Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιαφοραNέα τοποθεσία δοκιμών εξέλιξης στο Sokolov για την BMW

Nέα τοποθεσία δοκιμών εξέλιξης στο Sokolov για την BMW

Το BMW Group παρουσιάζει τα δύο πρώτα τμήματα της πίστας στο Sokolov. Αυτά προορίζονται για τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων και συστημάτων υποβοήθησης, από πολιτικούς και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, στο νέο Κέντρο Μελλοντικής Κινητικότητας (Future Mobility Centre) του BMW Group.

Στη νέα εγκατάσταση δοκιμών, το Group θα συνεχίσει την εξέλιξη επαναστατικών τεχνολογιών όπως η ηλεκτροκίνηση, η ψηφιοποίηση και η αυτοματοποιημένη οδήγηση. Η πίστα δοκιμών στην περιοχή Karlovy Vary απέχει περίπου 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο από το Κέντρο Έρευνας & Εξέλιξης (FIZ) του BMW Group στο Μόναχο, το μέρος όπου δρομολογούνται οι τεχνολογικές εξελίξεις της εταιρείας.

Με την έναρξη εργασιών στις δύο πίστες δοκιμών και μία αποκλειστική πρώτη γεύση από τις δραστηριότητες δοκιμών, το BMW Group θα παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα της επένδυσης των 300 εκατομμυρίων ευρώ στο Sokolov.

Η εγκατάσταση αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική μέχρι τα μέσα του 2023, ενώ πάνω από 100 άτομα θα εργάζονται εκεί. Το New Technology Area, μία περιοχή που εκτείνεται σε μία επιφάνεια 90.000 m² και πληροί τις επίσημες προδιαγραφές, διαθέτει τρεις ανεξάρτητες πίστες δοκιμών εξέλιξης, παρέχοντας βέλτιστες συνθήκες για τη δοκιμή συστημάτων υποβοήθησης και τη συμπεριφορά σε διασταυρούμενη κυκλοφορία, καθώς και σε περιπτώσεις πέδησης έκτακτης ανάγκης και ελιγμών για την αποφυγή κινδύνου.

Οι δοκιμές προετοιμάζονται και ελέγχονται από παρακείμενη αίθουσα ελέγχου με προσωρινούς σταθμούς εργασίας.

Πολύ κοντά στο New Technology Area βρίσκεται το Autonomous Driving Highway μήκους έξι χιλιομέτρων, μία πίστα τύπου αυτοκινητόδρομου με σενάρια εισόδου και εξόδου από αυτόν για τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων. Ο αυτοκινητόδρομος δοκιμών περιλαμβάνει δύο λειτουργικές λωρίδες και μία ΛΕΑ καθώς και γερανογέφυρες και μία μεγάλη ευθεία μήκους άνω του ενός χιλιομέτρου.

BMW

RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο