Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΘρίαμβος του Ντοβιτσιόζο και της Ducati στο Κατάρ

Θρίαμβος του Ντοβιτσιόζο και της Ducati στο Κατάρ

DUCATI - QATAR MOTOGP 2019 - MISSION WINNOW DUCATI TEAM - ΑΝΤΡΕΑ ΝΤΟΒΙΤΣΙΟΖΟΟ Αντρέα Ντοβιτσιόζο με Ducati, κέρδισε παλικαρίσια το Grand Prix του Κατάρ, εναρκτήριο αγώνα του MotoGP για το 2019, επαναλαμβάνοντας το θρίαμβο της περασμένης χρονιάς. Ο αγώνας, που διεξήχθη στο Losail Circuit του Κατάρ, ήταν ένας από τους συναρπαστικότερους που έχουν παρακολουθήσει ποτέ οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η νίκη κρίθηκε με διαφορά μόλις 23 χιλιοστών του δευτερολέπτου ή απόσταση μικρότερη από το μισό μήκος μίας μοτοσυκλέτας!

Οι δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν έδειχναν ότι η Desmosedici, η μηχανή με την οποία οι αναβάτες της Ducati θα δώσουν τη μάχη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, ήταν πολύ γρήγορη και με εμφανώς καλύτερη επιτάχυνση από τους ανταγωνιστές της. Αυτό επιβεβαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό στον αγώνα.

Ο Ντοβιτσιόζο έφυγε από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης και οδήγησε για μεγάλο διάστημα τον αγώνα, μονομαχώντας εναλλάξ με τον Άλεξ Ρινς και το Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ιταλός αναβάτης επιχείρησε να αποσπαστεί λίγους γύρους πριν το τέλος, εκμεταλλευόμενος την επιτάχυνση της Desmosedici, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

DUCATI - QATAR MOTOGP 2019 - ΜΑΡΚ ΜΑΡΚΕΘ - ΑΝΤΡΕΑ ΝΤΟΒΙΤΣΙΟΖΟΟ τελευταίος γύρος χάρισε μοναδικές συγκινήσεις σε χιλιάδες θεατών στην πίστα και εκατομμύρια τηλεθεατών. Ντοβιτσιόζο και Μάρκεθ εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, μετά από παράτολμα προσπεράσματα. Στην τελευταία στροφή ο Μάρκεθ έκανε και πάλι την κίνησή του, περνώντας πρώτος, αλλά ο Ντόβι είχε την απάντησή του. Στην τελική ευθεία η Ducati του επιτάχυνε εντυπωσιακά, με τον Ντοβιτσιόζο να περνά πρώτος τη γραμμή τερματισμού, με μία από τις πλέον ελάχιστες διαφορές από το δεύτερο, που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του MotGP!

Ο άλλος αναβάτης, της Mission Winnow Ducati, όπως είναι το επίσημο όνομα της ομάδας, ο Ντανίλο Πετρούτσι, τερμάτισε έκτος, δύο δευτερόλεπτα πίσω από το Ντοβιτσιόζο. Μετά από μία προβληματική εκκίνηση από την 3η σειρά, ο – επίσης Ιταλός – Πετρούτσι έκανε έναν απροβλημάτιστο αγώνα, ανεβαίνοντας μέχρι και την 3η θέση, πριν οπισθοχωρήσει, τερματίζοντας τελικά στην 6η θέση.

Επόμενος αγώνας το Grand Prix Αργεντινής, στις 31 Μαρτίου.

Πηγή: Ducati

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο