Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝεαΑγοραH Δυναμική Πορεία του Ford Fiesta στην Ευρώπη!

H Δυναμική Πορεία του Ford Fiesta στην Ευρώπη!

Το νέο Ford Fiesta αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων της Ford.

Στις 20 Ευρωπαϊκές* αγορές της Ford, το Fiesta είναι No. 1 στην κατηγορία του με μερίδιο 9,9% σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων 3% το Φεβρουάριο συγκριτικά με πέρσι την αντίστοιχη εποχή. Οι πωλήσεις του Fiesta βοήθησαν την Ford Ευρώπης να κάνει το ισχυρότερο ξεκίνημα  της χρονιάς από το 2008, με συνολικές πωλήσεις 207.300 οχημάτων στις 20 Ευρωπαϊκές αγορές της τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, το Fiesta διατηρεί την πρώτη θέση, με συνολικές πωλήσεις 5.201 μονάδων, και πωλήσει

ς λιανικής τέσσερις φορές περισσότερες σε σχέση με τον δεύτερο στην κατηγορία του.

Στην Ελλάδα, το δημοφιλές μικρό σχεδόν διπλασίασε τις πωλήσεις του τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες της προηγούμενης χρονιάς σημειώνοντάς εντυπωσιακή αύξηση κατά 96,5%, αγγίζοντας τις 446 μονάδες.

«Τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων αποδεικνύουν πως η τεράστια επένδυση για την έρευνα και εξέλιξη του νέου μοντέλου έπιασαν τόπο», τόνισε ο Νίκος Νοταράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Ελλάς. «Οι πελάτες αναγνωρίζουν στο νέο Fiesta το γνήσιο Ford DNA, δηλαδή τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά, αλλά και τον premium χαρακτήρα που οδηγούν σε πολλά χαμόγελα κατά την συμβίωση μαζί του. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το νέο Ford Fiesta».

Από την πρώτη στιγμή που λανσαρίστηκε στην Ελληνική αγορά, το νέο Ford Fiesta κέρδισε την προσοχή του ειδικού τύπου αποκομίζοντας κολακευτικά σχόλια, αλλά και πολλά βραβεία. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ανακηρύχθηκε «Best Supermini» για το 2017 από την Ελληνική συντακτική ομάδα του περιοδικού Car & Driver, «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2018 από τους 25 Έλληνες δημοσιογράφους που συμμετέχουν στο θεσμό και «Το Καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2018 από τους ίδιους τους αναγνώστες του περιοδικού Auto Τρίτη.

Αντίστοιχα σημαντικές διακρίσεις έχει λάβει και στο εξωτερικό, έχοντας αποσπάσει μέχρι τώρα τις παρακάτω διακρίσεις:

 • Best Budget Car – Αυτοκίνητο της Χρονιάς για τις γυναίκες
 • Rally Car of the Year 2017 – Autosport Awards 2017
 • Best Supermini – BBC Top Gear Magazine Award, Ην.Βασίλειο
 • Car of the Year – Carbuyer.co.uk, Ην.Βασίλειο
 • Connected Car of the Year – 01Net, Γαλλία
 • Best User Experience – Diariomotor.com, Ισπανία
 • Eco Car of the Year, Small Car of the Year – Car of the Year, Λετονία
 • Best Supermini – Car of the Year Awards, Σκωτία
 • Fleet Car of the Year – Fleet Manager Association., Πολωνία

 

«Η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του νέου Ford Fiesta οφείλεται τόσο στο πολύ καλό προϊόν, αλλά και στην προσπάθεια που έχουμε καταβάλει ώστε να το προσαρμόσουμε στην Ελληνική αγορά» τόνισε η Πέτρη Λογαρά, operations manager της Ford Motor Ελλάς. «Για το νέο Ford Fiesta εξασφαλίσαμε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, το πλαισιώσα

Ford today revealed further details of the sophisticated Sports Technologies that will deliver the most responsive, engaging and fun-to-drive Fiesta ST experience ever

με με χαμηλά χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και με την καλύτερη εγγύηση της αγοράς – οκτώ χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect.

Πιστεύουμε πως το συνολικό αυτό πακέτο είναι ακαταμάχητο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πορεία του μοντέλου μέχρι τώρα».

Με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται ολοένα για το νέο Ford Fiesta,  η Ford ξεκινά σύντομα τη διάθεση των νέων εκδόσεων Fiesta Active και Fiesta ST. Με τον τρόπο αυτό διευρύνεται ακόμη περισσότερο η πλούσια γκάμα του νέου Ford Fiesta που θα απαριθμεί συνολικά 46 διαφορετικές εκδόσεις.

 Το νέο Fiesta Active είναι το πρώτο από μια νέα σειρά εκδόσεων με crossover χαρακτηριστικά που θα παρουσιαστούν από τη Ford τα επόμενα χρόνια. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός SUV, όπως το νέο Ford EcoSport που παρουσιάστηκε πρόσφατα, με τη δυναμική συμπεριφορά των υπόλοιπων εκδόσεων Fiesta. Διαθέτει ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, – στοιχείο που του επιτρέπει την κίνηση εκτός δρόμου με περισσότερη ευκολία και άνεση. Φυσικά, ενσωματώνει όλα εκείνα τα στοιχεία, που κάνουν το νέο Ford Fiesta να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Αναμένεται στη χώρα μας τον προσεχή Μάιο.

Το νέο Fiesta ST αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων εκδόσεων ST. Θα είναι το πρώτο μοντέλο της Ford Perfomance που θα «παίρνει ζωή» από ένα τρικύλινδρο κινητήρα EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Από την αρχή που παρουσιάστηκαν οι κινητήρες τεχνολογίας EcoBoost απέσπασαν πολλαπλά βραβεία με τον Βενιαμίν της σειράς, το χιλιάρη EcoBoost να έχει από νωρίς δείξει τα δόντια του στον ανταγωνισμό έχοντας ανακηρυχθεί επτά φορές «Κινητήρας της χρονιάς» – τέσσερις φορές συνεχόμενα.

Στο νέο Fiesta ST, οι μηχανικοί της Ford έκαναν ένα ακόμη τεχνολογικό άλμα με το νέο αυτόν κινητήρα, αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί. Χάρη στα επιλέξιμα προφίλ οδήγησης που το νέο Fiesta ST θα διαθέτει, υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία οδήγησης ενός πραγματικού αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων. Αναμένεται στη χώρα μας τον προσεχή Ιούλιο.

Πηγή: Ford Hellas

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
  0
  Το Καλάθι
  Το καλάθι σας είναι άδειο