Δύο στα δύο για την Alfa Romeo Racing στο GP της Αυστρίας

Alfa Romeo Racing 02

Η Alfa Romeo Racing, παρουσίασε μια ιδιαίτερα θετική εικόνα σε ένα αγώνα με υψηλές θερμοκρασίες και δυνατές μάχες μέχρι την καρό σημαία του τερματισμού, με τα δύο μονοθέσια της ομάδας να εκκινούν και τελικά να τερματίζουν στην βαθμολογούμενη 10αδα του Grand Prix της Αυστρίας.

Kimi Räikkönen (αριθμός μονοθεσίου 7 – “Stelvio“)

9η θέση, Ταχύτερος Γύρος 1:09.126

Alfa Romeo Racing 01«Μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Είχα μια καλή εκκίνηση, όμως στη συνέχεια ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Αρχικά δεν είχα την ταχύτητα που ήθελα και όταν βρήκα το ρυθμό έπρεπε να προστατεύσω τα ελαστικά. Ήταν μια άσκηση ισορροπίας να προσπαθώ να κρατήσω τα ελαστικά και παράλληλα να κινούμαι αρκετά γρήγορα. Ήταν κρίμα, αλλά στο τέλος καταφέραμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης, αλλά αισθάνομαι ότι πάμε καλύτερα.»

Antonio Giovinazzi (αριθμός μονοθεσίου 99 – “Giulia“)

 10η θέση, Ταχύτερος Γύρος 1:09.051

Alfa Romeo Racing 03«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάκτησα τους πρώτους μου βαθμούς. Έφυγε ένα βάρος από τους ώμους μου. Νομίζω ότι η επίδοση αυτή ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε σε αυτό τον αγώνα και χαίρομαι που και τα δύο μονοθέσια της ομάδας κέρδισαν βαθμούς. Είχαμε μια καλή παρουσία στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος έχοντας συνεχώς πίσω μου τον Perez.Ήθελα όμως πραγματικά να κερδίσω αυτό το βαθμό και νομίζω πως η σκληρή δουλειά μας ανταμείφτηκε. Από τη Γαλλία κάναμε ένα ακόμα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.»

Frédéric Vasseur – Επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την προσπάθεια μας. Έχουμε και τα δύο μονοθέσια μας στη βαθμολογούμενη 10αδα για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά και δείξαμε ότι μπορούμε να βρεθούμε ψηλά σε σχέση με τις ομάδες μέσης δυναμικότητας. Τόσο ο Kimi, όσο και ο Antonio έκαναν έναν έξυπνο αγώνα επιλέγοντας πότε θα επιτεθούν και πότε θα προστατέψουν τα ελαστικά τους, έτσι ώστε να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα για όλη την ομάδα. Θα μπορούσαμε ίσως να κερδίσουμε περισσότερους βαθμούς όταν πλησιάζαμε τον Sainz, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με τα όσα πετύχαμε. Δείχνουμε σημάδια βελτίωσης στους τελευταίους αγώνες και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα.»

Πηγή: Alfa Romeo