Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςSUV/OFF ROADSkoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD - Test Drive

Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD – Test Drive

Skoda_Kodiaq_7Seater_1.4_FWD_25Η Skoda με την Octavia εδώ και χρόνια διέλυσε όλες τις αμφιβολίες σχετικά με το πόσο καλά είναι τα αυτοκίνητα της, ωστόσο ούτε με το πολυτελές και ευρύχωρο Superb δεν κατάφερε να κατασκευάσει ένα όχημα που θα ήταν ποθητό από τον πολύ κόσμο-που μοιραία μην γνωρίζοντας αγοράζει από την εμφάνιση και το τι λένε οι πάσης φύσης διαφημίσεις.

Το Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD έρχεται να αλλάξει ότι γνωρίζετε καθώς οι Τσέχοι σχεδιαστές στηριζόμενοι στην πλατφόρμα MQB του ομίλου VW- την ίδια που χρησιμοποιούν και τα VW Tiguan/ Seat Ateca- έφτιαξαν το πρώτο Skoda που στοχεύει στην premium κατηγορία –και που το αισθητικό αποτέλεσμα το κάνει ποθητό σε όλους.

Skoda_Kodiaq_7Seater_1.4_FWD_22Οι διαστάσεις (4.697 x 1.882 x 1.655 mm) και το μεταξόνιο των 2.791 mm δείχνουν εξαρχής ότι μιλάμε για ένα μεγάλο και άνετο SUV που έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 7 άτομα στο εσωτερικό του.

Έτσι το Karoq που αρχικά χρησιμοποίησε σαν βάση το Tiquan, τελικά με την επιτυχία του έκανε την VW να το χρησιμοποιήσει και εκείνη σαν βάση όταν θέλησε να παρουσιάσει το επταθέσιo Tiguan Allspacce….

Μας μπέρδεψε η VAG!

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν ότι όλο αυτό το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες ξεκινά από τα €22,000-και ότι η ποιότητα στο εσωτερικό του  ξεπερνά την εικόνα που δίνει το Tiguan που κοστίζει 30% περισσότερο- και πλησιάζει επικίνδυνα προς εκείνη του Q5, το έχουν ήδη τοποθετήσει στην κορυφή των επιλογών τους στην κατηγορία των μεσαίων SUV.

Εμφάνιση

Skoda_Kodiaq_7Seater_1.4_FWD_17Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι το πόσο όμορφο είναι το Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD σε όλες του τις λεπτομέρειες.

Έτσι η χαρακτηριστική μάσκα με τα διπλά φωτιστικά σώματα χαμογελά με αυτοπεποίθηση και το αποτέλεσμα είναι τόσο όμορφο που η Skoda τοποθέτησε με περηφάνια ένα πολύ μεγάλο σήμα.

Το προφίλ του αυτοκινήτου είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό με την πολύ μεγάλη πίσω πόρτα να εξασφαλίζει άφθονο φως στο εσωτερικό του Kodiaq.

Οι πόρτες κατεβαίνουν μέχρι χαμηλά καλύπτοντας τους μασπιέδες προστατεύοντας τα πόδια και τα παπούτσια σας από την λάσπη όταν μπαίνετε στο αυτοκίνητο. Ένα μικρό μειονέκτημα που βρήκα στην συγκεκριμένη επιλογή είναι ότι αν παρκάρετε δίπλα από ένα ψηλό πεζοδρόμιο τότε οι πόρτες μπορεί να βρουν εύκολα πάνω του-και έτσι θέλει λίγη προσοχή.

Skoda_Kodiaq_7Seater_1.4_FWD_24Τα φουσκωμένα φτερά και οι ανάγλυφες πόρτες σε συνδυασμό με το μεγάλο μεταξόνια θυμίζουν έντονα το Q7 και ευθύνονται για την premium εικόνα που προβάλλει το Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD κοιτώντας το.

Αν κάτι χαλάει το προφίλ του αυτοκινήτου είναι ότι οι ζάντες αλουμινίου- που φοράνε λάστιχα 215/65 R17- που δείχνουν κάπως μικρές και δεν γεμίζουν τους μεγάλους θόλους του Kodiak.

Τέλος τα πίσω φωτιστικά σώματα με τεχνολογία LED και έντονες κρυστάλλινες λεπτομέρειες, στο χαρακτηριστικό σχήμα C, τυπικό στοιχείο των αυτοκινήτων ŠKODA, είναι ίσως λίγο παράταιρα μικρά για να αποφευχθούν συνειρμοί που θα οδηγήσουν το μυαλό στο Q7.

Το πίσω μέρος είναι το λιγότερο ενδιαφέρον σχεδιαστικά μέρος του αυτοκίνητο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον διακριτικό!

Εσωτερικό

Skoda_Kodiaq_7Seater_1.4_FWD_15Στο εσωτερικό η ποιότητα των πλαστικών κερδίζει το μάτι και την αφή, ενώ η εργονομία βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο θυμίζοντας πάντα την συγγενική σχέση με τον Όμιλο VW.

Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια κλασσική διάταξη οργάνων που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, αν και η οθόνη που βρίσκεται στο κέντρο μεταξύ του ταχύμετρου και του στροφόμετρου θα μπορούσε να ήταν πιο ενδιαφέρουσα… καθώς μοιάζει να προέρχεται από την προηγούμενη δεκαετία.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση του πίνακα θα έλεγα ότι είναι κάπως συντηρητική κάτι που μάλλον οφείλεται στην συγκεκριμένη γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί η Skoda, αλλά από ότι γνωρίζω σύντομα θα παρουσιαστεί και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που διατίθεται και στο Skoda  Karoq που θα αλλάξει την εικόνα του εσωτερικού.

Skoda_Kodiaq_7Seater_1.4_FWD_12Τα πλαστικά στο ταμπλό είναι φτιαγμένα από μαλακά πλαστικά που έχουν «πλούσια» αίσθηση στην αφή, ενώ μια λωρίδα που μοιάζει με βαμμένο ξύλο( αλλά μάλλον δεν είναι) διατρέχει όλο το ταμπλό.

Στην μέση του ταμπλό  ξεχωρίζει μια οθόνη 8’’αφής με εξαιρετική ευκρίνεια και ταχύτητα απόκρισης. Εκτός από τα απολύτως κατανοητά και λογικά μενού, η οθόνη αυτή έχει και δυο κουμπιά δεξιά και αριστερά-το ένα για τον ήχο και το άλλο για το <ψάξιμο των σταθμών>. Έτσι ακόμη και οι λιγότερο tech savvy χειριστές να μπορούν επιτέλους να χειριστούν τις βασικές λειτουργίες .

Επιπλέον ακριβώς από κάτω υπάρχουν τα χειριστήρια του κλιματισμού που επιτρέπουν τον άμεσο και εργονομικό χειρισμό του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αποθηκευτικοί χώροι, με πολλές θήκες για μπουκάλια και ροφήματα, ενώ μου φάνηκε έξυπνο ότι το κάτω από τα δύο ντουλάπια που υπάρχουν στο ταμπλό λειτουργεί σαν ψυγείο για να κρατά τα ποτά σας δροσερά!

 

Μιλώντας για έξυπνες ιδέες  δεν μπορώ να παραβλέψω  τα αυτόματα προστατευτικά στις πόρτες. Πρόκειται για ένα σύστημα εξαιρετικά απλό στη σύλληψη που χάρη σε ένα διακόπτη κοντά στον μεντεσέ της πόρτας με μηχανικό τρόπο εμφανίζει στις ακμές της πόρτας ένα μαλακό πλαστικό προστατευτικό που αγκαλιάζει τις ακμές της- και έτσι ώστε όταν ανοίγουν δεν γδέρνονται ούτε οι πόρτες του Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD ούτε και το χρώμα του διπλανού σας αυτοκινήτου.

Skoda_Kodiaq_7Seater_1.4_FWD_20Η εργονομία δεν παρουσιάζει κανένα ψεγάδι και τα πάντα βρίσκονται εκεί που πρέπει, ενώ παράλληλα τα όργανα στο ταμπλό μπορεί να μου φάνηκαν κάπως παλιομοδίτικά (…λες και εγώ ακολουθώ την μόδα… τέλος πάντων) είναι πλήρη, μεγάλα και ευανάγνωστα.

Η λειτουργία των διακοπτών είναι ευχάριστη, ενώ κάποιες λεπτομέρειες όπως οι κρυμμένες ομπρέλες στις μπροστινές πόρτες γεννούν στους ονειροπόλους συνειρμούς… από Rolls Royce!

Η θέση οδήγησης είναι κλασικά SUV με τον οδηγό να κάθεται ψηλά και να απολαμβάνει την καλή ορατότητα μέσα στην κίνηση. Τα καθίσματα είναι μαλακά και ευρύχωρα, αλλά στις στροφές δεν παρέχουν αρκετή πλευρική πρόσφυση που θα ήθελα. Σίγουρα σε ακριβότερα επίπεδα εξοπλισμού τα καθίσματα θα έχουν πιο αποτελεσματική στήριξη, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι το ζητούμενο σε αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας.

Χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες εξίσου καλή είναι η ορατότητα προς τα πίσω και τα πλάγια κάτι που διευκολύνει πολύ το παρκάρισμα και την κίνηση μέσα στα στενά της πόλης –παρά τις σεβαστές διατάσεις του αυτοκινήτου.

Skoda_Kodiaq_7Seater_1.4_FWD_07Οι χώροι στο εσωτερικό του Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο είναι σπηλαιώδεις!  Έχοντας το κάθισμα ρυθμισμένο για έναν οδηγό περίπου 1,90μ πήρα το μέτρο μου και μέτρησα 85 εκ. από την πλάτη μέχρι το εμπρός κάθισμα, 1 μέτρο από την βάση του καθίσματος μέχρι την οροφή, ενώ το φάρδος του πίσω επίπεδου καθίσματος φτάνει το 1,30 μέτρα.

Με το σύστημα Vario Flex η μεσαία σειρά καθισμάτων χωρίζεται στα 2/3 και μετακινείται εμπρός-πίσω για να δημιουργήσει χώρο στην τρίτη σειρά καθισμάτων ώστε να φιλοξενηθούν με άνεση για πόδια και κεφάλι τρεις επιβάτες .

Ωστόσο αν χρειαστεί να μετακινηθούν ενήλικες στην τρίτη σειρά καθισμάτων θα πρέπει οι επιβάτες να περιορίσουν τις προσδοκίες τους για άνεση.

Η τρίτη σειρά καθισμάτων βρίσκεται κρυμμένη στον χώρο των αποσκευών και όταν σηκωθεί μπορεί να μεταφέρει με άνεση δύο παιδία μέχρι 1,70, ενώ οι ενήλικες θα πρέπει να κάνουν αρκετούς συμβιβασμούς καθώς τα καθίσματα είναι χαμηλά και τα γόνατα βρίσκονται στον αέρα.

 

Σε ότι αφορά τα παιδιά εκεί πίσω είναι η απόλυτη κρυψώνα και από ότι διαπίστωσα γίνεται μάχη για το ποιος θα καθίσει πίσω. Αν έχετε πάνω από δύο παιδιά θα εκπλαγείτε για το πόσο πέφτει ο δείκτης φασαρίας και τσακωμού σε ένα ταξίδι με ένα επταθέσιο αυτοκίνητο!

Οι μεγάλες πίσω πόρτες ανοίγουν διάπλατα επιτρέποντας την πρόσβαση στο εσωτερικό –και για να γκρινιάξω λίγο τα πλαστικά πάνω στις πόρτες δεν έχουν την ίδια ποιότητα με το υπόλοιπο αυτοκίνητο καθώς είναι σκληρά και δυσάρεστα στην αφή.

Ο χώρος αποσκευών ανάλογα  με την θέση του πίσω καθίσματος έχει χωρητικότητα 680-805 λίτρα, ενώ με την με την αναδίπλωση του καθίσματος φτάνει τα 2.000 λίτρα.

Ακόμη και αν έχετε την 7θέσια  διαρύθμιση τα 280μ λίτρα που απομένουν δεν θα αφήσουν πολλά παράπονα, αφού θα χωρέσουν ότι χρειάζεται η οικογένεια στις αστικές μετακινήσεις. Επιπλέον  η πλάτη στο κάθισμα του συνοδηγού πέφτει επιτρέποντας  να μεταφέρετε αντικείμενα μήκους έως και 2,8 m-αν έχετε για παράδειγμα να μεταφέρετε τίποτε σκαλωσιές και μαδέρια… Κανονικό φορτηγό!

 

Η πίσω πόρτα έχει μεγάλο άνοιγμα ενώ το κατώφλι φόρτωσης είναι σχετικά χαμηλό-και το μόνο που ενοχλεί είναι η πολύ βαριά πίσω πόρτα που στέκεται τόσο ψηλά όταν άνοιγει που αν είσαι 1,70 την φτάνεις οριακά.

Ίσως η πίσω ηλεκτρική πόρτα σαν έξτρα να μην αποτελεί πολυτέλεια.

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρω ότι υπήρχαν κάποιοι τριγμοί μέσα στο αυτοκίνητο κυρίως στην πίσω πόρτα και κάπου εκεί  μπροστά-μέσα στο ταμπλό που δεν δικαιολογούνται από τα 15.000 χλμ που είχε το αυτοκίνητο της δοκιμής.

Ελπίζω να είναι κάτι στο αυτοκίνητο της δοκιμής – και όχι κάτι που ίσως να οφείλεται στην στρεπτική ακαμψία του επιμηκυμένου αμαξώματος.

#Update: Και τελικά είχε να κάνει με το αυτοκίνητο της δοκιμής, γιατί οδήγησα την τετρακίνητη εκδοχή του-που είναι ουσιαστικά ίδια στο εσωτερικο- και δεν ακουγόταν τίποτα!

Παρόλα αυτά οι γνώμες των ιδιοκτητών για αυτό το θέμα  στα σχόλια είναι εξαιρετικά καλοδεχούμενες και χρήσιμες.

Εξοπλισμός

Πληρώνοντας  €23.000 αγοράζετε 4,7 μέτρα ενός επταθέσιου αυτοκινήτου με στάνταρ όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, infotainment με οθόνη αφής 8’’, διζωνικό κλιματισμό, cruise control, αυτομάτως ενεργοποιούμενα φώτα και καθαριστήρες , αισθητήρες παρκαρίσματος, ESC, 9 αερόσακους σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος) και αυτόματης ειδοποίησης ατυχήματος (e-call) -και φυσικά ζάντες αλουμινίου 17’….ΟΥΦ!

Λέω να μην μιλήσουμε άλλο για Value For Money… Gents we have a winner!

Κινητήρας

Skoda_Kodiaq_7Seater_1.4_FWD_06Το αυτοκίνητο της δοκιμής κινείται από τον «πολυτραγουδισμένο» βενζινοκινητήρα 1.4 TSI της  VAG που για την περίσταση αποδίδει 125 ίππους και 200 Nm ροπής.

Μπορεί να σας μοιάζει λίγος όμως σας πληροφορώ ότι ακόμη και φορτωμένο το Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD μοιάζει να έχει ότι χρειάζεται για να κινήσει με ασφάλεια την οικογένεια σας.

Αν έχετε πιο σπορτιφ ανησυχίες υπάρχει και η πιο δυνατή έκδοση με 150 άλογα αλλά και η επιλογή του δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα που με 190 άλογα κινεί το μεγάλο αυτοκίνητο πραγματικά γρήγορα.

Στην πράξη, με το που θα φτάσει τις 1,800 σαλ αρχίζει και τραβά δυνατά μέχρι τις 5,500 που χάνει την ανάσα του και σας ζητά ευγενικά να περάσετε στην επόμενη σχέση.

Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι μέχρι εδώ έχετε πληρώσει €23.000 και- έχοντας ουσιαστικά «κοροϊδέψει» την αντιπροσωπεία, έχετε φύγει οδηγώντας ένα αυτοκίνητο που έχει πλήρη εξοπλισμό και επιταχύνει στα 100 χλμ/ω σε 11 δευτερόλεπτα και φτάνοντας στην τελική των 195 χλμ/ω.

Το χειροκίνητο 6άρι που ακολουθεί έχει πολύ πυκνές σχέσεις που δεν εκθέτουν τον κινητήρα και πολύ θετική λειτουργία.

Από εκεί η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς- που είναι ότι ακριβώς χρειάζεστε στο 99% των περιπτώσεων.

Ανάρτηση –Φρένα

Η ανάρτηση έχει γόνατα McPherson εμπρός και άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω και είναι μάλλον άνετα ρυθμισμένη κάνοντας τις αστικές μετακινήσεις άνετες-και ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις περισσότερες συνθήκες.

Τα φρένα είναι αρχικά δυνατά- έχοντας ισχυρή υποβοήθηση, όμως αν αποφασίσετε να οδηγήσετε με τρόπο που δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα του αυτοκίνητου θα κουραστούν γρήγορα και θα σας επαναφέρουν στην τάξη.

Στην Πόλη

Skoda_Kodiaq_7Seater_1.4_FWD_14Το Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD χάρη στην μαλακή ανάρτηση και τους πολλαπλούς συνδέσμους κινείται με αρχοντιά μέσα στην πόλη αδιαφορώντας για τους κακοσυντηρημένους δρόμους –που εμείς τα κορόιδα- ανεχόμαστε χωρίς να διαμαρτυρόμαστε.

Κάθε λακκούβα που έχει αφήσει ο δήμαρχος -κάθε ζάντα που στραβώνουμε πηγαίνοντας στην δουλειά μας αξίζει!

Το τιμόνι του  Kodiaq «κόβει» πολύ βοηθώντας στην κίνηση μέσα στην πόλη, ωστόσο το μακρύ μεταξόνιο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν ελίσσεστε μέσα στα στενά δρομάκια.

Από την άλλη η ψηλή θέση οδήγησης χαρίζει καλή ορατότητα γύρω- γύρω και όταν συνηθίσετε τις διαστάσεις του αυτοκινήτου θα ξεπεράσετε τις αρχικές φοβίες που προκαλεί ο όγκος του αυτοκινήτου.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να πέσει η κατανάλωση στα 8,2 λίτρα μέσα στην πόλη- που για τον όγκο του αυτοκινήτου αποτελεί μια απίστευτα χαμηλή επίδοση.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο το Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD βρίσκεται στο στοιχείο του και όλα δείχνουν ότι φτιάχτηκε σαν ένας ταξιδευτής μεγάλων αποστάσεων.

Skoda_Kodiaq_7Seater_1.4_FWD_04Η άνετη ανάρτηση και το μεγάλο μεταξόνιο δίνουν στους επιβάτες την αίσθηση ότι κινούνται πάνω σε ένα μαγικό χαλί την ώρα που ο οδηγός με την βοήθεια του ακριβέστατου τιμονιού χαλαρώνει απολαμβάνοντας την διαδρομή.

Στις παρατεταμένες στροφές παρουσιάζονται κλίσεις-κάτι αναμενόμενο από ένα SUV με ύψος 19 εκατοστών-που δεν επηρεάζουν καθόλου την κατευθυντικότητα του Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD.

Ταξιδεύοντας με περίπου 130 χλμ. αυτό που εντυπωσιάζει δεν είναι μόνο η έλλειψη αεροδυναμικών θορύβων (αν εξαιρέσουμε κάποιο σφύριγμα από τους καθρέπτες που στάματα στα 150) αλλά και η ήσυχη λειτουργία του μικρού  βενζινοκινητήρα που ήσυχα και με αξιοπρέπεια κινεί το βαρύ αυτοκίνητο καταναλώνοντας μόλις 8 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χλμ.

Το μόνο που μπορεί να ενοχλήσει είναι μια ευπάθεια που παρουσιάζει στους πλευρικούς ανέμους λόγω του μεγάλου ύψους και της μεγάλης πλευρικής επιφάνειας-άλλα αυτό είναι μάλλον αναμενόμενο…

Στις στροφές

Σε επαρχιακούς δρόμους με την άνετα ρυθμισμένη του ανάρτηση το Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD να απορροφά όλες τις ανωμαλίες του οδοστρώματος σε παρασύρει σε ήρεμους ρυθμούς που σου επιτρέπουν να απολαύσεις την διαδρομή και να φτάσεις ξεκούραστη/ος στον προορισμό σου.

Μην περιμένετε σπορ συμπεριφορά, μιλάμε για ένα αμάξωμα με το ύψος και τον όγκο ενός μικρού βαν. Όμως παρά την μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης όσο θυμάστε τι οδηγείτε στρίβει με ασφάλεια και ουδετερότητα.

Είναι ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο με έναν τόσο ξεκάθαρο προσανατολισμό-που το να του ζητάς να στρίψει σαν Hatchback  φορτωμένο με αλλά έξι άτομα δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με εσένα.

Όμως… εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα-αφού αποδεδειγμένα κάτι δεν πάει καλά με εμένα- και το πίεσα να δω τι κάνει!

Skoda_Kodiaq_7Seater_1.4_FWD_18Έτσι εάν ζοριστεί υπερβολικά μέσα στην στροφή το Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD γίνεται υποστροφικό και δυσανασχετεί καθώς και γέρνει αλλά και δυσκολεύεται να βρει την ελκτική πρόσφυση που χρειάζεται για να κινηθεί γρήγορα.

Καθώς το μεγάλο αυτοκίνητο γέρνει στην στροφή ο εσωτερικός τροχός βρίσκεται στον αέρα και έτσι το  ESP αναλαμβάνει να σε επαναφέρει στην τάξη σώζοντας και τους υπόλοιπους έξι επιβάτες που εντωμεταξύ βιώνουν καταστάσεις φραπέ.

Το Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD δεν είναι φτιαγμένο για τέτοια- και απαιτεί στρωτή οδήγηση. Αν πάτε με τα νερά του  το αποτέλεσμα παραμένει γρήγορο, αλλά δυστυχώς σε καμία περίπτωση διασκεδαστικό για τους επιβάτες που στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι η οικογένεια σας και θα υποφέρουν από τις κλίσεις του αμαξώματος…

Υπάρχει φυσικά σαν έξτρα το Adaptive Suspension Control που μάλλον θα περιορίζει το φαινόμενο, αλλά καλό  είναι να θυμάστε ότι αυτό είναι ένα ταξιδιάρικο οικογενειακό αυτοκίνητο-οπότε ηρεμήστε και απολαύστε το-εσείς και οι αγαπημένοι σας!

Αν υπάρχει πάντως κάτι που θα σας επαναφέρει γρήγορα στην τάξη αν θελήσετε να γίνετε ο «πολύτεκνος ραλίστας « αυτό είναι σίγουρα τα φρένα που αν αρχίσετε να το παρακάνετε με καθυστερημένα φρένα θα μυρίσουν σχετικά γρήγορα.

Στο Χώμα

Skoda_Kodiaq_7Seater_1.4_FWD_22Είναι γεγονός ότι το Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD είναι φτιαγμένο να κινείται σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους μεταφέροντας μεγάλες οικογένειες προς κάποιο προορισμό μεγάλων ή μικρών διακοπών, ή ακόμη χειρότερα μετακινώντας παιδιά από το σχολείο στο φροντιστήριο.

Το ύψος των 19 εκ. από το έδαφος θα επιτρέψει στο Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD να κινηθεί παρέα με τα περισσότερα SUV όσο η πρόσφυση του terrain δεν απαιτεί τετρακίνηση καθώς δεν είναι φτιαγμένο για extreme καταστάσεις.

Παρόλα αυτά σε έναν ομαλό χωματόδρομο η άνετη ανάρτηση του επιτρέπει να κινείται με μεγάλες ταχύτητες χαρίζοντας άνεση που τα πιο σκληροτράχηλα τζιπ δεν μπορούν να πλησιάσουν.

Συμπέρασμα

Τις ημέρες που το οδηγούσα ένα Audi Q5 σταμάτησε διπλά μας- και διαπίστωσα ότι ο οδηγός περιεργαζόταν το Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD- και κάτι είπε στην γυναίκα του. Καταλαβαίνοντας το γυναικείο ύφος- διάβασα στα μάτια της …κάτι σαν «και εμείς τώρα γιατί πληρώσαμε τα διπλά λεφτά για το μισό αυτοκίνητο»?  Και εμείς οι γυναίκες κάτι ξέρουμε!

Το Skoda Kodiaq 7 Seater 1.4 (125HP) FWD είναι ίσως το πιο τίμιο αυτοκίνητο στην κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών αυτοκίνητων ανεξαρτήτως τιμής.

Αν λάβετε υπόψη και την παρανοϊκά χαμηλή τιμή του και ψάχνετε για ένα 7 θεσιο αυτοκίνητο δεν ξέρω αν πρέπει να κοιτάξετε κάτι άλλο!

Δεν με ευχαρίστησε

  • Οι αυξημένες κλίσεις στις στροφές και η ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους
  • Ο συντηρητικός σχεδιασμός του πίνακα οργάνων και τα φρένα που δεν αντέχουν την σκληρη χρήση..

 Θα θυμάμαι

  • Τους απόλυτους χώρους και το αρχοντικό πάτημα του αυτοκίνητου
  • Το κορυφαίο Value for Money!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση!

 

Ismini Fabiatou

 

 

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο