Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςSuzuki Swift 1.2 Hybrid (ΜΥ24) Δοκιμή / Test drive

Suzuki Swift 1.2 Hybrid (ΜΥ24) Δοκιμή / Test drive

Βλέποντας με μια βιαστική ματιά τα χαρακτηριστικά του Suzuki Swift 1.2 Hybrid κάποιος μπορεί να πιστέψει ότι με την πιο μοντέρνα νέα μάσκα το supermini της Suzuki δέχθηκε μονάχα μια διακριτική οπτική ανανέωση, όμως στα αλήθεια η ουσία βρίσκεται κάτω από το καπό αφού ο κινητήρας είναι εντελώς νέος και συνεργάζεται πιο αρμονικά και αποτελεσματικότερα με το σύστημα μικρουβριδικής τεχνολογίας .

Το Swift έχει μια μακριά ιστορία και πρεσβεύει αξίες οι οποίες κέρδισαν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών 169 χώρες και που με συνολικά τα 9 εκατομμύρια αυτοκίνητα στις προηγούμενες γενιές του ρίχνουν αρκετό βάρος στους ώμους του νέου μοντέλου .

Ιστορικά η Suzuki ακολουθεί τον δικό της δρόμο σε ότι αφορά τα μοντέλα της και εστιάζει στην απλή και ουσιαστική μηχανολογία που εξασφαλίζει χαμηλό βάρος και αξιοπιστία-κάτι που τα κάνει τα αυτοκίνητα της ευκολοδήγητα και μακροπρόθεσμα οικονομικά.

Τα πολυτελή πλαστικά κάποιων μοντέλων του ανταγωνισμού είναι αντίθετα με το δόγμα της εταιρείας  αφού προσθέτουν περιττά  κιλά, ενώ και τα πολύπλοκά συστήματα κινητήρων-υβριδικών συστημάτων που στην περίπτωση τουYaris πετυχαίνουν κορυφαίες τιμές κατανάλωσης παραμένουν ακριβά και βαριά.

Αντίθετά με άλλες  ομολογουμένως  πιο προηγμένες, αλλά πολύπλοκές και βαριές τεχνολογίες , το Suzuki Swift 1.2 Hybrid διαθέτει ένα απλό σύστημα μικρουβριδικής τεχνολογίας 12V που σε συνδυασμό με τον νέο πιο ελαφρύ και ροπάτο τρικύλινδρο κινητήρα του πετυχαίνει να αποθηκεύει αρκετή από την ενέργεια που πάει χαμένη όταν επιβραδύνουμε και να την χρησιμοποιεί κατά την κίνηση .

Το μπλε σηματάκι « Hybrid» που κοσμεί το πίσω μέρος του Suzuki Swift -που αξίζει χρυσάφι για τους διαφημιστές, έχει και ουσιαστική αξία αφού έκτος από την χαμηλή κατανάλωση που εξασφαλίζει ο συνδυασμός χαμηλό βάρος και υβριδική τεχνολογία, οι εκπομπές CO2 να έχουν μειωθεί στα 98-99 g/km

Εμφάνιση

Εμφανισιακά το νέο Suzuki Swift 1.2 Hybrid διαφοροποιείται από το προηγούμενο μοντέλο από μια πιο «τρισδιάστατη» και πιο μοντέρνα μάσκα που ενώ διατηρεί τη γνώριμη όψη του SUZUKI SWIFT είναι πιο αεροδυναμική και –κυρίως όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από τα δικά μου παιδιά και τους φίλους τους -καταφέρνει να γίνει πιο αρεστή στην νέα γενιά που ταυτίζεται εύκολά με την νέα εικόνα του.

Σε ότι με αφορά η προηγούμενη εμφάνιση ήταν πιο πολύ του γούστου μου, ωστόσο η ομοφωνία της νέας γενιάς σε αυτό το θέμα κάνει τους «αυτοκινητικούς δεινόσαυρούς» να σωπαίνουν …

Σε απόλυτα νούμερα η νέα μάσκα  έχει αυξήσει το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου στα 3,86 m, με το πλάτος και το ύψος να παραμένουν στα 1,73 και 1,49 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο έχει παραμείνει αμετάβλητο στα 2,45 m.

Τα LED φωτιστικά σώματα έχουν ένα σχήμα «L» εκτός από πολύ εντυπωσιακό σχεδιασμό έχουν αυτόματη λειτουργία και εξαιρετική απόδοση στην νυχτερινή οδήγηση.

Τα τμήματα σχεδιασμού των ιαπωνικών εταιρειών έχουν βάλει για τα καλά την ευρωπαϊκή αγορά στο μάτι καλύπτοντας τόσο τις πραγματικές ανάγκες μετακίνησης όσο και τις αισθητικές ανησυχίες των κατοίκων της γηραιάς ηπείρου, ενώ γνωρίζοντας ότι το αυτοκίνητο έχει υβριδική τεχνολογία αρχίζεις και το βλέπεις με πιο ζεστή ματιά!

Κοιτάζοντας το Suzuki Swift 1.2 Hybrid από το πλάι οι μαύρες κολόνες σε συνδυασμό με το «Frontier Blue Pearl Metallic»  χρώμα δίνουν την αίσθηση ότι η οροφή αιωρείται πάνω από το αμάξωμα, ενώ οι ψηλά τοποθετημένες λαβές των πίσω θυρών που έδιναν «δίπορτη» εμφάνιση μεταφέρθηκαν στην κανονική τους θέση πάνω στις πόρτες ανταλλάσσοντας τον εντυπωσιασμό με την πρακτικότητα στην καθημερινότητα.

Στο πίσω μέρος τα νέα φωτιστικά σώματα είναι πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά ενώ το σηματάκι “Hybrid” που συνοδεύει όλα τα μοντέλα του συμπαθή ιάπωνα κατασκευαστή δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έχει οικολογική συνείδηση και ότι εν πάση περιπτώσει ακολουθεί το πνεύμα της εποχής!

Εσωτερικό

Σχεδιαστικά το εσωτερικό του Suzuki Swift 1.2 Hybrid έχει αλλάξει σημαντικά με την οθόνη του συστήματος πολυμέσων να μεταφέρεται στο επάνω μέρος του ταμπλό με οδηγοκεντρικό προσανατολισμό και τα όργανα του πίνακα οργάνων να βρίσκονται πλέον πίσω από ένα ενιαίο πλαίσιο αλλά να διατηρούν τις αναλογικές τους ενδείξεις-και μπράβο τους!

Το μόνο ψηφιακό εκεί μέσα είναι η κεντρική οθόνη στο μέσον των δύο οργάνων στο καντράν, όπου εκτός από τις ενδείξεις του υπολογιστή ταξιδιού υπάρχει και ένα πολύ απλοϊκό γραφικό του SHVS που δείχνει με κατανοητό τρόπο πότε το σύστημα φορτίζει και πότε βοηθά στην κίνηση του οχήματος χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ενεργεία.

Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης και ο νυκτερινός του φωτισμός με τους φωσφορίζοντες κόκκινους δείκτες και λευκούς αριθμούς είναι…μούρλια!

Αν και όλα είναι θέμα γούστου, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι τώρα πιο φωτεινό και γουστόζικο, ενώ παραμένει απλό, λιτό και έχει μια αρμονία χρωμάτων που λείπει από την κατηγορία.

Στο κέντρο πάνω στο ταμπλό θα βρούμε στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις μια οθόνη 9’’ με αναβαθμισμένα γραφικά και καλή απόκριση, ενώ φυσικά έχει υπάρχει και συνδεσιμότητα Apple Play και Android Auto.

Η «Κρητιδικής Εποχής» επιλογή των φυσικών διακόπτων για τον χειρισμό του κλιματισμού και των διαφόρων συστημάτων δεν θα ικανοποιήσει μόνο εμάς τους Αυτοκινητόσαυρους αλλά αποτελεί και μια παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές που θα βιώσουν σε τρισδιάστατό περιβάλλον την ομορφιά της ανθρώπινης λειτουργικότητας απέναντι στην πολυπλοκότητα της ψηφιακής μόδας που-και για λόγους κόστους- έχει μεταφέρει όλες τις λειτουργίες σε κάποια μενού της οθόνης….

Η εικόνα στο εσωτερικό είναι πολύ πιο ευχάριστη στο μάτι, όμως δυστυχώς τα πλαστικά στο ταμπλό παραμένουν σκληρά και φτηνά στην αφή, ενώ δεν λείπουν και οι τριγμοί όταν το αυτοκίνητο περνά από λακκούβες.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει η Suzuki έχει επιλέξει να στενοχωρήσει του θιασώτες της «πολυτελούς διαβίωσης» προκειμένου να παραμείνει πίστη στο δόγμα του χαμηλού βάρους που στην περίπτωση του Suzuki Swift 1.2 Hybrid παραμένει ελαφρά από τα 900 κιλά  (934κιλά)–κάτι που στις μέρες μας είναι πολύ εντυπωσιακό και συμβάλει στην οικονομία και την ενεργητική ασφάλεια..

Χώροι-Άνεση

Τι γίνεται όμως με τους χώρους του Suzuki Swift 1.2 Hybrid?

Με μια λέξη θα έλεγα ότι χαρακτηρίζονται άριστοι για την κατηγορία και δεν επηρεάζονται καθόλου από το light υβριδικό σύστημα SHVS, καθώς η μικρή επιπλέον μπαταρία που χρησιμοποιεί τοποθετείται κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού χωρίς να αφαιρεί χώρο από το πορτμπαγκάζ όπως συμβαίνει με τα κανονικά συστήματα τύπου Yaris  που απαιτούν μεγάλες μπαταρίες.

Τα καθίσματα θα βολέψουν οποιοδήποτε σωματότυπο ανθρώπου-κάτι που οφείλεται στο μεγάλο ύψος της οροφής και στις όρθιες θέσεις που είναι τοποθετημένα. Η θέση οδήγησης είναι άνετη ακόμα και για ψηλόσωμους οδηγούς ενώ ακόμη και αν ο οδηγός είναι ψηλός οι πίσω επιβάτες έχουν στην διάθεση τους ικανοποιητικό χώρο για τα γόνατα και άπλετο για το κεφάλι.

Κάποιους συμβιβασμούς πρέπει να κάνει όποιος κάθεται στην μεσαία θέση γιατί λόγω της ύπαρξης τετρακίνητης έκδοσης το κεντρικό τούνελ είναι ογκώδες και δεν επιτρέπει στα πόδια του μεσαίου επιβάτη να βολευτούν.

Δεν θα έλεγα όμως τα ίδια για τον χώρο αποσκευών αφού έχει περιορισμένη χωρητικότητα μόνο 260 λίτρων.

Τα καθίσματα χωρίζονται σε ποσοστό 60/40 για να αυξήσουν τις ικανότητες μεταφοράς, όμως όταν πέφτουν προς τα μέσα ο χώρος που δημιουργούν δεν είναι επίπεδος.

Εξοπλισμός

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό το Suzuki Swift 1.2 Hybrid  προσφέρει στον στάνταρ εξοπλισμό του σχεδόν όλες τις σύγχρονες , ευκολίες όπως το Keyless Entry, cruise control, mediacenter με κάμερα οπισθοπορείας, δερμάτινο τιμόνι, θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα στις μπροστινές πόρτες και φυσικά τις πανέμορφες αλουμινένιες ζάντες 16’’.

Σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας ADAS περιλαμβάνει Dual Sensor Brake Support II για την ανίχνευση οχημάτων και πεζών εμπρός από το αυτοκίνητο, Lane Keep Assist (LKA) που συνεργάζεται με το adaptive cruise control, Driver Monitoring System (DMS) που εντοπίζει τυχόν σημάδια κόπωσης του οδηγού, Lane Departure Prevention (LDP), Adaptive Cruise Control (ACC), Traffic Sign Recognition (TSR). Blind Spot Monitor (BSM), Rear Cross Traffic Alert (RCTA).

Οι επιδόσεις στις δοκιμές πρόσκρουσης με την βοήθεια των ηλεκτρονικών βοηθημάτων το Swift βαθμολογήθηκαν με 3 αστέρια στοNCAP Crash test (ΕΔΩ ) που το τοποθετεί στον μέσο όρο της κατηγορίας.

Κινητήρας

Κάτω από το καπό του Suzuki Swift 1.2 Hybrid  (ΜΥ24) θα βρούμε ίσως την μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο καθώς ο 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός  των 90 ίππων έδωσε την θέση του σε έναν πιο ήσυχό και οικονομικό τρικύλινδρο κινητήρα.

Η απόδοση έχει πέσει στους 82 ίππους στις 5.700 rpm, όμως χάρη στην υψηλότερη συμπίεση 13,9:1 (από 13:1 που ήταν πριν) και την τρικύλινδρη φύση του, η ροπή έχει ανέβει στα 112 Nm στις 4.500 rpm και οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί στα 98-99 g/km.

Η απόδοση δεν είναι υψηλή, όμως ο κινητήρας συμπληρώνεται από το σύστημα SHVS που διαθέτει μια ηλεκτρογεννήτρια διπλής δράσης (γεννήτρια/ηλεκτροκινητήρας) που αντικαθιστά το γνωστό μας «δυναμό» και που συνδέεται με τον κινητήρα ΕΚ μέσω ενός ενισχυμένου ιμάντα.

Πως λειτουργεί το SHVS (“Smart. Hybrid .Vehicle. Suzuki”.)

Όταν το αυτοκίνητο κινείται κανονικά το SHVS φορτίζει την κανονική μπαταρία μολύβδου όπως ακριβώς συμβαίνει και στα συμβατικά αυτοκίνητα, όμως όταν αφήνουμε το πόδι μας από το γκάζι λειτούργει σαν μια ισχυρή ηλεκτρογεννήτρια η οποία φορτίζει μία μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα.

Καθώς το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό η φόρτιση γίνεται μόνο όσο το αυτοκίνητο φρενάρει με ταχύτητα, ενώ υπάρχει και μια λειτουργία που κάνει την γεννήτρια να παράγει ακόμη περισσότερη ενέργεια όταν πατάμε το πετάλι του φρένου -πάντα με επιλεγμένη ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Αν βάλετε νεκρό απλά δεν συμβαίνει τίποτε…

Η ηλεκτρογεννήτρια διπλής δράσης αντικαθιστά την μίζα φροντίζοντας για την αθόρυβη λειτουργιά του συστήματος εκκίνησης Start-GO, ενώ ο βασικός της ρόλος είναι να βοηθά τον τρικύλινδρο κινητήρα παρέχοντας «δωρεάν» ισχύ περίπου 7,5 ίππων και 60 Nm ροπής, στις  επιταχύνσεις από τις 1,500 έως τις 3.000 σ.α.λ..

Έτσι ενέργεια του φρεναρίσματος που θα πήγαινε χαμένη στο περιβάλλον σαν θερμότητα, αξιοποιείται και στην οικονομία μέσα στην πόλη, ενώ το το SHVS είναι τόσο απλό που επιβαρύνει το Swift μόνο με 15 επιπλέον κιλά – και έτσι δεν επηρεάζει καθόλου την δυναμική συμπεριφορά του αυτοκίνητου.

Στην πράξη η λειτουργία του SHVS γίνεται αισθητή δίνοντας ένα συνεχές  τράβηγμα κινητήρα από χαμηλά και δίνοντας του περισσότερη ζωντάνια στις χαμηλο-μεσαίες. Όταν ο κινητήρας πιεστεί το σύστημα δεν συμμετέχει στην κίνηση καθώς ο ρυθμός περιστροφής του μοτέρ/γεννήτριας δεν μπορεί να ακολουθήσει τον τετρακύλινδρο κινητήρα μέχρι τις 6,200σαλ που εκείνος μπορεί να περιστρέφεται.

Οφείλω να αναφέρω ότι ο τρικύλινδρος κινητήρας συνεργάζεται πολύ καλύτερα από ότι ο προηγούμενος 4κύλινδρος ενώ χάρη στην βελτιωμένη ηχομόνωση και τις νέες βάσεις στήριξης είναι πιο ήσυχος στο εσωτερικό, πολύ πιο ροπάτος και για να καταλάβει κανείς ότι είναι τρικύλινδρος θα πρέπει να ανοίξει το από και να μετρήσει τις εισαγωγές…

Παρά την μικρή του ιπποδύναμη στην πράξη μοιάζει να είναι αρκετά πιο δυνατός από τον από όσα υπόσχονται τα 12.5 δλ της επιτάχυνσης στην δοκιμασία 0-100 και τα φημολογούμενα 170 χιλιόμετρα της τελικής που δείχνει το κοντέρ των κοινωνικά απαράδεκτων οδηγών που το δοκίμασαν-και από τους οποίους προσωπικά διαχωρίζω την θέση μου.

Σε ότι αφορά την κατανάλωση αυτή κυμάνθηκε από 4,3 (..με πολύ προσοχή) μέχρι 5,4 λίτρα /100 χλμ (με απόλυτα φυσιολογική οδήγηση ) με την μέση κατανάλωση να διαμορφώνεται στα 4,6 λίτρα στην πόλη και τα 5,3 στο ταξίδι.

Ανάρτηση/Τιμόνι/Φρένα

Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson μπροστά και από έναν ημιάκαμπτο άξονα πίσω και είναι σφικτά ρυθμισμένη επιτρέποντας κάποιες ελάχιστες  μετατοπίσεις του πίσω μέρους στις εγκάρσιες ανωμαλίες του δρόμου.

Το τιμόνι έχει σωστή υποβοήθηση και αίσθηση στον δρόμο, όμως τα φρένα χρησιμοποιούν ταμπούρα στον πίσω άξονα δεν εντυπωσιάζουν σε ότι αφορά την δύναμη και την αντοχή τους στην απαιτητική οδήγηση.

Στην Πόλη

Οδηγώντας μέσα στην πόλη η οδήγηση γίνεται ένα παιχνίδι όπου διαρκώς προσπαθείς να αφήνεις τον κινητήρα να φρενάρει για να φορτίζεις την μπαταρία, ενώ όταν επιταχύνεις νοιώθεις την ροπή του ηλεκτροκίνητα να σε βοηθά να κινείσαι οικονομικά.

Μετά από λίγο μαθαίνεις την λειτουργία SHVS και αρχίζεις να κινείσαι πολύ σβέλτα καταναλώνοντας λιγότερα από 5 λίτρα μέσα στην πόλη, ενώ με λίγη προσοχή θα δείτε και τα 4,6 λίτρα σαν μέση κατανάλωση.

Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνολογίας του Suzuki Swift 1.2, ότι δηλαδή μπορεί να κινείται οικονομικά μέσα στην πόλη επιτρέποντας στον οδηγό να οδηγεί με το φυσιολογικό καθημερινό του ρυθμό.

Είναι μια απλή, ελαφριά και φθηνή τεχνολογία που λειτουργεί άψογα στο περιβάλλον για το οποίο σχεδιάστηκε, οπότε οφείλουμε συγχαρητήρια στην Suzuki.

Η οδήγηση του Suzuki Swift 1.2 Hybrid  (ΜΥ24) μέσα στην πόλη είναι ευχάριστη και άνετη καθώς το αυτοκίνητο καταφέρνει να «σφηνώνει» στα κενά της κίνησης, ενώ ταυτόχρονα χάρη στην καλή ορατότητα προς όλες του τις γωνίες και την κάμερα οπισθοπορείας είναι εύκολο στο παρκάρισμα. Το τιμόνι κόβει πολύ και όλα τα χειριστήρια είναι μαλακά και ακριβή στην λειτουργία τους.

Αυτό που ίσως ενοχλήσει είναι ο πίσω άξονας που ακούγεται να κοπανάει στις εγκάρσιες ανωμαλίες των λακκουβοδρομίων της “Αθηναϊκής Καλκούτα” (…πως λέμε Ριβιέρα? Ε, καμία σχέση!),καθώς η ανάρτηση εμφανίζεται κάπως ξερή στον τρόπο με τον οποίο απορροφά τις λακκούβες και η επαναφορά της είναι απότομη και ξερή, ενοχλώντας- κυρίως ηχητικά τους πίσω επιβάτες.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο η τεχνολογία SHVS  του Suzuki Swift 1.2 Hybrid  (ΜΥ24) δεν παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς είναι δύσκολο να καταλάβεις την επιπλέον δύναμη, ενώ η ενεργεία από τις μπαταρίες διαρκεί για πολύ λίγο.

Ωστόσο το Suzuki Swift 1.2 Hybrid  (ΜΥ24) παραμένει σταθερό, ενώ οι μακριές σχέσεις του κιβωτίου του χαρίζουν οικονομία, ησυχία και άνεση ακόμη και όταν ο κινητήρας περιστρέφεται σε υψηλούς ρυθμούς.

Θα μπορούσε όμως να είχε και καλύτερη ηχομόνωση τόσο στον θόρυβο από τα λάστιχα, όσο και στους αεροδυναμικούς θορύβους από τις μπροστινές κολώνες που συμφωνα με φήμες μετά τα 150 χλμ/ω αρχίζουν να ενοχλούν.

Ταξιδεύοντας φορτωμένο και με σταθερή ταχύτητα 140 χιλιομέτρων η κατανάλωση δεν θα ξεπεράσει τα 7 λίτρα, ενώ αν επιλέξετε να κινηθείτε στα όρια του νόμου…και του αστυνόμου δεν θα ξεπεράσει με τίποτε τα 6-6,5 λίτρα/100 χλμ.

Στρίβοντας

Χάρη στο ελαφρύ υβριδικό σύστημα της Suzuki η οδική συμπεριφορά του Suzuki Swift 1.2 Hybrid (ΜΥ24) είναι πολύ ευχάριστη και είναι εξαιρετικά ευκίνητο και άμεσο στις αλλαγές κατεύθυνσης.

Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας σίγουρα δεν βάζει φωτιά στον δρόμο-και εξαιτίας της μακριάς κλιμάκωσης του κιβωτίου αν θέλεις να κινηθείς γρήγορα οφείλεις να λειτουργείς τον κινητήρα κοντά στον κόφτη, όμως ακόμη και εκεί λίγα πράγματα συμβαίνουν για να ανεβάσουν ευχάριστα τους σφυγμούς του οδηγού.

Σίγουρα μου έλλειψε η απόκριση στο γκάζι που είχε εκείνος ο παλιός ο τρικύλινδρος τούρμπο της εταιρείας, όμως καιροί έχουν αλλάξει και για την ώρα αυτός είναι ο μοναδικός προσφερόμενος κινητήρας στην Ελλάδα.

Το πλαίσιο χασμουριέται με τον οριακό κινητήρα και κινείται με απόλυτη ασφάλεια καθώς το πίσω μέρος μένει καρφωμένο μέσα στην στροφή χαρίζοντας ηρεμία στον καθημερινό οδηγό.

Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson μπροστά και έναν ημιάκαμπτο άξονα πίσω που βοηθάνε να είναι σταθερό και ακλόνητο στο δρόμο αν δεν το προκαλέσεις… ή αν δεν συναντήσεις πολλές λακκούβες μέσα στην στροφή.

Όταν όμως αρχίζεις να πιέζεις πολύ και κινείσαι με ταχύτητες για τις οποίες δεν έχει σχεδιαστεί το υβριδικό Swift τότε η υποστροφή έρχεται σχετικά νωρίς καθώς ο κινητήρας δεν έχει την δύναμη να τραβήξει το αυτοκίνητο προς τα εκεί που κοιτούν οι τροχοί του.

Αυτό που με στενοχώρησε ήταν η απόδοση των φρένων που θα ήθελα να ήταν πιο δυνατά, πιο ακριβή στην λειτουργία τους και να είχαν μεγαλύτερη αντοχή… αλλά ίσως πάλι και να φταίει ο τρόπος που οδηγώ!

Συμπέρασμα

Η ανανέωση του  Suzuki Swift 1.2 Hybrid  (ΜΥ24) ήταν πολύ πιο ουσιαστική από ότι δείχνει μόνο η φρεσκαρισμένη εμφάνιση του.

Ο νέος κινητήρας ταιριάζει πολύ καλύτερα με το 12V Mild Hybrid σύστημα της Suzuki και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος θα ικανοποιήσει πλήρως στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις για τις όποιες έχει κατασκευαστεί.

Το εσωτερικό διατηρεί τα σκληρά πλαστικά, όμως είναι ανασχεδιασμένο πλήρως και είναι ταυτόχρονα εργονομικά ανθρώπινο, λειτουργικό για όλους τους επιβάτες και αρκετά άνετο για την καθημερινότητα μιας τετραμελούς οικογένειας.

Συμφωνά με τον τιμοκατάλογο της Suzuki  (ΕΔΩ) η τιμή του νέου Swift ξεκινά από τα €17,450 (έκδοση GLX της δοκιμής €20,250,ενώ με €20,230διατίθεται με CVT και με € 19,600 μπορείτε να το αποκτήσετε ακόμη και με τετρακίνηση!

Πρόκειται λοιπόν για μια τίμια επιλογή με μοντέρνα εμφάνιση και χώρους, τεχνολογία που τιμά το όνομα της εταιρείας ενώ με την τετρακίνητη έκδοση του Suzuki Swift 1.2 Hybrid  δίνει μοναδικές λύσεις στην κατηγορία.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου  MY Racing CV

Μπορείτε να με ακολουθήσετε και στο Instagram fabiatouismini

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο