Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ Hyundai Motor στην Έκθεση Τεχνολογίας CES 2022

Η Hyundai Motor στην Έκθεση Τεχνολογίας CES 2022

Η Hyundai Motor παρουσιάζει το όραμά της για ένα Νέο Metamobility Concept μέσω της Ρομποτικής & του Metaverse στην Έκθεση Τεχνολογίας CES 2022.

Κάτω από το κυρίως θέμα του “Expanding Human Reach”, οι παρουσιάσεις της Hyundai Motor αντανακλούσαν πώς το project ρομποτικής της εταιρείας θα οδηγήσει τη στροφή προς τη μελλοντική κινητικότητα, υπερβαίνοντας τα παραδοσιακά μέσα μεταφοράς για να εκπληρώσει την απεριόριστη ελευθερία κινήσεων για την ανθρωπότητα.

Η ρομποτική αποτελεί ουσιαστικό μέρος της μετάβασης της Hyundai Motor σε πάροχο έξυπνων λύσεων κινητικότητας. Έχοντας αποκτήσει την Boston Dynamics, μια καινοτόμο εταιρεία στον τομέα, η Hyundai Motor έχει εστιάσει στην προώθηση της ρομποτικής για να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων μέσω μιας σειράς λύσεων κινητικότητας.

Η εταιρεία βλέπει τη ρομποτική και την κινητικότητα συνδυαστικά, καθώς η μια επιταχύνει την ανάπτυξη της άλλης και το αντίστροφο. Μαζί, σχηματίζουν έναν δυνατό συνδυασμό που θα προσθέσει αξία στην επιχείρηση και θα οδηγήσει στην πρόοδο για την ανθρωπότητα, ξεκινώντας με ένα οικοσύστημα Mobility of Things (MoT) που βασίζεται στη ρομποτική.

Υποστηρίζοντας το μελλοντικό της όραμα για τη ρομποτική και την κινητικότητα, η εταιρεία αποκάλυψε τη νέα ιδέα της «Metamobility», με στόχο να παρουσιάσει μια πρωτοποριακή έξυπνη συσκευή-σύνδεση metaverse που θα επεκτείνει τον ρόλο της κινητικότητας στην εικονική πραγματικότητα (VR), επιτρέποντας τελικά στους ανθρώπους να ξεπεράσουν τους φυσικούς περιορισμούς κίνησης στο χρόνο και στο χώρο.

Η Hyundai Motor μοιράστηκε επίσης το όραμά της για το πώς τα ρομπότ θα λειτουργούν ως μέσο μεταξύ του πραγματικού κόσμου και των εικονικών χώρων, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν αλλαγές στο metaverse (μετασύμπαν) ώστε να αντικατοπτρίζονται στην πραγματικότητα.

Η εταιρεία οραματίζεται ότι η διάκριση μεταξύ μελλοντικών μετακινήσεων θα είναι ασαφείς μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης της τεχνολογίας της ρομποτικής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η αυτόνομη οδήγηση. Διάφορα ήδη μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων και της Urban Air Mobility (UAM) θα χρησιμεύσουν επίσης ως έξυπνες συσκευές για πρόσβαση στην πλατφόρμα metaverse.

Συνδέοντας την πραγματική κίνηση με το metaverse μέσω ρομπότ και «Metamobility»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου της Hyundai Motor στη CES, ο President του Ομίλου Hyundai Motor και Head του τμήματος Transportation-as-a-Service (TaaS) κ. Chang Song,  ο Corporate Vice President της Microsoft κ. Ulrich Homann και ο κ. Marc Raibert της Boston Dynamics συζήτησαν σχετικά με το metaverse και το Metamobility.

Καθώς το metaverse πρόκειται να γίνει ένας καθημερινός χώρος για τους ανθρώπους στο μέλλον, η εταιρεία αναμένει την πιθανή εμφάνιση ενός νέου τύπου πλατφόρμας metaverse στην οποία η διάκριση από την πραγματικότητα θα μπορούσε να εξαφανιστεί, ξεφεύγοντας από την έννοια της VR όπως τη γνωρίζει ο κόσμος σήμερα.

Αυτό που ήταν μόνο μια εικονική εμπειρία λόγω τεχνολογικών περιορισμών μπορεί τώρα να αντικατοπτρίζεται στον πραγματικό κόσμο μέσω της σύνδεσης έξυπνων συσκευών, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν απεριόριστη ελευθερία κινήσεων μεταξύ των δύο κόσμων. Η Hyundai Motor ορίζει την έννοια τέτοιων εμπειριών ως Metamobility.

Η Hyundai Motor αναμένει ότι οι κινητές συσκευές, όπως τα αυτοκίνητα και τα UAM, θα χρησιμεύουν ως έξυπνες συσκευές για πρόσβαση σε εικονικούς χώρους, ενώ η ρομποτική θα λειτουργεί ως μέσο για τη σύνδεση του εικονικού και του πραγματικού κόσμου.

Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο που συνδέεται με εικονικούς χώρους μπορεί να επιτρέψει στους χρήστες να απολαμβάνουν διάφορες εμπειρίες VR στο αυτοκίνητο. Ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, ένα αυτοκίνητο μπορεί να μετατραπεί σε χώρο ψυχαγωγίας, αίθουσα συσκέψεων για εργασία ή ακόμα και πλατφόρμα 3D βιντεοπαιχνιδιών.

Μέσω του Metamobility, τα ρομπότ θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τους φυσικούς περιορισμούς του χρόνου και του χώρου, παρέχοντας ένα μέσο σύνδεσης και αλληλεπίδρασης στο μετασύμπαν.

Η Hyundai Motor οραματίζεται ένα μετασύμπαν που θα χρησιμοποιεί τα ρομπότ ως μέσο μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αλλάζουν και να μεταμορφώνουν πραγματικά πράγματα στον πραγματικό κόσμο μέσω μιας σύνδεσης μετασύμπαντος και ρομπότ.

Αυτή η σύνδεση metaverse-ρομπότ θα επιτρέψει στον χρήστη να καθοδηγήσει ένα ρομπότ στον πραγματικό κόσμο, όπως σε ένα έξυπνο εργοστάσιο. Αυτό θα επιτρέψει ένα ψηφιακό μοντέλο επόμενης γενιάς για τη διαχείριση και την κατασκευή εγκαταστάσεων, επιτρέποντας σε εξ αποστάσεως ειδικούς να συνδέονται με όλα τα μηχανήματα και τα στοιχεία εντός του εργοστασίου και να εκτελούν απομακρυσμένες εργασίες μέσω άμεσης φυσικής σύνδεσης χρησιμοποιώντας ρομπότ και VR.

Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος θα αλληλεπιδρά με ένα ρομποτικό άβαταρ στο μετασύμπαν μέσω διασύνδεσης VR και χειριστηρίων για να χειριστεί πράγματα στον πραγματικό κόσμο χρησιμοποιώντας ένα ρομπότ μεσολάβησης στο απομακρυσμένο εργοτάξιο.

Ρομπότ που κινούν ανθρώπους και αντικείμενα πέρα ​​από τη φαντασία και τους περιορισμούς

Η Hyundai Motor αποκάλυψε επίσης τις αρθρωτές πλατφόρμες Plug & Drive (PnD) και Drive & Lift (DnL) ως λύσεις all-in-one για το απεριόριστο οικοσύστημα Mobility of Things (MoT), όπου παραδοσιακά άψυχα πράγματα, από μικρά αντικείμενα μέχρι χώρους, θα αποκτήσει κινητικότητα χρησιμοποιώντας τις ρομποτικές τεχνολογίες της εταιρείας.

Ο κ. Dong Jin Hyun, Vice President και Head του Hyundai Motor Group Robotics Lab, παρουσίασε τη νέα μονάδα PnD, μια πλατφόρμα ρομποτικής μονού τροχού που συνδυάζει έξυπνο σύστημα διεύθυνσης, πέδησης, ηλεκτρική κίνηση στον τροχό και ανάρτηση που μπορεί να κλιμακωθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω για οποιοδήποτε σκοπό, μέγεθος ή εφαρμογή. Οι αισθητήρες LiDAR και κάμερας επιτρέπουν σε ένα αντικείμενο με δυνατότητα PnD να κινείται αυτόνομα.

Η Hyundai Motor παρουσίασε επίσης τη μικρή πλατφόρμα κινητικότητας MobED (Mobile Eccentric Droid) που χρησιμοποιεί τη μονάδα DnL, έναν εκκεντρικό μηχανισμό τροχού, που συνδυάζει τα συστήματα κίνησης, διεύθυνσης και πέδησης σε μια δομή. Με το DnL τοποθετημένο σε κάθε τροχό, το MobED μπορεί να σηκώσει την πλατφόρμα πάνω-κάτω, έτσι ώστε το σώμα να μπορεί να παραμείνει επίπεδο καθώς το MobED διασχίζει ανώμαλο έδαφος ή χαμηλά εμπόδια, όπως σκαλοπάτια ή ανόδους ταχύτητας.

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Boston Dynamics, κ. Marc Raibert, συμμετείχε επίσης στην παρουσίαση για να αναδείξει πώς η Hyundai Motor και η Boston Dynamics έχουν ήδη προχωρήσει στην κινητικότητα πέρα ​​από τους ανθρώπινους φυσικούς περιορισμούς χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες τεχνολογίες ρομποτικής. Μαζί, οι δύο εταιρείες οραματίζονται ένα μέλλον στο οποίο άνθρωποι και ρομπότ θα συνεργάζονται, βελτιώνοντας την ασφάλεια, την παραγωγικότητα και την ποιότητα ζωής.

Για παράδειγμα, τα φορητά ρομπότ της Hyundai, το Vest Exoskeleton (VEX) και το Chairless Exoskeleton (CEX) καθώς και το τετράποδο Spot® της Boston Dynamics υποστηρίζουν βιομηχανικές εργασίες και υπόσχονται άλλες εφαρμογές, ακόμη και αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Ζήστε το παρόν και το μέλλον των ρομπότ στο εκθεσιακό περίπτερο της Hyundai Motor

Στην CES 2022, η Hyundai Motor θα παρουσιάσει πώς μπορεί να προχωρήσει η κινητικότητα στον πραγματικό κόσμο με τα ρομπότ της, συμπεριλαμβανομένων των Spot® quadruped, PnD Personal Mobility module, L7 micro-mobility model και MobED μικρής κινητικότητας πλατφόρμας με εκκεντρικούς τροχούς. Τα τέσσερα μοντέλα ρομπότ είναι βελτιστοποιημένα σε κάθε τομέα και οι οθόνες εξηγούν τα ειδικά πλεονεκτήματα κάθε ρομπότ.

Το περίπτερο διαθέτει επίσης Metaverse Zone, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τον εικονικό κόσμο για να πάρουν μια γεύση από τη μελλοντική ρομποτική. Τα τετράπλευρα LED της ζώνης παρέχουν μια καθηλωτική εμπειρία όπου οι επισκέπτες μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένα avatar και να επικοινωνήσουν μαζί τους σε έναν εικονικό χώρο.

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν εξατομικευμένες εικόνες avatar και αναμνηστικά και να απολαύσουν διάφορα προγράμματα στη σκηνή, όπως επιδείξεις ρομπότ και παραστάσεις.

Πηγή: Hyundai

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο