Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝεαΠρώτες εντυπώσεις Smart #1 & Smart #3 - Τιμές

Πρώτες εντυπώσεις Smart #1 & Smart #3 – Τιμές

Τα Smart Fortwo κυριάρχησαν στο αστικό μας περιβάλλον για περισσότερο από 2 δεκαετίες καθώς με τις μικρές τους διαστάσει, λόγω της διθέσιας διαρρύθμισης τους, να «κουμπώνουν» με τις ανάγκες μας.

Ωστόσο οι καιροί αλλάζουν και η δέσμευση των αυτοκινητοβιομηχανιών στο ηλεκτροκίνητο μέλλον έφερε στο προσκήνιο δυο ηλεκτρικά SUV’s-τα Smart #1 και #3 που παρουσιάστηκαν πριν λίγες ημέρες από τους ανθρώπους Mercedes-Benz.

Από την συνεργασία με την Ελβετική Swatch το 1994 στην συνεργασία με τον Κινεζικό κολοσσό στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Geely το 2019, η Mercedes-Benz πάντα πίστευε στα Smart και ας άλλαξαν χαρακτήρα και προσανατολισμό με το μήκους 4,27μ #1 να είναι ένα καθαρό Crossover και το #3 να έχει ένα πιο coupe/αεροδυναμικό σχεδιασμό που ταιριάζει στην ηλεκτροκίνηση παρά τα 18,5 εκ. του ύψους του και το μήκος των 4,4μ.

Είχα την ευκαιρία να οδηγήσω μόνο το Smart #3 τόσο στην πισωκίνητη βασική έκδοση με τους 272 ίππους και μπαταρία ιόντων λιθίου 49 kWh, όσο και στην τετρακίνητη έκδοση Brabus με τα 428 PS και 543 Nm με τη μεγάλη μπαταρία των 66 kWh.

Γνωρίζοντας ότι χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα και μηχανικά(…ηλεκτρικά) με το Volvo ΕΧ30 ήξερα περίπου τι να περιμένω από ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο των 1.800 έως 1900 κιλών(ανάλογα με την έκδοση), ωστόσο βρήκα πολύ ενδιαφέρον το ότι η εντελώς διαφορετική ρύθμιση της ανάρτησης και ο διαφορετικός σχεδιασμός(μέσα έξω) προσδίδουν στα δύο «συγγενικά μοντέλα» μια εντελώς διαφορετική αίσθηση.

Το Smart #3 με την μικρή μπαταρία που εξασφαλίζει αυτονομία 310 χλμ κοστίζει €40,900, ενώ το πανίσχυρο Brabus με την επιτάχυνση των 3,7 δευτερολέπτων να έχει αυτονομία 440 χλμ κοστίζει €55.280 (χωρίς την επιδότηση).

Εντύπωσή προκαλεί η ευρυχωρία στο εσωτερικό με τα πίσω συρόμενο κάθισμα να βολεύει με άνεση τρεις επιβάτες και η έλλειψη φυσικών διακοπτών αφού ο μίνιμαλ σχεδιασμός επιβάλλει τα πάντα να χειρίζονται από την κεντρική οθόνη των 12,3’’.

Εννοείται ότι η πιο λογική έκδοση είναι η δικίνητη που με επιτάχυνση 6,7 δλ είναι και γρήγορή και «μανιτζεβελή» στις στροφές και την κίνηση της πόλης, ωστόσο είμαι βέβαιη ότι πολλοί θα προτιμήσουν την έκδοση Brabus που πιθανότατα να αποτελεί και την φτηνότερη επιλογή για τους μαχητές των φαναριών που αναζητούν επιτάχυνση που «ταπεινώνει» Lamborghini σε «προσιτή» τιμή!

Οδηγώντας το πορτοκαλί Brabus μου άρεσε ο τρόπος που η ανάρτηση διαχειρίζεται το βάρος και την υπερβολική ροπή των κινητήρων- και γεννά την βεβαιότητα ότι οδηγείς ένα αυτοκίνητο της Brabus, ενώ με προβλημάτισε αίσθηση στο τιμόνι και η μέτρια πλευρική στήριξη των καθισμάτων που μάλλον έχουν ξεφύγει της προσοχής των σχεδιαστών.

Πουλώντας την ταχύτητα στην είσοδο, δηλαδή φρενάροντας νωρίς, επιτάχυνα από την μέση της στροφής μέχρι την επόμενη στροφή και στηρίχθηκα επανειλημμένα στα δυνατά φρένα που ήταν αναμενόμενο να μυρίσουν φυσικά μύρισαν και κινήθηκα σε καταιγιστικούς ρυθμούς που απαιτούν γνώση, αυτοσυγκράτηση και εμπειρία για να απολαύσεις την χαρά που σου προσφέρει το Brabus χωρίς να χρειαστεί να ψάξεις στο κινητό σου το τηλέφωνο φαναρτζή.

Το αυτοκίνητο είναι ρυθμισμένο πισωκίνητα και κρατά την γραμμή του στην στροφή, όμως πραγματικά πιστεύω ότι ούτε το 2% των οδηγών που έχουν τα χρήματα να αγοράσουν αυτόν τον πύραυλο έχουν τις γνώσεις να μην κινδυνέψουν από τους ρυθμούς της επιτάχυνσης που τόσο απλόχερα προσφέρει…
Θα επανέλθω στο μεγάλο θέμα των εξωφρενικών επιδόσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στις λεπτομέρειες των Smart όταν θα τα οδηγήσω σε κανονική δοκιμή. Μέχρι τότε διαβάστε τα χαρακτηριστικά τους στο ΔΤ.

Nέο παρουσιαστικό και νέα φιλοσοφία. Η smart έρχεται στην Ελλάδα και την ευθύνη της εκπροσώπησής της στη χώρα έχει η Star Automotive Ελλάς Μον. Α.Ε.

Η smart εν συντομία

Η smart έχει μία ιστορία 30 ετών, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Mercedes-Benz. Η ιδέα ενός μικρού, ηλεκτρικού διθέσιου αυτοκινήτου υπήρχε ήδη ως ιδέα από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν είχε ξεσπάσει η πετρελαϊκή κρίση, όμως η πορεία του γνωστού αυτοκινήτου ξεκινά με την ίδρυση της κοινοπραξίας Micro Compact Car AG.

Έγινε ανάμεσα στη Mercedes-Benz και τη swatch στο Biel της Ελβετίας το 1994 και όραμά της ήταν να ηγηθεί στην αστική κινητικότητα. Το 1997 παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη (ΙΑΑ) για πρώτη φορά παγκοσμίως στο κοινό το μοντέλο smart city coupe, το οποίο κυκλοφόρησε το 1998. Το 2006, η Daimler AG αποκτά το 100% της μάρκας smart.

Μέχρι το 2023 τα μοντέλα της smart ανανεώθηκαν 3 φορές. Η πρώτη γενιά (1998 – 2007) περιλάμβανε αρχικά τα smart fortwo, fortwo cabrio και αργότερα τα roadster & roadster coupe και τα forfour. Η δεύτερη γενιά (2007 – 2014) περιλάμβανε μόνο τα fortwo και fortwo cabrio, ενώ η τρίτη (2014 – σήμερα) τα αμιγώς ηλεκτρικά fortwo coupe, fortwo cabrio και forfour.

To smart δε φημίζεται μόνο για το ότι είναι ένα έξυπνο, καινοτόμο αυτοκίνητο πόλης με ιδιαίτερο σχεδιασμό. Αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τη μετακίνηση και ήταν το απόλυτο “lifestyle icon” συνδυάζοντας την ευθύνη προς το περιβάλλον πληρώντας υψηλά οικολογικά στάνταρ και ταυτόχρονα τη «χαρά της ζωής» προσφέροντας μεγάλες δόσεις διασκέδασης.

Ειδικά στην Ελλάδα, η smart έτυχε θερμής υποδοχής και αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες αγορές της. Τα χρόνια της δραστηριοποίησής της εδώ, πέτυχε πωλήσεις 33.600 μονάδων. Το 2008  κατείχε ένα από τα υψηλότερα μερίδια αγοράς παγκοσμίως και ήταν μέσα στις 3 κορυφαίες αγορές του κόσμου για τη smart, γεγονός που αποδεικνύει την πλήρη αποδοχή του μοντέλου από το κοινό στη χώρα μας.

Μετά από αυτήν την επιτυχημένη πορεία, η εταιρεία αποφάσισε να κάνει μία επανεκκίνηση δημιουργώντας διαφορετικές προοπτικές για τη νέα εποχή που διαμορφώνεται στην αυτοκίνηση. Xωρίς να χάσει ίχνος από το συναίσθημα που αποπνέει η μάρκα, πέρασε στη φάση της ενηλικίωσής της. Στηρίζεται στο θεμέλιο του παρελθόντος της και δημιουργεί νέα, καινοτόμα και συναρπαστικά προϊόντα εκφράζοντας τη φιλοσοφία της χωρίς συμβιβασμούς, για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

H smart Europe GmbH ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2020 ως 100% θυγατρική της smart Automobile Co., Ltd. με έδρα το Leinfelden-Echterdingen, κοντά στη Στουτγάρδη. Η διεθνής ομάδα της smart Europe είναι υπεύθυνη για όλες τις δραστηριότητες πωλήσεων, μάρκετινγκ και υπηρεσιών μετά την πώληση για τη νέα γενιά οχημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών smart στην ευρωπαϊκή αγορά.

Με τον Dirk Adelmann ως Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Martin Günther ως CFO, η εταιρεία αναπτύσσει πλήρως τις δυνατότητές της στην Ευρώπη με ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό και πελατοκεντρικό επιχειρηματικό μοντέλο. Η smart Automobile Co., Ltd. ιδρύθηκε ως μια παγκόσμια κοινοπραξία μεταξύ της Mercedes-Benz AG και της Geely Automobile Co., Ltd. Τοποθετείται στην premium κατηγορία ως κορυφαίος πάροχος ευφυών ηλεκτρικών οχημάτων και Γενικός Εισαγωγέας για τη μάρκα στην Ελλάδα είναι η Star Automotive Ελλάς Μον. Α.Ε.

smart #1 

Το πρώτο δείγμα γραφής της αναγεννημένης smart είναι το #1. Η εμφάνισή του χαρακτηρίζεται από νέα σχεδίαση, νέα τεχνολογία και μία νέα προσέγγιση όσον αφορά στην αστική του ταυτότητα. Όπως η ίδια η μάρκα, έτσι και το μοντέλο αυτό είναι πρωτοποριακό.

Το εξωτερικό του χαρακτηρίζεται από στοιχεία όπως οι κρυφές ηλεκτρικές χειρολαβές, οι πόρτες χωρίς πλαίσιο και η μεγάλη ηλιοροφή που δεν θα περίμενε κανείς σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Σε κάθε γωνία του υπάρχει πάντα μία λεπτομέρεια για εξερεύνηση!

Το ολοκαίνουργιο smart #1 με μήκος 4270 mm, μεταξόνιο 2750 mm και ζάντες 18 ιντσών διαθέτει ένα εντυπωσιακά ευρύχωρο εσωτερικό με θέα 360°.

Πρωτοποριακός εξωτερικός σχεδιασμός

Oι σχεδιαστές της μάρκας με επικεφαλής τον Gorden Wagener παρουσιάζουν μια υποδειγματική προσέγγιση της τεχνολογίας του μέλλοντος στην premium κατηγορία, ισορροπώντας ανάμεσα στην αισθητική και την αεροδυναμική, διατηρώντας την κληρονομία της μάρκας smart. Η πόρτα χωρίς πλαίσιο και η επιλογή της διχρωμίας είναι χαρακτηριστικά της smart από την αρχή της πορείας της. Ο αεροδυναμικός συντελεστής του #1 είναι 0,29cd.

“Tο νέο smart #1 σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της μάρκας smart και παρουσιάζει το νέο σχεδιαστικό DNA της.  Έχει μεγαλώσει, είναι όμορφο και συνδυάζει την εμφάνιση με τις έξυπνες λύσεις. Το #1 είναι νέο, φρέσκο και γοητευτικό και μαζί με το πιο σπορ εμφανισιακά #3 θεωρούμε ότι έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τη smart στην κορυφή των προτιμήσεων των αγοραστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων” δηλώνει ο Gorden Wagener, Chief Design Officer MercedesBenz Group AG.

Εκτός από τις κρυφές χειρολαβές που αναδύονται αυτόματα όταν πλησιάζουμε το αυτοκίνητο, τα εντυπωσιακά φώτα CyberSpark+ με λειτουργία προσαρμοζόμενου μακρινού φωτισμού είναι ένα ακόμα σημείο που αποτελεί αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό της νέας οικογένειας smart. Στο πίσω μέρος, το καταπληκτικό εφέ πυροτεχνημάτων προσφέρει πραγματικά μοναδικά γραφικά στα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό: ο χώρος επαναπροσδιορίζεται

Με τα νέα smart, ο χώρος επαναπροσδιορίζεται με την ευρυχωρία και τον premium χαρακτήρα να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του. Η νέα πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) πάνω στην οποία χτίζονται τα smart επιτρέπει μια μεγάλη απόσταση μεταξύ των αξόνων, μεγιστοποιώντας έτσι τον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου.

Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το εσωτερικό σύμφωνα με το στυλ και τις ανάγκες του. Μια επιλογή θεμάτων και φωτισμού περιβάλλοντος από τις οθόνες πολυμέσων, αλλάζει το χαρακτήρα ολόκληρης της καμπίνας.

Ο πίσω πάγκος δεν διαιρείται μόνο 60:40 με δυνατότητα ενδιάμεσης φόρτωσης, αλλά μετακινείται και οριζόντια για να παρέχει διαφορετικό χώρο μεταξύ της δεύτερης σειράς καθισμάτων και του χώρου φόρτωσης.

Μπροστά ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων Full HD LCD 9,2 ιντσών, ένα HUD 10 ιντσών και μια κεντρική οθόνη 12,8 ιντσών δίνουν τη διάσταση υψηλής τεχνολογίας στο εσωτερικό που όλοι περιμένουν από ένα αυτοκίνητο smart.

 

Αυτή η κεντρική οθόνη είναι το κέντρο συνδεσιμότητας του αυτοκινήτου όπου ο οδηγός μπορεί να ελέγχει τη διαμόρφωση του οχήματος, να επιλέγει τη μουσική στο σύστημα ήχου, να ελέγχει τις προβολές από την κάμερα 360 μοιρών και ακόμα και την ποιότητα του αέρα (εσωτερικά και εξωτερικά).

Ασφάλεια 5 αστέρων

Ήδη από το 2022 που ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία, το #1 πέτυχε βαθμολογία 5 αστέρων στο τεστ της EuroNCAP. Ολόκληρη η δομή του αμαξώματός του σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, αποτελούμενη κυρίως από θερμοδιαμορφωμένο χάλυβα και χάλυβα υψηλής αντοχής.

Αυτό δημιουργεί ένα ισχυρό περιβάλλον ασφαλείας για τους επιβάτες του, αφού του επιτρέπει να αντιστέκεται αποτελεσματικά στις εξωτερικές συγκρούσεις και να ελαχιστοποιεί τις ζημιές σε άλλα οχήματα. Παράλληλα όμως, η smart ακολουθώντας την ηγετική πορεία της Mercedes εξελίσσεται και στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Διαθέτει 5 ραντάρ και 1 κάμερα τεχνολογίας 5R1V, επιτυγχάνοντας αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2+. Το Adaptive Cruise Control με stop&go κάνει την οδήγηση σε μακρινά ταξίδια άνετη και  λιγότερο στρεσογόνα. Το σύστημα διατήρησης λωρίδας βοηθά όχι μόνο να κρατηθεί το όχημα στο κέντρο της λωρίδας του, αλλά το υποστηρίζει σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Το blind spot assist προειδοποιεί κατά την οδήγηση, αλλά παράλληλα εντοπίζει διερχόμενα ποδήλατα που περνούν όταν είναι σταθμευμένο για να προειδοποιήσει για το άνοιγμα μιας πόρτας. Η ασφάλεια ήταν και παραμένει απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη των smart.

Ψηφιοποίηση και συνδεσιμότητα: το Α και το Ω της κινητικότητας σήμερα

Το smart #1 τοποθετεί τον πελάτη στο επίκεντρο. Με μία εφαρμογή αποκλειστικά για τη smart – σαν την εφαρμογή Mercedes me της Mercedes-Benz – και user interface που προσαρμόζεται στις ανάγκες του ιδιοκτήτη του, το αυτοκίνητο αγκαλιάζει την ανθρωποκεντρική τεχνολογία για να συνδέσει ανθρώπους, τόπους και εμπειρίες τόσο στην ψηφιακή, όσο και στην κανονική ζωή.

Tο λογισμικό είναι η καρδιά των βασικών λειτουργιών του αυτοκινήτου. Ο στόχος ήταν εξαρχής, η οδήγηση να αποτελεί μία ξέγνοιαστη και ευχάριστη διαδικασία, γι’ αυτό η smart συνεργάστηκε με την ECARX, μία εταιρεία εξειδικευμένη στην ενοποίηση λογισμικού και hardware. Το smart #1 είναι το πρώτο κοινό έργο των δύο εταιριών που επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του χρήστη κάνοντάς την απρόσκοπτη, αποτελεσματική, διασκεδαστική και ευχάριστη.

Έτσι μιλώντας για ευφυία, η μονάδα επικοινωνίας 4G LTE είναι ο ενεργοποιητής της υψηλής ταχύτητάς σύνδεσης με τον κόσμο, με τον εντυπωσιακό επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8155.

Ως έξυπνο αυτοκίνητο, διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη ώστε οι εφαρμογές να μαθαίνουν και να βελτιώνονται για να καλύπτουν τις επιθυμίες και τις ανάγκες του οδηγού. Η αξιολάτρευτη αλεπού είναι το άβαταρ του #1 που αλληλεπιδρά με τους επιβάτες και ανταποκρίνεται στις φωνητικές τους εντολές. Με την απλή εντολή «hello smart»,ο έξυπνος φωνητικός βοηθός θα ενεργοποιηθεί και οι επιβάτες μπορούν να βρουν έναν προορισμό ή να αναπαράξουν μουσική στο τρισδιάστατο interface.

Όλα αυτά, άψογα διασυνδεδεμένα με το οικοσύστημα του αυτοκινήτου, την εφαρμογή hello smart και τα δεδομένα στο cloud. Η σύνδεση γίνεται με έναν προσωπικό κωδικό στη smart και προστατεύεται από τα υψηλότερα πρότυπα κρυπτογράφησης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Επιπλέον, η smart οραματίζεται τα νέα της αυτοκίνητα, όχι μόνο ως μέσα μεταφοράς, αλλά και ως το 3ο κατά σειρά μέρος μετά το σπίτι και τον χώρο εργασίας όπου όλοι μας περνάμε πολύ χρόνο. Έτσι, για όσους περνούν αρκετό χρόνο οδηγώντας, οι αξιόπιστες εφαρμογές τρίτων παρόχων στο αυτοκίνητο, το music streaming, το podcasting, οι υπηρεσίες που βασίζονται στην τοποθεσία και τα παιχνίδια μέσα στο αυτοκίνητο μετατρέπουν τις διαδρομές σε μία διασκεδαστική εμπειρία.

Περισσότερα από το 75% των ηλεκτρονικών συστημάτων χειρισμού του αυτοκινήτου μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς εξ αποστάσεως (Οver Τhe Αir). Σε συνδυασμό με τα ρυθμιζόμενα μενού χειρισμού του φωτισμού και των άλλων λειτουργιών που προσφέρει το αυτοκίνητο, η οδήγηση και η αλληλεπίδραση μαζί του γίνεται μία φυσική και ευχάριστη εμπειρία.

Ηλεκτρική τεχνολογία

Η smart ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα δοκιμών των ηλεκτρικών της μοντέλων το 2007 και είναι μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα από το 2020. Αυτή η ξεχωριστή τεχνογνωσία ηλεκτροκίνησης συνδυάζεται έξυπνα με την κορυφαία σχεδίαση που καθορίζει το στυλ της Mercedes-Benz και τις πρωτοποριακές μηχανολογικές επιδόσεις με την πλατφόρμα SEA.

Η smart προσφέρει ήδη την επόμενη γενιά κινητικότητας σήμερα, αφού βλέπει τις προηγμένες τεχνολογίες του αυτοκινήτου ως παράγοντες για μια αυθεντική και απροβλημάτιστη εμπειρία ηλεκτροκίνησης.

Το #1 στη βασική του έκδοση προσφέρει μέγιστη απόδοση 200 kW με μπαταρία 49 kWh που χαρίζει 310 χλμ αυτονομίας. Με τη μπαταρία 66 kWh που προσφέρεται για τις πλουσιότερες σειρές εξοπλισμού, η αυτονομία αυξάνεται στα 440 χλμ. Η μπαταρία φορτίζει με εναλλασσόμενο ρεύμα AC από 10-80 % με 22 kW σε 3 ώρες, ενώ με την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση DC, αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Οι γραμμές εξοπλισμού του #1: τόσο ευέλικτες, όσο και οι χρήστες τους

Αυτό που ξεχωρίζει τις γραμμές εξοπλισμού του smart #1 είναι τα πελατοκεντρικά χαρακτηριστικά τους: οι παραλλαγές εξοπλισμού καλύπτουν ιδανικά τις διαφορετικές ανάγκες και τον τρόπο ζωής των πελατών. Το smart #1 είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις Pure, Pure+, Pro, Pro+, Premium, Pulse και BRABUS με τις διαφορές τους να εστιάζουν στο επίπεδο εξοπλισμού και απόδοσης της μπαταρίας.

smart #3

Το coupé SUV της smart προκαλεί υπέροχα συναισθήματα: εξαιρετικές επιδόσεις και δυναμική σχεδίαση

Το #3 ξεσηκώνει την κατηγορία των premium αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων ως ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό σπορ, coupé SUV. Με μήκος 4,4 μέτρα και πλάτος 1,8 μέτρα, τις αθλητικές του καμπύλες και την ισχυρή «μύτη καρχαρία» στη μάσκα  ξεχωρίζει με τη διαχρονική κομψότητά του. Η εμφάνισή του ολοκληρώνεται από τη φαρδιά σχάρα σε σχήμα Α και τους λεπτούς προβολείς LED.

Οι μεγάλοι τροχοί 19 ιντσών συμπληρώνουν τη σπορ εμφάνιση, ενώ στην έκδοση BRABUS το #3 διατίθεται με σπορ ζάντες 20 ιντσών. Η πανοραμική, θερμοαπορροφητική οροφή συνδέει το εξωτερικό περιβάλλον με την καμπίνα του αυτοκινήτου για να δημιουργήσει μια φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Το smart #3 εντυπωσιάζει με την αυτονομία, την επιτάχυνση και τον σύντομο χρόνο φόρτισης που χρειάζεται.

Το σπορ εξωτερικό αντανακλάται και στις επιδόσεις του #3: σε τέσσερις από τις πέντε γραμμές εξοπλισμού, η μέγιστη ισχύς είναι 200 kW ενώ στη BRABUS φτάνει στα 315 kW, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τη συγκεκριμένη κατηγορία στην αγορά.

Όσον αφορά στην επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα, το #3 στην έκδοση BRABUS πετυχαίνει χρόνο 3,7 δευτερόλεπτων, ενώ στη γραμμή Pro+, που θεωρείται η βασική για το #3, επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το smart #3 έχει αυξημένη αυτονομία ως προς το #1 η οποία κυμαίνεται από 455 έως 325 χλμ (κατά WLTP).

To βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης και το μεταξόνιο 2.785 mm σε συνδυασμό με το αεροδυναμικό αμάξωμα και τον συντελεστή οπισθέλκουσας 0,27 που πετυχαίνει το μοντέλο, προσφέρουν μία δυναμική οδηγική εμπειρία.

Απροβλημάτιστη οδήγηση χάρη στο λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας με αυτόματες ενημερώσεις Overtheair (OTA)

Χάρη στο σύγχρονο περιβάλλον λογισμικού του, το smart #3 είναι ένας έξυπνος σύντροφος στην καθημερινή ζωή και υποστηρίζει τον οδηγό με ένα διαισθητικό οικοσύστημα οδήγησης. Το νέο μοντέλο διαθέτει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, όπως «βοηθός αυτοκινητόδρομου» (HWA) και «αυτόματη υποβοήθηση στάθμευσης» (APA).

Το smart #3 διαθέτει επίσης Android Auto και Apple CarPlay στο βασικό του εξοπλισμό, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να μεταφέρουν λειτουργίες και εφαρμογές smartphone στην οθόνη του αυτοκινήτου. Για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα είναι πάντα ενημερωμένο, η smart δημοσιεύει ενημερώσεις over-the-air (OTA) σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη χρειάζεται ο χρήστης να επισκέπτεται συνεργείο για τις αναβαθμίσεις των συστημάτων.

Όπως το #1, έτσι και το #3 διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, ώστε οι εφαρμογές να μαθαίνουν και να βελτιώνονται για να καλύπτουν τις επιθυμίες και τις ανάγκες του οδηγού. Το ευέλικτο cheetah είναι το άβαταρ του #1 που αλληλεπιδρά με τους επιβάτες και ανταποκρίνεται στις φωνητικές τους εντολές.

Με την απλή εντολή «hello smart»,ο έξυπνος φωνητικός βοηθός θα ενεργοποιηθεί και οι επιβάτες μπορούν να βρουν έναν προορισμό ή να αναπαράξουν μουσική στο τρισδιάστατο interface. Όλα αυτά, άψογα διασυνδεδεμένα με το οικοσύστημα του αυτοκινήτου, την εφαρμογή hello smart και τα δεδομένα στο cloud. Η σύνδεση γίνεται με έναν προσωπικό κωδικό στη smart και προστατεύεται από τα υψηλότερα πρότυπα κρυπτογράφησης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Σύντομος χρόνος φόρτισης της μπαταρίας

Το smart #3 διατίθεται με δύο διαφορετικές εκδόσεις μπαταρίας: μία 49kWh που προσφέρει αυτονομία έως 325 km (κατά WLTP) και μία 66 kWh για αυτονομία έως  455 km (κατά WLTP). Η άνετη εμπειρία φόρτισης παραμένει προτεραιότητα για τη smart.

Με την αποδοτική φόρτιση τεχνολογίας DC έως 150 kW/h, το smart #3 φορτίζει από 10 στο 80 τοις εκατό σε λιγότερο από 30 λεπτά. Επιπλέον, σε περιβάλλον AC 22kW, φορτίζει (10-80%) σε λιγότερο από 3 ώρες ενώ για φόρτιση σε φορτιστή 7,5 kW απαιτούνται 5,5 ώρες.

Οι πέντε γραμμές εξοπλισμού του smart #3

Όπως και στο #1, το χαρακτηριστικό των γραμμών εξοπλισμού του smart #3 είναι το πόσο πελατοκεντρικά είναι: Κάθε μία από τις εκδόσεις Pro, Pro+, Premium, Pulse και BRABUS καλύπτει ιδανικά τις διαφορετικές ανάγκες και τον τρόπο ζωής των πελατών. Οι διαφορές τους εστιάζουν στο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και απόδοσης της μπαταρίας.

Για την έκδοση BRABUS, η οποία παραδοσιακά έχει τα πιο σπορ χαρακτηριστικά απ’ όλες τις υπόλοιπες, προσφέρονται μεγαλύτεροι τροχοί, σπορτίφ πεντάλ οδήγησης, ένας ειδικά διαμορφωμένος ήχος κινητήρα που της προσδίδει αίσθηση motorsport και τετρακίνηση (ΑWD). Γι αυτούς που προτιμούν την πολυτέλεια, η έκδοση Premium προσφέρει προβολείς CyberSparks LED+, ατμοσφαιρικό φωτισμό στο εσωτερικό και το ηχοσύστημα Beats®.

Η έκδοση Pro+ είναι όμορφα σχεδιασμένη, με κρυφές χειρολαβές που αναδύονται αυτόματα στο εξωτερικό και μία κεντρική οθόνη 12,8 ιντσών στο εσωτερικό, καθώς και συστήματα υποβοήθησης για τον αυτοκινητόδρομο και την κίνηση στην πόλη. Η ασύρματη φόρτιση περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό της.

H εισαγωγική έκδοση Pro προσφέρει ισχύ 200 kW, και επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα. Όπως και στις άλλες εκδόσεις, η Pro διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό που προσφέρει ήρεμη και εύκολη εμπειρία οδήγησης με τον 9,2 ιντσών full HD πίνακα οργάνων και την κεντρική, full HD οθόνη αφής 12,8 ιντσών για το σύστημα infotainment.

Δυο λόγια ακόμα για τη smart

Το μοντέλο πωλήσεων της smart για το μέλλον

Με δεδομένο ότι η smart έχει δεσμευτεί να προσφέρει ποιότητα και αλληλεπίδραση μεταξύ αυτοκινήτου και πελάτη χωρίς συμβιβασμούς, η μάρκα δημιουργεί ένα πρωτοποριακό και διαισθητικό ψηφιακό οικοσύστημα που τοποθετεί την εμπειρία του πελάτη στο επίκεντρο, επιτρέποντάς του να ολοκληρώσει με άνεση την περιήγησή του στον κόσμο της smart μέσα από ένα online κανάλι πώλησης.

Ένα ταξίδι έρευνας και εξέλιξης στο Βόρειο Ακρωτήριο μέσα στον βαρύ σκανδιναβικό χειμώνα για τα smart #1 και #3

5.000 χιλιόμετρα, 13 ημέρες και 4 αυτοκίνητα: Η ομάδα Έρευνας και Εξέλιξης της smart Europe οδήγησε 4 συνολικά smart (δύο #1 και δύο #3) σε 13 ημέρες από τη Στουτγάρδη στη Γερμανία έως το Βόρειο Ακρωτήριο. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, η ομάδα αντιμετώπισε δύσκολες καιρικές συνθήκες με χιονοθύελλες, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους.

Οι κλειστοί δρόμοι δυσκόλεψαν τη δουλειά της ομάδας R&D, που αναγκάστηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις να διακόψουν το ταξίδι τους και να επιστρέψουν πίσω ψάχνοντας για ξενοδοχείο σε αραιοκατοικημένα χωριά. Τελικά, το ταξίδι τους στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αφού τα smart αποδείχτηκαν άξιοι σύντροφοι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Η επιτυχημένη δοκιμή των δύο μοντέλων κάτω από αυτές τις δυσκολίες και η επακόλουθη συλλογή σημαντικών δεδομένων για περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη για τη βελτίωση των οχημάτων ήταν ιδιαίτερα ουσιαστική για τη μάρκα.  Αυτή η αποστολή υπογραμμίζει τη δέσμευση της smart να βελτιώνει και να δοκιμάζει συνεχώς τα προϊόντα της, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή της να παρέχει στους πελάτες της κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του smart #1

Γραμμή εξοπλισμού  Pure Pure+ Pro Pro+ Premium Pulse BRABUS
Μήκος  4270 mm
Πλάτος  1822 mm
Ύψος  1636 mm
Μεταξόνιο  2750 mm
Αριθμός θέσεων  5
Ζάντες και μέγεθος ελαστικών  18” 235/50 R18  

19” 235/40 R19

Απόβαρο  1780 kg 1788kg 1780 kg 1788kg 1800 kg 1900kg 1900 kg
Μεγ. επιτρεπομενο βάρος  2205kg 2258kg 2205kg 2258kg 2270 kg 2370 kg 2370 kg
Μεγ. ωφέλιμο φορτίο  425kg 470kg
Χώρος αποσκευών εμπρός/πίσω  εμπρός: 15 L, πίσω: 370L / πίσω χώρος αποσκευών με αναδιπλωμένα τα καθίσματα: 986L (Premium 7 Brabus 976 L)
 Μπαταρίες και φόρτιση 
Γραμμή εξοπλισμού Pure Pure+ Pro Pro+ Premium Pulse BRABUS
Τύπος μπαταρίας και μέγιστη χωρητικότητα  Μπαταρία Lithium iron phosphate (LFP) 49 kWh Μπαταρία Lithium nickel cobalt manganese (NCM) 66 kWh Μπαταρία Lithium iron phosphate (LFP) 49 kWh Μπαταρία Lithium nickel cobalt manganese (NCM) 66 kWh
Αυτονομία WLTP (συνδυασμένη)  310 km 420km 310 km 420km 440km 400km 400 km
Χρόνος φόρτισης DC (στη μεγ. Ταχύτητα  10-80%)  < 30 min με
130 kW
< 30 min με 150 kW < 30 min με
130 kW
< 30 min με 150 kW
Χρόνος φόρτισης AC  

10-80% 

< 5.5 h με 7.4 kW

 

< 3 h με 22kW
Τύπος σύνδεσης   CCS Type 2 EU

 

 

Συστήματα κίνησης και επιδόσεις 
Γραμμή εξοπλισμού Pure Pure+ Pro Pro+ Premium Pulse BRABUS
Μεγ. ισχύς ηλεκτροκινητήρα (kW)  200 271 315
Μεγ. ροπή ηλεκτροκινητήρα (Nm)  343 470 543
Επιτάχυνση 0-100 km/h  

 

6,7s 4,9s 3.9 s
Κίνηση Πίσω (RWD) Τετρακίνηση (AWD)
Μεγ. ταχύτητα  180 km/h
Μετάδοση κίνησης  Μία ταχύτητα
Ηλεκτροκινητήρας  BEV με κινητήρα μόνιμου συγχρονισμού μαγνήτη (PMSM)
Ικανότητα έλξης (φραναρισμένο) 

1600 kg

Ικανότητα έλξης (αφρενάριστο) 

750 kg

 

Επιπλέον χαρακτηριστικά 
Γραμμή εξοπλισμού Pure Pure+ Pro Pro+ Premium Pulse BRABUS
Κεντρική οθόνη Infotainment Οθόνη αφής 12.8” full HD με 1920 x 1080 pixels
Πίνακας οργάνων  9.2” full HD ψηφιακός πίνακας οργάνων 9.2” full HD ψηφιακός πίνακας οργάνων και head-up display (HUD) 10.25’’
Συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης ·         Smart pilot assist: Adaptive cruise control με λειτουργία Stop & Go, υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση νεκρού σημείου, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, highway assist με
lane change assist και traffic jam assist, αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης·        κάμερα 360 μοιρών, automatic parking assist προσαρμοζόμενη μακριά ακτίνα προβολέων (μόνο στα premium/Pulse/Barbus)
Αερόσακοι 7

 

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του smart #3

 

  Διαστάσεις 
Γραμμή εξοπλισμού  Pro Pro+ Premium Pulse BRABUS
Μήκος  4400 mm
Πλάτος  1844 mm
Ύψος  1556 mm
Μεταξόνιο  2785 mm
Αριθμός θέσεων  5
Ζάντες και μέγεθος ελαστικών  19” 235/45 R19 20” 245/40 R20
Απόβαρο  1780 kg 1810 kg 1910 kg
Μεγ. επιτρεπομενο βάρος  2199 kg 2230 kg 2260 kg 2360 kg
Μεγ. ωφέλιμο φορτίο  419 kg 450 kg
Χώρος αποσκευών εμπρός/πίσω  εμπρός: 15 L, πίσω: 370L / πίσω χώρος αποσκευών με αναδιπλωμένα τα καθίσματα: 1160L

 

 Μπαταρίες και φόρτιση 
Γραμμή εξοπλισμού Pro Pro+ Premium Pulse BRABUS
Τύπος μπαταρίας και μέγιστη χωρητικότητα  Μπαταρία Lithium iron phosphate (LFP) 49 kWh Μπαταρία Lithium nickel cobalt manganese (NCM) 66 kWh
Αυτονομία WLTP (συνδυασμένη)  325 km 435 km 455 km 415 km
Χρόνος φόρτισης DC (στη μεγ. Ταχύτητα  10-80%)  < 30 min με
130 kW
< 30 min με 150 kW
Χρόνος φόρτισης AC  

10-80% 

< 5.5 h with
7.4 kW
< 3 h με 22kW
Τύπος σύνδεσης   CCS Type 2 EU

 

Συστήματα κίνησης και επιδόσεις 
Γραμμή εξοπλισμού Pro Pro+ Premium Pulse BRABUS
Μεγ. ισχύς ηλεκτροκινητήρα (kW)  200 315: 115 εμπρός, 200 πίσω
Μεγ. ροπή ηλεκτροκινητήρα (Nm)  343 543: 200 εμπρός, 343 πίσω
Επιτάχυνση 0-100 km/h  

 

5.8 s 3.7 s
Κίνηση Πίσω (RWD) Τετρακίνηση (AWD)
Μεγ. ταχύτητα  180 km/h
Μετάδοση κίνησης  Μία ταχύτητα
Ηλεκτροκινητήρας  BEV με κινητήρα μόνιμου συγχρονισμού μαγνήτη (PMSM)
Ικανότητα έλξης (φραναρισμένο)  1600 kg
Ικανότητα έλξης (αφρενάριστο)  750 kg

 

 

Επιπλέον χαρακτηριστικά 
Γραμμή εξοπλισμού Pro Pro+ Premium Pulse BRABUS
Κεντρική οθόνη Infotainment Οθόνη αφής 12.8” full HD με 1920 x 1080 pixels
Πίνακας οργάνων  9.2” full HD ψηφιακός πίνακας οργάνων 9.2” full HD ψηφιακός πίνακας οργάνων και head-up display (HUD) 10.25’’
Συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης Smart pilot assist: Adaptive cruise control με λειτουργία Stop & Go, υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση νεκρού σημείου, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, highway assist με
lane change assist και traffic jam assist, αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης, κάμερα 360 μοιρών, automatic parking assist (όχι στις εκδόσεις Pro & Pro+), προσαρμοζόμενη μακριά ακτίνα προβολέων (όχι στις εκδόσεις Pro & Pro+)
Αερόσακοι 7

Οι τιμές των νέων smart #1 και #3 στην Ελλάδα

Εκδόσεις
  Pure Pure+ Pro Pro+ Premium Pulse BRABUS
#1 36.950 € 42.500 € 39.250 € 44.900 € 47.600 € 47.600 € 52.330 €
#3 40.900 € 46.400 € 50.550 € 50.550 € 55.280 €

 

Η έναρξη των πωλήσεων των #1 & #3 θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2024 και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται τον Σεπτέμβριο. Θα σας ενημερώσουμε για την έναρξη της παραγγελιοληψίας με νεότερο Δελτίο Τύπου.

 H σελίδα της smart για τη χώρα μας είναι ενεργή και μπορείτε να ενημερώνεστε για οτιδήποτε αφορά στη μάρκα:  https://www.smartgreece.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη smart, επισκεφτείτε το σύνδεσμο https://media.smart.com/eu.
smart
Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο