Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΠαρουσίασειςNissan Altima-te AWD - Από σεντάν σε πολεμιστή εκτός δρόμου

Nissan Altima-te AWD – Από σεντάν σε πολεμιστή εκτός δρόμου

H Nissan στο Διεθνές Auto Show του Μόντρεαλ παρουσίασε το Altimate AWD εξοπλισμένο με σύστημα ερπυστριών που του επιτρέπει να κινείται σε δύσβατα και χιονισμένα εδάφη.

Το συγκεκριμένο όχημα βασίζεται στο καινούργιο Altima του 2019 και ανήκει στην σειρά οχημάτων “Warrior” της Nissan που περιλαμβάνει μια πλήρη γκάμα οχημάτων σχεδιασμένα αποκλειστικά για την κίνηση σε ακραίες συνθήκες.

 

Για να υλοποιηθεί η ιδέα του Nissan Altima-te AWD χρειάστηκε να γίνουν πολλές τροποποιήσεις στο αμάξωμα και το πλαίσιο. Έτσι τα μπροστινά και τα πίσω φτερά μεγάλωσαν κατά 180 χιλιοστά σε κάθε πλευρά, έτσι ώστε να φιλοξενήσουν το σύστημα ερπυστριών DOMINATOR με αποτέλεσμα το συνολικό πλάτος του αυτοκινήτου να φαρδύνει κατά 36 εκατοστά και το ύψος του κατά επιπλέον 30 εκατοστά.

Για να ολοκληρωθεί η μετατροπή του Nissan Altima-te AWD χρειάστηκαν 250 ώρες -έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο αμάξωμα και την ανάρτηση.

Το Nissan Altima-te AWD- με κόστος που πλησιάζει τα €80,000- φαίνεται  εκτός πραγματικότητας για τα Ελληνικά δεδομένα, ωστόσο ο συγκεκριμένος τύπος οχημάτων έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά δημοφιλής στον Καναδά αλλά και σε βόρειες περιοχές των ΗΠΑ όπως είναι η Αλάσκα.

Πηγή: Nissan

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο