Η ελληνική αποστολή έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο

CEREMONY 1

Τους 23 αθλητές και αθλήτριες που πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες βράβευσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή της, η οποία είχε ατμόσφαιρα προσμονής και ελπίδας για το Τόκυο 2020.

H εκδήλωση έγινε στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO και Προέδρου της «Ελπίδας» Μαριάννας Βαρδινογιάννη και πολλών προσωπικοτήτων του αθλητικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Ολυμπιακούς ΑγώνεςΠαράλληλα με τους αθλητές και τις αθλήτριες, η Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε με το αριστείο «Δημήτριος Βικέλας» τη χορογράφο της Τελετής Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το 2008 κ. Άρτεμις Ιγνατίου και τον κ. Γιώργο Ανδρεάδη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για την προσφορά τους στη διάδοση του ολυμπισμού.

Οι αθλητές και αθλήτριες που βραβεύτηκαν ήταν οι : Μίλτο Τεντόγλου, Βούλα Παπαχρήστου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Στεφανίδη, Ανδρέα Βαζαίο, Αννα Ντουντουνάκη, Απόστολο Χρήστου, Κριστιάν Γκολομέεφ, Γιάννη Γεωργαράκη, Απόστολο Παπαστάμο, Νίκο Μαυρομμάτη, Μαρία Πρεβολαράκη, Πολυχρόνη Τζωρτζάκης Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου, Παναγιώτη Μάντη, Παύλο Καγιαλή και Γιάννη Μιτάκη. Επίσης βραβεύτηκαν όσοι κατέκτησαν μετάλλια στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο Μινσκ της Λευκορωσίας και συγκεκριμένα οι Αννα Κορακάκη, Ελένη Χατζηλιάδου, Χρήστος Βολικάκης, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Σάββας Καρακιζίδης, Γιώργος Αζωίδης και Κώστας Δουβαλίδης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  τιμήθηκαν και οι εταιρίες που υποστηρίζουν την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ως Χορηγοί ενώ πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΕΟΕ.

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος παρουσιάσε τα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε, η οποία ήταν εξαιρετικά σημαντική για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή καθότι περιλάμβανε σημαντικά έργα όπως η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία αλλά και σημαντικές διακρίσεις όπως η ανάδειξη του κ. Καπράλου ως μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Κυρίαρχο συστατικό της τελετής ήταν φυσικά η προσμονή και τα όνειρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την έναρξη των οποίων σηματοδοτεί το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας. Στις 19 Μαρτίου θα είμαστε όλοι και όλες στο Καλλιμάρμαρο για να φωνάξουμε «Ελλάδα Μπορείς» και να εμψυχώσουμε την ελληνική αποστολή, αλλά κυρίως για να μεταδώσουμε το μήνυμα του Ολυμπισμού και της διαχρονικότητας των Ολυμπιακών Αγώνων σε όλο τον πλανήτη!