Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΑυτόνομη οδήγηση στο BMW Group: #NEXTGen 19

Αυτόνομη οδήγηση στο BMW Group: #NEXTGen 19

Στο BMW Group, σε ένα σενάριο ‘on-demand’ μετακίνησης στην πόλη, μία BMW Σειρά 7 κάνει μία εντυπωσιακή επίδειξη υψηλού επιπέδου αυτοματοποίησης (Level 4) που μεταμορφώνει την ατομική μετακίνηση του μέλλοντος.

automated-i-a-driver 022Ένα άδειο αυτοκίνητο, πηγαίνει να παραλάβει τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος το έχει καλέσει μέσω μιας εφαρμογής smartphone. Το όχημα μπορεί να κατευθυνθεί σε οποιοδήποτε επιθυμητό σημείο παραλαβής, με επαλήθευση πρόσβασης μέσω smartphone κατά την άφιξή του.

Στο Επίπεδο 4, επειδή οι οδηγοί δεν χρειάζεται πλέον να εμπλέκονται άμεσα στη διαδικασία οδήγησης, η κίνηση ενεργοποιείται μέσω ενός ODM tablet. Η διεύθυνση προορισμού μεταφέρεται στο όχημα μέσω εφαρμογής του smartphone εκ των προτέρων και το κάθισμα του οδηγού παραμένει άδειο.

Λόγω μηχανισμών ασφαλείας που εφαρμόζονται στο όχημα, η κίνηση μπορεί να ξεκινήσει αφού όλοι οι επιβάτες έχουν δέσει τις ζώνες τους. Οι επιβάτες μπορούν να περνούν το χρόνο τους στο αυτοκίνητο, όποτε οι ίδιοι το επιθυμούν. Μία επιλογή είναι απλά να απολαμβάνουν το σύστημα ψυχαγωγίας.

automated-i-a-driver 025Οι λειτουργίες του οχήματος ελέγχονται επίσης με το ίδιο τρόπο: Κόρνα, σινιάλο προβολέων και κλείδωμα/ξεκλείδωμα θυρών είναι κλασικές λειτουργίες που χρησιμοποιήθηκαν για την επίδειξη. Μόλις το όχημα φτάσει στον προορισμό του, ο επιβάτες κατεβαίνουν και το αυτοκίνητο παρκάρει μόνο του.

Για μέγιστη ασφάλεια σε αστικά περιβάλλοντα, το BMW Group επενδύει σημαντικά ποσά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αναγνώρισης περιβάλλοντος με ικανότητες μηχανικής μάθησης.

Χρησιμοποιούνται τεχνολογίες αισθητήρων υψηλών επιδόσεων, όπως μηχανική όραση (computer vision) αλλά και συνδυασμοί καινοτόμων αισθητήρων. Οι τεχνολογίες αυτές μεγιστοποιούν τα οφέλη την συστημάτων υποστήριξης οδηγού.

Λειτουργίες Επιπέδου 2

automated-i-a-driver 021Εκτός από την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, το BMW Group προσφέρει επίσης την τελευταία γενιά συστημάτων υποστήριξης οδηγού Επιπέδου 2. Οι σημερινές λειτουργίες υποβοήθησης χρησιμοποιούν ισχυρούς αισθητήρες ραντάρ για τον ασφαλή και εύκολο έλεγχο της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα.

Αισθητήρες GPS και δεδομένα χαρτών χρησιμοποιούνται για την ενεργή προσαρμογή της ταχύτητας οδήγησης στις στροφές και σε κατοικημένες περιοχές.

Το επόμενο επίπεδο υποστήριξης οδηγού παρουσιάστηκε στο #NEXTGen: Αισθητήρες κάμερας, μηχανική μάθηση και ένα ισχυρό σύστημα backend χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τον εντοπισμό σημάτων με όρια ταχύτητας, αλλά και για να ερμηνεύουν τους φωτεινούς σηματοδότες, επιτρέποντας την προληπτική και εύκολη ρύθμιση της ταχύτητας.

Αυτόνομη οδήγηση από το 2006

Τα τελευταία χρόνια, το BMW Group έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, ότι γνωρίζει άριστα τις βασικές απαιτήσεις της ημιαυτόνομης και πλήρως αυτόνομης οδήγησης, αλλά και των ενδιάμεσων  σταδίων.

Το 2006, μία BMW Σειρά 3 κινήθηκε στην ιδανική αγωνιστική γραμμή στο σιρκουί Hockenheim Ring τελείως αυτόνομα. Οχήματα δοκιμών με ικανότητες Επιπέδου 3 κινούνται στην A9 Autobahn στη Γερμανία από τα μέσα του 2011.

Το 2014, ένα αυτοματοποιημένο πρωτότυπο μοντέλο BMW ντριφτάριζε στο Las Vegas Speedway για πρώτη φορά  – αποδεικνύοντας πώς η υψηλού επιπέδου αυτοματοποιημένη οδήγηση μπορεί να φτάσει στο όριο.

Στην Έκθεση CES στο Las Vegas το 2017, το BMW Group παρουσίασε μία ειδικά προσαρμοσμένη αυτοματοποιημένη, συνδεδεμένη και εξατομικευμένη οδήγηση Επιπέδου 3 με μία BMW Σειρά 5 Sedan. Την ίδια χρονιά, ένας επίσης ειδικά προσαρμοσμένος αλλά άκρως αυτοματοποιημένος στόλος με 40 οχήματα δοκιμών BMW Σειράς 7 λανσαρίστηκε σε Γερμανία, ΗΠΑ και Ισραήλ.

Το 2018, το BMW Group εγκαινίασε το Autonomous Driving Campus στο Unterschleissheim έξω από τα Μόναχο, και τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, η πλατφόρμα δοκιμών υψηλών επιδόσεων D3 του BMW Group D3 ξεκίνησε τη λειτουργία της. Αυτό το Κέντρο Εξέλιξης Υπηρεσιών βασισμένων σε Δεδομένα συνδυάζει αποθηκευτική ικανότητα 230 petabytes με υπολογιστική ισχύ πάνω από 100.000 cores και 200 GPUs.

Με την εξαγορά μεριδίου στη HERE το 2014 και μέσω συνεργασιών με τις Intel, Mobileye (since 2016) και άλλων εταίρων, το BMW Group έδωσε το έναυσμα για την μαζική εξέλιξη του BMW iNEXT.

Το 2021, το BMW iNEXT θα περιλαμβάνει την πρώτη ασφαλή πλατφόρμα Επιπέδου 3 του BMW Group για αυτοκινητόδρομους. Το BMW Group και οι εταίροι του, που τώρα εργάζονται ως επί το πλείστον στο Autonomous Driving Campus του BMW Group, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία κλιμακούμενη τεχνολογική πλατφόρμα με σκοπό την επίτευξη μιας ασφαλούς και σταθερής, υψηλού επιπέδου και πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο