Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΝεα ΜοντέλαΠρεμιέρα για το νέο ηλεκτρικό Ford E-Transit

Πρεμιέρα για το νέο ηλεκτρικό Ford E-Transit

Η Ford αποκαλύπτει το E-Transit, μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλέστερου van μοντέλου σε όλο τον κόσμο, με κορυφαίες τεχνολογίες συνδεδεμένου οχήματος, πρωτοποριακές υπηρεσίες, ικανότητες εφάμιλλες των μοντέλων της οικογένειας Transit, δυνατότητες μετατροπών και την αξιόπιστη υποστήριξη του δικτύου Ford.

Ford_E-Transit_09Η Ford – η κορυφαία εταιρεία επαγγελματικών οχημάτων σε Ευρώπη και Β. Αμερική – κατασκευάζει το Transit επί 55 χρόνια, αλλά και επαγγελματικά οχήματα από το 1905.

Τα E‑Transit που προορίζονται για την Ευρώπη θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ford Otosan Kocaeli στην Τουρκία, σε ειδική γραμμή παραγωγής, δίπλα στο βραβευμένο Transit Custom Plug-In Hybrid. Για τους πελάτες της Β. Αμερικής, το E-Transit θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο του Kansas City, στο Claycomo, Missouri.

Αυτονομία και λύσεις φόρτισης

Ford_E-Transit_062Με ωφέλιμη χωρητικότητα μπαταρίας 67 kWh, το νέο E-Transit προσφέρει μία εκτιμώμενη αυτονομία έως 350 km στο μικτό κύκλο του πρωτοκόλλου WLTP,  τιμή που είναι αρκετή για τις καθημερινές απαιτήσεις ανεξαρτήτως διακυμάνσεων στο φορτίο του οχήματος και τις καιρικές συνθήκες.

Το γεγονός αυτό καθιστά το E-Transit ιδανικό για χρήση σε αστικό περιβάλλον, προκαθορισμένες διαδρομές και παραδόσεις εμπορευμάτων εντός γεωγραφικά προσδιορισμένων ζωνών μηδενικών ρύπων, χωρίς να πρέπει οι ιδιοκτήτες του εταιρικών στόλων να πληρώνουν για μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα την οποία δεν χρειάζονται.

Τα προφίλ οδήγησης (drive modes) του νέου E-Transit είναι προσαρμοσμένα στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε η Ford, το πρόγραμμα Eco Mode στοχεύει σε βελτίωση στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας έως 8-10% στην περίπτωση που το E-Transit οδηγείται χωρίς φορτίο με ζωηρή επιτάχυνση ή με υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο.

Το Eco Mode περιορίζει την τελική ταχύτητα του οχήματος, ελέγχει την επιτάχυνσή του και βελτιστοποιεί την απόδοση του συστήματος κλιματισμού με στόχο τη μεγιστοποίηση της διαθέσιμης αυτονομίας.

Το όχημα υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία Scheduled Pre-Conditioning, που επιτρέπει τον προγραμματισμό του συστήματος κλιματισμού προκειμένου να ρυθμίζεται η επιθυμητή θερμοκρασία στην καμπίνα, ενώ το όχημα φορτίζεται, ώστε να μην επηρεάζεται η μέγιστη διαθέσιμη αυτονομία.

Το E-Transit όχι μόνο συμβάλλει στη βιώσιμη λειτουργία των εταιρειών, αλλά προσφέρει και σαφή επιχειρηματικά πλεονεκτήματα. Το E-Transit μπορεί να μειώσει το κόστος ιδιοκτησίας από τις δαπάνες σέρβις μέχρι και 40% συγκριτικά με τα μοντέλα που εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ως αποτέλεσμα του χαμηλότερου κόστους συντήρησης.

Στην Ευρώπη, οι πελάτες θα επωφεληθούν από το καλύτερο στην κατηγορία πρόγραμμα σέρβις ενός έτους, με απεριόριστη χιλιομετρική κάλυψη που προσφέρεται μαζί με ένα πακέτο εγγύησης 8 ετών/160,000 km για την μπαταρία και τα ηλεκτρικά συστήματα υψηλής τάσης.

Η Ford θα προσφέρει επίσης μία ποικιλία λύσεων φόρτισης για τις ανάγκες των στόλων και των οδηγών, είτε βρίσκονται στο σπίτι και στη δουλειά, είτε στο δρόμο. Το E-Transit προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) και ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC).

Ο ενσωματωμένος φορτιστής του οχήματος με ισχύ 11,3 kW μπορεί να προσφέρει πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε 8,2 ώρες. Με τη βοήθεια ενός ταχυφορτιστή DC με ισχύ 115 kW, το νέο E‑Transit μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία από το 15% μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 34 λεπτά.

Αυξημένη ισχύς και συνδεσιμότητα εν κινήσει

Το E-Transit διαθέτει προαιρετικά το Pro Power Onboard, το οποίο επιτρέπει στους Ευρωπαίους πελάτες να μεταμορφώνουν το όχημά τους σε μια κινητή πηγή ενέργειας που παρέχει ισχύ έως 2,3 kW για τη λειτουργία εργαλείων και εξοπλισμού τόσο σε εργοτάξια, όσο και εν κινήσει – πρόκειται για μια πρωτοποριακή εφαρμογή στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Ford_E-Transit_06Το στάνταρ μόντεμ FordPass Connect προσφέρει αδιάλειπτη συνδεσιμότητα έτσι ώστε οι πελάτες των επαγγελματικών οχημάτων να διαχειρίζονται και να βελτιστοποιούν την αποδοτικότητα του στόλου στους με μία σειρά εξειδικευμένων υπηρεσιών για ηλεκτρικά οχήματα, διαθέσιμων μέσω της Ford Telematics.

Το νέο E-Transit φέρνει επίσης το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford στα επαγγελματικά της οχήματα, διαθέτοντας στάνταρ μία εύχρηστη οθόνη αφής 12” σε συνδυασμό με βελτιωμένη φωνητική αναγνώριση και προαιρετικά σύστημα πλοήγησης με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά μέσω cloud. Με τις over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεις, το λογισμικό και η τεχνολογία SYNC του νέου E‑Transit θα επωφεληθούν από τα πιο πρόσφατα νέα χαρακτηριστικά, καθώς και από βελτιώσεις στον τομέα της ποιότητας.

Στο δρόμο, με το σύστημα πλοήγησης ενεργοποιημένο, οι διαχειριστές στόλων θα επωφελούνται από προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, όπως οι Traffic Sign Recognition  και Intelligent Speed Assist, που συνδυαστικά αναγνωρίζουν στο δρόμο τα όρια ταχύτητας – κάτι που επιτρέπει στους διαχειριστές τους να ορίζουν στα οχήματα συγκεκριμένη ανώτατη ταχύτητα κίνησης.

Επιπλέον, το E-Transit διαθέτει μία σειρά τεχνολογιών που σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τους εταιρικούς πελάτες να μειώσουν τα ασφαλιστικά κόστη τους. Μεταξύ των τεχνολογιών αυτών είναι οι Pre-Collision Assist, Blind Spot Information System με Lane Change Warning & Aid  καθώς και μία κάμερα 360 μοιρών με Reverse Brake Assist. Μαζί με το Intelligent Adaptive Cruise Control, τα στοιχεία αυτά βοηθούν να διατηρούνται τα πρότυπα ασφάλειας του στόλου μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Χωρητικότητα αντίστοιχη του συμβατικού Transit 

Το E-Transit έχει σχεδιαστεί χωρίς συμβιβασμούς στη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων, γι’ αυτό και η μπαταρία του τοποθετείται κάτω από το αμάξωμα παρέχοντας χώρο φόρτωσης με όγκο έως και 15,1 m3,  τιμή που είναι ταυτόσημη με εκείνη ενός πετρελαιοκίνητου Transit με πίσω κίνηση.

Ford_E-Transit_064Οι μηχανικοί της Ford επανασχεδίασαν το σύστημα μετάδοσης του νέου E-Transit και την πίσω ανάρτηση για να βελτιστοποιήσουν το χώρο φόρτωσης, δημιουργώντας μία heavy-duty διάταξη με ημι-υστερούντες βραχίονες που προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στο στρίψιμο του οχήματος και καλύτερη ελκτική πρόσφυση, ανεξάρτητα εάν το όχημα είναι άδειο ή φορτωμένο.

Το E-Transit που θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη θα εξασφαλίζει ωφέλιμο φορτίο 1.616 kg στην έκδοση van και μέχρι 1.967 kg στις εκδόσεις chassis cab. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 198 kW (269 PS) και ροπή 430 Nm – ο ισχυρότερος από οποιοδήποτε άλλο πλήρως ηλεκτρικό cargo van που πωλείται στην Ευρώπη. Η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς διασφαλίζει εξαιρετική ελκτική πρόσφυση όταν το όχημα είναι πολύ φορτωμένο.

Η Ford θα προσφέρει στην Ευρώπη 25 διαφορετικές εκδοχές του νέου E-Transit, με αμάξωμα van, double-cab-in-van και chassis cab, πολλαπλές επιλογές μήκους και ύψους οροφής, καθώς και διάφορα μικτά βάρη (GVM) μέχρι 4,25 τόνους, για την κάλυψη πολυάριθμων αναγκών.

Μετά τις επιτυχημένες συνεργασίες της με πόλεις με τη συμμετοχή του Transit Custom Plug-In Hybrid, η Ford θα προχωρήσει σε εκτενείς δοκιμές του νέου E-Transit σε εταιρικούς στόλους σε βασικές αγορές της Ευρώπης, ξεκινώντας από το 2021.

Πηγή: Ford

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο