Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΑπόψειςΥπουργείο Αυτονόητου, ή ένα γράμμα στον Πρωθυπουργό όταν στέρεψαν οι ευχές..

Υπουργείο Αυτονόητου, ή ένα γράμμα στον Πρωθυπουργό όταν στέρεψαν οι ευχές..

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ασχολούμαι με τον χώρο του αυτοκινήτου και την οδική ασφάλεια κυριολεκτικά όλη μου την ζωή, ωστόσο επειδή  τον τελευταίο καιρο τρομάζω με τα όσα επικίνδυνα και φρικιαστικά συμβαίνουν στους δρομους της χώρας μας αναγκάζομαι να γράψω σε Εσάς ελπίζοντας να ασχοληθείτε προσωπικά με την κυριότερη αιτία θανάτου των νέων πολιτών στην χώρα μας.

Μέχρι τις 29 Δεκέμβριου του 2023 περισσότεροι από είκοσι δύο άνθρωποι (κυρίως νέοι κάτω των 30 χρόνων) χάθηκαν, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε φρικιαστικά ατυχήματα όπως εκείνο στο οποίο ένας νέος 28 και μια μητέρα 22 χρόνων που έτρεχαν με 210 χλμ/ω σε λεριαστικό δρόμο ακρωτηριάστηκαν από μια μπαριέρα καταγράφοντας μάλιστα το συμβάν σε ένα τρομακτικό βίντεο που οφείλετε να αναζητήσετε και να δείτε…

Οι ειδικοί λένε πως το 65% των θανάτων θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν οι οδηγοί απλά φορούσαν κράνος ή ζώνη ασφάλειας, ενώ το ποσοστό θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο αν οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν θεωρούσαν ως κεκτημένη την ανυπακοή στους κοινωνικούς κανόνες και τους νόμους του Κράτους.

Επειδή τα ποσοστά ακούγονται κάπως απρόσωπα, σκεφτείτε ότι η τήρηση των Αυτονόητων Κανόνων ασφαλείας που οφείλουν σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ να ακολουθούν οι οδηγοί και να επιβλέπει/επιβάλλει η Πολιτεία με τα θεσμοθετημένα όργανα της, πιθανότατα να επέτρεπε στις 14 από τις 22 χαροκαμένες οικογένειες του φετινού Δεκεμβρίου να έκαναν ξανά Χριστούγεννα με τα παιδιά ή τους αγαπημένους τους…

Ελλάδα εναντίον Ανθρωπότητας και Ανθρωπισμού…

Το μήνα που πέρασε στις Ελληνικές πόλεις κυρίως είχαμε 22 νεκρούς σε τροχαία δυστυχήματα,  34 βαριά τραυματίες και 360 ελαφρά τραυματίες σε ατυχήματα…

Αντίθετα στο Όσλο της Νορβηγίας καταγράφηκε ολόκληρο το 2023 μόνο ένας νεκρός από τροχαίο, ενώ κανείς νέος Νορβηγός κάτω των 16 ετών δεν έχασε τη ζωή του στην Σκανδιναβική χώρα καθώς οι θάνατοι από τροχαίο σε ολόκληρη την επικράτεια της Νορβηγίας ήταν μόλις 108, αντί για περισσότερους από 650 νεκρούς σε τροχαία που είχαμε στο ίδιο διάστημα στην Ελλάδα!

Τα παραπάνω θετικά αποτελέσματα είναι απόρροια των δράσεων της πρωτοβουλίας «Vision Zero» που προβλέπει μηδενικά θύματα στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέχρι το 2050 και τις οδηγίες της οποίας εφαρμόζει ήδη η Νορβηγία- και που υπογράφτηκε αυτούσια και από την κυβέρνηση σας το 2019 , με μηδενικά δυστυχώς αποτελέσματα.

Την αρχική μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων στην Ελλάδα που προέκυψε από τον εγκλεισμό της πανδημίας ακολούθησε μια στατιστική έκρηξη των τροχαίων που οφείλεται στη μη χρήση κράνους και ζώνης από τους οδηγούς και γενικότερα στην παραβατική συμπεριφορά κατά την οδήγηση..

Και ενώ αυτά είναι τα αίτια της τριτοκοσμικής εικόνας που παρουσιάζεται στους δρόμους μας, την ευθύνη για όσα συμβαίνουν έχει η πρωτοφανής Απουσία της Τροχαίας από τους δρόμους μας και η γενικότερη αίσθηση Ατιμωρησίας που παρακμιακά έχει επικρατήσει έχοντας και γίνει κοινή  συνείδηση-κυρίως- στους νέους που πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι γουστάρουν όταν οδηγούν.

Το «Πάμε και όπου Βγει» για όσους θυμούνται, είναι αυτό που όλοι σκεφτόμαστε όταν ξεκινάμε κάθε μέρα να πάμε στις δουλείες μας γνωρίζοντας ότι στατιστικά κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή.

Εμείς τι κάνουμε?

Κάθε μέρα όλοι εμείς οδηγούμε με το κινητό στο χέρι, άλλοι απλά αδιαφορώντας και άλλοι με την βεβαιότητα  ότι αυτό που κάνουμε δεν μπορεί να  έχει συνέπειες για κάποιον τόσο ικανό όσο εμείς.

Από την πλευρά του το Κράτος-του οποίου Εσείς ηγείστε κ Πρωθυπουργέ, αδιαφορεί για  τον νόμο που τιμωρεί την χρήση των τηλεφώνων κατά την οδήγηση την ώρα που κινούμαστε στις ανεξέλεγκτες  πόλεις με απίστευτες ταχύτητες που σκοτώνουν παιδάκια έξω από σχολεία που βαδίζουν στις διαβάσεις που δεν μάθαμε ποτέ να σεβόμαστε…γιατί απλά δεν υπάρχουν συνέπειες.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια όλο και περισσότεροι μπούφοι μοτοσικλετιστές νοιώθοντας αθάνατοι ή έχοντας «υπογράψει συμβόλαιο» ότι εκείνοι δεν θα πέσουν ποτέ, οδηγούν χωρίς κράνος θέτοντας όχι μόνο τον εαυτό τους σε κίνδυνο, αλλά καταδικάζοντας στατιστικά σε θλίψη εκείνους που τους αγαπούν και την γερασμένη κοινωνία μας σε μια κοστοβόρα αποκατάσταση, όταν συμβεί η «προδιαγεγραμμένη τραγωδία».First Episode of New ‘Lifesavers’ Series Follows a Paramedic

Ενώ πριν τρία-τέσσερα χρόνια υπήρχαν κάποιοι τροχονομικοί έλεγχοι-κυρίως για την επιβολή του εγκλεισμού- αναγκάζοντας τους περισσότερους μοτοσικλετιστές να φορούν κράνος σήμερα, το Κράτος που Εσείς ηγείστε, επέτρεψε στο προσωπικό της  τροχαίας να απουσιάζει από τους δρόμους ή να μάθει να κοιτά αλλού…

Ο οδηγός του λεωφορείου που κινείται δίπλα μας και μιλάει στο τηλέφωνο καπνίζοντας με 50-60 ψυχές να στέκονται αμέριμνοί για τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται, μας κοιτά απαξιωτικά με ύψος «τι θέ ρέ», όταν τολμήσουμε να του κάνουμε παρατήρηση.

Το ίδιο «τι θέ ρέ» βλέμμα θα εισπράττατε και Εσείς αν είχατε τον χρόνο να οδηγήσετε μόνος σας στους δρόμους της πόλης μας και κάνατε μια παρατήρηση σε κάποιον που πέρασε ένα STOP, ένα κόκκινο φανάρι ή οδηγεί ανάποδα σε δρόμους μονής κατεύθυνσης- επειδή έτσι γουστάρει.

Το ίδιο «τι θέ ρέ» βλέμμα  θα εισπράξετε-όχι Εσείς αλλά εμείς σίγουρα, αν ρωτήσετε τους αρμοδίους γιατί οι μάγκες αρχίσαν να καπνίζουν πάλι μέσα στα εστιατόρια γεμίζοντας τα πνευμόνια μας με καρκίνο, γιατί οι διάφορες ευαίσθητές ομάδες ρημάζουν τα σπίτια καθημερινά…και αλλά τέτοια γραφικά…

Εκφάνσεις της νεοελληνικής καθημερινότητας που μας πικραίνει- και που επιλέγουμε να κοιτούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση-και εμείς μαζί με τους «αρμόδιους» (πόσο με εκνευρίζει η λέξη) Σας γιατί έχουμε μάθει να τις θεωρούμε κανονικότητα.First Episode of New ‘Lifesavers’ Series Follows a Paramedic

Μια κοινωνία με σλόγκαν «πάμε και όπου βγει» συγκλονίστηκε από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, αλλά «καταπίνει» αμάσητα τους πάνω από 650 συνάνθρωπους μας που χάνουν την ζωή τους και τους πάνω από 4,000 που τραυματίζονται σοβαρά  τους κάθε χρόνο στην άσφαλτο…

Πάνω από 2 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους στους δρόμους κάθε μέρα(…και ένας θεός ξέρει πόσοι μένουν ανάπηροι), αλλα δεν συγκλονιζόμαστε, γιατί τελικά τα πάντα είναι θέμα της δοσολογίας του δράματος- δηλαδή της μακάβριας σχέσης θανάτων ανά ημέρα:

Βαθμός Κοινωνικής Αφύπνισης=( Αριθμός Θανάτων/ Μονάδα Χρόνου) Χ  Διάρκεια Μνήμης* (…μιας μνήμης* που όταν τείνει προς το μηδέν όλα μοιάζουν αγγελικά πλασμένα).

Υπουργείο Αυτονόητου!

Κύριε Πρωθυπουργέ φτάνει πια…

Σας εκλέξαμε με μια πρωτοφανή για τις ημέρες που ζούμε  πλειοψηφία γιατί πιστέψαμε ότι μπορείτε να μας προσφέρετε το Αυτονόητο  αλλα δυστυχώς μέχρι τώρα οι επιδόσεις της κυβέρνησης σε τομείς όπως η αστυνόμευση, η επιβολή των νόμων, η ασφάλεια στις μετακινήσεις μας και άλλων πολλών «λεπτομερειών» της καθημερινότητας καθιστούν επιτακτική την ίδρυση ενός Υπουργείου Αυτονόητου…που ουσιαστικά θα επιβλέπει όλα τα άλλα!

Σε ότι αφορά το Υφυπουργείο Αυτονόητης Ασφάλειας στους Δρόμους,  αυτό θα πρέπει να δώσει ταυτόχρονα βάρος στην παιδεία, στις υποδομές, την αστυνόμευση, αλλά και την επιβολή των νόμων.

#Παραδείγματα:

 • Η Ελλάδα είναι πλέον η μόνη χώρα που οι διαβάσεις πεζών δεν έχουν κανένα ρόλο στην καθημερινότητα μας παρότι όλοι μας γνωρίζουμε ότι η σωστή χρήση τους θα έσωζε δεκάδες ζωές κάθε χρόνο.
 • Για να υπάρξει σωστή χρήση βέβαια θα πρέπει να είναι βαμμένες και φωτισμένες όπως στο εξωτερικό, εμείς που οδηγούμε ή τις περπατάμε να έχουμε ενημερωθεί για τα οφέλη και τις υποχρεώσεις μας- και φυσικά η τροχαία να επιβάλλει πρόστιμα στους παραβάτες.
 • Μέσα στις πόλεις οι ταχύτητες των οχημάτων θα έπρεπε να μειωθούν δραματικά στα 30,50 και ως 80 χλμ στα πρότυπα των ευρωπαϊκών πόλεων-και φυσικά να ελέγχονται διαρκώς από κάμερες που θα επιβάλλουν κατευθείαν πρόστιμα στους παραβάτες.
 • Στα φανάρια θα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες* που θα καταγράφουν όλους όσους παραβιάζουν τους σηματοδότες ή οδηγούν ανάποδα σε δρόμους και οι κλήσεις να χρεώνονται αυτόματα στην φορολογική μερίδα των παραβατών.
 • *(Όσοι ανησυχούν για τα προσωπικά τους δεδομένα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κάμερες μπορούν να ρυθμιστούν με τέτοιο τρόπο ώστε οι επιβάτες να μην φαίνονται στην φωτογραφία)…
 • Οι άνθρωποι της τροχαίας θα πρέπει να βρίσκονται στους δρόμους ώστε να ελέγχουν ότι οι οδηγοί δεν έχουν κάνει χρήση αλκοόλ, δεν οδηγούν στην ΛΕΑ, να συμβουλεύουν και να επιβλέπουν τους εποχούμενους επιβάλλοντας πρόστιμα στους παραβάτες.
 • Οι άνθρωποι του κράτους (Περιφέρεια, Δήμοι) θα πρέπει να φροντίζουν για την ασφάλεια των δρόμων και τον επαρκή φωτισμό τους.
 • Το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής θα πρέπει να γίνει πρωτεύον και να συνοδεύει ένα παιδί καθ’ όλη την διάρκεια της φοίτησης του στην υποχρεωτική παιδεία.
 • Οι σχολές οδηγών θα πρέπει να μαθαίνουν στους νέους οδηγούς το πως να ανταπεξέρχονται με ασφάλεια στην καθημερινότητα τους και όχι να ικανοποιούν απλά μια εξεταστική ρουτίνα που θεσπίστηκε ππριν 60 χρόνια και περιλαμβάνει οπισθοπορεία σε διασταύρωση που απαγορεύεται από τον ΚΟΚ…

Αυτονόητα πράγματα ζητούν όλοι όσοι έχασαν τους αγαπημένους τους ανθρώπους με τον πιο χαζό και ανούσιο τρόπο…τίποτε περισσότερο!

Το κόστος της ανθρώπινης ζωής είναι ανυπολόγιστο και το Υπουργείο υτονόητου έχει πολύ δουλειά που πρέπει να ξεκινήσει από χθες.

Δεν συνηθίζω να χάνω τον χρόνο μου απευθυνόμενη σε ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν ή που αδιαφορούν, για αυτό κ. Πρωθυπουργός απευθύνομαι σε Εσάς γνωρίζοντας ότι αν κάποια μέρα τύχει να διαβάσετε τα Αυτονόητα που έγραψα θα νοιώσετε την ΕΥΘΥΝΗ που έχετε απέναντι σε εμάς και τα παιδιά μας..

Δείτε την επιστολή αυτή σαν την ευχή μιας μητέρας τριών παιδιών που ανησυχεί καθε μέρα που η οικογενεια της  εκτίθεται σε κίνδυνοστους δρόμους  – και Δράστε Άμεσα!

Δεν υπάρχει χρόνος πια…τα λόγια έχουν στερέψει και απαιτούμε πράξεις.

Χρόνια Πολλά σε Όλους μας με Υγεία, Πρόοδο και Ασφάλεια  για το νέο έτος 2024!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
  0
  Το Καλάθι
  Το καλάθι σας είναι άδειο