Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΝεα ΜοντέλαΝέο SEAT Leon - Παρουσίαση - Νέα - Τιμές

Νέο SEAT Leon – Παρουσίαση – Νέα – Τιμές

Το νέο SEAT Leon είναι εδώ, έτοιμο να αναβιώσει την compact κατηγορία. Η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κατασκευάσει ένα μοντέλο με πιο αποδοτικούς κινητήρες, προηγμένα επίπεδα συνδεσιμότητας και οδηγικής υποβοήθησης, ισχυρό δυναμισμό και υψηλή αισθητική.

SEAT Leon 2020 018Το Leon ήταν πάντα ο βασικός πυλώνας της γκάμας SEAT και σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, στοιχεία που αποδείχθηκαν από τις περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις που σημείωσε στη διάρκεια των τριών προηγούμενων γενεών του.

Η τέταρτη γενιά σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για να συνεχίσει αυτό το τεράστιο επίτευγμα και να το μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, την αποδοτικότητα, το δυναμισμό και την ασφάλεια.

Το νέο Leon σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της SEAT στο Martorell, στη Βαρκελώνη.

Εξωτερική σχεδίαση

Με εξωτερική εμφάνιση που αποπνέει εμπιστοσύνη, κομψότητα και sportiness, το νέο SEAT Leon επωφελείται από τις βελτιωμένες σχεδιαστικά αναλογίες του.

SEAT Leon 2020 019Η βάση για την ισχυρή σχεδιαστική γραμμή του οχήματος είναι η εξελιγμένη πλατφόρμα MQB Evo, που έδωσε ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις απαιτήσεις της σχεδιαστικής ομάδας ενώ οι νέες αυξημένες διαστάσεις του, προσδίδουν βελτιωμένη αίσθηση των αναλογιών στη σχεδίαση της νέας γενιάς του μοντέλου.

Στην 5-θυρη έκδοση, το νέο SEAT Leon έχει μήκος 4,368mm (+86mm), πλάτος 1,800mm (- 16mm) και ύψος 1,456mm (-3mm). Το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.686mm, δηλαδή 50mm περισσότερο από την τρίτη γενιά SEAT Leon. Στην έκδοση Sportstourer, το νέο Leon έχει μήκος 4.642mm (+93mm), πλάτος 1.800mm (-16mm) και ύψος 1.448mm (-3mm). Το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.686mm, δηλαδή και εδώ 50mm περισσότερο από την προηγούμενη γενιά.

Το νέο SEAT Leon βασίζεται στην ελκυστικότητα του προκατόχου του αλλά με πιο ισχυρή προσωπικότητα, βοηθούμενη από τις ομαλές, ρέουσες επιφάνειες του και τον τέλειο συνδυασμό των ακμών και των καμπυλών στις σωστές θέσεις.

SEAT Leon 2020 0116Και ενώ η εξωτερική αισθητική είναι αυτό που τραβάει το μάτι, το στυλ βελτιώνει επίσης και τη συνολική απόδοση του οχήματος με βελτιωμένη αεροδυναμική. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας του νέου SEAT Leon βελτιώθηκε κατά περίπου 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Το νέο εμπρόσθιο μέρος του SEAT Leon έχει δυνατή προσωπικότητα, με ισχυρότερη τρισδιάστατη σύνδεση μεταξύ της μάσκας και του μπροστινού φωτισμού. Οι προβολείς LED στρέφονται προς τα πίσω, παρέχοντας ένα οπτικό αποτέλεσμα φρυδιού, δίνοντας βαθύτερη εστίαση και καθιστώντας το άμεσα αναγνωρίσιμο στο δρόμο.

Το καπό, το οποίο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά, προσδίδει δυναμική κάθετη κλίση στο εμπρόσθιο μέρος ενώ οι κολώνες (A-pillars) έχουν μετακινηθεί περαιτέρω προς τα πίσω ώστε να επιμηκύνουν τις μπροστινές σχεδιαστικές αναλογίες του οχήματος.

SEAT Leon 2020 0117Οι επιφάνειες του νέου SEAT Leon έχουν εξελιχθεί δίνοντας μια πιο κομψή σχεδίαση με περισσότερες αποχρώσεις στον χρωματικό τόνο του οχήματος όταν το φως χτυπάει και μετατοπίζεται πάνω στο αμάξωμα. Αυτό το χαρακτηριστικό δημιουργεί ένα όχημα με πολυεπίπεδη και μεταβαλλόμενη αισθητική.

Η δημιουργικότητα συνεχίζεται και στο πίσω μέρος του νέου SEAT Leon που ενισχύεται από τον κατά μήκος φωτισμό LED coast to coast. Τόσο το σύστημα φωτισμού όσο και το spoiler δημιουργούν γραμμές που δίνουν την αίσθηση της ταχύτητας ακόμα και όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο.

Εσωτερική σχεδίαση

Το εσωτερικό του νέου SEAT Leon είναι το αποκορύφωμα της λειτουργικότητας, του μινιμαλισμού και της κομψότητας. Λεπτές επιφάνειες και ένα κομψό αλλά μεγάλο ταμπλό που δίνει την αίσθηση πως αιωρείται. Τα πάντα στην καμπίνα έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι εργονομικά και με ακρίβεια, αυξάνοντας την εσωτερική άνεση και ασφάλεια τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες.

SEAT Leon 2020 013Πρωταγωνιστής του εσωτερικού είναι η κεντρική οθόνη infotainment 10 ιντσών, η οποία περιλαμβάνει αναγνώριση χειρονομίας, παρέχοντας ακριβή αλληλεπίδραση με τους επιβάτες και μειώνοντας τον αριθμό των φυσικών κουμπιών.

Το «διαγώνιο» σχεδιαστικά γράφημα της οθόνης εμπνέεται από την κεντρική Λεωφόρο Diagonal της Βαρκελώνης. Είναι η πρώτη φορά που η σχεδίαση του interface γίνεται στο νέο Digital Lab της SEAT, πρωτοπόρο στην κατηγορία του.

Το σύστημα εσωτερικού φωτισμού full LED προσδίδει ενισχυμένη προσωπικότητα. Ο φωτισμός διαχέεται στο μπροστινό τμήμα της καμπίνας, από τις πόρτες και την κορυφή του ταμπλό, δημιουργώντας ένα φωτεινό τόξο που μπορεί να αλλάξει χρωματικό τόνο ανάλογα με τις ανάγκες. Ο εσωτερικός φωτισμός δεν είναι μόνο διακοσμητικό στοιχεία αλλά εξυπηρετεί βασικές λειτουργίες όπως ανίχνευση τυφλών σημείων ή υποβοήθηση εξόδου.

SEAT Leon 2020 0118Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην επίτευξη μιας τέλειας ισορροπίας μεταξύ των βελτιωμένων μαλακών πλαστικών, των υφασμάτων και των δερμάτων στα καθίσματα, των πάνελ θυρών και του ταμπλό.

Το νέο SEAT Leon συνδυάζει ελκυστική σχεδίαση με πρακτικότητα. Το 5-θυρο SEAT Leon προσφέρει χωρητικότητα 380 λίτρων (ίδια με την προηγούμενη γενιά), ενώ το Sportstourer προσφέρει χωρητικότητα 617 λίτρων, 30 λίτρα περισσότερο από την προηγούμενη γενιά.

Εξοπλισμός

SEAT Leon 2020 0119Ανεξάρτητα από το επίπεδο εξοπλισμού – Business, Style, Xcellence ή FR – το νέο SEAT Leon προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο οδηγός και εξατομικεύεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Ένα από αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά άνεσης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ο αυτόματος κλιματισμός 3 ζωνών Climatronic που προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης για τους επιβάτες, είτε κάθονται μπροστά είτε πίσω.

Συνδεσιμότητα

SEAT Leon 2020 015Το νέο SEAT Leon είναι το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο όχημα της μάρκας. Στην καρδιά του Leon υπάρχει το SEAT Digital Cockpit, το οποίο διαθέτει έναν υψηλής ευκρίνειας ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25΄΄ και σύστημα infotainment.

Το standard Media system διαθέτει οθόνη 8,25΄΄με συμβατότητα smartphone ενώ το μεγαλύτερο σύστημα Navi οθόνης 10΄΄ προσφέρει 3D συνδεδεμένη πλοήγηση, τεχνολογία οθόνης τύπου Retina, φυσικό έλεγχο φωνής καθώς και αναγνώριση χειρονομίας για απλούστευση της αλληλεπίδρασης των χρηστών.

Η νέα φωνητική αναγνώριση της SEAT επιτρέπει μια φυσική κατανόηση της γλώσσας, προκειμένου να επιτρέψει στο χρήστη να αλληλεπιδράσει με το σύστημα infotainment χρησιμοποιώντας φυσικές εντολές – το σύστημα ανταποκρίνεται απλά λέγοντας τη διεθνή λέξη “Hola” δύο φορές -, κάνοντας διορθώσεις και αναφορές σε προηγούμενες εντολές.

SEAT Leon 2020 014Έτσι, αν πρέπει να βρείτε πληροφορίες πλοήγησης ή να αναζητήσετε μουσική, ο τρόπος είναι ταχύτερος, ευκολότερος και ασφαλέστερος.

Mε το σύστημα Full Link, οι πελάτες θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τους ζωή, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν: Apple CarPlay (χρησιμοποιώντας ασύρματη σύνδεση που βασίζεται σε Bluetooth ή WLAN) ή Android Auto χρησιμοποιώντας μια καλωδιακή σύνδεση.

Το σύστημα Full Link είναι η πύλη της συνδεσιμότητας, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέουν τις κινητές συσκευές τους στο infotainment σύστημα του αυτοκινήτου και να μεταφέρουν το ψηφιακό οικοσύστημα τους στο όχημα με ελεγχόμενο και ασφαλή τρόπο που δεν θα αποσπά την προσοχή του οδηγού από το δρόμο, χρησιμοποιώντας είτε το σύστημα infotainment ή τα ενσωματωμένα χειριστήρια στο τιμόνι.

Και με το προαιρετικό Connenctivity Box με επαγωγική φόρτιση που πληροί τα πρωτόκολλα Qi, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα.

SEAT Leon 2020 016Η Online Connecitvity Unit με ενσωματωμένη κάρτα SIM σημαίνει ότι το νέο SEAT Leon δεν θα χάσει ποτέ τη σύνδεσή του με τον ψηφιακό κόσμο και σε μελλοντικές εξελίξεις το σύστημα θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις τελευταίες εφαρμογές infotainment, ενημερωμένες κάθε στιγμή.

Ως εκ τούτου, το νέο SEAT Leon θα είναι σε θέση να προσφέρει νέα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης του. Η ενσωματωμένη eSIM σημαίνει επίσης ότι το SEAT Leon επωφελείται από την υπηρεσία eCall, η οποία επικοινωνεί άμεσα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση συμβάντος, προσθέτοντας ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στο όχημα.

Δεν είναι μόνο η δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσης έκτακτης ανάγκης (χειροκίνητη ή αυτόματη), αλλά και ότι σημαντικά δεδομένα του οχήματος θα σταλούν στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως η τοποθεσία του αυτοκινήτου, ο τύπος του κινητήρα, το χρώμα του αμαξώματος ή ο αριθμός των επιβατών, καθιστώντας ευκολότερη την παροχή βοήθειας.

Επιπλέον, η online συνδεσιμότητα μέσω ενσωματωμένης eSIM επιτρέπει σε ορισμένες λειτουργίες infotainment να χρησιμοποιούν πληροφορίες πραγματικού χρόνου από το cloud, δίνοντας πρόσθετη διάσταση στο παραδοσιακό σύστημα πλοήγησης. Για παράδειγμα, online πληροφορίες κίνησης, στάθμευσης και τοποθεσίες πρατηρίων καυσίμου, ώρες λειτουργίας και τρέχουσες τιμές.

SEAT Leon 2020 013Ένας νέο κόσμος ανοίγει χάρη στην εφαρμογή SEAT Connect, η οποία μπορεί να μεταφορτωθεί στην έξυπνη συσκευή, παρέχοντας τηλεχειρισμό σε μια πληθώρα λειτουργιών που θα βοηθήσουν να μεγιστοποιηθεί η απόλαυση του οδηγού και να βελτωθεί η ασφάλεια.

Έξω από το όχημα, χάρη στην εφαρμογή SEAT Connect, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματός τους από απόσταση: δεδομένα οδήγησης, θέση στάθμευσης, κατάσταση του οχήματος συμπεριλαμβανομένων των θυρών και των φώτων, ρύθμιση ειδοποιήσεων ταχύτητας ώστε να μπορείτε να προειδοποιήσετε αν κάποιος που χρησιμοποιεί το όχημά σας οδηγεί πολύ γρήγορα, αντικλεπτικές ειδοποιήσεις, άνοιγμα και κλείσιμο θυρών με υπηρεσία remote lock και unlock, ενεργοποίηση κόρνας και φλας για να βρίσκεται το αυτοκίνητο πιο εύκολα.

Δεν τελειώνει όμως εδώ αφού με την έκδοση plug-in hybrid έχουν προστεθεί επιπλέον χαρακτηριστικά που βοηθούν τους χρήστες.

Οι οδηγοί plug-in hybrid οχημάτων μπορούν να διαχειριστούν τη διαδικασία φόρτισης εξ αποστάσεως μέσω του e- Manager, να ελέγξουν τον κλιματισμό και να διαχειριστούν τις ώρες αναχώρησης από την εφαρμογή smartphone.

Ο αριθμός των in-car και online υπηρεσιών θα αυξηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια χρήσης του οχήματος καθώς το ψηφιακό οικοσύστημα επεκτείνεται, ενισχύοντας την εμπειρία του χρήστη.

Κινητήρες

SEAT Leon 2020 01Το νέο SEAT Leon αναπτύχθηκε με μία γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει επίσης και τρεις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για πρώτη φορά. Η νέα γενιά του compact μοντέλου επωφελείται από εκδόσεις βενζίνης (TSI), diesel (TDI), συμπιεσμένου φυσικού αερίου (TGI), mild-hybrid (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid), παρέχοντας στους πελάτες τη σωστή επιλογή κινητήρα για να ταιριάζει με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Οι εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο DSG επωφελούνται από την τεχνολογία αλλαγής ταχυτήτων shift-by-wire. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο επιλογέας ταχυτήτων να μην είναι συνδεδεμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων μηχανικά, αλλά να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές εντολές

Βενζίνη

SEAT Leon 2020 0120Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι όλες άμεσης έγχυσης και με υπερσυμπιεστή, αποδίδουν μεταξύ 110PS και 190PS και περιλαμβάνουν τρικύλινδρους κινητήρες TSI 1.0lt (81kW/110PS) και μεγαλύτερους κινητήρες TSI 1.5lt (96kW/130PS και 110kW/150PS).

Οι κινητήρες 1.0 TSI 110PS και 1.5 TSI 130PS χρησιμοποιούν τη διαδικασία καύσης κύκλου Miller και μεταβλητό γεωμετρικό υπερσυμπιεστή για να πάνε την αποδοτικότητα στο επόμενο επίπεδο.

SEAT Leon 2020 017Οι κινητήρες των 1.5 λίτρων ενσωματώνουν επίσης Active Cylinder Management για μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας.

Στην κορυφή είναι ο κινητήρας TSI 140kW/190PS 2.0lt που συνδέεται με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Diesel

Το diesel παραμένει μια σημαντική τεχνολογία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και το νέο Leon διαθέτει αξιόλογες επιλογές κινητήρα diesel: όλες οι εκδόσεις TDI είναι 2.0lt με 85kW/115PS και 110kW/150PS.

Οι εκδόσεις TDI διαθέτουν το εξελιγμένο σύστημα επεξεργασίας καυσίμων SCR, Twin Dosing με διπλή έγχυση AdBlue που μειώνει σημαντικά τις εκπομπές NOx σε σύγκριση με τους κινητήρες diesel της προηγούμενης γενιάς του Leon. Το αποτέλεσμα είναι μια γκάμα κινητήρων diesel που πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις των τελευταίων προτύπων εκπομπών ρύπων.

mHEV

Για πρώτη φορά, το νέο SEAT Leon περιλαμβάνει επίσης 48V mild hybrid τεχνολογία (eTSI), επιτρέποντας στο compact αυτοκίνητο να προσφέρει ακόμη υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων & οικονομίας: 1.0 TSI 81kW/110PS και 1.5 TSΙ 110kW/150PS αποκλειστικά με DSG.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί έναν εκκινητή-γεννήτρια 48V και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V, οφέλη δε αποκομίζονται, εφόσον το σύστημα επιτρέπει στο Leon τη λειτουργία coast με τον κινητήρα εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια μερικών οδηγικών σεναρίων, την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα και την υποστήριξη του κινητήρα με ηλεκτρική βοήθεια.

Plug-in hybrid

Και καθώς η SEAT επεκτείνει τη χρήση της ηλεκτροκίνησης, η τέταρτη γενιά Leon θα περιλαμβάνει σύντομα μια προηγμένη έκδοση plug-in hybrid. Ο συνδυασμός ενός ηλεκτρικού κινητήρα 1.4lt TSI, μπαταρίας ιόντων λιθίου 13kWh και εξατάχυτου κιβώτιου ταχυτήτων DSG, αποδίδει ισχύ 150kW/204PS και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 60 χλμ (WLTP).

Η plug-in hybrid έκδοση επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν μόνο την ηλεκτρική λειτουργία, με αυτονομία έως και 60 χιλιόμετρα (WLTP) χρησιμοποιώντας την ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία του.

CNG

Το νέο SEAT Leon θα διατίθεται επίσης από τις αρχές του 2021 και με CNG 1.5 λίτρων TGI, με απόδοση 96kW/130PS.

Το όχημα διαθέτει 3 δεξαμενές CNG συνολικής χωρητικότητας 17,3 kg, δίνοντας στο νέο SEAT Leon CNG αυτονομία 440 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό. Και αν οι δεξαμενές CNG αδειάσουν, ο κινητήρας αλλάζει αυτόματα σε λειτουργία βενζίνης μέχρι τον επόμενο σταθμό καυσίμων CNG.

Ασφάλεια

SEAT Leon 2020 012Η ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου Leon SEAT και ενσωματώνει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS). Οι διάφορες τεχνολογίες ασφάλειας σημαίνουν ότι το νέο SEAT Leon αντιλαμβάνεται τον περιβάλλοντα χώρο και προσφέρει τη βέλτιστη προστασία, ανεξάρτητα από τις συνθήκες οδήγησης, πηγαίνοντας την ασφάλεια στο επόμενο επίπεδο.

Το νέο SEAT Leon συγκεντρώνει μια σειρά από νέα συστήματα ADAS, συμπεριλαμβανομένων των Dynamic Chassis Control (DCC), Adaptive Cruise Control (ACC), Emergency Assist, Travel Assist και Side & Exit assist, τα οποία από κοινού, προστατεύουν το όχημα και τους επιβαίνοντες σε κατάσταση οδήγησης ή στάθμευσης.

SEAT Leon 2020 012Χάρη στο νέο Dynamic Chassis Control του νέου SEAT Leon, η οδήγηση και ο χειρισμός του οχήματος προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις του οδηγού, κάνοντας το όχημα πιο άνετο οδηγικά.

Η τεχνολογία Adaptive Chassis αντιδρά συνεχώς στην κατάσταση οδήγησης ενώ παράλληλα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, λαμβάνονται υπόψη διάφορα στοιχεία όπως οι ελιγμοί διεύθυνσης, πέδησης και επιτάχυνσης, βελτιστοποιώντας την απόσβεση σε κάθε τροχό και παρέχοντας άνεση και δυναμική.

To Adaptive Cruise Control (ACC) τοποθετεί το Leon με βάση τη διαδρομή του και τα δεδομένα GPS που παρέχονται από το navigation system, επιτρέποντας του να διορθώνειι την ταχύτητα ανάλογα με τις συνθήκες– στροφές, κυκλικοί κόμβοι, διασταυρώσεις, όρια ταχύτητας και κατοικημένες περιοχές. Και χρησιμοποιώντας τα εισερχόμενα δεδομένα της τοποθετημένης μπροστά κάμερας, προσαρμόζει την ταχύτητα ανάλογα με τις αλλαγές ορίων.

SEAT Leon 2020 0111Η λειτουργικότητας της αυτόματης οδήγησης θα συνεχίσει με την εισαγωγή της λειτουργίας του συστήματος Travel Assist στο εγγύς μέλλον. Το σύστημα θα χρησιμοποιεί πληροφορίες από το ACC και το Lane Assist για να διατηρεί ενεργά το όχημα στο κέντρο της λωρίδας του δρόμου και να προσαρμόζει την ταχύτητα του στη προπορευόμενη κυκλοφορία, παρέχοντας υποβοηθούμενη οδήγηση σε ταχύτητες έως 210 χλμ/ώρα.

Η τεχνολογία θα επιτρέψει επίσης την προσπέραση – οι οδηγοί χρειάζονται μόνο να ενεργοποιήσουν το δείκτη κατεύθυνσης και αν η κυκλοφορία το επιτρέπει το όχημα θα πραγματοποιεί αυτόματα ελιγμό.

Για νομικούς λόγους και λόγους ασφαλείας, ο οδηγός πρέπει να παρακολουθεί συνεχώς το σύστημα και τον περιβάλλοντα χώρο, έχοντας τουλάχιστον το ένα χέρι στο τιμόνι. Αν αφήσει ανέπαφο το τιμόνι για 15 δευτερόλεπτα, το οποίο διαθέτει αισθητήρες υψηλής ευαισθησίας στην αφή, ενεργοποιούνται ηχητικά και οπτικά προειδοποιητικά μηνύματα καθώς και απότομο φρενάρισμα.

SEAT Leon 2020 0114Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει και δεν αγγίξει το τιμόνι ενεργοποιείται η λειτουργία Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Assist) και ακολουθεί διαδικασία σταδιακής ακινητοποίησης του Leon.

Μια ακόμη νέα προσθήκη στην ασφάλεια του νέου SEAT Leon είναι το Exit Warning. Το Exit Warning εκδίδει οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις όταν ανιχνεύει ότι το άνοιγμα της πόρτας ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Επίσης, θα μπορεί να αποτρέπει το άνοιγμα της πόρτας του αυτοκινήτου από την πλευρά διερχόμενου δικύκλου, ποδηλάτου ή πεζού.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟ Εκπομπές CO2 ΛΙΑΝΙΚΗ TIMH  ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ
5 Θυρο – Κινητήρας Βενζίνης
LLA05 1.0 EcoTSI 110hp Business
LLE02 1.0 EcoTSI 110hp Style 109 19,590 € 15,113 €
LLC02 1.0 eTSI 110hp Style DSG MHEV 104 21,490 € 16,810 €
LLG02 1.5 EcoTSI 130hp Style 112 20,190 € 15,513 €
LLH01 1.5 EcoTSI 130hp Xcellence 112 20,990 € 16,047 €
LLU01 1.5 EcoTSI 150hp FR 115 22,290 € 16,913 €
LLU05 1.5 EcoTSI 150hp FR PLUS 115 23,490 € 17,605 €
LLB02 1.5 eTSI 150hp Style DSG MHEV 112 23,790 € 18,355 €
LLV01 1.5 eTSI 150hp FR DSG MHEV 112 25,290 € 19,352 €
LLV05 1.5 eTSI 150hp FR DSG MHEV PLUS 112 26,490 € 20,145 €
5 Θυρο – Κινητήρας Πετρελαίου
LLI02 2.0 TDI 115HP Style 92 22,890 € 17,308 €
LLK02 2.0 TDI 150HP Style DSG 98 24,890 € 18,455 €
LLJ01 2.0 TDI 150HP Xcellence DSG 98 26,590 € 19,430 €
Sportourer – Κινητήρας Βενζίνης
LTA02 1.5 EcoTSI 150hp Style 115 22,190 € 16,847 €
LTD01 1.5 EcoTSI 150hp Xcellence 115 23,190 € 17,435 €
LTU01 1.5 EcoTSI 150hp FR 115 23,190 € 17,435 €
LTU05 1.5 EcoTSI 150hp FR PLUS 115 24,390 € 18,113 €
LTB02 1.5 eTSI 150hp Xcellence DSG MHEV 114 24,690 € 18,953 €
Sportourer – Κινητήρας Πετρελαίου
LTI02 2.0 TDI 115HP Style 92* 23,890 € 17,882 €
LTK02 2.0 TDI 150HP Style DSG 98 25,890 € 19,029 €
LTJ01 2.0 TDI 150HP Xcellence DSG 98 27,590 € 20,004 €
Παρατηρήσεις :
1. Στις παραπάνω ανώτατες προτεινόμενες λιανικές τιμές συμπεριλαμβάνεται Τέλος Ταξινόμησεις και ΦΠΑ 24%.
* Η τιμή CO2 είναι ενδεικτική
Ενδεικτικός Τιμοκατάλογος Νέο SEAT Leon

Πηγή: Seat

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο