή φακό διαμέτρου 175 mm και βάση από χυτό αλουμίνιο.

Το πολύ λεπτό οβάλ πίσω φως και η πινακίδα κυκλοφορίας ταιριάζουν με τη χαμηλωμένη σιλουέτα της Rebel. Μικρά στρογγυλά φλας LED  έχουν διάμετρο μόλις 55mm, ενώ ένα στρογγυλό φως θέσης περιλαμβάνεται στα εμπρός φλας.

Το ταχύμετρο είναι ένα συμπαγές όργανο 100mm με ανοιχτόχρωμες ενδείξεις σε σκούρο φόντο (negative LCD display), είναι εντυπωσιακό και ευανάγνωστο και περιλαμβάνει ένδειξη επιλεγμένης σχέσης κιβωτίου. Ο κεντρικός διακόπτης βρίσκεται χαμηλά στην αριστερή πλευρά, κάτω από το ρεζερβουάρ.

Η σέλα και τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη αφαιρούνται εύκολα και η γκάμα προσφερόμενων αξεσουάρ περιλαμβάνει πίσω σχάρα, πλάτη, προστατευτικά ρεζερβουάρ και ζελατίνα (flyscreen). Επίσης διατίθενται και νάιλον πλαϊνοί σάκοι πέρα από τους δερμάτινους.

Μία έκδοση ‘S’ – σε ένα νέο υπερβατικό Pearl Shining Black φινίρισμα για το 24YM – ολοκληρώνεται με εργοστασιακή μάσκα προβολέα, φιμέ ζελατίνα, ρετρό προστατευτικά ανάρτησης και φυσούνες πιρουνιού, ειδική καφέ ραφή σέλας σε μοτίβο «διαμάντι» και bronze τροχούς.

 

3.2 Κινητήρας

 • Υδρόψυκτος παράλληλος δικύλινδρος κινητήρας 471cc κατάλληλος για κατόχους διπλώματος A2
 • Άφθονη ροπή στις χαμηλές στροφές
 • Μονόδρομος συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης (assist/slipper) βοηθά στον έλεγχο
 • Κοντό τελικό εξάτμισης διαμέτρου 120mm

Ο δικύλινδρος παράλληλος, υγρόψυκτος κινητήρας 471 κ.εκ. με 8 βαλβίδες της Rebel προέρχεται από τη σπορ CBR500R. Για να ανταποκριθεί στον cruiser χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, τόσο το σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού PGM-FI με την αναθεωρημένη χαρτογράφηση όσο και ο διαφορετικός χρονισμός των βαλβίδων και της ανάφλεξης, επιτρέπουν στον κινητήρα να μην εστιάζει τόσο στην απόδοση στις υψηλές στροφές, όπως στην CBR, αλλά στη ροπή στις χαμηλές και στη γραμμική απόδοση σε όλο το φάσμα των στροφών.

Η πλούσια μέγιστη ροπή των 43,3Nm στις 6.000 σαλ. συνδυάζεται με μέγιστη ισχύ 46,2 Ps (34kW) στις 8.500 στροφές ανά λεπτό.

Πρόκειται για ένα μηχανικό σύνολο που πετυχαίνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ διαστάσεων και ευέλικτης απόδοσης. Η διάμετρος και η διαδρομή του κυλίνδρου είναι 67 mm x 66,8 mm με σχέση συμπίεσης 10,7:1.

Στο εσωτερικό της κυλινδροκεφαλής υιοθετούνται κοκοράκια με ρουλεμάν που χρησιμοποιούν ροδέλες για τη ρύθμιση του διάκενου των βαλβίδων, προσφέροντας μειωμένη καταπόνηση λόγω φορτίου στα ελατήρια των βαλβίδων και περιορισμένες τριβές.

Η αθόρυβη καδένα του εκκεντροφόρου (SV Chain)  διαθέτει πείρους με επίστρωση βαναδίου για μειωμένες τριβές και καλύτερη προστασία από τη σκόνη. Η διάμετρος των βαλβίδων εισαγωγής είναι 26,0 mm και των βαλβίδων εξαγωγής 21,5 mm.

Οι εσωτερικές τριβές έχουν περιοριστεί με την προσθήκη αυλακώσεων στις φούστες των εμβόλων (μία μέθοδος φινιρίσματος που αυξάνει την επιφάνεια επαφής, δημιουργώντας διάκενα στα οποία ρέει το λάδι για καλύτερη λίπανση). Η διαδικασία εμβάπτισης σε άλας ΑΒ 1, μετά τη διαδικασία εναζώτωσης με Isonite, δημιουργεί μία προστατευτική, οξειδωτική επίστρωση.

Τα κομβία του στροφαλοφόρου είναι σε μεταξύ τους γωνία 180° και ο αντικραδασμικός άξονας βρίσκεται πίσω από τους κυλίνδρους, κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας. Η πρωτεύουσα μετάδοση και ο αντικραδασμικός άξονας διαθέτουν ψαλιδωτά γρανάζια για περιορισμό του θορύβου.

Τα αντίβαρα του στροφάλου έχουν σχεδιαστεί για πιο ομαλή λειτουργία και το χαμηλό βάρος του συνεισφέρει στην ευστροφία του κινητήρα με περιορισμένη αδράνεια.

Ο στροφαλοθάλαμος χρησιμοποιεί φυγοκεντρικά χυτευμένα λεπτά χιτώνια. Ο εσωτερικός σχεδιασμός τους περιορίζει τις απώλειες που μπορεί να προκληθούν από τη διαφορά φάσης ανάφλεξης των κυλίνδρων.

Το βαθύ κάρτερ λαδιού έχει χωρητικότητα 3,2 L. Το εύχρηστο, εξατάχυτο κιβώτιο έχει σχεδιαστεί για άνετες αλλαγές ειδικά μέσα στην πόλη. Ένας μονόδρομος συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης (assist/slipper) καθιστά τις αλλαγές ελαφρύτερες και πιο ομαλές και ελέγχει αποτελεσματικά την αναπήδηση και το πιθανό μπλοκάρισμα του πίσω τροχού στα απότομα κατεβάσματα σχέσεων.

Η εξαγωγή 2 σε 1  προωθεί τα καυσαέρια στον καταλύτη και εν συνεχεία επιταχύνονται στον πρώτο θάλαμο και στο δεύτερο θάλαμο αντήχησης. Η εξάτμιση παράγει έναν μπάσο, παλμικό ήχο που ταιριάζει με το ροπάτο χαρακτήρα του κινητήρα. Ένας αισθητήρας Linear Air Flow (LAF) και εσωτερικές ρυθμίσεις στο κοντό τελικό διαμέτρου 120 χλστ. συνεισφέρουν στη συμμόρφωση του κινητήρα με τα πρότυπα EURO5.

3.3 Πλαίσιο

 • Χαμηλό, σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο
 • Ενδοτικές, άνετες αναρτήσεις εμπρός και πίσω, αμορτισέρ αζώτου πίσω
 • Ελαστικά 130/90-16 μπροστά και 150/80-16 πίσω

Για να υποστηρίξει τη χαμηλή σιλουέτα της Rebel, το ελκυστικό, σωληνωτό πλαίσιο διαθέτει τρία σημεία στήριξης του κινητήρα και έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο στενό ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη.

Η σκληρότητα των ελατηρίων και η χωρητικότητα λαδιού του πιρουνιού έχουν βελτιστοποιηθεί ώστε να προσφέρουν ιδανική απόσβεση και ποιότητα κύλισης. Το ίχνος του τροχού είναι 110 mm με γωνία κάστερ 28°.

Η γωνία (offset) 30° του πιρουνιού σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 1490 mm επιτρέπουν χαμηλό ύψος σέλας 690mm. Η εγκατάσταση των μαρσπιέ σε μεσαία θέση διασφαλίζει μία φυσική θέση οδήγησης, με ισορροπημένες και ουδέτερες αντιδράσεις κατά τις αλλαγές κατεύθυνσης.

Το πλαίσιο περιλαμβάνει ένα καινοτόμο πίσω ημικυκλικό σχήμα (loop) που διαχωρίζει την πιο παχιά σέλα από το μεταλλικό φτερό. Το βιδωτό, αλουμινένιο υποπλαίσιο προσφέρει περαιτέρω δυνατότητες εξατομίκευσης (customisation).

Το πιρούνι φέρει μπουκάλες 41 mm σε απόσταση 230 mm μεταξύ τους για στιβαρή πληροφόρηση του συστήματος διεύθυνσης, άνεση και στυλ. Το σωληνωτό, ατσάλινο ψαλίδι έχει διάμετρο 45 mm και συνεργάζεται με δύο αμορτισέρ αζώτου με δυνατότητα ρύθμισης της προ-φόρτισης ελατηρίου σε 5 θέσεις.

Η μοτοσυκλέτα φορά ελαστικά της Dunlop με στάνταρ διαστάσεις 130/90-16 μπροστά και 150/80-16 πίσω. Η σχεδίαση των τροχών 16 ιντσών από χυτό αλουμίνιο είναι απλή όσο και χαρακτηριστική, ενώ ο μπροστινός δίσκος των 296mm δένει οπτικά με τα μπράτσα του τροχού. Η διπίστονη δαγκάνα των φρένων εμπρός συνδυάζεται με μονοπίστονη πίσω.

 1. Αξεσουάρ

 

Καθώς πρόκειται για μία μοτοσυκλέτα με γνήσιο custom χαρακτήρα, συνοδεύεται από μία εκτενή γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ Honda που διατίθενται τόσο μεμονωμένα όσο και στο πλαίσιο ειδικά σχεδιασμένων πακέτων και είναι έτοιμα να τοποθετηθούν στη CMX500 Rebel.

 

Το Comfort Pack έχει στόχο να αυξήσει την πρακτικότητα της Rebel, με την προσθήκη των παρακάτω αξεσουάρ:

 • Πίσω Σχάρα
 • Πλάτη Συνεπιβάτη
 • Meter Visor
 • Ρυθμιζόμενη μανέτα φρένου
 • Πρίζα 12V

 

Το Travel Pack αυξάνει την ικανότητα μεταφοράς της Rebel και περιλαμβάνει

 • Πλαϊνούς Σάκους από Νάιλον

 

Το Special Pack διατίθεται σε δύο χρωματισμούς και περιλαμβάνει αξεσουάρ που αναδεικνύουν το στυλ “rebel”:

 • Προστατευτικά Ρεζερβουάρ (Κέντρο & Πλάι)
 • Καλύμματα Ανάρτησης & Φυσούνες Πιρουνιού (στάνταρ τοποθέτηση για την ‘S’ edition)
 • Κάλυμμα προβολέα (στάνταρ τοποθέτηση για την ‘S’ edition)
 • Custom Σέλες Αναβάτη και Συνεπιβάτη (διαθέσιμες σε μαύρο ή καφέ (στάνταρ για την έκδοση ‘S’)

 

Διατίθενται επίσης τα κάτωθι αξεσουάρ

 • Solo Σχάρα
 • Δερμάτινοι Σάκοι

 

 

 

 1. Τεχνικές προδιαγραφές

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος Υδρόψυκτος, DOHC
Κυβισμός (cm³) 471
Αρ. βαλβίδων ανά κύλινδρο 4
Διάμετρος ´ Διαδρομή (mm) 67 x 66.8
Σχέση Συμπίεσης 10.7:1
Μέγιστη Ισχύς 46.2 PS (34kW) /8.500rpm
Μέγιστη Ροπή 43.3Nm/6.000rpm
Χωρητικότητα κάρτερ λαδιού 3.2 L
Επίπεδο θορύβου (dB) Lwot 78

Lurban 74

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
Τροφοδοσία PGM-FI
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου 11.2L
Κατανάλωση καυσίμου 27km/litre
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μίζα Ηλεκτρική
Χωρητικότητα μπαταρίας 12V
Ισχύς ACG 0.5kW
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος Συμπλέκτη Υγρός, πολύδισκος
Τύπος Κιβωτίου 6- τάχυτο
Τελική Μετάδοση Αλυσίδα
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος Ατσάλινο σωληνωτό, τύπου ‘Διαμάντι’
ΠΛΑΙΣΙΟ
Διαστάσεις (ΜxΠxΥ) 2,205 x 820 x 1,090
Μεταξόνιο 1490mm
Γωνία κάστερ 28°
Ίχνος τροχού 110
Ύψος σέλας 690mm
Απόσταση από το έδαφος 125mm
Βάρος (πλήρες υγρών) 191kg
Ακτίνα στροφής 2.8m
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Εμπρός Τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm
Πίσω Διπλά αμορτισέρ Showa
ΤΡΟΧΟΙ
Τροχός εμπρός 16M/C x MT3.00
Τροχός πίσω 16M/C x MT3.50
Ελαστικό εμπρός 130/90-16M/C 67H
Ελαστικό πίσω 150/80-16M/C 71H
ΦΡΕΝΑ
Σύστημα ABS Δικάναλο
ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
Όργανα Ψηφιακά
Προβολέας εμπρός LED
Πίσω φως LED

 

Honda

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
  0
  Το Καλάθι
  Το καλάθι σας είναι άδειο