Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΤο Hyundai i30 N TCR κατέκτησε διπλό τίτλο στο FIA WTCR

Το Hyundai i30 N TCR κατέκτησε διπλό τίτλο στο FIA WTCR

i30N TCR _ FIA WTCR_1Οι οδηγοί του Hyundai i30 N TCR της MRacing-YMR και ο Gabriele Tarquini της BRC Racing Team, κατέκτησαν τους τίτλους των ομάδων και των οδηγών αντίστοιχα του FIA World Touring Car του 2018 στην πίστα Guia στο Μακάο.

Στο Race 1 ο Tarquini έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση στην ομάδα του BRC Racing Team i30 N TCR φθάνοντας στην τέταρτη θέση. Ο Ιταλός στη συνέχεια κράτησε τη θέση του επιβιώνοντας μετά από δύο επανεκκινήσεις μετά από εισόδους του αυτοκινήτου ασφαλείας. Αντίστοιχα ο οδηγός της MRacing Yvan Muller κατέκτησε την 2η θέση, έχοντας πάρει πρόωρα το προβάδισμα και καταφέρνοντας να περιορίσει ελαφρώς τη διαφορά του με τον αντίπαλό του. Εντούτοις, σημαντικό είναι ότι το αποτέλεσμα βοήθησε να περιοριστούν οι υποψήφιοι του πρωταθλήματος από επτά σε μόνον εκείνον και τον Tarquini πριν από τους αγώνες της Κυριακής.

To Race 2 αποδείχθηκε δραματικό από την αρχή. O Tarquini ενεπλάκη σε ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα μια σοβαρή ζημιά στο # 30 i30 N TCR. Κατάφερε να φέρει το αυτοκίνητο πίσω στα pits, επιτρέποντας στην ομάδα να προετοιμαστεί για το Race 3. Εν τω μεταξύ, ο Muller, μετακινήθηκε στην τρίτη θέση με αποτέλεσμα να πάρει ένα δεύτερο βάθρο το Σαββατοκύριακο και να κλείσει τη διαφορά του με τον Tarquini σε μόλις 18 πόντους λίγο πριν το φινάλε.

Ο Tarquini ξεκίνησε πολύ καλά στο Race 3 ανεβαίνοντας στη δεκάδα, ενώ ο Muller έφθασε στην πέμπτη θέση, έναν βαθμό πίσω από τον Norbert Michelisz της BRC Racing Team. Ακόμη και μετά την άνοδό του στην τέταρτη θέση – με τον Michelisz μπροστά του – οι 16 πόντοι που κέρδισε δεν ήταν αρκετοί για να υπερκαλύψουν το πλεονέκτημα του Tarquini καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δέκατη θέση πριν φτάσει στο βάθρο ως πρωταθλητής των οδηγών.
Ο Gabriele Tarquini δήλωσε:

“Είναι προφανώς εξαιρετικό συναίσθημα να κερδίζεις τον τίτλο. Ήταν ένα έτος σκληρής δουλειάς, όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλη την BRC Racing Team και την Hyundai Motorsport Customer Racing. Ο ανταγωνισμός στο FIA WTCR φέτος ήταν φανταστικός – έως τον τελικό αγώνα. Υπήρξαν τόσες πολλές καλές στιγμές και το Hyundai i30 N TCR αποδείχθηκε το κορυφαίο αυτοκίνητο που κέρδισε τη σεζόν. Όλοι οι οδηγοί της Hyundai στην πραγματικότητα, ήταν γρήγοροι και συνεπείς όλη τη σεζόν και οι δύο τίτλοι της Hyundai αποδεικνύουν αυτό το δεδομένο».

Ο κ. E. S. Chung, Executive Vice Chairman του Hyundai Motor Group δήλωσε:

“Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που βλέπουμε ένα Hyundai να κατακτά τον τίτλο του FIA World Touring Car Cup. Συγχαρητήρια στην ομάδα MRacing-YMR και στον Gabriele Tarquini για την εξαιρετική δουλειά αυτής της σεζόν. Είναι τιμή να έχουμε δει το Hyundai i30 N TCR να αποδίδει τόσο δυνατά απέναντι σε εντυπωσιακούς ανταγωνιστές στο WTCR και σε όλο τον κόσμο. Αποδεικνύει τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση όλων στη Hyundai Motorsport. Το Customer Racing διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική της μάρκας μας και είναι εξαιρετικό που μπορούμε να γιορτάσουμε ένα τέτοιο επίτευγμα στο WTCR, ελπίζοντας σε μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον ».

Ο κ. Andrea Adamo, Dep. General Manager της Racing Customer της Hyundai Motorsport δήλωσε:

“Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για το Hyundai i30 N TCR και φυσικά για τους Gabriele Tarquini και την MRacing. Θέλω να τους συγχαρώ για τις υπέροχες στιγμές. Το πρωτάθλημα FIA World Touring Car ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικό, τόσο για τους οδηγούς όσο και για τις ομάδες, Το ότι οι πελάτες μας τερμάτισαν πρώτος και δεύτερος στις δύο κατηγορίες είναι η τέλεια απόδειξη των επιδόσεων του αυτοκινήτου. Για το i30 N TCR να τερματίσει στην πρώτη του αγωνιστική περίοδο με τους δύο πιο διακεκριμένους τίτλους του πρωταθλήματος TCR, είναι η τέλεια ανταμοιβή για όλους όσους εργάστηκαν για αυτό “.

Πηγή: Hyundai

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο