Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΝέα SKODA FABIA: πλήρης ανανέωση για το δημοφιλές compact

Νέα SKODA FABIA: πλήρης ανανέωση για το δημοφιλές compact

Η SKODA FABIA, στην 3η πλέον γενιά της, ανανεώνεται εκ βάθρων και με αιχμή του δόρατος τη Monte Carlo, μία σπορ και με έντονο το χαρακτήρα της εξατομίκευσης έκδοση, φιλοδοξεί – όχι άδικα – να καταλάβει μία κορυφαία θέση στην κατηγορία των compact μοντέλων.

Έχοντας ως «προίκα» τις πωλήσεις περισσότερων από 4.000.000 Fabia από όταν λανσαρίστηκε το μοντέλο, το 1999 και την αγορά της Γερμανίας ως την κορυφαία σε δημοφιλία, η νέα Fabia, σε hatchback και kombi αμαξώματα μπαίνει στην αγορά για να προσφέρει το πληρέστερο πακέτο στην κατηγορία.

Στις παραδοσιακές αξίες της μάρκας και του μοντέλου ειδικότερα, δηλαδή αξιοπιστία, ευρυχωρία και value for money, έρχονται πλέον να προστεθούν το σύγχρονο design, η προηγμένη τεχνολογία παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, τα πιο σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας. Παράλληλα, η πρωτοεμφανιζόμενη στη γκάμα έκδοση MONTE CARLO, με έντονα σπορ στοιχεία, προσδίδει το μέγιστο βαθμό εξατομίκευσης που αναζητά ο σύγχρονος αγοραστής ενός μοντέλου της κατηγορίας. Το νέο μοντέλο κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2018, 10-18 Νοεμβρίου.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – Ακόμα πιο ξεχωριστή και όμορφη

NEA SKODA FABIA_9Νέα σχήματα – πιο νεανική και πιο δυναμική εμφάνιση. Μπροστά ξεχωρίζει η νέα μάσκα με κάθετες ράβδους και τα επανασχεδιασμένα φώτα και ο – επίσης νέος – προφυλακτήρας με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης. Σε τυπικό στυλ SKODA, οι νέοι προβολείς θυμίζουν κομμένο κρύσταλλο και ολοκληρώνουν τη συνολική εντύπωση υψηλής ποιότητας.

Νέα φώτα – Φώτα ημέρας LED ως βασικός εξοπλισμός, προβολείς LED προαιρετικά. Για πρώτη φορά η SKODA FABIA διατίθεται προαιρετικά με προβολείς LED ενώ τα φώτα ημέρας είναι LED και στο βασικό εξοπλισμό. Νέα πίσω φώτα LED είναι επίσης προαιρετικά, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο τυπικό σχήμα C της SKODA. Τα πίσω φώτα LED ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης MONTE CARLO. Ένας νέος πίσω προφυλακτήρας με ενσωματωμένους ανακλαστήρες χαρίζει στο πίσω μέρος πιο έντονη εμφάνιση.

Νέοι τροχοί – ζάντες αλουμινίου με εύρος από 15 έως 18 ίντσες για πρώτη φορά. Η νέα FABIA διαθέτει ζάντες αλουμινίου νέας σχεδίασης. Προαιρετικές στο επίπεδο εξοπλισμού Active, από το επίπεδο εξοπλισμού Style και πάνω ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Οι ζάντες Vega σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα είναι οι πρώτες ζάντες 18 ιντσών για την SKODA FABIA. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από ένα σύνολο έξι νέων σχεδίων ζαντών αλουμινίου.

Εξατομίκευση – μια νέα ποικιλία διαθέσιμων επιλογών. Η νέα SKODA FABIA προσφέρει αμέτρητες επιλογές εξατομίκευσης – διατίθενται 15 εξωτερικά χρώματα. Το χρώμα Steel Grey διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση MONTE CARLO. Η επιλογή ColourConcept προσφέρει επίσης τη δυνατότητα η οροφή, οι μπροστινές κολόνες (Α), οι πλαϊνοί καθρέφτες και οι προαιρετικοί τροχοί Vigo 16 ιντσών να βαφτούν σε χρώμα αντίθεσης (μαύρο, λευκό ή ασημί).

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – Άφθονοι χώροι, στυλ και δυναμισμός

NEA SKODA FABIA_13Περισσότερο στυλ – νέες επιφάνειες στο εσωτερικό. Το εσωτερικό της SKODA FABIA συνδυάζει λειτουργικότητα και ατμόσφαιρα ανώτερης ποιότητας. Νέες επενδύσεις καθισμάτων για το επίπεδο εξοπλισμού Ambition και Style, καθώς και για την MONTE CARLO. Η επένδυση δυο αποχρώσεων με ραφές αντίθεσης στα υποβραχιόνια των θυρών και στο κεντρικό υποβραχιόνιο προσδίδει ξεχωριστό χαρακτήρα. Τα καθίσματα διατίθενται με κάλυμμα Suedia/υφασμάτινο κάλυμμα.

Σπορ καθίσματα με διακοσμητική ραφή αντίθεσης είναι επίσης πρόσθετος προαιρετικός εξοπλισμός. Νέα χρώματα και ντεκόρ στον επανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων. Διατίθενται επίσης περαιτέρω επιλογές εξατομίκευσης, όπως το πακέτο Dynamic (μαύρα σπορ καθίσματα με κάλυμμα Suedia/υφασμάτινο κάλυμμα και κόκκινες ραφές, σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι, πεντάλ σε σχεδίαση αλουμινίου, ένα σπορ σασί, μια επιλογή δυο διακοσμητικών επενδύσεων για το ταμπλό, μαύρο εσωτερικό και πάνελ θυρών με κόκκινες ραφές στα υποβραχιόνια).

NEA SKODA FABIA_14Περισσότερη άνεση – πιο εύκολος χειρισμός για περισσότερη άνεση. Η SKODA ανανέωσε επίσης τα στρογγυλά όργανα στο ταμπλό. Οι ενδείξεις μπορούν τώρα να διαβάζονται ακόμα πιο εύκολα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που διατίθεται ως βασικός εξοπλισμός για το επίπεδο εξοπλισμού Style και την SKODA FABIA MONTE CARLO είναι ο φωτισμός του αποθηκευτικού χώρου της κεντρικής κονσόλας. Τα αποθηκευμένα αντικείμενα πλέον εντοπίζονται πιο εύκολα στο σκοτάδι.

Ο χειρισμός των ηλεκτρικών παραθύρων είναι επίσης πιο άνετος. Μετά από μόνο ένα παρατεταμένο πάτημα του αντίστοιχου κουμπιού στο πάνελ της πόρτας, το εκάστοτε πλαϊνό παράθυρο ανοίγει ή κλείνει αυτόματα. Προηγουμένως, αυτή η λειτουργία ήταν διαθέσιμη μόνο για το παράθυρο του οδηγού. Επίσης, είναι εφικτό το άνοιγμα ή το κλείσιμο όλων των ηλεκτρικών παραθύρων ταυτόχρονα, κρατώντας το κουμπί κλειδώματος ή ξεκλειδώματος στο κλειδί τηλεχειρισμού.

Περισσότερος χώρος – ευρυχωρία χάρη στην έξυπνη σχεδίαση. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις της με μήκος 3,997 mm και μεταξόνιο 2,470 mm, η SKODA FABIA προσφέρει ευρυχωρία για έως πέντε άτομα. Η έκδοση hatchback προσφέρει έναν από τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευών στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Η χωρητικότητα των 330 l μπορεί να αυξηθεί έως 1.150 l, αναδιπλώνοντας προς τα κάτω τα πίσω καθίσματα 60:40. Η SKODA FABIA COMBI με μήκος 4.262 mm προσφέρει τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία της και έχει χωρητικότητα από 530 έως και 1,395 l.

Μεγαλύτερη ευκολία χρήσης – νέα χαρακτηριστικά Simply Clever. Σε τυπικό στυλ SKODA, η ανανεωμένη SKODA FABIA εντυπωσιάζει επίσης με νέα χαρακτηριστικά Simply Clever που κάνουν την καθημερινότητα ακόμα πιο εύκολη. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η επένδυση διπλής όψης του χώρου αποσκευών: μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από την ανάγλυφη πλευρά της είτε από την άλλη πλευρά που καθαρίζεται πιο εύκολα. Η SKODA FABIA προσφέρει επίσης μια βάση για tablet και δυο θύρες USB στον πίσω χώρο για τη φόρτιση smartphone ή άλλων συσκευών. Η SKODA FABIA COMBI έχει τώρα έναν αφαιρούμενο φακό LED στον χώρο αποσκευών που φορτίζεται αυτόματα κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ο φακός διαθέτει δυο μαγνήτες. Έτσι μπορεί, για παράδειγμα, να στερεωθεί στο αμάξωμα του οχήματος.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Κινητήρες MPI – σημαντικές τεχνικές αλλαγές. Τα ακροφύσια ψεκασμού καυσίμου διασφαλίζουν τώρα πιο αποτελεσματικό ψεκασμό του καυσίμου. Αλλαγές έγιναν στον αισθητήρα οξυγόνου για καλύτερη αναλογία καυσίμου-αέρα. Με άμεσο ψεκασμό ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 55 kW (75 PS). Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου του 1.0 MPI των 75 PS είναι 4,8 l ανά 100 km (110 g CO2/km).

Κινητήρες TSI – υπερσυμπιεστής και φίλτρο σωματιδίων βενζίνης. Με τους κινητήρες TSI, το καύσιμο ψεκάζεται άμεσα σε υψηλή πίεση. Εκτός από το σύστημα εξαγωγής που περιλαμβάνει τον υπερσυμπιεστή, το σύστημα λαδιού και το σύστημα ψύξης τροποποιήθηκαν επίσης και οι κινητήρες και έγιναν πιο ανθεκτικοί στη θερμότητα, χρησιμοποιώντας νέα υλικά. Τα ηλεκτρονικά συστήματα των κινητήρων προσαρμόστηκαν και τώρα χρησιμοποιείται ένα φίλτρο σωματιδίων βενζίνης που μειώνει την εκπομπή σωματιδίων. Οι κινητήρες TSI αποδίδουν 70 kW (95 PS) και 81 kW (110 PS) αντίστοιχα. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου της SKODA FABIA COMBI με 1.0 TSI με 95 PS είναι 4,5 l ανά 100 km (103 g CO2/km). Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου του 1.0 TSI με 110 PS και 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι 4,6 l ανά 100 km (105 g CO2/km).

Συστήματα μετάδοσης – 7-τάχυτο DSG προαιρετικά για τον πιο ισχυρό κινητήρα TSI. Στον βασικό εξοπλισμό της SKODA FABIA περιλαμβάνεται ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων που μεταδίδει την ισχύ στους μπροστινούς τροχούς. Ο πιο ισχυρός κινητήρας 1.0 TSI με 81 kW (110 PS) διατίθεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στον βασικό εξοπλισμό και προαιρετικά με 7-τάχυτο DSG. Στο τελευταίο, οι ταχύτητες μπορούν να αλλάζουν τόσο χειροκίνητα όσο και αυτόματα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

  • Συστήματα υποβοήθησης – διευρυμένη γκάμα χαρακτηριστικών από ανώτερες κατηγορίες οχημάτων.
  • Ανίχνευση τυφλών σημείων.
  • Ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας.
  • Αυτόματη υποβοήθηση φώτων.
  • Προβολείς – Τεχνολογία LED για πρώτη φορά.
  • Πίσω φώτα – διαθέσιμα επίσης με τεχνολογία LED.

INFOTAINMENT & CONNECTIVITY – Κορυφαία συνδεσιμότητα

 

ΕΚΔΟΣΗ MONTE CARLO – Εξατομίκευση με πάθος και στυλ

Monte Carlo. H αστική περιοχή του πριγκιπάτου του Μονακό είναι συνώνυμη με το lifestyle, την κομψότητα και τους περίφημους αγώνες αυτοκινήτων. Η SKODA FABIA MONTE CARLO συνδυάζει αυτά τα χαρακτηριστικά και, ταυτόχρονα, αποτίει φόρο τιμής στην επιτυχία των αυτοκινήτων SKODA στο θρυλικό Ράλλυ του Monte Carlo. Σε συνδυασμό με το πιο δυναμικό νέο μπροστινό τμήμα, το δημοφιλές σπορ αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένο μπροστινό σπόιλερ με χείλος δυο τμημάτων και τροποποιημένο πίσω διαχύτη. Τα πίσω φώτα LED είναι βασικός εξοπλισμός. Στο εσωτερικό, νέα υλικά και ραφές σε χρώμα αντίθεσης δίνουν έμφαση στη σπορ και αναβαθμισμένη εμφάνιση.

Εξωτερικό – έκδοση με γνώμονα το lifestyle, με σπορ χαρακτήρα. Το όνομα Monte Carlo υποδηλώνει την παράδοση αγώνων αυτοκινήτων. Το Ράλλυ του Monte Carlo, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1911, είναι το παλαιότερο γεγονός στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή και η ειδική διαδρομή ‘Sisteron’ είναι πλέον θρυλική. Δεν είναι τυχαίο που η SKODA FABIA MONTE CARLO βάζει επίσης πάνω από όλα τον σπορ χαρακτήρα.

Το πλαίσιο της επανασχεδιασμένης μάσκας ψυγείου και η οροφή διατίθενται σε σπορ μαύρο χρώμα, όπως και το χείλος δυο τμημάτων του μπροστινού σπόιλερ κάτω από τον μπροστινό προφυλακτήρα, οι εξωτερικοί καθρέφτες και οι βασικοί τροχοί αλουμινίου 16 ιντσών Italia. Ο επανασχεδιασμένος διαχύτης συνεχίζει τις σπορ πινελιές στο πίσω μέρος. Ένα έμβλημα MONTE CARLO κυριαρχεί σε κάθε μια από τις κολόνες Β στα μαρσπιέ των θυρών. Τα πλαϊνά μαρσπιέ διατίθενται σε μαύρο χρώμα. Το συμπαγές χρώμα Steel Grey προορίζεται αποκλειστικά για την SKODA FABIA MONTE CARLO. Επιπλέον, υπάρχει μια επιλογή άλλων δέκα χρωμάτων αμαξώματος.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό για την SKODA FABIA MONTE CARLO περιλαμβάνεται μια πανοραμική γυάλινη οροφή και μια γκάμα μαύρων τροχών αλουμινίου. Οι τροχοί Torino έχουν διάμετρο 17 ίντσες, οι μαύρες γυαλισμένες ζάντες Vega είναι οι πρώτοι τροχοί 18 ιντσών για την έκδοση hatchback. Η SKODA FABIA MONTE CARLO μπορεί να εξοπλιστεί με οποιονδήποτε από τους κινητήρες της γκάμας.

NEA SKODA FABIA_11Εσωτερικό – υλικά υψηλής ποιότητας, σπορ και αναβαθμισμένη εμφάνιση. Το μαύρο χρώμα κυριαρχεί επίσης στο εσωτερικό, καθώς χρησιμοποιείται για παράδειγμα για την οροφή, τις κολόνες και την κεντρική κονσόλα. Κόκκινες διακοσμητικές ραφές στα υποβραχιόνια των μπροστινών θυρών και στο μπροστινό κεντρικό υποβραχιόνιο κάνουν πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα.

Ο φωτιζόμενος αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα είναι νέο στοιχείο. Η εμφάνιση σε ανθρακί του πίνακα οργάνων παραπέμπει επίσης σε πιο αγωνιστικές συνθήκες. Τα καλύμματα δέρματος σε ανθρακί και οι ραφές σε λευκό χρώμα αντίθεσης χαρακτηρίζουν τα σπορ καθίσματα. Τα ραδιόφωνο Blues του βασικού εξοπλισμού παρέχει εξαιρετικής ποιότητας ήχο.

 

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η νέα SKODA FABIA δεν θα μπορούσε παρά να συνεχίσει τιμολογιακά την παράδοση που έχει κτίσει το μοντέλο: κορυφαίο σε κάθε περίπτωση value for money σε συνδυασμό με ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία, που στην ανανεωμένη έκδοση έχουν εμπλουτιστεί με συναρπαστικό design, άφθονη τεχνολογία και hi-tech συνδεσιμότητα.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για τη νέα SKODA FABIA έχουν ως εξής:skoda2018

Η νέα SKODA FABIA παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στην Έκθεση Αυτοκινήτου ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2018, που διοργανώνεται 10-18 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, στο παλιό Αεροδρόμιο Ελληνικού. Το μοντέλο τις αμέσως επόμενες μέρες θα βρίσκεται στο δίκτυο της SKODA στην Ελλάδα.

Πηγή: Skoda

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο