Ο Ρικιάρνο δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: ” Πιθανότατα κάθε χρόνο που (ο Φέτελ) αγωνίζεται στην Formula 1, ανεβαίνει στο podium είτε περισσότερες φορές είτε λιγότερες, οπότε αν θα πάρει μεταγραφή για μια μεσαία ομάδα θα είναι terra incognita για αυτόν (αχαρτογράφητα νερά). Πιστεύω ότι απαιτεί να είναι λίγο περισσότερο ανοιχτόμυαλος, σίγουρα κάποια υπομονή. Αλλά ναι εξαρτάται προφανώς από αυτόν και όπου βλέπει το επόμενο βήμα της καριέρας του”.

Daniel Ricciardo: One strong race and Sebastian Vettel is back ...

Ο Ρικιάρντο θεωρεί ότι το κλειδί για πάρει την σωστή απόφαση ο Φέτελ δεν είναι το αν θα πάει στην Aston Martin το 2021, αλλά αν έχει το κίνητρο να παραμείνει για αρκετό καιρό για να αποδώσει.

Ο Αυστραλός πιλότος της Ρενό επεσήμανε ότι: “Θεωρώ ότι αν έχει ακόμα την επιθυμία να οδηγήσει και να αγωνιστεί στο ανώτατο επίπεδο, τότε 100% νομίζω θα πρέπει να συνεχίσει στο άθλημα. Αν η επιλογή είναι μια μεσαία ομάδα, τότε συνήθως η παραμονή είναι μακροπρόθεσμη. Πιστεύω ότι πρέπει να δείξει δέσμευση όχι μόνο για 12 μήνες, αλλά τουλάχιστον για 24 μήνες ή τρία χρόνια. Δύο-τρία χρόνια, ας πούμε. Αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να απαντήσει”.

Race of Champions draw: Sebastian Vettel faces Daniel Ricciardo ...

Ο Ρικιάρντο συνέχισε λέγοντας ότι: “Ως πρώην teammate του, φυσικά και συμπαθώ τον Σεμπ, αδιαμφισβήτητα τον σέβομαι και γι ‘αυτό το λόγο αν θέλει να συνεχίσει, ελπίζω να βρει ένα μέρος όπου είναι ευτυχισμένος. “