Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαBMW X7-Παρουσίαση

BMW X7-Παρουσίαση

Το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς BMW X εγκαινιάζει μία νέα διάσταση στην πολυτελή κατηγορία, με άπλετους χώρους, κορυφαία ποιότητα εσωτερικού και προηγμένο εξοπλισμό.

Ταυτόχρονα, η προηγμένη τεχνολογία συστημάτων κίνησης και πλαισίου της X7 εξασφαλίζει ικανότητες εκτός δρόμου, ανώτερη οδηγική άνεση και ευελιξία στο δρόμο – αρετές για τις οποίες φημίζονται τα μοντέλα SAV.

Η προσθήκη της BMW X7 στη γκάμα γίνεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προϊοντικής επέλασης του BMW Group στην πολυτελή κατηγορία, που αποτελεί βασικό συστατικό της στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT της εταιρίας. Η X7 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg των ΗΠΑ, ενώ το λανσάρισμα προγραμματίζεται για το Μάρτιο του 2019.

Εξωτερική Σχεδίαση

bmw-x7-0156Με μήκος 5.151 mm, πλάτος 2.000 mm, ύψος 1.805 mm, και μεταξόνιο 3.105 mm, η BMW X7 υποδηλώνει τις αρμονικές αναλογίες της και γίνεται η ναυαρχίδα της οικογένειας BMW X.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα, με κυρίαρχα στοιχεία τις ακριβείς γραμμές και τις εκτεταμένες επιφάνειες προάγει την αίσθηση κύρους του αυτοκινήτου.

Το επιβλητικό εμπρός τμήμα, με μία πολύ μεγάλη μάσκα ‘νεφρών’ BMW, χαρίζει μία αναμφισβήτητα ξεχωριστή εμφάνιση. Η BMW X7 διατίθεται στάνταρ με προβολείς LED, ενώ το προαιρετικό BMW Laserlight έχει εμβέλεια μεγάλης σκάλας έως 600 m και αναγνωρίζεται εύκολα από τα μπλε στοιχεία σχήματος ‘x’ στο εσωτερικό των προβολέων.

Τα στοιχεία που διαμορφώνουν τη σιλουέτα του νέου μοντέλου, σε προφίλ όψη είναι τα μεγάλα παράθυρα, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η μακριά γραμμή οροφής. Οριζόντιες γραμμές, λεπτά φώτα LED και η διαιρούμενη πίσω πόρτα δύο τμημάτων τονίζουν το μοντέρνο στυλ του πίσω τμήματος.

 

Άφθονες πινελιές χρωμίου αναδεικνύουν την πολυτέλεια και τη φινέτσα της BMW X7, που είναι εξοπλισμένη στάνταρ με 20άρες ζάντες αλουμινίου, ενώ εκδόσεις των 21 και 22-ιντσών διατίθενται προαιρετικά.
Εσωτερικό: τρεις σειρές καθισμάτων και πολυτελές περιβάλλον.

Εσωτερική Σχεδίαση

bmw-x7-02Η ευρυχωρία και ευελιξία του εσωτερικού της νέας BMW X7 υπογραμμίζονται από τις στάνταρ, τρεις σειρές καθισμάτων (με χώρο για συνολικά επτά άτομα).

Οι δύο επιβάτες της τρίτης σειράς κάθονται άνετα σε μεγάλα καθίσματα πλαισιωμένα από υποβραχιόνια, ποτηροθήκες και θύρες USB. Η μεσαία σειρά,
προαιρετικά, μπορεί να αποτελείται από δύο ατομικά καθίσματα comfort.

Όλα τα καθίσματα ρυθμίζονται ηλεκτρικά μέσω μπουτόν. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 326 σε 2.120 λίτρα (μάξιμουμ), ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Προσεκτικά επιλεγμένα, ποιοτικά υλικά, ενισχύουν την αίσθηση πολυτέλειας όπως και ο πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός. Η BMW X7 διατίθεται στάνταρ με δερμάτινη ταπετσαρία Vernasca, αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, μία πανοραμική, κρυστάλλινη οροφή τριών τμημάτων και φωτισμό περιβάλλοντος με Welcome Light Carpet και Dynamic Interior Light.

 

bmw-x7-018Αξιοσημείωτα στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού είναι το αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού πέντε ζωνών, το πακέτο Ambient Air, η Πανοραμική Κρυστάλλινη Οροφή Sky Lounge, χειριστήρια με χρήση στοιχείων κρυστάλλου, το Ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround και το σύστημα Ψυχαγωγίας πίσω επιβατών Professional.

Επίσης, η σειρά Design Pure Excellence, το πακέτο M Sport και οι προτάσεις BMW Individual επιτρέπουν στους πελάτες να διαμορφώσουν το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου τους έτσι ώστε να εκφράζει το προσωπικό τους στυλ.

Κινητήρες

Η γκάμα κινητήρων που διατίθενται στο λανσάρισμα περιλαμβάνει δύο βενζινοκινητήρων:

  •  BMW X7 xDrive50i  V8 βενζινοκινητήρα 340 kW/462 hp  (δεν διατίθεται στην Ευρώπη)
  • BMW X7 xDrive40i εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα με 250 kW/340 hp (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 9,0 – 8,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 205 – 198 g/km*)

και δύο εξακύλινδρους εν σειρά κινητήρες diesel:

  • BMW X7 xDrive30d με ισχύ 195 kW/265 hp στην (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,8 – 6,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 178 – 171 g/km*) και
  • BMW X7 M50d  με ισχύ 294 kW/400 hp στην (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7,4 – 7,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 193 – 185 g/km*).

Όλοι οι κινητήρες συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP.

bmw-x7-013Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα οκτάρι κιβώτιο Steptronic, ενώ τη μεταφορά ισχύος στην άσφαλτο ή στο χώμα αναλαμβάνει το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive – με βελτιστοποιημένη απόδοση και την περισσότερη ροπή να κατανέμεται στον πίσω άξονα. Ακόμα πιο δυναμική συμπεριφορά προσφέρει το διαφορικό M Sport στον πίσω άξονα, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη εμπλοκή – στάνταρ με την BMW X7 M50d και προαιρετικά με τις BMW X7 xDrive50i και BMW X7 xDrive40i.

Ανάρτηση

Η BMW X7 υιοθετεί ένα μεγάλο αριθμό τεχνολογιών πλαισίου, στάνταρ, μεταξύ των οποίων η Προσαρμοζόμενη ανάρτηση (Adaptive suspension) με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες και αεροελατήρια και στους δύο άξονες.

bmw-x7-017Η απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος μπορεί να μεταβάλλεται έως 80 mm ανάλογα με τις συνθήκες – μέσω μπουτόν ή του BMW Display Key. Αρκετά συστήματα πλαισίου διατίθενται προαιρετικά για αύξηση της άνεσης, ευελιξίας και επιδόσεων off-road.

Το Integral Active Steering και το σύστημα Executive Drive Pro με ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς είναι το μυστικό για μεγαλύτερη ευελιξία και ισορροπία.

Το πακέτο Off-Road διατίθενται για όλες τις εκδόσεις εκτός από την BMW X7 M50d. Το πακέτο περιλαμβάνει ένα πρόσθετο διακόπτη για την επιλογή ανάμεσα σε τέσσερα προγράμματα οδήγησης – xSand, xGravel, xRocks και xSnow.

Αυτά προετοιμάζουν το αυτοκίνητο ανάλογα με το είδος του οδοστρώματος, ενεργοποιώντας τις ιδανικές ρυθμίσεις για την απόσταση από το έδαφος, το σύστημα xDrive, την απόκριση του γκαζιού και του κιβωτίου και τα δεδομένα του DSC.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού

Εκτός από το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν το πακέτο Driving Assistant Professional που περιλαμβάνει Steering και lane control assistant, Lane Change Warning και Lane Departure Wabmw-x7-0rning, Lane Change Assistant, Lane Keeping Assistant με προστασία από πλευρική σύγκρουση, υποστήριξη ελιγμού αποφυγής εμποδίου, Προειδοποίηση Διέλευσης κυκλοφορίας (Crossing traffic warning), Προειδοποίηση Προτεραιότητας (Priority warning), Προειδοποίηση Πορείας στο αντίθετο ρεύμα (Wrong-way warning), και Emergency Stop Assistant (δεν διατίθεται στην Ευρώπη).

Η στάνταρ γκάμα λειτουργιών του Parking Assistant περιλαμβάνει Reversing Assistant.

Live Cockpit Professional με BMW Operating System 7.0

Το BMW Live Cockpit Professional που αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό για την BMW X7 διαθέτει έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και Control Display, και τα δύο με οθόνη 12,3 ιντσών.

Το BMW Intelligent Personal Assistant που θα περιλαμβάνεται στο λειτουργικό σύστημα από το Μάρτιο του 2019 – ή θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα / εγκατάσταση από το Remote Software Upgrade – ενσαρκώνει τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ψηφιακής συνδεσιμότητας.

Όταν ενεργοποιηθεί με τον χαιρετισμό “Hey BMW”, ο ψηφιακός βοηθός υποστηρίζει τον οδηγό στη χρήση λειτουργιών του αυτοκινήτου, ενώ θα αναβαθμίζεται συνεχώς χάρη στις ασύρματες ενημερώσεις μέσω Remote Software Upgrade.

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο