Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΑγοραΗ BMW στο 89ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2019

Η BMW στο 89ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2019

Το περίπτερο της BMW στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης εστιάζει στη συνεχιζόμενη επέλαση μοντέλων της εταιρίας στην πολυτελή κατηγορία και στην επέκταση της γκάμας οχημάτων με ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την παγκόσμια αποκάλυψή της, η νέα, πολυτελής BMW Σειρά 7 sedan κάνει το εκθεσιακό ντεμπούτο της.

Επιπλέον, ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων παρουσιάζει την 4η γενιά των Plug-In Υβριδικών συστημάτων κίνησης, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα αυτής της τεχνολογίας πέρα από τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα:

BMW 745e , BMW 745 Le , BMW 745 Le xDrive

Οι νέες Plug-in Υβριδικές εκδόσεις της BMW Σειράς 7 συνδυάζουν τις σπορ ικανότητες, τις ανέσεις των επιβατών και την ασυναγώνιστη ‘ευεξία’ που προσφέρει η καμπίνα του πολυτελούς sedan με την σχεδόν αθόρυβη λειτουργία και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ένας εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας και ένας ηλεκτροκινητήρας παρέχουν ισχύ και στα τρία μοντέλα.

 

Μαζί παράγουν άφθονη ισχύ 290 kW/394 hp με το διακόπτη Driving Experience Control στο SPORT mode. Η χωρητικότητα της μπαταρίας υψηλής τάσης έχει επίσης αυξηθεί, επεκτείνοντας την ηλεκτρική αυτονομία από 54 σε 58 km για την BMW 745e, από 52 σε 55 km για την BMW 745Le και από 50 σε 54 km για την BMW 745Le xDrive.

Η περαιτέρω εξελιγμένη γκάμα κινητήρων για τη BMW Σειρά 7 περιλαμβάνει έναν V12 με φίλτρο σωματιδίων βενζίνης, ένα νέο οκτακύλινδρο βενζινοκινητήρα και τρεις εξακύλινδρους σε σειρά diesel.

 

BMW 330e Sedan

BMW 330e SedanΈνα τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας, ένας ηλεκτροκινητήρας και μία μπαταρία ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς αποτελούν τη βάση του plug-in υβριδικού συστήματος της νέας BMW 330e Sedan.

Το σύστημα αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 185 kW/252 hp, που μπορεί να αυξηθεί για λίγο κατά 30 kW/41 hp χάρη στη στάνταρ λειτουργία XtraBoost. Αυτή μπορεί να επιταχύνει το αυτοκίνητο στα 100 km/h από στάση, σε 6,0 δεύτερα (προκαταρτική τιμή).

Η BMW 330e Sedan που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2019 δεν προσφέρει απλά άφθονη σπορ απόλαυση αλλά υπερέχει και σε τιμές κατανάλωσης. Η μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκινήτου είναι 60 km – περίπου 50% μεγαλύτερη από της προκατόχου της.

 

BMW X5 xDrive45e iPerformance02BMW X5  xDrive 45 e

Η δεύτερη γενιά της BMW X5 με σύστημα ηλεκτροκίνησης υιοθετεί έναν straight-six βενζινοκινητήρα ειδικά τροποποιημένο για την περίσταση. Αυτός συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και αποδίδουν μαζί 290 kW/394 hp. Διαθέσιμη από το Αύγουστο του 2019, η BMW X5 xDrive45e έχει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα (προκαταρτικές τιμές).

Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive υπόσχεται σπορ οδηγική απόλαυση στο δρόμο και εξαιρετικές επιδόσεις εκτός δρόμου κατανέμοντας την ισχύ των δύο κινητήρων και στους τέσσερις τροχούς. Η νέα BMW X5 xDrive45e δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την τελευταία τεχνολογία μπαταριών. Με ηλεκτρική αυτονομία 80 km, οι περισσότερες καθημερινές μετακινήσεις μπορούν να γίνονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων.BMW X5 xDrive45e iPerformance01

Η νέα BMW X5 xDrive45e έχει επίσης όλα τα διαπιστευτήρια για πολύ πιο μακρινά ταξίδια, χάρη στο ρεζερβουάρ καυσίμου των 69 L και σε έναν ευέλικτο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα από 500 έως 1.716 L.

Μαζί με τη νέα γενιά Plug-In Υβριδικών μοντέλων, η BMW Energy Services προσφέρει πιλοτικά πακέτα δωρεάν πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας – ένα βασικό στοιχείο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων για το μέλλον.

 

BMW Individual M 850 i Night Sky

BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky01Τέλος, η BMW Individual M 850 i Night Sky αποτελεί μία ακόμα μοναδική παρουσία στο περίπτερο με τα εκθέματα της μάρκας στη Γενεύη.

Το εργοστάσιο εξατομίκευσης της BMW Individual Manufaktur χρησιμοποίησε διαστημική πέτρα (από μετεωρίτη) για τη διακόσμηση της κεντρικής κονσόλας, του διακόπτη start/stop του V8 κινητήρα, του επιλογέα του οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic, του Touch Controller του συστήματος iDrive και στα διακοσμητικά των κατωφλίων θυρών.

Η επένδυση οροφής, η κεντρική κονσόλα, τα δισκόφρενα, τα καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών και πολλά ακόμα στοιχεία του εξωτερικού υιοθετούν σχεδίαση εξωγήινης προέλευσης, με την αυστηρά γεωμετρική δομή Widmanstätten (Βιντμανστάτεν) που χαρακτηρίζει το υλικό του μετεωρίτη να έχει ενσωματωθεί έξυπνα στα αντίστοιχα φινιρίσματα επιφανειών.

 

Επομένως, οι ειδικοί της BMW Individual Manufaktur αξιοποίησαν τη δημιουργικότητα, την τεχνογνωσία και την ικανότητά τους στις καινοτομίες για να φέρουν το νυχτερινό ουρανό μέσα στο αυτοκίνητο. Η BMW Individual M850i Night Sky έχει ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό και αυτό είναι οι αλουμινένιες δαγκάνες φρένων με βιονική σχεδίαση.

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο