Citroen C5 1,8 16V MY 05-Veteran TestDrive

Το Citroen C5 1,8 16V MY 05 ήταν  ένα αυτοκίνητο που μπορούσε  να διαφέρει πολύ από τον ανταγωνισμό.Βρεθηκα να  οδηγώ ένα καλοσυντηριμένο παράδειγμα  για ένα πολύ σύντομο  χρονικό διάστημα-και σκέφτηκα ότι παρά τα 170,000 χλμ που είχε ήταν απαραίτητο να  ώστε να το θυμηθούμε-καθώς η υδροπνευματική του ανάρτηση αποτελέι πλέον παρελθόν!

Το Citroen C5 1,8 16V MY 05 απευθύνόταν  σε ένα κοινό που αναζητούσε κάτι διαφορετικό τόσο στην οδήγηση όσο και στην άνεση-και πραγματικά ακόμη και σήμερα- σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς χάρη στην υδροπνευματική ανάρτηση-  θα αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση, όπως ακριβώς ήταν ακομή παλιότερα και ο μοναδικός «βάτραχος».

Εξωτερικό

Αρχικά το Citroen C5 1,8 16V MY 05 ξεχωρίζει σχεδιαστικά αφού δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο του ανταγωνισμού. Οι Γάλλοι σχεδιαστές με μια απλή σχεδιαστική γραμμή έχουν κατορθώσει να δώσουν στο αυτοκίνητο ένα γαλλικό στιλ.

Στο μπροστινό μέρος οι λεπτομέρειες του χρωμίου δένουν αρμονικά με τα φωτιστικά σώματα, το γαμψό καπό και τα στρογγυλεμένα φτερά, τονίζουν το σήμα (︽) της Citroen, ενώ στο πίσω μέρος το ονοματ-(C5) επώνυμο(Citroen) σφραγίζουν το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου.

Μπορεί να μην φτάνει σε καμιά περίπτωση την σχεδιαστική ιδιοφυία του Citroen DS, όμως  την εποχή που σχεδιαστηκε ήταν πλήρως εναρμονισμένο με όλα όσα η γαλλική εταιρεία πρέσβευε- και φώναζε από μακριά ότι το αυτοκίνητο έχει την μοναδική εκείνη ανάρτηση -που μας λείπει τόσο πολύ..

Πάντως για να είμαι απόλυτα ειλικρινής -όχι απλά δεν μου άρεσε- αλλά προσωπικά νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο άσχημα Citroen ever.. 😉

Εσωτερικό

Όταν ανοίξει η πόρτα τότε όλοι συμφωνούν ότι δελιχνει κάπως ξεπερασμένο παροτι η λειτουργικότητα και η εργονομία χαρακτηρίζουν το εσωτερικό του.

Παντού χρησιμοποιούνται υλικά μαλακής υφής στο ταμπλό και στις πόρτες, ενώ στην κεντρική κονσόλα θα ανακαλύψετε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους.

Στον βασικό πίνακα οργάνων διακρίνονται τρεις συνθέσεις οργάνων που παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός, ενώ ψηλά στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται η οθόνη του υπολογιστή ταξιδίου- που για τα σημερινά δεδομένα μοιάζει αστεία.

Ο χωρος αποσκευών είναι πολύ μεγάλος, ενώ βρήκα πολύ ενδιαφέρον ότι παρά τα χρόνια που ειχε στην πλάτη του υπήρχαν ελάχιστοι τριγμοί

Κινητήρας

Το C5 που οδήγησα είχε τον 16βάλβιδο κινητήρα βενζίνης 1.8lit, 125ίππων. Ένας αξιόλογος -και όπως έχει αποδειχθεί -αξιόπιστος κινητήρας, που καταφέρνει να κινήσει με αξιοπρέπεια το συνολικού βάρους 1.377 κιλών αμάξωμα.

Παρόλο που οι τιμές επιτάχυνσης – 0-100 που σε 10 δευτ- δεν είναι κολακευτικές, και το γεγονός ότι ο κινητήρας ξυπνά μετά τις μετά τις 3.000 σαλ, τελικά το C5 συνδυάζοντας την καλή οδική συμπεριφορά με την γνωστή ποιότητα κύλισης θα καταφέρει να ενθουσιάσει σαν να ήταν ένα σπορ αυτοκίνητο.

Στην Πόλη

Στην πόλη το C5 κινείται υπερήφανα αδιαφορώντας για τις λακκούβες και τα σαμαράκια που μας ταλαιπωρούν καθημερινά.

Χάρη στην ευρυχωρία και την ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό, αλλά κυρίως χάρη στην ποιότητα κύλισης που χαρίζει η υδροπνευματική ανάρτηση στους δρόμους της πόλης, το αυτοκίνητο αυτό σε ότι αφορά την άνεση είναι απλά ασυναγώνιστο.

Με ανάρτηση MacPherson και αντιστρεπτική δοκό μπροστά και με υστερούντες βραχίονες και αντιστρεπτική δοκό πίσω το C5 καταφέρνει να κινείται άνετα και με απόλυτη ασφάλεια.

Στον αυτοκινητόδρομο

Σε ένα ταξίδι «αστραπή» στην Ζάκυνθο, το αυτοκίνητο με εντυπωσίασε αφού μέσα στις στροφές -είτε ήταν κλειστές, είτε ανοιχτές- πραγματικά χαιρόμουνα να πατώ όλο το γκάζι άφοβα στο πάτωμα.  Δεν ένοιωσα ποτέ καμία μετατόπιση βάρους, ή την αίσθηση ότι χάνεται ο έλεγχος του αυτοκινήτου.

Το Citroen C5 1,8 16V MY 05 πάρα τα χρόνιοα που έιχε στην πλάτη του κατάφερνε με άνεση να στρίβει σε κάποιες στροφές του αυτοκιητόδρομου με ταχύτητες που άγγιζαν τα 200km/h (με.. λίγη κατηφόρα).

Στο ταξίδι αν και το C5 ήταν πολύ άνετο στην οδήγησή του και ασφαλές- μας στεναχώρησε με την άνεση των καθισμάτων ούτε με τον θόρυβο που φτάνει στα αυτιά των επιβατών από τον κινητήρα.

Τα μπροστινά καθίσματα δεν παρέχουν καμία πλευρική στήριξη και ήταν υπερβολικά μαλακά με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να πονάει η μέση του οδηγού.

Επίσης ο θόρυβος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου από τον κινητήρα και από τις κολώνες του παρ-μπριζ μετά τα 120km/h ήταν λίγο ενοχλητικός.

Στρίβωντας

Οι κλίσεις στις στροφές απλά δεν υπάρχουν και η συμπεριφορά είναι ουδέτερη στους ανοικτούς δρόμους και μπορεί να γίνει ελαφρά υποστροφική όταν το αυτοκίνητο πιεστεί σε κλειστές στροφές.

Από φρένα δεν θα σχολιάσω… Άγκυρες!!

Συμπέρασμα

Στις δύσκολές ημέρες που ζούμε υπάρχουν αυτοκίνητα που προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα χωρίς να χρειάζεται κάποιος να διαθέσει μια περιουσία για να τα αποκτήσει.

Το Citroen C5 1,8 16V MY 05 είδα ότι στις αγγελίες κυμαίνεται από 2,500€ μέχρι 4,000€ για άριστα παραδείγματα  και με αυτά τα χρήματα μπορέιτε να αποκτήσετε ένα αυτοκίνητο που διαθέτει μια τεχνολογία αναρτήσεων που προσφέρει ποιότητα κύλισης που τα σημερινά αυτοκίνητα δεν μπορουν ούτε να πλησιάσουν.

Ο αγαπημένος Sean Connery πάντως -οδηγώντας αυτή την Citroen στο βίντεο που ακολουθεί-ξανάνοιωσε!

Δεν με ευχαρίστησε

  • Η έλλειψη ροπής στις χαμηλές στροφές και η ξεπέρασμένη εμφάνιση
  • Τα κουραστικά καθίσματα και ο θόρυβος στο εσωτερικό

Θα Θυμάμαι

  • Τα φρένα και την ουδέτερη οδική συμπεριφορά.
  • Την εντυπωσιακά χαμηλή τιμή σαν μεταχειρισμένο και ποιότητα κύλισης

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Ισμήνη Φαμπιάτου

Previous article3η συνεχόμενη νίκη για τον Marquez και 5η θέση για τον Pedrosa στο Le Mans
Next articleFord – Νέα Επένδυση στη Ρουμανία

2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA
2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA
2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες
2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές.
1999 – Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 – Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα.
1996 – Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές.
1995 – Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές.
1994 – Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση.
1993 – Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές.
1992 – Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 – Καρτ 100cc National