Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΝεα ΜοντέλαMercedes Benz EQB & EQS - Γνωριμία

Mercedes Benz EQB & EQS – Γνωριμία

Η Mercedes-Benz Ελλάς παρουσίασε στην Ελλάδα τις πλήρως εξηλεκτρισμένες εκδοχές της  ΒClass και της S Class που εισάγουν την κορυφαία γερμανική εταιρεία στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Mercedes EQB EQSΣτην στατική παρουσίαση που έγινε στα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά από τον CEO της εταιρείας κ. Ιωάννη Καλλίγερο και τους συνεργάτες του είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε δύο μοντέλα που καλύπτουν δύο διαφορετικές πτυχές της ηλεκτροκίνησης.

Η EQB με τον επταθέσιο σχεδιασμό της καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σε χώρους της σύγχρονης οικογένειας , ενώ η avant-garde γραμμή της EQS υπερκαλύπτει σε επίπεδο τεχνολογίας, πολυτέλειας και τεχνικών χαρακτηριστικών τους λάτρεις των πολυτελών αυτοκινήτων.

Mercedes EQB

Mercedes EQB EQSΈχουμε πει ότι η B Class αποτελεί την πιο σωστή επιλογή για τον σύγχρονο οικογενειάρχη με ακριβά γούστα, συνδυάζοντας  χώρους για μέχρι και 7 άτομα με συμφέροντες για τα ελληνικά φορολογικά δεδομένα κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Διαβάστε δοκιμή του Autoholix ΕΔΩ.

H Mercedes EQB συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το αμάξωμα των 4,68 μέτρων και το μεταξόνιο των 2.829 χλστ. με την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης της MB.

Mercedes EQB EQSΕμφανισιακά εκτός από τις ενδείξεις EQB στο πίσω μέρος η ηλεκτροκίνητη B-Class προδίδεται από την γυαλιστερή μαύρη κλειστή μάσκα στο μπροστινό μέρος με τα ενσωματωμένα LED φωτιστικά σώματα, την απουσία εξατμίσεων συνένωση των πίσω φωτιστικών σωμάτων αλλά και από τις 20αρες ζάντες με την ιδιαίτερη αεροδυναμική σχεδίαση.

Στο εσωτερικό, οι ομοιότητες με την GLB είναι ευπρόσδεκτες  με το σύστημα πολυμέσων MBUX με τις δύο οθόνες αφής 10,25. Οι αεραγωγοί διαφοροποιούνται από μια –για εμένα –υπερβολική χρυσή επίστρωση και φυσικά την αντικατάσταση του στροφόμετρου με ένα όργανο διαχείρισης της ενέργειας στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Θα προσφέρονται τόσο μια προσθιοκίνητη έκδοση με ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων που σε συνδυασμό με την μπαταρία των 66,5 kWh θα προσφέρει μια θεωρητική ακτίνα δράσης 400 χιλιομέτρων, όσο και τετρακίνητες εκδόσεις με δυο ηλεκτροκινητήρες  273 ίππων –που στην έκδοση EQB 350 4Matic AMG Line  θα φτάνει τους 292 ίππους. Οι τετρακίνητες εκδόσεις θ α εξοπλίζονται με ισχυρότερες μπαταρίες που θα διευρύνουν την ακτίνα δράσης στα 480 χιλιόμετρα.

Mercedes EQS

Mercedes EQB EQSΤο να βρεθείς δίπλα στην Mercedes EQS αποτελεί από μόνο του μια εμπειρία καθώς το αμάξωμα των 5 μέτρων σε καθηλώνει με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του (cd 0,20) που αποτελεί ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής ,αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο κρύβεται ο όγκος του αμαξώματος.

Η Mercedes EQS βασίζεται πάνω στην νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της γερμανικής εταιρείας πάνω στην οποία θα βασιστούν και η σεντάν EQE, αλλά και δύο πολυτελή ηλεκτρικά SUV στο μέγεθος των EQE και EQS.

Η μάσκα ακολουθώντας την σχεδιαστική σχολή των EQ έχει αντικαταστήσει τις γρίλιες με ένα γυαλιστερό μαύρο τμήμα που ενσωματώνει μια μπάρα από LED που ενώνουν τα φωτιστικά της σώματα, ενώ το προφίλ κυριαρχείται από τους ειδικής σχεδίασης τροχούς των 22’’ και το «ρυχτό πίσω μέρος  της.

Mercedes EQB EQSΤο εσωτερικό της κάνει το διαστημόπλοιο Enterprise να ντρέπεται, καθώς  τρεις  οθόνες υψηλής ευκρίνειας δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο που η ΜΒ ονομάζει  Hyperscreen το οποίο καταλαμβάνει το πλήρες μήκος του ταμπλό.

Η κεντρική οθόνη των 17,7 ιντσών είναι για τον χειρισμό των λειτουργιών του συστήματος πολυμέσων ενώ άλλες δύο οθόνες 12,3 ιντσών που βρίσκονται  εκατέρωθεν προβάλουν τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων η μια και διάφορες λειτουργιές διασκέδασης του συνοδηγού η άλλη.

Mercedes EQB EQSΤο σύνολο αν και εκθαμβωτικό στην εμφάνιση μπορεί να κερδίζει την Ασιατική τάση, αλλά   μαλλον προβληματίζει τον «μέσο εμείς» με τον όγκο των πληροφοριών που προβάλει στον οδηγό που ζαλίζεται στην προσπάθεια να αφομοιώσει αυτό που βλέπουν τα μάτια…

Οι καιροί έχουν αλλάξει και μπορεί η εικόνα στο εσωτερικών να εντυπωσιάζει τους νεότερους, αλλά σίγουρα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο εντυπωσιασμού που ελπίζω να καταλαγιάσει σε κάτι πιο ανθρώπινο.

Mercedes EQB EQSΣτο πίσω κάθισμα υπάρχουν και εκεί μερικές ακόμη οθόνες ωστόσο αυτό που εντυπωσιάζει  εκεί είναι οι προσφερόμενοι χώροι και το απόλυτο αίσθημα πολυτέλειας που κάνει ανθρώπους σαν την υπογράφουσα να παγώνουν  σαν να πέφτουν μέσα σε ένα καζάνι με υγρό άζωτο.

Η ποιότητα των δερμάτων, οι ραφές, η άνεση των καθισμάτων-ακόμη και οι χρωματισμοί των υλικών- με έκαναν να θέλω να κερδίσω το τζόκερ για όλους τους λάθος λόγους.

Mercedes EQB EQSΜου είναι δύσκολο να φανταστώ πόσο άνετο και γουστόζικο θα είναι το σπίτι κάποιου που έχει μάθει- και μπορεί – να μετακινείται μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον απόλυτης χλιδής!

Δεν ντρέπομαι να πω ότι ζήλεψα για λίγο, αλλά ευτυχώς η στοίβα των ρούχων που περίμεναν για σιδέρωμα στο σπίτι σίγουρα με επανέφεραν βίαια στην πραγματικότητα!  Reality Check λοιπόν!

Mercedes EQB EQSΣε ότι αφορά τους ηλεκτροκινητήρες που προσφέρονται στην  EQS 450 θα υπάρχει ένας τοποθετημένος στον πίσω άξονα και θα αποδίδει 333 ίππους και ροπή 568 Nm, ενώ στην EQS 580 4MATIC θα υπάρχει και ένας ακόμη ηλεκτροκινητήρας στον μπροστινό άξονα που θα ανεβάζει την συνολική ισχύ στους 523 ίππους και την ροπή στα  855 Nm.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις το βάρους 2,5 (+) τόνων αμάξωμα επιταχύνει στα 100 χλμ/ω σε 6,2 δλ στην πρώτη περίπτωση και σε 4,3 δευτερόλεπτα στην δεύτερη, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται και στις δύο εκδόσεις στα 210 χμ/ω.

Mercedes EQB EQSΗ γιγαντιαία μπαταρία χωρητικότητας 108 kWh θα είναι κοινή και για τα δύο μοντέλα και θα εξασφαλίζει θεωρητική  αυτονομία 770-κάτι που σημαίνει ότι μια EQS έχει αρκετή ακτίνα δράσης που υπερκαλύπτει την απόσταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας.

Εκεί αν βρείτε σταθμό ταχείας φόρτισης DC με τάση τροφοδοσίας 400V και ένταση ρεύματος τουλάχιστον 500Α, τότε ο χρόνος φόρτισης που χρειάζεται για να αναπληρωθεί η ενέργεια από το  10-80% είναι μόλις 31 λεπτά!

Τιμές

  • EQS 450+: €145,000, (κατανάλωση ρεύματος σε kWh/100 km (σε μικτό κύκλο): 20.4-15.7, εκπομπές CO2 σε g/km (σε μικτό κύκλο): 0.
  • EQS 580 4MATIC: €163.000, (κατανάλωση ρεύματος σε kWh/100 km (σε μικτό κύκλο): 21.8-17.4, εκπομπές CO2 σε g/km (σε μικτό κύκλο): 0.

Together in Electric Dreams .. ή και όχι για όσους θυμούνται το μέλλον στο βίντεο που ακολουθεί!

 

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη  Φαμπιάτου

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο