Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤο BMW Group και η Mercedes-Benz AG αναστέλουν προσωρινά τη συνεργασία...

Το BMW Group και η Mercedes-Benz AG αναστέλουν προσωρινά τη συνεργασία τους στην αυτόνομη οδήγηση

Το BMW Group και η Mercedes-Benz AG αναστέλλουν προσωρινά τη συνεργασία τους στην εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης επόμενης γενιάς.

Μετά από ενδελεχή ανάλυση, οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε αμοιβαία αποδεκτή και συναινετική συμφωνία να επικεντρωθούν στο υπάρχον πρόγραμμα εξέλιξης – που δεν αποκλείει συμφωνίες με υφιστάμενους ή νέους εταίρους.

Οι δύο εταίροι επιθυμούν να τονίσουν ρητά ότι η συνεργασία ενδέχεται να συνεχιστεί κάποια στιγμή στο μέλλον και ότι αμφότεροι συμπλέουν προς κοινή τεχνολογική κατεύθυνση σε θέματα ασφάλειας και ωφέλειας των πελατών στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Το BMW Group και η Mercedes-Benz AG εργάζονται ανεξάρτητα πάνω σε τεχνολογίες υψηλού επιπέδου αυτόνομης οδήγησης και έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο μέχρι τώρα. Ωστόσο, το BMW Group και η Mercedes-Benz AG δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε πιο ειδικές συζητήσεις και να συνομιλούν με προμηθευτές για τεχνολογικούς οδικούς χάρτες μέχρι πέρσι που υπογράφηκε η συμφωνία.

Στις εν λόγω συνομιλίες – και μετά από εκτενή ανάλυση – οι δύο πλευρές κατέληξαν ότι, λόγω των δαπανών που θα προκύψουν από τη δημιουργία μιας κοινής τεχνολογικής πλατφόρμας, του υπάρχοντος επιχειρηματικού κλίματος και της περιρρέουσας οικονομικής κατάστασης, η χρονική στιγμή για την επιτυχή υλοποίηση της συνεργασίας είναι μάλλον ακατάλληλη.

«Έχουμε αναπτύξει συστηματικά την τεχνολογική και πολυλειτουργική πλατφόρμα μας με εταίρους όπως οι Intel, Mobileye, FCA και Ansys», σχολίασε ο Klaus Fr ö hlich, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Εξέλιξης. «Η υπάρχουσα τεχνολογία προσφέρει πολύ ισχυρές, βιώσιμες δυνατότητες: Με εξαιρετικά ισχυρούς αισθητήρες και υψηλή υπολογιστική ισχύ, το στιβαρό αρθρωτό μας σύστημα μας δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιούμε τις επιθυμίες των πελατών μας εδώ και πολλά χρόνια».

Ο Markus Sch ä fer, Μέλος Δ.Σ. της Daimler AG & Mercedes-Benz AG, υπεύθυνος Έρευνας του Daimler Group και COO Αυτοκινήτων Mercedes-Benz δήλωσε τα εξής: «Η τεχνογνωσία μας συμπληρώνει άριστα την αντίστοιχη του BMW Group, όπως έχει αποδειχτεί από τις επιτυχημένες συνεργασίες μας. Εκτός από την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, η ψηφιοποίηση είναι ένας σημαντικός στρατηγικός πυλώνας για την Mercedes-Benz. Θέλοντας να προετοιμαστούμε για τις μελλοντικές προκλήσεις ενός ραγδαία μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος, αυτή τη στιγμή εξετάζουμε και άλλες δυνατότητες με εταίρους εκτός του αυτοκινητιστικού τομέα».

Και οι δύο εταιρείες υπογράμμισαν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά στους υπόλοιπους τομείς, όπως έχει προγραμματιστεί. Το 2015, οι δύο εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Audi AG για την απόκτηση της πλατφόρμας εντοπισμού θέσης και τεχνολογίας χαρτογράφησης της HERE, που τώρα έχει μία ευρεία και διεθνή μετοχική σύνθεση.

Στις αρχές του 2019, το BMW Group και η Daimler AG συγκέντρωσαν επίσης τις υπηρεσίες μετακίνησης σε μία κοινοπραξία υπό την ομπρέλα της NOW.

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο