Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑγωνες4ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος XC Crosscar Greece 2024

4ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος XC Crosscar Greece 2024

Στην φιλόξενη πίστα του Γρύλλου Ηλείας ολοκληρώθηκε ο τέταρτος αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος crosscar!

Ένας αγώνας με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους προηγούμενους, αφού τόσο ο σχεδιασμός του όσο και το είδος του τερέν προσομοίαζαν στο έπακρο ειδική διαδρομή χωμάτινου αγώνα ράλλυ!

Η «ειδική» λοιπόν δημιούργησε διαφορετικές απαιτήσεις απο τους συμμετέχοντες, αφου κλήθηκαν να διαχειριστούν τόσο την σκόνη όσο και την μεταβλητότητα του ίδιου του τάπητα της πίστας ο οποίος αποδείχθηκε ιδιαίτερα ολισθηρός για τα πυραλαυλακια των 600 cc.

Η χαρά της «πάντας» και του Drift λοιπόν για αγωνιζόμενους και βέβαια θεατές, με τους πρώτους να καλουνται  να κάνουν διαχείρηση αυτής προς όφελος του αποτελέσματος στο χρονόμετρο.

Οι βενιαμήν της παρέας αποδείχθηκαν οι πιό αποδοτικοί κάνοντας χρόνους επιπεδου γενικής , μπροστα απο αρκετα crosscar της μεγάλης κατηγορίας! Εντυπωσιασαν λοιπόν για άλλη μια φορά οι: Μιχάλης Στάθης με La base RX01 στην τρίτη θέση του βάθρου της Junior!

Ο ιπτάμενος 13χρονος Βασίλης Ηλιόπουλος στην δευτερη θέση της junior και 6ος γενικής με Speedcar Wonder! Ο Κωσταντίνος Αναστασόπουλος που κέρδισε την κατηγορία με το νεο Wonder της Speedcar Greece και αντιστοιχα βρέθηκε στην 3 θέση της άτυπης γενικής!

Εντυπωσιακός σε πέρασματα και χρόνο ήταν και ο Βασίλης Μιχαηλίδης με Yacar Calvino Sport, ο οποίος είχε μια ατυχη στιγμή στο πρώτο σκέλος που τον άφησε εκτός καταταξης. Στην κατηγορία Sportsman την πρώτη θέση κέρδισε με διαφορά ο Αλέξης Τζέλλος με Speedcar XTREM!

Αλέξης Τριανταφυλλίδης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος έκαναν τον ίδιο χρόνο στο πρώτο σκέλος με τον πρωτο να κερδίζει την μεταξύ τους μάχη στο δεύτερο σκέλος φέρνοντας το Semog Bravo Sport της Sotirchos Engineering στο δευτερο σκαλι του βάθρου της Sportsman και τον Ηλιόπουλο να ολοκληρώνει στο τρίτο. The usual suspects στην κατηγορία των 600cc.

O Τάκης Λατσης με το Wonder της Sotirchos Engineering αποδειχθηκε παντός εδάφους! Δούλεψε την ειδική με μεθοδικότητα βελτιόνωντας συνεχώς τον χρόνο του και κατέλαβε ετσι την τρίτη θέση.

Ο επίσης συνεχώς βελτιομένος ανα σκέλος πρωταθλητής του 23 Μιχάλης Τακιδέλης εφερε το crosscar της Yacar Greece στο δευτερο σκαλί του βάθρου των 600cc. Την νίκη στον αγώνα πήρε μετά απο καλή εμφάνιση ο Γιάννης Χεκιμιάν με το XTREM της Speedcar Greece.

Οργάνωση και λέσχη πήραν άριστα στην περάτωση του ενχειρήματος , με την ΑΟΛΆΠ να στηρίζει εμπρακτα! Ο πιστάρχης Δημήτρης Δημητρόπουλος έδωσε και αυτός ψυχή και σώμα για την καλύτερη προετοιμασία  χώρου και πίστας και συνέβαλε τα μέγιστα στην ομαλή ολοκλήρωση ενός όμορφου Σαββατοκύριακου.

Επόμενη στάση ο αγώνας rallycross στης 23&24 Νοεμβρίου.

Ακολουθεί το βίντεο του αγώνα

crosscar

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο