Η BMW M GmbH, πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην κατηγορία για πρώτη φορά

BMW M GmbH

Η BMW M GmbH έκλεισε το οικονομικό έτος 2019 με ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων, και συγκεκριμένα με 135.829 ταξινομήσεις οχημάτων υψηλών/υπερυψηλών επιδόσεων.

Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, ο αριθμός νέων ταξινομήσεων BMW M αυξήθηκε κατά 32,2%. Με το αποτέλεσμα αυτό, η θυγατρική του BMW Group, με το status ανεξάρτητου κατασκευαστή αυτοκινήτων, κατατάσσεται στην πρώτη θέση, ως η πιο επιτυχημένη εταιρία έναντι του ανταγωνισμού.

Η χρονιά ρεκόρ της BMW M σηματοδοτήθηκε από ένα πρωτοφανή καταιγισμό μοντέλων. Ποτέ πριν δεν είχαν παρουσιαστεί ούτε είχαν κυκλοφορήσει στην αγορά τόσα νέα μοντέλα BMW M μέσα σε μία χρονιά.

Με τις BMW X3M, BMW X4M και όλες τις αντίστοιχες εκδόσεις Competition, μεσαία μοντέλα υψηλών επιδόσεων των κατηγοριών Sports Activity Vehicle (SAV) και Sports Activity Coupe (SAC) έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους.

Επιπλέον, με το λανσάρισμα των BMW M8 Coupe, BMW M8 Cabrio και των αντίστοιχων εκδόσεων Competition, κυκλοφόρησε μία νέα γενιά πολυτελών σπορ αυτοκινήτων σχεδιασμένων για την κατηγορία υψηλών επιδόσεων.

Και το 2019, οι ΗΠΑ ήταν και η σημαντικότερη μεμονωμένη αγορά. Εδώ, ο αριθμός οχημάτων BMW M αυξήθηκε στις 44.442 μονάδες. Η δεύτερη σημαντικότερη αγορά πωλήσεων ήταν και πάλι η Γερμανία με 26.110 ταξινομήσεις και ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο με 17.688.

Το μερίδιο μοντέλων BMW M στο συνολικό όγκο πωλήσεων οχημάτων BMW αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Στις αγορές αυτοκινήτου Β. Αμερικής, το ένα στα επτά καινούργια αυτοκίνητα με το λευκό & μπλε λογότυπο είναι τώρα BMW M. Το προβάδισμα στον τομέα αυτό έχει η Ελβετία, όπου οι BMW M έχουν ήδη μερίδιο πάνω από 22% επί των συνολικών πωλήσεων BMW.

Παράλληλα με τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση, το δίκτυο εμπόρων των αυτοκινήτων BMW M έχει επεκταθεί πάνω από 90% τα τελευταία 5 χρόνια. Σε περίπου 1.200 πιστοποιημένες εταιρίες σε όλο τον κόσμο, ειδικά εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι παρέχουν τώρα τα υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης – σε πωλήσεων και σέρβις – που αρμόζουν στα μοντέλα BMW M.

Παγκόσμιες πρεμιέρες BMW M το 2020

Κατά τη διάρκεια του 2020, θα διατίθενται η BMW M8 Gran Coupe και η αντίστοιχη έκδοση Competition. Επιπλέον, οι νέες εκδόσεις της BMW X5 M και της BMW X6 M, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων εκδόσεων Competition, καθώς και η BMW M2 CS προγραμματίζονται να λανσαριστούν τους προσεχείς μήνες.

Επιπλέον, για τους φίλους των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, το 2020 θα σηματοδοτηθεί με την προσεχή παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW M3 Sedan και της νέας BMW M4 Coupe.

Η υψηλή ζήτηση για τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH συνέβαλε αποφασιστικά στο ρεκόρ της περσινής χρονιάς. Σε αυτό το τμήμα της αγοράς, η γκάμα περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις κατηγορίες, από την BMW Σειρά 1, τα μοντέλα BMW X και την BMW Z4 Roadster μέχρι την πολυτελή κατηγορία.

Η BMW M135i xDrive και η BMW X2 M35i καθώς και η BMW Z4 M40i , η BMW M340i xDrive Sedan και η BMW M340i xDrive Touring εντυπωσιάζουν με τα χαρακτηριστικά επιδόσεων M.

Επιπλέον, υπάρχει μία γκάμα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH για τις BMW Σειρά 2 και BMW Σειρά 5 καθώς και οι νέες BMW X3, BMW X4, BMW X5, BMW X6 και BMW X7. Στην πολυτελή κατηγορία, πέραν της σπορ BMW M850i xDrive Coupe, η BMW M850i xDrive Cabrio, η BMW M850i xDrive Gran Coupe και η BMW M760Li xDrive προβάλλουν ομοίως τον απαράμιλλο συνδυασμό δυναμικής συμπεριφοράς, ευελιξίας και ακρίβειας.

Εκτός από τους κινητήρες με τέσσερις, έξι, οκτώ και δώδεκα κυλίνδρους, η γκάμα μηχανικών συνόλων των μοντέλων υψηλών επιδόσεων περιλαμβάνει επίσης straight-six κινητήρες diesel με τεχνολογία M TwinPower Turbo που αποδίδουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ισχύος και ροπής.

Αυτοί οι κινητήρες, μεταξύ άλλων, είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος για να βιώσεις την αίσθηση M που υπόσχονται τα μοντέλα BMW X3 M40d και BMW X4 M40d όπως και οι BMW M550d xDrive Sedan και BMW M550d xDrive Touring.

Πωλήσεις ενός εκατομμυρίου οχημάτων με M Sport Πακέτα, αύξηση 50% στη ζήτηση για προαιρετικό εξοπλισμό BMW Individual.

Οι πωλήσεις των Πακέτων M Sport, που διατίθενται τώρα για όλες τις σειρές BMW, πέτυχαν νέα ύψη το οικονομικό έτος 2019. Πρόκειται για εξατομικευμένο, ειδικό εξοπλισμό αναβάθμισης της αεροδυναμικής, της ανάρτησης, του εξωτερικού και του εσωτερικού κάθε μοντέλου, και προάγει τη σπορ οδηγική απόλαυση σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Για πρώτη φορά, σχεδόν ένα εκατομμύριο οχήματα με Πακέτο M Sport παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό ισοδυναμεί με αύξηση πάνω από 25% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Οι πωλήσεις αποκλειστικού, ειδικού εξοπλισμού της BMW Individual αυξήθηκαν πάνω από 50%. Σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι από 330.000 πελάτες παρήγγειλαν εξοπλισμό υψηλής ποιότητας για εξατομίκευση του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Πηγή: BMW