Monday, March 27, 2023
HomeΝεαMitsubishi Νέα Γενιά Space Star

Mitsubishi Νέα Γενιά Space Star

Το νέο Mitsubishi Space Star έξι χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του – και με 653.065 πωλήσεις σε 90+ χώρες σε όλο τον κόσμο (Μάρτιος 2012 – Σεπτέμβριος 2019) εκ των οποίων 205.264 στην Ευρώπη – ανανεώνεται αισθητικά και λειτουργικά.

Space Star MY20 (03)Μετά το λανσάρισμά του στην Bangkok Motor Expo στις 28 Νοεμβρίου, 2019, το 2020 Space Star κάνει την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στις Εκθέσεις Αυτοκινήτου των Βρυξελών και της Βιέννης τον Ιανουάριο 2020, πριν το λανσάρισμά του στην αγορά των ΜΜΕ33.

Κύρια χαρακτηριστικά της Νέας Γενιάς Space Star:

 • Νέα εμπρός & πίσω σχεδίαση
 • Αναβαθμισμένο εσωτερικό – επενδύσεις & εξοπλισμός
 • Νέα συστήματα ADAS
 • Βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου
 • Προηγμένο σύστημα Smartphone-linked Display Audio (SDA)

Global Small

Space Star MY20 0003Προϊόν εξέλιξης του φιλόδοξου project “Global Small” που ξεκίνησε από την MMC το 2009, το Space Star είναι μοναδικό, με την έννοια ότι προορίζεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ενός συγκεκριμένου target group σε όλο τον κόσμο.

Προκειμένου να πετύχει το στόχο της, η MMC ξεκίνησε το “Global Small”, ένα τεράστιο project που χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής (προηγμένη αεροδυναμική, ευφυή μείωση βάρους, λογική διάταξη χώρων, πολύ αποδοτικούς κινητήρες, …) για την αντιμετώπιση τέτοιων παγκόσμιων θεμάτων σε συνδυασμό με νέες εγκαταστάσεις παραγωγής.

Το “Global Small” Project περιλάμβανε μία νέα αρχιτεκτονική μικρού οχήματος, δύο διαφορετικά οχήματα (το 5-θυρο Space Star hatchback και το 4-θυρο Attrage sedan), μία νέα οικογένεια κινητήρων, καθώς και ένα νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη (το τρίτο της MMC στη χώρα, στο οποίο αργότερα προστέθηκε και ένα ακόμα στις Φιλιππίνες).

Η Γεωμετρία του Cool

Space Star MY20Διατηρώντας τις αρετές του Space Star – μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης / εκπομπών CO2, ευρυχωρία εσωτερικού με μικρό εξωτερικό αποτύπωμα (μικρές εξωτερικές διαστάσεις)  καθώς και μέτριο λειτουργικό κόστος, η MMC έλαβε προσεκτικά υπόψη της τη γνώμη της αγοράς.

Βασισμένη στην επιτυχία της πλήρως ανανεωμένης έκδοσης του MY16 (+ 12% μεταξύ CY16 και CY17 και στη συνέχεια + 15% μεταξύ CY17 και CY18 στην Ευρώπη) στην οποία συνετέλεσε κυρίως η πιο φρέσκια σχεδίαση, η Mitsubishi Motors αποφάσισε να συνεχίσει την ανανέωση, αυτή τη φορά με την υιοθέτηση της οπτικής της ταυτότητας Dynamic Shield.

Έχοντας λανσαριστεί για πρώτη φορά σε πρωτότυπη μορφή το 2014, η ταυτότητα “Dynamic Shield” χρησιμοποιείται από τότε σε όλα τα μοντέλα MMC, είτε πρόκειται για επιβατικά, kei-cars, SUV, MPV ή pick-up με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία και την ευελιξία της.

Space Star MY20 02Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία που αναπτύχθηκε για τα MY20 ASX και MY20 L200, ολόκληρο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου μπροστά από το παρμπρίζ (καπό, φτερά, προφυλακτήρας, μάσκα, σύστημα φωτισμού – LED ανάλογα με την αγορά και το μοντέλο) έχει ανασχεδιαστεί πλήρως με την φυσιογνωμία Dynamic Shield να αποτυπώνει μία αίσθηση κίνησης, προστασίας και ποιότητας κατασκευής.

Αντιπροσωπεύοντας μία σημαντική προσπάθεια σε επίπεδο επένδυσης και παραγωγής, αυτό το ολοκληρωμένο face-lift μεταμορφώνει το Space Star σε ένα κομψό και γεμάτο αυτοπεποίθηση μικρό αυτοκίνητο με πιο δυναμικό στήσιμο, που όμως διατηρεί τις ευέλικτες διαστάσεις του (μόνο 5 cm προστέθηκαν στο συνολικό μήκος των 3.845 mm)

Space Star MY20 03Στο πίσω τμήμα, ένας νέος, φαρδύτερος, πιο ανάγλυφος προφυλακτήρας δείχνει το αυτοκίνητο χαμηλότερο και φαρδύτερο με μία νέα αίσθηση αναλογιών που αναδεικνύεται από τη νέα σχεδίαση των πίσω φώτων (LED) σχήματος L.

Η συνολική εντύπωση επιτείνεται από τη μεγάλη αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο, φως στοπ, ψηλά τοποθετημένο, που συμβάλλει επίσης στην έξοχη αεροδυναμική (Cd: 0.27).

Πιο δυναμικό οπτικά, το 2020 Space Star ‘πατά’ σε πιο περίτεχνες ζάντες αλουμινίου 15” με νέες φαρδιές ακτίνες και κατεργασία με μηχανική κοπή (machine cut) που προάγουν τη νέα αίσθηση δυναμισμού, γεμίζοντας τους θόλους των τροχών καλύτερα από ποτέ.

Αυτή η πιο λαμπερή (ζωηρή, χαρούμενη, ευφυής) νέα προσωπικότητα αναδεικνύεται με δύο νέα χρώματα: Sand Yellow metallic και White Diamond.

Space Star MY20 01Στο δεύτερο χρησιμοποιείται η νέα και εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία πολλαπλών στρωμάτων / υλικών που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο Eclipse Cross (σε κόκκινο) το 2017 και, στη συνέχεια, στο L200 (σε λευκό) το 2019:

Τελευταίο αλλά σημαντικό, η MMC Design δημιούργησε μία ευρεία γκάμα γνήσιων αξεσουάρ που δένουν με την πιο εξωστρεφή προσωπικότητα του αυτοκινήτου. Ανάμεσα τους:

Διακοσμητικό κάτω τμήματος μάσκας με εμφάνιση carbon, υιοθετεί το ίδιο μοτίβο κόκκινης λωρίδας που χρησιμοποιείται στο πάνω τμήμα της μάσκας

Εμπρός σπόιλερ στο χώμα του αμαξώματος

Πλαϊνές ποδιές στο χώμα του αμαξώματος (με ένθετο με εμφάνιση carbon & κόκκινη λωρίδα)

Πίσω αεροτομή στο χώμα του αμαξώματος (με ένθετο με εμφάνιση carbon & κόκκινη λωρίδα)

Ζάντες αλουμινίου 15” με μαύρο φινίρισμα.

Πιο Ποιοτικό Εσωτερικό

Η αίσθηση ποιότητας που αποπνέει η εξωτερική στιλιστική αναβάθμιση συνεχίζεται στο εσωτερικό, που ανανεώθηκε σύμφωνα με σχόλια των πελατών. Στην καμπίνα του νέου Space Star ξεχωρίζουν :

Νέες επενδύσεις (διατίθενται σε μαύρο ή γκρι):

Στάνταρ συνδυασμός υφάσματος με γεωμετρικά μοτίβα (κέντρο) και πλεκτής ύφανσης (πλαϊνά), με ή χωρίς ραφές ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού

Προαιρετικός συνδυασμός υφάσματος με γραφικά μοτίβα (κέντρο) και συνθετικού  δέρματος (πλαϊνά) με ραφές και μπορντούρες.

Νέα επένδυση πόρτας με υφασμάτινο ένθετο, υποβραχιόνιο με υφασμάτινη επένδυση και ανθρακονημάτινες (carbon) πινελιές

Νέα διάταξη μοχλοδιακοπτών & και αποθηκευτικός χώρος κάτω από το ταμπλό

Νέο αναδιπλούμενο υποβραχιόνιο στο κάθισμα του οδηγού (έκδοση CVT μόνο)

Νέα πιο ευανάγνωστα όργανα με τύπου carbon πρόσοψη και πιο ευδιάκριτες ενδείξεις

Μεγαλύτερη Ασφάλεια

Για το 2020, η Νέα Γενιά Space Star φέρνει ασφάλεια μεγάλου αυτοκινήτου στη μικρή κατηγορία, με χαρακτηριστικά Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS) σπάνια για την κατηγορία A:

Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με Ανίχνευση Πεζών – Forward Collision Mitigation

(FCM)

Lane Departure Warning system (LDW)

Αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων (AHB)

Κάμερα οπισθοπορείας

Προτεραιότητα στην Απόδοση

Space Star MY20 04Από το 2012 που κυκλοφόρησε στην αγορά, το Space Star έχει προσφέρει σε οδηγούς σε όλο τον κόσμο σε μία οδηγική εμπειρία χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σε κατανάλωση και εκπομπές CO2.

 

Διεξοδική στρατηγική διαχείρισης βάρους – δομική βελτιστοποίηση και εκτενής (60%) χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής σε όλο το αμάξωμα πάνω από το πρότυπο της βιομηχανίας των 200/250 MPa, με αποτέλεσμα το βάρος της βασικής έκδοσης να μην υπερβαίνει τα 860 kg (μόλις + 15 kg έναντι του απερχόμενου μοντέλου)

Λογικό αποτύπωμα (3.845 mm τώρα) για μεταφορά πέντε ατόμων με συνολικό μήκος περιοχής ποδιών 1.651 mm,

Κινητήρες

Space Star MY20 04Νέοι, αποδοτικοί, ελαφριοί 3-κύλινδροι βενζινοκινητήρες (1.0 L / 71 ps / 88 Nm και 1.2 L / 80 ps / 106 Nm) με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων MIVEC της Mitsubishi Motors και σύστημα Auto Stop & Go (ανάλογα με το μοντέλο).

Επιπλέον, οι αποδοτικοί κινητήρες του Space Star συνδυάζονται με ένα εξίσου αποδοτικό, νέο 5-τάχυτο κιβώτιο ή το INVECS-III CVT. (μόνο με τον κινητήρα 1.2 L το δεύτερο)

Για το 2020, οι μηχανικοί της MMC ενσωμάτωσαν έναν πολύ αποδοτικό εναλλάκτη 130A και νέες σχέσεις μετάδοσης για το κιβώτιο 5 M/T.

Συνδεσιμότητα

Space Star 03Για το 2020, το Space Star εφοδιάζεται με το σύστημα Smartphone-linked Display Audio (SDA) της MMC. Διαθέσιμο σε 16 διαφορετικές γλώσσες, προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες που συναντάμε στα μεγαλύτερα μοντέλα MMC (πλοήγηση, τηλέφωνο, μουσική,…) με πρόσβαση μέσω μιας μεγάλης οθόνης αφής WVGA 7” και δυνατότητες USB (video & μουσική), λειτουργία DAB και την ασφάλεια μιας κάμερας οπισθοπορείας.

Όλα τα στοιχεία υπόκεινται σε τελική έγκριση τύπου ΕΚ.

Η διαθεσιμότητα χαρακτηριστικών διαφέρει ανάλογα με την αγορά και το μοντέλο

Πηγή:  MITSUBISHI

RELATED ARTICLES
0
  0
  Your Cart
  Your cart is empty