Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςFormula E: Με νίκη ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα η Audi

Formula E: Με νίκη ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα η Audi

Νίκη για την Audi στο τελευταίο EPrix της σεζόν, στη Νέα Υόρκη, με την Audi Sport ABT Schaeffler να διεκδικεί το πρωτάθλημα της Formula E μέχρι και τον τελευταίο αγώνα, ολοκληρώνοντας τελικά στη 2η θέση!

Formula E, New York E-Prix 2019Το Audi e-tron FE05 αναδεικνύεται το πιο πετυχημένο μονοθέσιο της σεζόν με 5 νίκες σε 13 αγώνες ενώ ο οδηγός της Audi, ο Βραζιλιάνος Λούκας ντι Γκράσσι (Lucas di Grassi), ολοκληρώνει το φετινό πρωτάθλημα οδηγών στην 3η θέση.

Νικητής στον τελευταίο αγώνα, με Audi e-tron FE05, αναδείχθηκε ο Ρόμπιν Φρίινς (Robin Frijns), της Envision Virgin Racing, η οποία τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος ομάδων.

Η πρώτη σεζόν με τα νέα αγωνιστικά αυτοκίνητα Gen2 ήταν γεμάτη αγωνία, δράμα και σασπένς. Από τους δεκατρείς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν σε πέντε ηπείρους, αναδείχθηκαν εννέα διαφορετικοί νικητές προερχόμενοι από οκτώ ομάδες.

Δέκα διαφορετικοί οδηγοί ξεκίνησαν από την πρώτη θέση στο grid. Στην πορεία προς τον τελευταίο, διπλό αγώνα στη Νέα Υόρκη, τέσσερις οδηγοί και τρεις ομάδες βρίσκονταν στη διεκδίκηση των τίτλων.

Formula E, New York E-Prix 2019Κατά γενική ομολογία, το Audi e-tron FE05 ήταν το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Formula E και στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο οι πέντε συνολικά νίκες αλλά και οι δέκα θέσεις στο βάθρο, μία pole και οκτώ ταχύτεροι γύροι κατά τη διάρκεια του αγώνα, που επιτεύχθηκαν από το Audi e-tron FE05, το μονοθέσιο με το αποδοτικότερο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Μετά και το φετινό πρωτάθλημα, η Audi Sport ABT Schaeffler έχει κατορθώσει να ολοκληρώσει κάθε σεζόν στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης. Ο Λούκας ντι Γκράσσι, πρωταθλητής της σεζόν 2016-2017, αναρριχήθηκε για δεύτερη φορά στην 3η θέση της κατάταξης των οδηγών.

Στον τελευταίο αγώνα, ο Βραζιλιάνος έδωσε μάχη από την 11η θέση εκκίνησης αλλά ένα ατύχημα άλλου μονοθέσιου δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Ο Ρόμπιν Φρίινς, πιλότος του Audi e-tron FE05 της Envision Virgin Racing, γιόρτασε στη Νέα Υόρκη την δεύτερη του νίκη για φέτος και δεύτερη στη Formula E. Με μία εντυπωσιακή προσπέραση στην πρώτη στροφή, ο Ολλανδός αιφνιδίασε τον Αλεξάντερ Σιμς (BMW) και πήρε μία σημαντική νίκη.

Το φετινό πρωτάθλημα οδηγών κατέκτησε ο Ζαν-Έρικ Βερνιέ (Jean-Eric Vergne) με την DS Techeetah, η οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η επόμενη διοργάνωση ξεκινά με ένα διπλό αγώνα στη Σαουδική Αραβία στις 22-23 Νοεμβρίου, θα επισκεφθεί για πρώτη φορά τη Σεούλ (Νότια Κορέα) ενώ θα ολοκληρωθεί με διπλό αγώνα στο Λονδίνο, στις 25-26 Ιουλίου 2020.

Αποτελέσματα Formula E GP NY

1. Robin Frijns (Envision Virgin Racing)
2. Alexander Sims (BMW I Andretti) +3.200
3. Sebastien Buemi (Nissan e.Dams) +3.912
4. Sam Bird (Envision Virgin Racing) +4.270
5. Daniel Abt (Audi Sport aBT Schaeffler) +4.757
6. Oliver Rowland (Nissan e.Dams) +8.362
7. Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) +9.446
8. Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) +9.738
9. Antonio Felix da Costa (BMW I Andretti) +11.727
10. Gary Paffett (HWA Racelab) +12.251

 

Πηγή: Audi

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο