Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραTo ηλεκτρικό Fiat Professional E-Ducato πάει… «τρένο»

To ηλεκτρικό Fiat Professional E-Ducato πάει… «τρένο»

Η Fiat Professional και η Mercitalia Logistics (εταιρεία που ανήκει στο FS Italiane Group), υπέγραψαν συμφωνία για τη δοκιμαστική χρησιμοποίηση ενός αμιγώς ηλεκτρικού Ε-Ducato σε μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία.

Πριν καν το μοντέλο μπει στη μαζική παραγωγή, με στόχο την υποστήριξη της εφοδιαστικής αλυσίδας στο πλαίσιο της υπηρεσίας ταχείας μεταφοράς FAST της Mercitalia, το E-Ducato θα δοκιμαστεί στο κομμάτι “first and last mile”.

Fiat Professional fiat ducato e01

Με την έννοια “first and last mile” εννοούμε τη μεταφορά αγαθών από το εργοστάσιο στο τρένο μεταφορών (first mile) και από το τρένο μεταφορών στον τελικό προορισμό (last mile).

Η συγκεκριμένη υπηρεσία χαρακτηρίζεται από τις υψηλές ταχύτητες που εξασφαλίζουν η άριστη οργάνωση των διαδρομών και τη ταχύτητα του σιδηροδρόμου.  

Με το E-Ducato θα είναι εφικτή η μεταφορά προϊόντων γρήγορα, με ασφάλεια και υψηλή αποδοτικότητα και παράλληλα μηδενικούς ρύπους, συμβάλλοντας σε μια εφοδιαστική αλυσίδα με χαμηλό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.

Το όχημα δοκιμής θα είναι ένα E-Ducato προ-παραγωγής εφοδιασμένο με συστοιχίες μπαταριών χωρητικότητας 47kWh. Οι διαδρομές που θα καλύπτει σε καθημερινή βάση υπολογίζονται να είναι συνολικής απόστασης περίπου 110χλμ. και θα αφορούν κυρίως την περιοχή της Νάπολης.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών θα γίνει η τελική αξιολόγηση των δυνατοτήτων του Fiat Professional E-Ducato κάτω από πραγματικές συνθήκες και κυρίως σε ένα περιβάλλον υψηλής πίεσης για ταχύτητα και ακριβή τήρηση του πλάνου μεταφορών.    

Fiat Professional fiat ducato e014

Με την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής φάσης, η Mercitalia Logistics, θα αξιολογήσει το E-Ducato ως μια λύση για την επέκταση του στόλου οχημάτων του τμήματος “first and last mile” και τελικό στόχο την εξέλιξη της λειτουργίας όσον αφορά στη φιλικότητα προς το περιβάλλον, αλλά και τη συνολική αποδοτικότητα.

Διαθέτοντας μια πλήρη γκάμα αμαξωμάτων, το Fiat Professional E-Ducato, θα προσφέρει εκδόσεις με αυτονομία από 200 έως 360χλμ., ωφέλιμο βάρος έως 1.950κιλά και την κορυφαία χωρητικότητα στην κατηγορία με όγκο από 10 έως 17κ.μ.

Η συνεργασία μεταξύ της Fiat Professional και της Mercitalia Logistics, αποτυπώνει την προσήλωση των δύο εταιρειών να εξελίξουν πρωτοποριακές λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών, προσφέροντας χρηστικότητα και υψηλή απόδοση, με παράλληλη προστασία της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος.

Πηγή: Fiat Professional

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο