Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔοκιμεςThe Veterans (Pre-2014 Tests)Ford Focus 1.0 (125 HP) ΜΥ 2017-Test Drive-Δοκιμή Μεταχειρισμένου

Ford Focus 1.0 (125 HP) ΜΥ 2017-Test Drive-Δοκιμή Μεταχειρισμένου

Το ότι το ελληνικό σύστημα φορολόγησης των αυτοκινήτων το έχουν συλλάβει κομπλεξικά και άσχετα σε ότι έχει να κάνει με την αυτοκινητιική πραγματικότητα χαρτογιακαδόσαυροι, είναι γνωστό.

Το Ford Focus 1.0 125 HP ήρθε από το 2013 μαζί με την τάση για downsizing που ξεκιναγε τότε  απλά να τεκμηριώσει το αυτονόητο!

Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι τα γεγονός ότι τότε αυτό το Focus ήταν τόσο ολοκληρωμένο που στεκόταν με άνεση δίπλα από εκεινα τα δίλιτρα μοντέλα- που μας παρακινούσε το κράτος να αγοράσουμε- τα οποία όμως έχει πλέον αφορίσει χαρακτηρίζοντας τα ως «τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης» και φορτώνοντας τα με “φόρο πλυτελους διαβιώσης” που πραγματικά τα έκανε απρόσιτα για τους πολλούς.

Το 2015 το Ford Focus 1.0 125 HP δέχθηκε μια εκτεταμένη αναβαθμιση τόσο την εμφάνιση, όσο και στην οδηγική συμεριφορά αλλά και λύνοντας τα προβληματα νεότητας που παρουσίαζε ο μικρός της κινητήρας ο οποίος λογω του ότι ο ιμάντας χρονισμου είναι βουτηγμένος στο λάδι απαιτεί και συχνή και τακτική αλλαγή λαδιών και φίλτρου.

Θα προσπεράσω το φορολογικό πλεονέκτημα του αυτοκινήτου- αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα σκαρφιστούν αύριο οι ανίδεοι φορομπήχτες- και θα προσπαθήσω έτσι απλά να τεκμηριώσω γιατί το Ford Focus 1.0 (125 HP) ΜΥ 2017 της δοκιμής αποτελεί ίσως μια από τις πιό ενδιαφέρουσες προτάσεις στα μεταχειρισμένα μεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα με κόστος από €9,500-13,000.

Φυσικά αν κάποιος θέλει μπορέι να προστρέξει και στα παλιότερα μοντέλα με αυτό τον κινητήρα 2013-2015 όπου προσφέρει τους ίδους χώρους και οδηγή συμπεριφορά, αλλά οι τιμές κυμαίνονται γύρω από τα €7-7.500.

Εμφάνιση

Όπως είπαμε το ανανεωμένο το 2015 Ford Focus μπορεί να μην είναι εντελώς νέο, καθώς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο προηγούμενο μοντέλο που βρισκόταν κοντά μας με διάφορους κινητήρες από το 2009 μέχρι και το 2014, όμως το εκτεταμένο facelift που έγινε το ανανέωσε τόσο αισθητικά όσο και σε ότι αφορά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ώστε να βρεθεί στο ίδιο επίπεδο με αυτοκίνητα του τότε ανταγωνισμού.

Το Ford Focus 1.0 (125 HP) ΜΥ 2017 είχε απο τοτε με ένα πολύ ενδιαφέρον σχεδιαστικά εμπρός μέρος, ενώ δέχτηκε αρκετές βελτιώσεις στον σχεδιασμό και την ποιότητα του εσωτερικού.

Παράλληλα, το αμάξωμα ενισχυθηκε και οι βελτιώσεις στην ρύθμιση των αναρτήσεων και του τιμονιού έδωσαν μια πιο ενδιαφέρουσα οδηγική εμπειρία.

Η διαφορά από το προηγούμενο μοντέλο είναι εμφανής καθώς η απρόσωπη εμπρός εμφάνιση του μοντέλου μέχρι το 2015 αναβαθμίστηκε χάρη σε μια προχωρημένη οκτάγωνη τραπεζοειδή μάσκα και λεπτότερους προβολείς που βρίσκονται ψηλά στο καπό.

Έτσι το επιτυχημένο νέο look της Ford- που θυμίζει Aston Martin- δίνει δυναμικά το παρόν και στο νέο Focus χαρίζοντας μια ξεχωριστή και αντικειμενικά όμορφη εμφάνιση -πάρα το.. άχρωμο-άσπρο- χρώμα που είχε το αυτοκίνητο της δοκιμής.

Το σφηνοείδες προφίλ του αυτοκινήτου θυμίζει…Focus(!), διατηρώντας το χαμηλό πίσω μέρος της οροφής που χαρίζει αεροδυναμική γραμμή τόσο στο μάτι όσο και στην πράξη. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου με τα μικρά φωτιστικά σώματα είναι αυτό που έχει τις μικρότερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, και για το γούστο μου είναι μάλλον άτολμο και άχρωμο.

ΕσωτερικόFord Focus 1.0cc 125hp autoholix pic 02

Ανοίγοντας την πόρτα και πριν κοιτάξω μέσα στο αυτοκίνητο, το μάτι μου σταμάτησε στο πιο έξυπνο και απλό σύστημα προστασίας απέναντι στο γρατζούνισμα των πορτών-ever που πάντα μου έκανε εντύπωση!

Αυτό που θα γράψω θυμίζει λίγο telemarketing, όμως πόσες φορές δεν έχετε στεναχωρηθεί όταν ανοίγοντας την πόρτα του αυτοκινήτου σας σε ένα παρκινγκ εκείνη χτυπά πάνω στο διπλανό αυτοκίνητο προκαλώντας ζημία στην πόρτα του αυτοκινήτου σας, αλλά και στο ταλαίπωρο διπλανό αυτοκίνητο?

Ησυχάστε!!

Η Ford χάρη στο σύστημα Door Edge Protector, σας απαλλάσσει από αυτό το άγχος. Πρόκειται για ένα σύστημα εξαιρετικά απλό στη σύλληψη που χάρη  σε ένα διακόπτη κοντά στον μεντεσέ της πόρτας με μηχανικό τρόπο εμφανίζει στις ακμές της πόρτας ένα μαλακό πλαστικό προστατευτικό που αγκαλιάζει τις ακμές της- και έτσι ώστε όταν ανοίγουν δεν γδέρνονται ούτε οι πόρτες του Focus ούτε και το χρώμα του διπλανού σας αυτοκινήτου. Συγνώμη εάν σας κούρασα με αυτό το απλό στην σύλληψη αλλά μεγαλειώδες στην αποτελεσματικότητα  σύστημα, αλλά πάντα μου έκανε μεγάλη εντύπωση η λειτουργία του-και νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός εξοπλισμός σε όλα τα αυτοκίνητα!

Άνεση και πρακτικότητα

Μετά από αυτό η είσοδος μου στο εσωτερικό δεν προκάλεσε κάποια μεγάλη έκπληξη καθώς οι αλλαγές σFord Focus 1.0cc 125hp autoholix pic 03ε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο περιορίζονται στην αντικατάσταση της περίπλοκης κεντρικής κονσόλας με μια νέα που έχει το ένα τρίτο των κουμπιών που είχε η προηγούμενη έκδοση. Μάλιστα το αυτοκίνητο της δοκιμής στην κεντρική κονσόλα υπήρχε μια μεγάλη οθόνη 10’’ χειρισμού αφής, μέσω της οποίας ο οδηγός ελέγχει το ηχοσύστημα, το GPS, τον κλιματισμό και το κινητό τηλέφωνο.

Επιπρόσθετα ο οδηγός μπορεί να χειριστεί όλα αυτά τα συστήματα μέσω ενός πλήκτρου στο τιμόνι που ενεργοποιεί το σύστημα SYNC, το οποίο μέσω φωνητικών εντολών ενεργοποιεί και χειρίζεται με αξιόπιστο τρόπο τα παραπάνω συστήματα.

Ο πίνακας οργάνων φωτίζεται με έναν όμορφό μπλε φωτισμό, ενώ τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό και στις πόρτες προσδίδουν ένα ποιοτικό αέρα στο αυτοκίνητο που διατηρειται σχερτικά καλά στον χρόνο καθώς οι γρατζουνιρ΄ες περιορίζονται μόνο στα σκληρά πλαστικά που βρισκονται χαμηλά.

Το ταμπλό είναι μάλλον ογκώδες όμως η ποιότητα συναρμογής και η εργονομία βρίσκονται υπεράνω κριτικής και μάλλον πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας και ο τριγμοι παραμέουν ελάχιστοι παρά τα 140.000 χλμ του αυτοκινήτου.

Τα συστήματα ασφαλείας εκτός από το σύστημα ESP(το οποίο απενεργοποιείται από τα settings της κεντρικής οθόνης), το abs και τους 6 αερόσακους, περιλαμβάνει τώρα και  ένα σύστημα συγκράτησης των φρένων για την εύκολη εκκίνηση στις ανηφόρες, αλλά και το Active City Stop που φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο σε περίπτωση απότομης ακινητοποίησης του εμπρός αυτοκίνητου.

Ford Focus 1.0cc 125hp autoholix pic 04Χάρη στο ρυθμιζόμενο τιμόνι βολεύτηκα εύκολα στο κάθισμα το οποίο μπορεί να παρέχει μέτρια πλευρική στήριξη, όμως είναι πολύ άνετο και ξεκούραστο στα μακρινά ταξίδια.

Οι χώροι για μικροπράγματα είναι πολλοί τόσο εμπρός όσο και πίσω, με την ρυθμιζόμενη σε μέγεθος θέση για δύο αναψυκτικά δίπλα από το χειρόφρενο να ξεχωρίζει.

Το σύστημα κλιματισμού είναι πολύ αποδοτικό και εύκολο στον χειρισμό, ενώ όλοι οι διακόπτες έχουν μια ποιοτική λειτουργία. Ένα μικρό εργονομικό φάουλ έχει γίνει στην τοποθέτηση του διακόπτη για τα φώτα, καθώς όταν βγαίνει ο οδηγός ενεργοποιεί διαρκώς τα φώτα με το γόνατο του.

Το πίσω κάθισμα προσφέρει ικανοποιητικούς χώρους στα γόνατα για τρεις ενήλικες και μόνο επιβάτες άνω του 1,80 ίσως παραπονεθούν για το ύψος της οροφής.

Αντίθετα, ενώ ο χώρος των αποσκευών με 317 λίτρα είναι στενός, ρηχός και βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο, εγώ προσωπικά αυτό το συγχωρώ γιατί το πρόβλημα δημιουργείται εξαιτίας ενός χαρακτηριστικού του αυτοκίνητου που προσδίδει άνεση και ασφάλεια…

Αναρτήσεις

Βλέπετε η πίσω ανάρτηση του Ford Focus με τούς πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, σε συνδυασμό με τους μεγάλους σε διάμετρο τροχούς κλέβουν αρκετό ωφέλιμο χώρο αποσκευών, κάνοντας δύσκολη την ζωή των γονιών που θέλουν να χωρέσουν εκεί το παιδικό καροτσάκι τους και τα λοιπά συμπράγκαλα.

Φυσικά, προσωπικά όταν είναι να επιλέξω μεταξύ οδικής συμπεριφοράς και χώρων τις περισσότερες φορές κλίνω προς την οδική συμπεριφορά-οπότε η επιλογή της Ford να θυσιάσει λίγο από τον χώρο αποσκευών για μια υψηλών προδιαγραφών ανάρτηση με βρίσκει απολύτως σύμφωνη.

Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα Μc Pherson εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω και είναι σοφά ζυγισμένη μεταξύ άνεσης και σπορτίφ συμπεριφοράς και διατειρει την λειτουργλια της παρά τα 5-6 χρόναι της παλαιότητας του αυτοκινήτου.

Οι γερμανοί για να καθησυχάσουν κάποιες γκρίνιες του ειδικού τύπου σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, δαπάνησαν ατελείωτες ώρες στην ρύθμιση της ανάρτησης και της αίσθησης του τιμονιού και σε ότι αφορά εμένα δεν άφησαν κανένα περιθώριο για κριτική σε αυτό τον τομέα.

Το τιμόνι έχει πολύ καλή αίσθηση στα γρήγορα, ενώ είναι μαλακό στην πόλη και «κόβει» πολύ στις αναστροφές και το παρκάρισμα

Κινητήρας

Ford Focus 1.0cc 125hp autoholix pic 05Το ζουμί όμως του αυτοκινήτου βρίσκεται κάτω από το καπό και είναι ο πολυβραβευμένος κινητήρας Ecoboost, που αποδίδει 125 ίππους και 175 Νm ροπής.

Το μπλοκ του κινητήρα έχει διατάσεις μικρότερες από εκείνες μια κόλλας χαρτιού εκτυπώσεων Α4, όμως τεχνολογία Twin-independent Variable Cam Timing (Ti-VCT) σε συνδυασμό με τον άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης επιτρέπουν στον κινητήρα Ecoboost να αυξήσει την ιπποδύναμη του κατά 25 ίππους σε σχέση με το βασικό μοντέλο των 100 ίππων χωρίς να χάσει τα χαρακτηριστικά της ομαλής λειτουργίας.

Χάρη στην άψογη δουλειά που έχει γίνει στην εξουδετέρωση των κραδασμών του μικρού κινητήρα η λειτουργία του είναι τόσο ομαλή που θυμίζει εξακύλινδρο σύνολο. Επίσης ο ήχος του δεν θυμίζει τίποτε τα άλλα αυτοκίνητα με τρικύλινδρους κινητήρες, όπως για παράδειγμα το Mitsubishi Space Star ή το Peugeot 108, κάτι που μάλλον οφείλεται στην άριστη ηχομόνωση αλλά και στον υπερσυμπιεστή που πνίγει τον χαρακτηριστικό ήχο που παράγουν αυτοί οι κινητήρες.

Είναι τόσο ήσυχος και ομαλός στην λειτουργία του που στο ρελαντί είναι αδύνατον να καταλάβεις ότι λειτουργεί. Ακόμη και όταν ανεβούν οι στροφές και πάλι το Ford Focus συμπεριλαμβάνεται στα πλέον αθόρυβα 1000ρια που έχω οδηγήσει. Αυτό όμως που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι η απόκριση στο γκάζι και ροπή του κινητήρα. Τα 10,5 δευτερόλεπτα που ανακοινώνει η Ford ότι χρειάζονται για να φτάσει τα 100 χλμ, το αδικούν καθώς στην πράξη το Focus μοιάζει πολύ πιο γρήγορο και ζωντανό.

Ο κινητήρας τραβάει από τις 1.300 σαλ με ένα γραμμικό τρόπο και εντυπωσιάζει μέχρι τις 6.500 σαλ όπου ο κόφτης επεμβαίνει απότομα χαλώντας ξαφνικά το πάρτι. Ένα πυκνής κλιμάκωσης και με πολύ θετικό κούμπωμα κιβώτιο ταχυτήτων αναλαμβάνει να μεταφέρει την δύναμη στους μπροστινούς τροχούς.

Σε συνδυασμό με τον πολύ μαλακό και ακριβή συμπλέκτη, το κιβώτιο ταχυτήτων  καταφέρνει να αναδείξει ακόμη περισσότερο τον χαρισματικό μικρό κινητήρα.Σε ότι αφορά τον συμπλέκτη όμως παρατήρησα ότι εάν παρασυρθείς και αρχίσεις να τον πιέζεις πολύ, θα ζεσταθεί εύκολα και θα χάσει γρήγορα ένα μεγάλο μέρος από την απόδοση του- οπότε αν ξεχαστείτε και νομίσετε ότι με το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που πήρατε μπορέιτε τρέχετε σε ράλι… απλά ηρεμήστε!!

Οικονομία

Δυστυχώς όμως και τα 4,5 λίτρα/ 100 χλμ κατανάλωσης που ανακοινώνει η εταιρεία είναι ένα νούμερο που δεν θα το πετύχει ποτέ- κανείς στον πλανήτη γη. Ο μικρός κινητήρας χρειάζεται τα διπλά και βάλε λίτρα εάν πιεστεί, ενώ μέσα στην πόλη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να δείξει ακόμη και τα 7,5 λίτρα/100 χλμ στο οικονομόμετρο.

Σε ότι αφορά εμένα τουλάχιστον-βρήκα εξαιρετικά δύσκολο να συγκρατηθώ και να οδηγήσω αυτό τον κινητήρα με οικονομικό τρόπο. Είναι η αίσθηση και η ραφιναρισμένη λειτουργία του μικρού μοτέρ που δεν σε αφήνει να αγιάσεις.

Στην Πόλη

Το Ford Focus με διαστάσεις 4,36Χ 1,82 μέτρα ίσως είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις αυτοκίνητο της κατηγορίας, όμως χάρη στο μαλακό τιμόνι και την καλή ορατότητα κινείται και παρκάρει με άνεση μέσα στην πόλη.

Το σύστημα πλοήγησης που διέθετε  το αυτοκίνητο της δοκιμής σε συνδυασμό με το σύστημα SYNC2 κάνουν εύκολη την ζωή του οδηγού μέσα στην πόλη. Η ηχομόνωση είναι εξαιρετική και έτσι ο θόρυβος του κινητήρα μένουν έξω από την καμπίνα μαζί με τον θόρυβο από τον αέρα και τις λακκούβες της πόλης μας.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο το Focus βρίσκεται πραγματικά στο σπίτι του και χάρη στην ηχομόνωση και τον δυνατό κινητήρα του μαζεύει γρήγορα ταχύτητες που επισύρουν ποινή αφαίρεσης διπλώματος-για αυτό προσοχή.

Κάποιοι φίλοι μου είπαν ότι το Ford Focus 1.0 (125 HP) ΜΥ 2017, φτάνει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 200 χλμ/ω. Το αεροδυναμικό αμάξωμα σβήνει τους αεροδυναμικούς θορύβους ενώ ο θόρυβος του κινητήρα.. απλά απουσιάζει.

Το τιμόνι έχει καλή αίσθηση και το αυτοκίνητο είναι σταθερό σε κάθε είδος οδοστρώματος, ενώ το αμάξωμα χάρη στην μελετημένη αεροδυναμική του αδιαφορεί εντελώς για τους πλάγιους ανέμους διατηρώντας αμετάβλητη την πορεία του.

Στις Στροφές

Σε δρόμους με κλειστές στροφές το καλό γίνεται καλύτερο. Το ζυγισμένο πλαίσιο με το άμεσο τιμόνι συνδυάζεται με τα δυνατά και ανθεκτικά φρένα και τα πάντα σε  προδιαθέτουν να οδηγήσεις γρήγορα.

Χάρη στα πολύ καλά χαρακτηριστικά του πλαισίου και την ανάρτηση με τους πολλαπλούς συνδέσμους, μπορείς πάντα να κινηθείς πολύ γρήγορα με καθαρές γραμμές και ροή. To Ford Focus είναι παντού ουδέτερο και μαζεύει χιλιόμετρα μέσα σε μια σφικτή διαδρομή πολύ πιο σύντομα από ότι η ησυχία που επικρατεί στην καμπίνα και η έλλειψη κλίσης του αμαξώματος στις στροφές αφήνουν να φανερωθεί.

Ακόμη και όταν το παρακάνεις το ESP λειτουργεί σαν βοηθός και όχι σαν τιμωρός επιτρέποντας  ακόμη και σε νέους οδηγούς να κινηθούν εξαιρετικά γρήγορα και να μάθουν τι θα πει «καθαρή» και με σωστές γραμμές οδήγηση.

Αν θελήσει κανείς κάτι παραπάνω, φυσικά μπορεί να απενεργοποιήσει το ESP από τα Settings και να νοιώσει το άψογο ζύγισμα του πλαισίου χωρίς παρεμβάσεις από ηλεκτρονικά βοηθήματα. Το Ford Focus προσφέρει μια πολύ διασκεδαστική συμπεριφορά-καθώς με ένα μικρό φλικάρισμα στο φρένο πριν την στροφή, το πίσω μέρος δεν θα πει όχι στο να ανοίξει λίγο την τροχιά του προκειμένου να βοηθήσει στην τοποθέτηση στην στροφή.

Στην συνέχεια η δύναμη του κινητήρα έρχεται πολύ ομαλά και τραβάει το αυτοκίνητο μέσα στην στροφή χωρίς περιττά σπιναρίσματα και δράματα.

Μοιάζει να έχει ακριβώς όση δύναμη χρειάζεται ένα Focus για να χαρείς την οδήγηση του χωρίς να κατέχεις ιδιαίτερες οδηγικές ικανότητες.

Συμπέρασμα

Τα πάντα στο Ford Focus 1.0 (125 HP) ΜΥ 2017 βρίσκονται σε ισορροπία και αυτό είναι που κάνει αυτό το Ford να μου αρέσει.

Εαν στο μεταχειρισμένο που θα αγοράσετε το βιβλίο του service είναι ενημερωμένο με τις συντηρησεις που προβλέπι ο κατασκευαστής δεν υπαρχει κάτι που θα επρπεπε να σας ανυσηχεί καθώς με την αλλαγή των λαδιών στους προβλεπόμενους χρόνους ο κινητηρας είναι γενικά αξιόπιστος.

Η αλλαγή του ιμάντα χρονισμου προβλέπεται μετά τα 200.000 χιλίομετρα είναι μια δαπανηρή εργασία την οποία θα πρ΄πει να την συμεριλάβετε στον προγραματισμό των επιλογών σας.

Μπορεί να υπάρχουν οικονομικότερα, φτηνότερα, πιο ευρύχωρα ή πιο γρήγορα αυτοκίνητα σε αυτή την κατηγορία τιμής, όμως κανένα δεν προσφέρει όλα αυτά μαζί στις απόλυτα σωστές αναλογίες.

Είναι η σωστή συνταγή για ένα καλό οικογενειακό αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή. Παράλληλα χάρη στον μικρό σε κυβισμό κινητήρα του το Focus Ecoboost «βγάζει την γλώσσα» του στο χαζοχαρούμενο φορολογικό σύστημα της πατρίδας μας – και με τις τιμές σαν μεταχειρισμένο να ξεκινούν από τα περίπου  €10,000, για τα αυτοκίνητα σαν αυτό της δοκιμής νομίζω ότι θα πρέπει να δείτε με ένα πιοπροσεκτικό μάτι!

 

Δεν με ευχαρίστησε

  • Ο μικρός χώρος αποσκευών
  • Η απόκλιση της πραγματικής από την θεωριτική κατανάλωση.

Θα θυμάμαι

  • Την τέλεια ρύθμιση ανάρτησης /τιμονιού και γενικότερη ισορροπία κινητήρα πλαισίου.
  • Την ποιότητα κατασκευής και την κορυφαία ποιότητας κύλισης.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Ισμήνη Φαμπιάτου

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο