Ο Buemi σαρώνει για τη Nissan e.dams, στο E-Prix της Νέας Υόρκης

Buemi Nissan Formula E 01

Καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον αγώνα του Σαββάτου και την τρίτη σε αυτόν της Κυριακής, η Nissan πρωταγωνίστησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, το E-Prix της Νέας Υόρκης.

Η νίκη στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου, αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο για τη Nissan e.dams, η οποία νωρίτερα (πριν τον αγώνα) έσπασε το ρεκόρ με τις περισσότερες pole positions από μια ομάδα σε μια σεζόν της Formula E (έξι στο σύνολο) και διεύρυνε το ρεκόρ για τον αριθμό των Super Pole εμφανίσεων, από μία ομάδα μέσα σε μια σεζόν, στις 15.

Buemi Nissan Formula E 010Ο Buemi ήταν ο ταχύτερος στα προκριματικά, κατακτώντας την Super Pole με διαφορά 0.412 του δευτερολέπτου από τον δεύτερο, διατηρώντας το προβάδισμα σε κάθε γύρο του αγώνα.

H Nissan e.dams συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία των επιδόσεων και στον αγώνα της Κυριακής, με τον Sebastien Buemi να καταλαμβάνει την τρίτη θέση, γεγονός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος των οδηγών της ABB FIA Formula E.

Η τελευταία νίκη είναι η πέμπτη για τη Nissan και η τέταρτη στη σειρά για τον Buemi. Μετά τη δεύτερη θέση στη Γερμανία, την τρίτη στην Ελβετία, και τώρα κερδίζοντας την πρώτη και την τρίτη θέση στο διπλό αγώνα της Νέας Υόρκης, ο Buemi έγινε ο πρώτος οδηγός της Formula E, σε αυτή τη σεζόν, που κέρδισε τέσσερις διαδοχικές θέσεις επί του βάθρου.

Με την κατάκτηση της πρώτης και της τρίτης θέσης στο E-Prix της Νέας Υόρκης, η Nissan e.dams ανέβηκε στην τρίτη θέση από πλευράς βαθμολογίας ομάδων.

Buemi Nissan Formula E 01Ως ηγέτιδα δύναμη στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων  οχημάτων στην Ευρώπη, η Nissan συμμετέχει  στη Formula E για να αποδείξει την ισχύ και την απόδοση της τεχνολογίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, καθώς αποτελούν  βασικό πυλώνα του οράματος  Nissan Intelligent Mobility της εταιρείας.

Το Nissan LEAF ήταν το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στην Ευρώπη για το 2018, ενώ για το 2019 η γκάμα του ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την προσθήκη του LEAF e +, που προσφέρει αυξημένη εμβέλεια και ισχύ.

Σε συνδυασμό με το E-Prix της Νέας Υόρκης, η Nissan παρουσίασε το CONVERGE, ένα διάλογο – πρόκληση για το μέλλον της τεχνολογίας, στο Pioneer Works του Μπρούκλιν.

Ηγετικές φυσιογνωμίες της  βιομηχανίας βρέθηκαν εκεί για να συζητήσουν πώς οι αυριανές προκλήσεις θα ενισχυθούν και θα “ηλεκτροδοτηθούν”,  μέσω της πρωτοποριακής τεχνολογίας και της ρηξικέλευθης σχεδίασης.

New York ePrix Race Two results – Full classification

1. Robin Frijns (Envision Virgin Racing)
2. Alexander Sims (BMW I Andretti) +3.200
3. Sebastien Buemi (Nissan e.Dams) +3.912
4. Sam Bird (Envision Virgin Racing) +4.270
5. Daniel Abt (Audi Sport aBT Schaeffler) +4.757
6. Oliver Rowland (Nissan e.Dams) +8.362
7. Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) +9.446
8. Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) +9.738
9. Antonio Felix da Costa (BMW I Andretti) +11.727
10. Gary Paffett (HWA Racelab) +12.251

 

Πηγή: Nissan