Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραMazda CX-30 νικητής του βραβείου ‘Golden Steering Wheel 2019΄

Mazda CX-30 νικητής του βραβείου ‘Golden Steering Wheel 2019΄

Το ’ για το 2019, επικρατώντας των ανταγωνιστών του στην κατηγορία SUV/crossover για οχήματα με μήκος έως 4,4μέτρα.

Mazda CX-30 Golden Steering WheelΤο ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο SUV κερδίζει έτσι το πρώτο του βραβείο σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς επιλογής αναγνωστών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Mazda Motor Europe, Yasuhiro Aoyama σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Βερολίνο.

Πρόκειται για το 5ο βραβείο του θεσμού Golden Steering Wheel που κατακτά μέχρι σήμερα η Mazda: Το Mazda 323 το 1985 και το 1989, το Mazda 626 το 1992, και το Mazda2 το 2014.

Εκτός από συγκεκριμένο βραβείο, η Mazda πανηγυρίζει επίσης και για το νέο κινητήρα Skyactiv-X αλλά και για το Mazda3, που βρέθηκαν ανάμεσα στα τρία πρώτα στις κατηγορίες της καινοτομίας και των μικρομεσαίων οχημάτων αντίστοιχα.

Ο διαγωνισμός ‘Golden Steering Wheel’, που πραγματοποιήθηκε για 43η χρονιά, βραβεύει κάθε χρόνο τις καλύτερες καινοτομίες στην αυτοκινητοβιομηχανία. Οι αναγνώστες της εφημερίδας Bild am Sonntag και του περιοδικού Auto Bild, επιλέγουν το καλύτερο από 7 κατηγορίες ανάμεσα από 58 υποψηφία μοντέλα, και ψηφίζουν επίσης για το «Πιο όμορφο αυτοκίνητο» και την «καινοτομία της χρονιάς».

Τα μοντέλα που καταλαμβάνουν τις τρείς πρώτες θέσεις σε κάθε κατηγορία, οδηγούνται στην πίστα του Lausitzring τον Οκτώβριο. Η επιτροπή που απαρτίζονταν από 14 οδηγούς αγώνων και ειδικούς του χώρου επέλεξε το Mazda CX-30 μπροστά από το Volkswagen T-Cross και το Range Rover Evoque.

Το ολοκαίνουργιο crossover παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019.

Το μοντέλο τοποθετείται ανάμεσα στο Mazda CX-3 και το Mazda CX-5, και είναι σχεδιασμένο για τους πελάτες που αναζητούν το συνδυασμό ενός μικρομεσαίου οχήματος με ιδανικές διαστάσεις για την πόλη, με μεγάλους εσωτερικούς χώρους, πρακτικότητα και πρωτοποριακή τεχνολογία κινητήρα.

Το Mazda CX-30 είναι διαθέσιμο με κινητήρες Skyactiv diesel και βενζίνης, αλλά και με τον νέο κινητήρα βενζίνης Skyactiv-X.

Πηγή: Mazda

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο