Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΤο Abarth Rally Cup του 2019

Το Abarth Rally Cup του 2019

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το Abarth Rally Cup του 2019, τον ειδικό θεσμό για τα πληρώματα που θα αγωνιστούν με το Abarth 124 rally στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC). Τα συγκεκριμένα πληρώματα θα βαθμολογούνται επίσης στο ERC2, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν σημαντικά χρηματικά βραβεία. Το Abarth Rally Cup 2019 αποτελείται από 6 αγώνες:

  • Rally Islas Canarias (Ισπανία), 2-4 Μαΐου, ασφάλτινες διαδρομές.
  • Rally Liepāja (Λετονία), 24-26 Μαΐου, χωμάτινες διαδρομές.
  • Rally Poland (Πολωνία), 28-30 Ιουνίου, χωμάτινες διαδρομές.
  • Rally di Roma Capitale (Ιταλία), 19-21 Ιουλίου, ασφάλτινες διαδρομές.
  • Barum Czech Rally Zlín (Δημοκρατία της Τσεχίας), 16-18 Αυγούστου, ασφάλτινες διαδρομές.
  • Rally Hungary (Ουγγαρία), 8-10 Νοεμβρίου, ασφάλτινες διαδρομές.

Τα χρηματικά βραβεία που θα δοθούν ανά αγώνα είναι, 12.000 ευρώ στον πρώτο, 10.000 ευρώ στον δεύτερο, 8.000 ευρώ στον τρίτο και 4.000 ευρώ, καθώς και μία 4αδα αγωνιστικών ελαστικών Pirelli στον τέταρτο. Παράλληλα ο νικητής του Abarth Rally Cup 2019 θα κερδίσει το μεγάλο βραβείο των 30.000 ευρώ στο τέλος της χρονιάς.

Η Abarth θα υποστηρίξει τις ιδιωτικές ομάδες του θεσμού προσφέροντας τους χώρους φιλοξενίας, υπηρεσία παροχής ανταλλακτικών επί τόπου, καθώς και τεχνική υποστήριξη από μηχανολόγους και μηχανικούς της εταιρείας.

Το κόστος εγγραφής στο πρωτάθλημα και για τους έξι αγώνες είναι 3.000 ευρώ, ενώ η εγγραφή περιλαμβάνει και το πλήρες κιτ ρουχισμού για τους αγώνες. Για όσα πληρώματα επιθυμούν να εγγραφούν σε μεμονωμένους αγώνες το κόστος είναι 650 ευρώ ανά αγώνα.

Το Abarth 124 rally, έχοντας μόλις στη 2η αγωνιστική του χρονιά κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα R-GT, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο FIA R-GT, αποτελεί ήδη ένα εξαιρετικά επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Για το 2019 το αυτοκίνητο έχει δεχθεί μια σειρά αναβαθμίσεων που ήρθαν σαν αποτέλεσμα της εμπειρίας που κερδήθηκε στις ειδικές διαδρομές, αλλά και μέσα από τις σκληρές δοκιμές. Οι μηχανικοί της Abarth κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ακόμα πιο γρήγορο και παράλληλα πιο φιλικό στον οδηγό αυτοκίνητο, εστιάζοντας στα βασικά μηχανικά μέρη και τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Οι όροι και οι φόρμες εγγραφής του Abarth Rally Cup είναι διαθέσιμα στο: https://www.abarth.it/content/dam/abarth/it/abarthracing/rally/Regolamento-Sportivo-Trofeo-Abarth-124-2019_EN-rev4.pdf

Πηγή: Abarth

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο