Αφορμή για αυτό το άρθρο ήταν η παρατήρηση ενός αναγνώστη που αστειευόμενος για ένα σχόλιο μου σχετικά με την γλυκιά εμφάνιση του παρουσιαζόμενου μοντέλου έγραψε: «έτσι διαλέγουν αυτοκίνητο οι γυναίκες» !

Υπονοούσε μήπως ότι επειδή δεν γνωρίζουμε… διαλέγουμε αυτοκίνητα όπως διαλέγουμε καναπέδες?

Αλήθεια πως διαλέγουμε λοιπόν οι γυναίκες αυτοκίνητο? Με την λογική ή με το συναίσθημα ?

Κοίταξα βαθειά μέσα τον καθρέπτη -και αναρωτήθηκα στα αλήθεια αν μπορούσα να απαντήσω αυτή την ερώτηση: «Εσύ βρε Ισμήνη… πως θα αγόραζες αυτοκίνητο αν δεν ζούσες στο σπίτι του SUVόπουλου»?

Ο τρόπος που ντύνομαι, δείχνω και συμπεριφέρομαι με κατατάσσει σε ένα είδος γυναίκας που μόνο λίγες φίλες μπορούν να κατανοήσουν επειδή με αγαπούν για αυτό που είμαι, ενώ σε ότι αφορά τον τρόπο που σκέφτομαι… πιστεύω ότι ελάχιστες μητέρες κατεβάζουν από τετάρτη σε δευτέρα, στις σκάλες του σπιτιού «τσιμπώντας» το χειρόφρενο και πλασάροντας την  πισωκίνητη ύπαρξη τους στην πόρτα της κουζίνας…

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μερικές φορές από το πάθος μου για την οδήγηση αδυνατώ να δω τα αυτοκίνητα όχι μόνο σαν γυναίκα, αλλά ούτε και σαν λογικά σκεπτόμενος καταναλωτής. Οδηγώ αρκετά αυτοκίνητα κάθε εβδομάδα σαν ένας αθεράπευτός έφηβος που ζει την «Ημέρα Μαρμότας» στην «βούτα της αυτοκίνησης».

ford puma agora 006jpgΓια να μην ξεφεύγω, έχω φτιάξει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο προσπαθώ να περιγράψω στα κείμενα μου τι νοιώθω οδηγώντας τα αυτοκίνητα που ασχέτως κατηγορίας και κόστους  τις περισσότερες φορές μου δείχνουν την αγάπη όσων τα σχεδίασαν.

Επειδή τα αυτοκίνητα φτιάχνονται από ανθρώπους που αγαπούν τις μηχανές  και πωλούνται από εκείνους που αγαπούν τα χρήματα πολλές φορές η αγάπη των πρώτων χάνεται κάτω από τα θέλω των δεύτερων…

Όχι λοιπόν, σίγουρα δεν μπορώ να περιγράψω πως αγοράζουν οι γυναίκες αυτοκίνητο, όμως η διαπίστωση αυτή συνέπεσε με την ανάγκη για αλλαγή του αυτοκινήτου μιας αγαπημένης ξαδέλφης που κατέληξε στην αγορά ενός Ford Puma μέσα από την λίστα των τριών B-SUV’s που της είχα προτείνει-και αφού είχε απορρίψει όλα τα hatchbacks που προσπάθησα να της πασάρω!

Το πλεονέκτημα που είχε η συγκεκριμένη αγοράστρια σε σχέση με  τους περισσότερους άλλους υποψηφίους,  ήταν ότι της έδωσα την δυνατότητα να οδηγήσει και να ζήσει με κάποια σχετική ελευθερία όλα αυτοκίνητα που σκεπτόταν να αγοράσει-οπότε εδώ το ζητούμενο ήταν να μάθω πως σκέφτηκε η γυναίκα!

Διάλεξε τελικά το Puma επειδή την κέρδισε η εμφάνιση του, ή μήπως εκτίμησε  την σπορτίφ και ρυθμίσιμη συμπεριφορά πριν και μέσα στην στροφή- και τα άριστα φρένα?

Μίνι συνέντευξη σε φυσιολογική γυναίκα, ή αλλιώς πως αγοράζει το αυτοκίνητο της μια γυναίκα!

Ι. Καταρχήν με υγείες το καινούριο σου Ford Puma και καλά χιλιόμετρα! Πως κατέληξες αρχικά να εγκαταλείψεις το Hatchback σου και να προσανατολιστείς σε ένα SUV?

Ε. Ευχαριστώ! Δηλαδή… SUV λέγονται τα αυτοκίνητα της κατηγορίας τζιπ?

Ι. Ε, ναι πες το και έτσι!

Ε Τέλεια! Καταρχήν θέλω να πω ότι και τα τρία SUV που μου άρεσαν προήλθαν μέσα από το Top 3 που μου είχες προτείνει-και ότι τελικά το κάθε αυτοκίνητο είχε κάτι που έλλειπε από το άλλο. Λογικά θα ήθελα ένα αυτοκίνητο που θα είχε ότι και τα τρία μαζί αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται, συμβιβάστηκα. Το Golf μας είχε πλέον αρχίσει να κουράζεται, κυρίως όμως είχα κουραστεί εγώ να στραβώνω τις ζάντες και να κόβω τα λάστιχα όταν έπεφτα στις λακκούβες ή όταν ήθελα να ανεβάσω το αυτοκίνητο σε ένα πεζοδρόμιο στον δρόμο για το σχολείο ή τα ψώνια…

Ι. Μα αφού απαγορεύεται να ανεβαίνεις σε πεζοδρόμιο!

Ε. Ναι καλά… Ο αναμάρτητος πρώτος την ζάντα να ισιώσει!

Ι. Δηλαδή θες να πεις ότι η καθημερινότητα με ένα SUV σε κερδίζει?

Ε. Οπωσδήποτε η ευκολία του να ζεις με ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι απερίγραπτη! Ξεκινά από το ότι μπαίνεις χωρίς να σκύβεις και να λερώνεις τις μπότες σου και φτάνει μέχρι την καλύτερη ορατότητα στην πόλη και την αίσθηση ασφάλειας που έχεις οδηγώντας ένα ψηλό αυτοκίνητο (σ.σ. ???).

  Ι. Ήταν η εμφάνιση εκείνο που τελικά σε κέρδισε στο Puma?

E. Στην λίστα που μου έδωσες υπήρχε και ένα πολύ πιο όμορφο αυτοκίνητο , το οποίο όμως μου φάνηκε αφιλόξενο στο εσωτερικό του και ένα άλλο που με κέρδισε στο εσωτερικό του, αλλά έδειχνε κατάλληλο για πιο ηλικιωμένους από εμένα ανθρώπους… Θέλω να έχω ένα φωτεινό εσωτερικό με απλά και καθημερινά, ανθρώπινα χειριστήρια. Δεν θέλω να ψάχνω δυο μέρες για να αλλάξω σταθμό στο ραδιόφωνο. Φυσικά με κέρδισε και η εμφάνιση του Puma γιατί οδηγώντας το νοιώθω ότι βγαίνει προς τα έξω κάτι από το γούστο μου. Όμως στα αλήθεια ζούμε μέσα στο αυτοκίνητο και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα.

Ι Σε ότι αφορά την οδική συμπεριφορά και τα φρένα … σε κέρδισε ας πούμε η αμεσότητα από τα δισκόφρενα?

Ε. Δεν ξέρω τι είναι τα δισκόφρενα, όμως όλα τα αυτοκίνητα που οδήγησα φρενάρουν και οδηγούνται καλύτερα από το Golf μου- και κυρίως δεν με άγχωναν στις λακκούβες. Αυτό που με κέρδισε στο Puma ήταν ότι μου μοιάζει… στο πως κινείται. Προσωπικά νοιώθω καλύτερα μέσα σε αυτό, από ότι στα άλλα δύο!

Ι. Άρα τελικά διάλεξες αυτοκίνητο με βάση την εμφάνιση και την άνεση του, σωστά?

Ε. Ναι και όχι! Ναι θέλω την εμφάνιση και τους χώρους, όμως στις δύσκολες μέρες που ζούμε εκείνο που έγειρε την ζυγαριά προς το Puma ήταν η τιμή, η εγγύηση και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχει η  Ford αυτή την εποχή. Για παράδειγμα η εγγύηση των 8 ετών που δίνουν σημαίνει δεν θα ανησυχήσουμε ποτέ για ότι χαλάσει, ενώ δίνοντας τα περίπου τα €9.000 της πώλησης του αυτοκινήτου μας σαν προκαταβολή χρειάστηκε να δίνουμε μόλις €231 για 60 μήνες χάρη στο χαμηλό επιτόκιο. Αυτό ήταν μέσα στις δυνατότητες του προϋπολογισμού μας.. χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε για όνειρα που δεν φτάνουμε, ή που θα μας ζορίσουν!  Α, επιπλέον το Puma μου (ST-LINE 5D 1.0T 125 MHEV) ήταν ετοιμοπαράδοτο στο άσπρο πέρλα χρώμα που το ήθελα- και είχε έξτρα εξοπλισμό σαν δώρο. (Αν σας ενδιαφέρει είτε το χρηματοδοτικό προγραμμα της Ford ΕΔΩ)

Ι. Με εκπλήσσει πάντως  πως η οδική συμπεριφορά και ο παιχνιδιάρικος χαρακτήρας του Puma πέρασαν απαρατήρητα για εσένα!

Ε. Κάτι βλέπεις που δεν εγώ βλέπω! Προσωπικά πιστεύω ότι όλα τα αυτοκίνητα της λίστας που οδήγησα  ήταν τέλεια στον δρόμο. Όπως σου είπα  διάλεξα το Puma κυρίως επειδή είχε τους πιο συμφέροντες όρους αγοράς,χαμηλά τελη κυκλοφορίας γιατί έιναι υβριδικό, χώρους και ναι ..μια εμφάνιση που με αντιπροσωπεύει. Όλα τα άλλα για τις στροφές, είναι για εσάς… στα ράλι!

Λογική-Πάθος 1-0

Με αυτή την μίνι συνέντευξη διαπίστωσα με έκπληξη ότι οι λόγοι που οδήγησαν την ξαδέλφη στην επιλογή της ήταν τόσο λογικοί, που αμφιβάλλω εάν υπάρχει έστω και ένας αναγνώστης Autoholix που να βλέπει το αυτοκίνητο του με τόση αντικειμενικότητα.

Όχι εγώ πάντως!

Φοβάμαι ότι όλοι είμαστε επηρεασμένοι από την αγάπη μας για την οδήγηση και ότι πολλές φορές μας ξεφεύγουν απλά ή λογικά πράγματα που οδηγούν κάποιον στην επιλογή ενός αυτοκινήτου.

Μεταξύ του «λογικού», του «όμορφου» και του «γρήγορου» B-SUV εκείνη διάλεξε ξεκάθαρα το γρήγορο… επειδή το βρήκε τελικά λογικό και όμορφο, παρότι εμείς το κατηγοριοποιούμε σαν γρήγορο και όμορφο… Μπέρδεμα!

Οι γυναίκες είμαστε βαθιά λογικά πλάσματα και για αυτό αποτελούμε πάντα την ρίζα της οικογένειας. Σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα προσωπικά παραμένω ονειροπόλα και ο πιο ακατάλληλος σύμβουλος για το επόμενο σας αυτοκίνητο!

Πάντα με ρωτάνε και πάντα προτείνω με ενθουσιασμό ένα αυτοκίνητο που μετά από λίγο καιρό βλέπω ότι δεν αγοράζουν ποτέ…

Κανείς δεν με παίρνει στα σοβαρά-ούτε στο σπίτι μας-για αυτό άλλωστε χρόνια τώρα οδηγώ όλους τους δεινόσαυρους SUV που έχουν υπάρξει.

Όμως στα αλήθεια θαυμάζω την λογική προσέγγιση του κλασσικού γυναικείου μυαλού που αντιμετωπίζει το αυτοκίνητο σαν ένα οποιοδήποτε καταναλωτικό προϊόν. Οι ερωτήσεις είναι απλές: «Μου αρέσει, πόσο κάνει …και πόσες δόσεις κάνετε»! Κάτι σαν να αγοράζεις παπούτσια δηλαδή…

ford puma agora 022jpgΚαι σε αυτή την λογική έρχεται ο αντρικός ενθουσιασμός που θέλει το αυτοκίνητο να τρέχει, να στρίβει, να μουγκρίζει και να έχει καταγωγή με την οποία συχνά ταυτίζεται. Κάποιος που αγοράζει Ιαπωνικό δύσκολα θα πάει στο Γερμανικό, ή στο Ιταλικό και αντίστροφα-και έτσι μια ατελείωτη διαμάχη γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο τους για το ποιο είναι το καλύτερο…

Και τελικά όταν μια οικογένεια αγοράζει αυτοκίνητο γίνεται ένας συμβιβασμός της λογικής με το πάθος. Και μην έχετε αυταπάτες.. Η φωνή της λογικής στο αυτοκίνητο είναι γυναικεία-και μόνο!

Όταν λοιπόν ακούτε «έτσι αγοράζουν οι γυναίκες» ψάξτε να δείτε την λογική πίσω από την επιλογή και όχι αυτό που δείχνει προφανές!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Previous articleΗ Abarth κατακτά ένα νέο ρεκόρ Guinness
Next articleΘάλαμος κλιματολογικών προσομοιώσεων για τα ηλεκτρικά μοντέλα της SKODA
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story