Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤεχνολογίαTo Ενεργειακό Σπίτι (Nissan Energy Home)

To Ενεργειακό Σπίτι (Nissan Energy Home)

Η Nissan παρουσίασε το Nissan Energy Home, ένα πρότυπο σπίτι που δείχνει πως τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, μπορούν να συνδράμουν στην παροχή ενέργειας για τις ενεργειακές ανάγκες ενός σπιτιού.

Το πρότυπο σπίτι, που στεγάζεται σε ειδική αίθουσα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της  Nissan στην Yokohama,  διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες και το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο Nissan LEAF, που παρέχει ισχύ από την μπαταρία. Το Nissan Energy Home επιτρέπει στους επισκέπτες να μάθουν για το  Nissan Energy, το όραμα της εταιρείας για τη σύνδεση μεταξύ κατοικιών, αυτοκινήτων και ηλεκτρικών δικτύων.

Το Nissan Energy  προσβλέπει σε  έναν συνδεδεμένο κόσμο,  όπου οι νέες εξελίξεις στη χρήση μπαταριών και την παραγωγή ενέργειας,  επιτρέπουν σε σπίτια και οχήματα να αξιοποιούν καλύτερα την ενέργεια και να τροφοδοτούν το ένα το άλλο. Αυτή είναι μια βασική πτυχή του Intelligent Integration της Nissan, ενός εκ των πυλώνων του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

 

Nissan Energy Share : συνδυάζοντας την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Nissan Energy Home (4)Στην καρδιά του Nissan Energy Home βρίσκεται το  σύστημα vehicle-to-home. Το σύστημα αυτό φορτίζει  το συνδεδεμένο ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο στη συνέχεια μοιράζεται την  ενέργεια με το σπίτι. Αυτό επιδεικνύει την λειτουργία του  Nissan Energy Share, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan για την αποθήκευση, τη διανομή και την επαναχρησιμοποίηση της ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν ο ήλιος είναι ψηλά,  οι ηλιακοί συλλέκτες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και την προσφέρουν προκειμένου να φορτίσει η μπαταρία του Nissan LEAF. Το LEAF αναλαμβάνει το ρόλο μιας μονάδας αποθήκευσης ενέργειας, ενόσω  η ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται.

Όταν ο ήλιος δύσει, η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι γίνεται μέσω του Nissan LEAF,  προκειμένου να λειτουργήσει ο φωτισμός,  ο κλιματισμός, οι τηλεοράσεις,  ακόμη και οι συσκευές για μαγείρεμα.  Οι ανάγκες ενός τυπικού σπιτιού μπορούν να καλυφθούν χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποσοστό της χωρητικότητας της μπαταρίας, αφήνοντας άφνη ενέργεια διαθέσιμη για οδήγηση. Την επόμενη μέρα, ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

 

Σύνδεση με το Nissan  Energy Supply

To Nissan Energy Supply παρέχει συνδεδεμένες λύσεις φόρτισης για τους χρήστες , τόσο στο σπίτι, όσο και στο δρόμο. Οι ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων, συνήθως πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος της φόρτισης του οχήματος στο σπίτι και η υπηρεσία Nissan Energy Supply ελέγχει εάν ο εξοπλισμός φόρτισης, όπως για παράδειγμα πρίζες, wall boxes  ή συστήματα ελέγχου ισχύος, μπορούν να συνδεθούν με ασφάλεια με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Nissan.

 

Ένα καθαρό, πανίσχυρό σχέδιο

Το Nissan Energy Home σχεδιάστηκε από την παγκόσμια  σχεδιαστική ομάδα της Nissan,  με επικεφαλής τον Alfonso Albaisa, ανώτερο αντιπρόεδρο του παγκόσμιου σχεδιασμού. Επενδεδυμένο με ξύλο και καθαρούς τοίχους, το Nissan Energy Home, εκφράζει  την Ιαπωνική παράδοση και την σύγχρονη αισθητική.  Κατά μήκος του δαπέδου και των τοίχων, μπλε φωτεινές λωρίδες δείχνουν τη ροή της ενέργειας από τους ηλιακούς συλλέκτες, ή τη μπαταρία του Nissan LEAF. Η υπαίθρια διάταξη, με διαδρόμους πρόσβασης σε κάθε δωμάτιο, επιτρέπει στους επισκέπτες να κινούνται τόσο ελεύθερα, όπως και η ενέργεια που κινείται γύρω τους.

 

Το μέλλον της αποτελεσματικότητας,  είναι εδώ, σήμερα.

Το Nissan Energy Home δεν είναι ένα μακρινό όνειρο στο μέλλον. Αντιπροσωπεύει τις δυνατότητες του σήμερα, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες τεχνολογίες. Οι δυνατότητες του Nissan Energy, είτε πρόκειται για το  Nissan Energy Share είτε για το Energy Supply, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως μέρος ενός πλάνου έκτακτης ανάγκης, τη στιγμή που δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: Nissan

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο