Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΗ Ιστορία της σειράς Ζ και οι αναβαθμίσεις της Z4 για το...

Η Ιστορία της σειράς Ζ και οι αναβαθμίσεις της Z4 για το 2023

Ένα καθαρόαιμο roadster, πιο σπορ και πιο γοητευτικό από ποτέ: αυτός είναι ο ορισμός της BMW Z4 για το model year 2023. Η τελευταία έκδοση του open-top διθέσιου ενσωματώνει μία σειρά από ανανεωμένες λεπτομέρειες, φέρνει φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές στο εξωτερικό, επεκτείνει τη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού και προσθέτει νέα στοιχεία στη λίστα των προαιρετικών επιλογών.

Τα νέα στοιχεία υπογραμμίζουν περισσότερο από ποτέ το σπορ χαρακτήρα της BMW Z4, καθώς αποτελούν τα ιδανικά συστατικά για τη συνέχιση του success story ενός μοντέλου που συμβολίζει τη γνήσια οδηγική απόλαυση στη γκάμα του Βαυαρού premium κατασκευαστή, και που είναι παγκόσμιος ηγέτης σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων της αγοράς.

Η BMW Z4 φέρνει την παραδοσιακή εμπειρία roadster στη σύγχρονη εποχή μέσα από ισχυρούς κινητήρες και κίνηση στους πίσω τροχούς, που συνιστούν μία φιλοσοφία οχήματος επικεντρωμένη στην ευελιξία και τη δυναμική αριστεία, μία κλασική υφασμάτινη μαλακή οροφή και ένα πρωτοποριακό, πολυτελές περιβάλλον στο εσωτερικό.

Η εξωτερική της εμφάνιση αποπνέει ανώτερη σπορ δύναμη, κάτι το οποίο αναδεικνύεται περαιτέρω με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του πακέτου M Sport – που επίσης περιλαμβάνεται τώρα στάνταρ στα τετρακύλινδρα μοντέλα. Μετά τον εμπλουτισμό του στάνταρ εξοπλισμού και τον εκσυγχρονισμό της δομής της γκάμας του μοντέλου, οι εκδόσεις Advantage, Sport Line και M Sport δεν διατίθενται πλέον.

Η ευρεία παλέτα εξωτερικών χρωμάτων (διατίθενται τρεις νέες παραλλαγές), οι επιπλέον ζάντες αλουμινίου M με διάμετρο 19 ιντσών και τα M φώτα Shadow Line, προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες στους πελάτες να βάλουν την προσωπική τους σφραγίδα στην BMW Z4.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση των roadster αυτοκινήτων της BMW .

Με την παροιμιώδη σπορ υπεροχή BMW, η BMW Z4 αντλεί έμπνευση από τις ιστορικές ρίζες της μάρκας. Η ιστορία των roadster της BMW, ως η επιτομή της οδηγικής απόλαυσης και της επιτυχίας στις πίστες, χρονολογείται από την εποχή δημιουργίας της εταιρείας ως κατασκευαστή αυτοκινήτων. Τα open-top διθέσια μοντέλα της μάρκας έχουν επίσης συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της BMW στο πιο πρόσφατο παρελθόν.

Η BMW Z1 που αποκαλύφθηκε το 1987 αναπτύχθηκε από την BMW Technik GmbH ως βιτρίνα καινοτομίας και εξίταρε τη φαντασία με το σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου που είχε τον κινητήρα τοποθετημένο μπροστά και στο κέντρο, τις ‘βυθιζόμενες’ πόρτες, το ατσάλινο μονοκόκ και τα πλαστικά πάνελ αμαξώματος. Περίπου 8.000 αντίτυπα παραδόθηκαν στους πελάτες από το 1988 έως και το 1991, και σήμερα, το καθένα από αυτά αποτελεί ένα πολυπόθητο συλλεκτικό αντικείμενο.

Η BMW Z3 που παρουσιάστηκε το 1995 ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας που κατασκευάστηκε αποκλειστικά στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg των ΗΠΑ. Η BMW Z3 παρουσιάστηκε στο κοινό στην κινηματογραφική οθόνη – ως υπηρεσιακό όχημα του James Bond στην ταινία GoldenEye.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, μια Χολιγουντιανή πρεμιέρα έφερε επίσης την BMW Z8 στο προσκήνιο, ως μέλος του καστ μιας ακόμα υπερπαραγωγής του Bond. Στην ταινία του 1999, The World Is Not Enough, το roadster μάγεψε το κοινό με τις κλασικές γραμμές του, που θύμιζαν την εμβληματική BMW 507.

Κάτω από το μακρύ καπό της χειροποίητης BMW Z8, ο V8 κινητήρας των 5,0 λίτρων, ο οποίος δημιουργήθηκε αρχικά για την BMW M5, απέδιδε ισχύ 294 kW/400 hp και εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του τόσο στις κινηματογραφικές αίθουσες όσο και στο δρόμο.

Η BMW Z4 ενσαρκώνει την έννοια της open-top οδηγικής απόλαυσης για τον οδηγό και τον συνοδηγό εδώ και 20 χρόνια. Η πρώτη γενιά του roadster αποκαλύφθηκε στην Έκθεση 2002 Mondial de l’Automobile στο Παρίσι. Τέσσερα χρόνια αργότερα ακολούθησε η επίσης διθέσια BMW Z4 Coupé, από την οποία εξελίχθηκε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο GT3 που σημείωσε σημαντική επιτυχία στη σειρά αγώνων αντοχής του Nürburgring.

Και στο δρόμο, η BMW Z4 καθόριζε συνεχώς νέα δυναμικά σημεία αναφοράς. Τόσο το roadster όσο και το coupé μοντέλο προσφέρονταν επίσης ως σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων από την BMW M GmbH, παίρνοντας κίνηση από έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα που απέδιδε 252 kW/343 hp.

Μία αφαιρούμενη σκληρή οροφή ήταν το εντυπωσιακό στοιχείο της δεύτερης γενιάς BMW Z4, που της επέτρεψε να αντικαταστήσει τόσο την roadster όσο και την coupé έκδοση του προηγούμενου μοντέλου.

Οι ρέουσες γραμμές, το μακρύ καπό και μία καμπίνα επιβατών τοποθετημένη πιο πίσω, ήταν τα προσδιοριστικά στοιχεία στην εμφάνιση του διθέσιου, και λίγο μετά την πρεμιέρα του το 2009 το νέο μοντέλο κατέκτησε περίοπτα βραβεία σχεδίασης όπως τα Eyes On Design Award, International Design Excellence Award και red dot Design Award.

Στην πίστα, η BMW Z4 συνέχισε την επιτυχία που σημείωσε η προκάτοχός της με μία έκδοση που εξελίχθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς GT3. Οι αγωνιστικές ομάδες πελατών κατέκτησαν νίκες με αυτή την αγωνιστική μηχανή σε διοργανώσεις όπως οι 24ωροι αγώνες στο Ντουμπάι και το Spa-Francorchamps.

Η τρίτη γενιά: ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας κάνει τη διαφορά.

Η τρέχουσα BMW Z4 βρίσκεται στην αγορά από το 2020 και κατασκευάζεται από τον συνεργάτη του BMW Group, Magna Steyr Fahrzeugtechnik, στο Graz της Αυστρίας. Το λανσάρισμα της νέας έκδοσης στην παγκόσμια αγορά θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2022. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει δύο τετρακύλινδρες μονάδες και μία εξακύλινδρη που προσφέρει στην BMW Z4 M40i ένα πραγματικά μοναδικό αβαντάζ στην κατηγορία, σε επίπεδο πωλήσεων.

Το μοντέλο BMW M αντιπροσωπεύει πάνω από το 30% των παγκόσμιων πωλήσεων του roadster τον τελευταίο καιρό. Στη Γερμανία, η BMW Z4 M40i έχει καταγράψει μερίδιο που αγγίζει το 48%.

Πάνω από 55.000 μονάδες της τρίτης γενιάς BMW Z4 έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα. Η σημαντικότερη μεμονωμένη αγορά για το roadster είναι η Γερμανία, όπου έχει πωληθεί περίπου το 26% όλων των αυτοκινήτων της τρέχουσας γενιάς του μοντέλου. Ακολουθούν οι ΗΠΑ (με 17% ), η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία.

Σε μία κατηγορία οχημάτων με γενικά φθίνουσα πορεία, η BMW Z4 έχει διατηρήσει εξαιρετικά σταθερούς όγκους πωλήσεων από τότε που κυκλοφόρησε. Από την πρώτη ημέρα, είναι μακράν το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις σε μία έντονα ανταγωνιστική κατηγορία, όπου το παιχνίδι διεξάγεται αποκλειστικά μεταξύ πολυτελών Γερμανικών μαρκών. Και από τότε αυξάνεται σταθερά το μερίδιο αγοράς της.

Κύριος παράγοντας για την ισχυρή δημοτικότητα της BMW Z4 είναι ο χαρακτήρας της που είναι προσανατολισμένος στην καθαρόαιμη οδηγική απόλαυση και δομημένος γύρω από μια αθλητική σχεδίαση, ένα ζωηρό σύστημα μετάδοσης κίνησης και μία ευελιξία που φέρνει το χαμόγελο στα χείλη.

Αυτές οι ιδιότητες έχουν επίσης χαρίσει στην BMW Z4 τη νίκη σε συγκριτικές δοκιμές ειδικού τύπου. Πράγματι, η BMW Z4 απολαμβάνει θετική ανταπόκριση από τα μέσα ενημέρωσης από τη στιγμή που παρουσιάστηκε. Το Γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου auto, motor und sport ανακήρυξε την BMW Z4 ως το μοντέλο που σηματοδοτεί «την επιστροφή του σπορ αυτοκινήτου της χρονιάς», ενώ το Auto Bild το περιέγραψε ως το «πιο καυτό cabrio της χρονιάς».

Επίσης, η BMW Z4 τα πήγε εξαιρετικά καλά και σε έρευνες μεταξύ του κοινού. Οι αναγνώστες του περιοδικού Motor Klassik το έστεψαν ως «future classic» το 2019. Επιπλέον, το roaster είχε καλή απόδοση σε πολλές κατηγορίες στην ψηφοφορία των αναγνωστών του sport auto, με κάθε μία από τις τρεις εκδόσεις να κερδίζει ένα «sport auto Award».

Πιο δυναμική από ποτέ: Πακέτο M Sport στάνταρ, μάσκα νεφρών BMW  με νέα σχεδίαση.

Με μυώδεις αναλογίες, καθαρή αισθητική που καθοδηγείται από την τρέχουσα σχεδιαστική γλώσσα της BMW και μια σειρά από μεμονωμένες λεπτομέρειες, η εξωτερική σχεδίαση της BMW Z4 ενσαρκώνει τη σύγχρονη ερμηνεία του κλασικού σπορ αυτοκινήτου με ανοιχτή οροφή.

Σήμα κατατεθέν στο εμπρός τμήμα είναι οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, οι προβολείς LED με κάθετα διατεταγμένες πηγές φωτός τοποθετημένες στα εξωτερικά άκρα, και το μακρύ καπό που εκτείνεται πάνω από τα τόξα των θόλων των τροχών. Αυτές οι τελευταίες σχεδιαστικές τροποποιήσεις τονίζουν ακόμα περισσότερο το πλάτος και αναδεικνύουν τη δυναμική σιλουέτα του roadster.

Σημαίνοντα ρόλο εδώ διαδραματίζουν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του πακέτου M Sport, που τώρα περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό των τετρακύλινδρων μοντέλων. Μεταξύ αυτών είναι οι εισαγωγές αέρα τριών τμημάτων στην εμπρός ποδιά, γνωστές από άλλα μοντέλα M, το χαρακτηριστικό περίγραμμα των μαρσπιέ και ένας πίσω προφυλακτήρας με τολμηρό τελείωμα σε κάθε πλευρά.

Οι πλαϊνές εισαγωγές αέρα – που κατευθύνουν τον εισερχόμενο αέρα στις αεροκουρτίνες, μειώνοντας το στροβιλισμό στα τόξα των θόλων των τροχών – έχουν ανασχεδιαστεί. Εξάλλου, λεπτομερείς βελτιώσεις έχουν γίνει στη μάσκα ‘νεφρών’ BMW, που πλέον είναι πολύ πιο επιβλητική.

Τα ‘νεφρά’ έχουν πλέον μία οριζόντια εσωτερική δομή, ενισχύοντας την αίσθηση πλάτους του εμπρός τμήματος. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που υπογραμμίζουν τον προσανατολισμένο στις επιδόσεις χαρακτήρα της BMW Z4 M40i, είναι τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών σε Cerium Grey και τα διακοσμητικά των τραπεζοειδούς σχήματος απολήξεων του συστήματος εξαγωγής.

Στην σπορτίφ αυθεντικότητα της εξωτερικής εμφάνισης της BMW Z4 συμβάλλουν επίσης οι καθαρές πλευρικές επιφάνειες του αυτοκινήτου (με δύο δυναμικά ρέουσες χαρακτηριστικές γραμμές να διαμορφώνουν τη δομή), οι μεγάλοι αεραγωγοί πίσω από τα τόξα των θόλων των εμπρός τροχών, η ενσωματωμένη στο πορτμπαγκάζ αεροτομή, τα λεπτά πίσω φώτα σχήματος L και ο εντυπωσιακός διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα.

Η κλασική υφασμάτινη μαλακή οροφή του roadster λειτουργεί ηλεκτρικά και μπορεί να ανοίγει ή να κλείνει – σε διάστημα 10 δευτερολέπτων – με το πάτημα ενός μπουτόν ενώ το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες έως 50 km/h.

Αποκλειστικές ζάντες ελαφρού κράματος Μ 19 ιντσών, τρεις νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί.

Οι νέες προσθήκες στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνουν ζάντες ελαφρού κράματος Μ 18 ιντσών σε σχέδιο διπλών ακτίνων. Αυτές οι δίχρωμες ζάντες είναι εφοδιασμένες με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω: 225/45 R18 στον εμπρός άξονα και 255/40 R18 στον πίσω. Οι επιλογές που διατίθενται τώρα για τους πελάτες περιλαμβάνουν ζάντες αλουμινίου Μ 19 ιντσών σχεδιασμένες αποκλειστικά για την BMW Z4.

Η σχεδίαση με ακτίνες σχήματος V, το ματ φινίρισμα Jet Black και το γυαλιστερό χείλος των ζαντών εισάγουν μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή και εκλεπτυσμένη αύρα στην πλάγια όψη του roadster. Οι ζάντες ελαφρού κράματος Μ 19 ιντσών συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 255/35 ZR19 στον εμπρός άξονα και 275/35 ZR19 στον πίσω.

Η γκάμα των εξωτερικών φινιρισμάτων για την BMW Z4 έχει αναθεωρηθεί προσεκτικά και έχουν προστεθεί νέες, τολμηρά εκφραστικές παραλλαγές. Εκτός από τα εξωτερικά χρώματα Thundernight metallic, Portimao Blue metallic και Skyscraper Grey που διατίθενται για το roadster για πρώτη φορά, η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει επίσης τέσσερις ακόμα εκδόσεις που διαμορφώνουν ένα ευρύ φάσμα μεταξύ του λευκού, του μαύρου, του κόκκινου και του γκρι – συμπεριλαμβανομένης της απαστράπτουσας ματ απόχρωσης Frozen Grey metallic της BMW Individual. Η υφασμάτινη μαλακή οροφή της BMW Z4 θα εξακολουθήσει να προσφέρεται σε απόχρωση Anthracite Silver ως εναλλακτική επιλογή αντί της στάνταρ μαύρης.

Νέα στη λίστα επιλογών είναι επίσης τα φώτα M Shadow Line, που μπορούν να παραγγέλνονται σε συνδυασμό με τα επίσης προαιρετικά Adaptive LED Headlights. Τα σκούρα ένθετα των προβολέων προσδίδουν στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου μία διακριτική σπορ αύρα, και έρχονται να εμπλουτίσουν την εικόνα με την εξωτερική γυαλιστερή ματ επένδυση M  Shadowline σε συνδυασμό με περισσότερα στοιχεία.

Κλασικό cockpit σπορ αυτοκινήτου με ειδικές M πινελιές.

Στη σχεδίαση του εσωτερικού της BMW Z4 κυρίαρχα χαρακτηριστικά είναι μία διάταξη του cockpit που είναι εστιασμένη στον οδηγό, τα σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, οι καθαρές γραμμές με κατεύθυνση προς τα εμπρός και ο περιορισμός των επιφανειών που φέρουν διακοσμήσεις σε λίγες περιοχές της καμπίνας.

Η BMW Z4 sDrive20i διατίθεται στάνταρ με δέρμα Vernasca, που μπορεί να παραγγέλνεται σε χρωματισμούς Black, Ivory White, Cognac ή Magma Red. Η BMW Z4 M40i και η BMW Z4 sDrive30i διαθέτουν επένδυση δέρματος/Alcantara με μπλε ραφές αντίθεσης και μπλε ένθετα, στάνταρ. Το εσωτερικό της BMW Z4 sDrive30i έχει επιπλέον δερμάτινο τιμόνι M, καθίσματα M Sport, πεντάλ M και υποπόδιο οδηγού M που αναβαθμίζουν τα επίπεδα της σπορ οδηγικής απόλαυσης.

Επιπρόσθετα, το cockpit του κλασικού σπορ αυτοκινήτου συνδυάζεται τώρα με έναν πίνακα οργάνων σε Sensatec στην BMW Z4 sDrive30i. Τα θερμαινόμενα καθίσματα, ο εκτροπέας αέρα, οι επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι, το σύστημα διαπερατής φόρτωσης, το Park Distance Control με αισθητήρες μπροστά και πίσω, ο αυτόματος αντιθαμβωτικός μεσαίος καθρέπτης και το σύστημα ελέγχου κλιματισμού δύο ζωνών, περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του μοντέλου. Η BMW Z4 M40i και η BMW Z4 sDrive30i εφοδιάζονται επίσης στάνταρ με κρυφό ατμοσφαιρικό φωτισμό και διακοσμητικά Μ στα μαρσπιέ.

Υψηλόστροφοι κινητήρες, προηγμένη τεχνολογία πλαισίου.

Η άμεση παροχή ισχύος, η ευστροφία, η εξαιρετική απόδοση και η ομαλή λειτουργία – χαρακτηριστικά για τα οποία φημίζονται οι κινητήρες της BMW – είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των τριών βενζινοκινητήρων που επίσης διατίθενται για τη νέα έκδοση της BMW Z4. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας που κινεί την BMW Z4 sDrive20i συνδυάζεται στάνταρ με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Το βασικό μοντέλο μπορεί να παραγγέλνεται προαιρετικά με το οκτατάχυτο Steptronic Sport που είναι στάνταρ εξοπλισμός για τις υπόλοιπες εκδόσεις κινητήρων της γκάμας. Το κιβώτιο Steptronic Sport διατίθεται με paddles αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι και μία λειτουργία Launch Control για βελτιστοποιημένη εκκίνηση.

Το εξαιρετικό κύρος της BMW Z4 σε ό,τι αφορά την τεχνολογία κινητήρων επιβεβαιώνεται άριστα στο κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, όπου ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα ανταγωνιστή, προσφέροντας εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης.

Η μονάδα των 3,0 λίτρων και των 250 kW/340 hp αναπτύσσει μέγιστη ροπή 500 Nm, προσφέροντας την δυνατότητα στην BMW Z4 M40i να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα. Οι δύο τετρακύλινδροι κινητήρες, αμφότεροι με χωρητικότητα 2,0 λίτρων και τεχνολογία BMW TwinPower Turbo, ξεχωρίζουν επίσης με τη ζωηρή τους απόδοση. Ο κινητήρας της BMW Z4 sDrive30i παράγει μέγιστη ισχύ 190 kW/258 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm, επιτρέποντας επιτάχυνση από 0 σε 100 km/h σε 5,4 δευτερόλεπτα.

Με μέγιστη ισχύ 145 kW/197 hp και μέγιστη ροπή 320 Nm, η BMW Z4 sDrive20i επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,8 δευτ. (αυτόματο κιβώτιο: 6,6 δευτερόλεπτα).

Μαζί με τις συμπαγείς αναλογίες του αμαξώματος, το ελαχιστοποιημένο βάρος, το χαμηλό κέντρο βάρους και τη σχεδόν τέλεια κατανομή βάρους σε αναλογία 50 : 50, η εντυπωσιακή ακαμψία του αμαξώματος και της δομής του πλαισίου, σε συνδυασμό με την πολύ αποδοτική αεροδυναμική της BMW Z4, προσφέρουν την ιδανική πλατφόρμα για σπορ χειρισμό που ενθουσιάζει και ικανοποιεί.

Η τεχνολογία πλαισίου ξεκλειδώνει ένα απαράμιλλο μίγμα ευελιξίας και οδηγικής άνεσης, που συνδυάζει εμπρός άξονα με γόνατα δύο συνδέσμων και πίσω άξονα πέντε συνδέσμων. Ο στάνταρ εξοπλισμός σε όλα τα μοντέλα περιλαμβάνει επίσης σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού.

Η ανάρτηση M Sport, τώρα μέρος του βασικού εξοπλισμού της BMW Z4 sDrive30i, βελτιστοποιεί τη δυναμική συμπεριφορά με σφιχτή ρύθμιση αμορτισέρ και ελατηρίων. Η BMW Z4 M40i διαθέτει προσαρμοζόμενη ανάρτηση M με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και – όπως η BMW Z4 sDrive30i – φρένα M Sport με επιλογή μπλε ή κόκκινου χρώματος για τις δαγκάνες.

Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας εφοδιάζεται επίσης με διαφορικό M Sport στον πίσω άξονα, το οποίο διατίθεται προαιρετικά για την BMW Z4 sDrive30i.

Προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, ευφυής συνδεσιμότητα.

Η BMW Z4 προσφέρει στους πελάτες μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού που αναβαθμίζουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει Front Collision Warning με παρέμβαση πέδησης, Lane Departure Warning με επιστροφή στη λωρίδα, και λειτουργία Speed Limit Info με ένδειξη απαγόρευσης προσπέρασης. Μεταξύ των στοιχείων της λίστας προαιρετικού εξοπλισμού είναι τα Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Lane Change Warning, προειδοποίηση οπίσθιας σύγκρουσης, προειδοποίηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας, Parking Assistant και Reversing Assist Camera. Επίσης διατίθεται BMW Head-Up Display, που προβάλλει πληροφορίες οδήγησης στο παρμπρίζ.

 

Το BMW Live Cockpit Professional, το οποίο εξασφαλίζει διαισθητική λειτουργία και ευφυή συνδεσιμότητα, εισάγει προσαρμοζόμενες οθόνες για τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη ελέγχου, αμφότερες με διαγώνιο 10,25 ίντσες. Μεταξύ των λειτουργιών περιλαμβάνεται επίσης σύστημα πλοήγησης BMW Maps, σύστημα πολυμέσων βασισμένο σε σκληρό δίσκο, BMW Intelligent Personal Assistant, ενσωμάτωση smartphone, ένα Wi-Fi hotspot και σύστημα συναγερμού.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW Z4 M40i:
fuel consumption combined: 8.1 – 7.9 litres/100 km [34.9 – 35.8 mpg imp]; CO2 emissions combined: 184 – 179 g/km in the WLTP cycle; figures for the NEDC cycle: –

BMW Z4 sDrive20i:
fuel consumption combined: 7.4 – 6.9 litres/100 km [38.2 – 40.9 mpg imp]; CO2 emissions combined: 166 – 157 g/km in the WLTP cycle; figures for the NEDC cycle: –

BMW Z4 sDrive30i:
fuel consumption combined: 7.4 – 7.0 litres/100 km [38.2 – 40.4 mpg imp]; CO2 emissions combined: 167 – 159 g/km in the WLTP cycle; figures for the NEDC cycle: –

BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο