Friday, August 19, 2022
HomeΔοκιμεςSUV/OFF ROADFord Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS Test drive / Δοκιμή

Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS Test drive / Δοκιμή

Με την πρώτη ματιά είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι η συνταγή για να φτιάξεις ένα  Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS Test drive περιέχει σαν βασικό συστατικό ένα Ford Fiesta και αρκετό «αλεύρι που φουσκώνει μόνο του»!

Επειδή όμως τίποτε δεν φουσκώνει  από μόνο του, τα περίπου δέκα πέντε εκατοστά μήκους και τα 5 εκατοστά ύψους που προστέθηκαν με μαεστρία στο Ford Fiesta μετέτρεψαν το μικρό hatchback σε ένα πολύ εμπορικό μοντέλο που αν κρίνω από τις αντιδράσεις των περαστικών μοιάζει να έχει πιάσει στον σφυγμό της εποχής.

Αποτελεί λοιπόν το Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS την απόδειξη ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσαρμόζονται στις απατήσεις μας, ή απλά δείχνει ότι εμείς έχουμε πια υποταχθεί εντελώς στην μόδα που μας επιβάλλουν τα τμήματα marketing?

Για όσους όταν ακούνε Puma θυμούνται εκείνο το περίεργο μικρό Coupe που ουσιαστικά ήταν ένα Ford Fiesta με λιγότερους χώρους, λιγότερες πόρτες, πιο περίεργο εσωτερικό και ίσως πιο εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, το αυτοκίνητο της δοκιμής αποτελεί σε όλους τους τομείς μια ευχάριστη έκπληξη. Αυτό το puma είναι υπέροχο!

Προσωπικά η χρήση του ονόματος Puma για το νέο miniSUV της Ford μου δημιούργησε μια αρνητική προδιάθεση, όμως όπως και στο παρελθόν, έτσι και εδώ έχουμε να κάνουμε με την χρήση του πατώματος ενός Fiesta για την δημιουργία ενός αμαξώματος που το σχήμα του έχει ζήτηση από τους νεώτερους σε ηλικία καταναλωτές.

Καθώς τόσο οι σχεδιαστές, όσο και οι καταναλωτές έχουμε ωριμάσει, οι ομοιότητες με το παρελθόν του ονόματος σταματούν εδώ… και απέναντι μου έχω το Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS EcoBoost που είναι ένα πανέμορφο B-CUV( Coupe B-SUV) που με κέρδισε με την πρώτη ματιά χάρη στην «No Bull-Shit» εμφάνιση του!

Όποιος γνωρίζει το πηγαίο μίσος που τρέφω για τα SUV και τα παράγωγα τους θα απορήσει ίσως παρατηρώντας ότι τον τελευταίο καιρό αυτού του είδους τα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να μου αρέσουν…

Το Nissan Juke έχει μια πιο εξεζητημένη εμφάνιση που κάνει φανατικούς φίλους και εχθρούς, όμως το Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS είναι ταυτόχρονα άγριο και συμπαθητικό, διατηρώντας όμως μια αστική εμφάνιση που το κάνει αποδεκτό και ποθητό από όλους.

Τελικά πιστεύω ότι ενώ στην αρχή προσπάθησαν να μας επιβάλλουν μια μαρκετίστικη σχεδιαστική άποψη, με τον καιρό- και σε αυτοκίνητα σαν το Puma και το KIA XCeed, εμείς οι καταναλωτές δείξαμε στους σχεδιαστές τι μας αρέσει και τους υποχρεώσαμε να μας το φτιάξουν!

Πρόκειται για μια μικρή νίκη όλων μας καθώς είναι εμφανές ότι για να φτάσει το Puma σε αυτή την μορφή, είναι σίγουρο ότι έχουν ρωτηθεί εκατοντάδες γκρουπ καταναλωτών που «υπέδειξαν» αυτή την αποδεκτή και μετριόφρονα εμφάνιση.

Αυτό είναι ένα μεγάλο άλλοθι για εμένα για να παραδεχτώ ότι αυτό το CUV της Ford μου αρέσει πολύ, χωρίς «υποσημειώσεις και αστερίσκους»!

Το νέο Puma στηρίζεται στο πάτωμα και στα μηχανικά μέρη του Fiesta, είναι όμως 14,6 εκ. μακρύτερο(4186mm),7 εκ φαρδύτερο (1805mm) και 5 εκ ψηλότερο(1550mm).

Εκείνο που ήθελα να θυμάστε με τα νούμερα, είναι ότι το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 10 εκ.(2588mm) σε σχέση με το Fiesta αυξάνοντας σημαντικά τους εσωτερικούς χώρους, ενώ  το μετατρόχιο είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο του Ford Focus κάτι που εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο την εντυπωσιακή ακρίβεια και την αίσθηση στο τιμόνι του νέου Puma, που μάλλον ξεπερνά εκείνη του Fiesta!

Εμφάνιση

Το Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS μπορεί να βασίζεται στο Ford Fiesta, ωστόσο από όπου και να το κοιτάξεις, είναι μάλλον πιθανότερο να βρεις ομοιότητες με αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών, παρά να πεις ότι αυτό το CUV είναι ένα ψιλωμένο Fiesta…όπως για παράδειγμα θα έλεγες για την σχέση του ανταγωνιστικού VW T Cross με το VW Polo.

Τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα ψηλά στις ακμές του καπό μου θυμίζουν κάτι από Suzuki Swift, η μεγάλη χαμογελαστή μάσκα θυμίζει την αυτοπεποίθηση του Focus και οι εικονικοί αεραγωγοί που φιλοξενούν τους προβολείς ομίχλης θυμίζουν κάτι από τις σειρές την Porsche Macan..

Και ενώ όλα αυτά τα στοιχεία μοιάζουν από μόνα τους αλλοπρόσαλλα, τελικά καταφέρνουν να δώσουν στο Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS μια συμπαθητική άλλα ταυτόχρονα δυναμική όψη.

Κάτι σαν τον Mel Gibson στο Lethal Weapon, που είναι χαρούμενος και γλυκούλης, αλλά που αν κοιτάξεις βαθειά μέσα στο βλέμμα του θα δεις  μια τρέλα που είναι έτοιμη να  εμφανιστεί αν ξεπεράσεις κάποια όρια!

Πιο ενδιαφέρον βρήκα το προφίλ του αυτοκινήτου που με τα ανάγλυφα πάνελ στα φτερά και τις μεγάλες πόρτες που μαζί με την καμπυλωτή γραμμή της οροφής συνθέτουν ένα σπορ και ταυτόχρονα διακριτικό χαρακτήρα.

Στο προφίλ δύσκολα μπορεί το μάτι να βρει συγγένεια με το Fiesta και η όλη εμφάνιση θυμίζει αρκετά το Ford Focus εξαιτίας της κεκλιμένης μπροστινής κολώνας και του χαμηλότερου ύψους της οροφής με το «coupe κόψιμο».

Σίγουρα ξεχωρίζει ο σχεδιασμός Floating Α Pillar που με την χρήση ενός μαύρου πλαστικού στην βάση της κολώνας δημιουργεί την αίσθηση ότι η οροφή δεν βρίσκεται σε επαφή με το υπόλοιπο αμάξωμα στην μπροστινή κολώνα.

Στην πλούσια έκδοση ST Line οι πανέμορφές ζάντες φιλοξενούν ελαστικά Continental διαστάσεων 215/50R18 που γεμίζουν οπτικά τους μεγάλους θόλους του αμαξώματος.

Την ίδια στιγμή το αυξημένο του ύψος από το έδαφος των 16,6 εκ. σε κάνει να σκέφτεσαι την ελευθερία των εκδρομών σε εκτός δρόμου διαδρομές χωρίς όμως να νοιώθεις ότι προκαλείς οδηγώντας το στο φυσικό του περιβάλλον- που δεν είναι άλλο από το αστικό.

Τα παράθυρα έχουν μεγάλη επιφάνεια, ενώ η πίσω κολώνα-δεν ακολουθεί την μόδα και είναι στενή εξασφαλίζοντας μια καλή ορατότητα προς τα πίσω, στην λεγόμενη «νεκρή γωνιά».

Η πίσω όψη είναι ίσως το πιο δυναμικό τμήμα του αυτοκινήτου με τα φωτιστικά σώματα να θυμίζουν κάτι από το προηγούμενο Puma συμπληρώνεται από την μεγάλη αεροτομή στο πίσω παράθυρο.

Σε γενικές γραμμές ο σχεδιασμός του Ford Puma 1.0L EcoBoost είναι απολύτως του γούστου μου και ίσως επειδή το σύνολο δεν είναι ιδιαίτερα ογκώδες και ψηλό δεν μου ξυπνά το γνωστό αντιSUVικό μου σύνδρομο-και αυτό είναι μόνο καλό για την συνέχεια!

Εσωτερικό

Οι ομοιότητες στον σχεδιασμό του Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS με το Fiesta γίνονται όμως εμφανείς στο εσωτερικό, όπου οπτικά –με μια βιαστική ματιά τουλάχιστον, νομίζεις ότι είναι ακριβώς ίδια!

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-12

Φυσικά αμέσως αντιλαμβάνεσαι πως βρίσκεσαι μέσα σε ένα Ford, καθώς ο σχεδιασμός του ταμπλό ακολουθεί τον νέο οικογενειακό σχεδιασμό της εταιρείας που τον συναντάμε σε όλα τα μοντέλα.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αν εξαιρέσεις το μοτίβο της κονσόλας και των αεραγωγών τα περισσότερα πράγματα στο εσωτερικό είναι τελικά εντελώς διαφορετικά!

Ας αρχίσουμε με το συνολικό φάρδος της καμπίνας και του ταμπλό που μοιάζει και είναι πολύ πιο άνετο από εκείνο του Fiesta. Τα περισσότερα πλαστικά είναι μαλακά και ποιοτικά τόσο στο επάνω μέρος του ταμπλό, όσο και χαμηλότερα, ενώ στο ύψος των αεραγωγών υπάρχει μια όμορφη λωρίδα που προσποιείται ότι είναι φτιαγμένη από ανθρακονήματα.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-1025

Αυτό όμως που ανεβάζει την αίσθηση ποιότητας πολύ πιο ψηλά από ότι τα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού, είναι ο συνδυασμός της υφασμάτινης επένδυσης στο επάνω μέρος των θυρών με τα ποιοτικά αποδεκτά πλαστικά στο κάτω μέρος τους.

Φυσικά η ποιότητα συναρμογής βρίσκεται στα επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Ford και έτσι στο εσωτερικό δεν ακούγεται ο παραμικρός τριγμός από τα πλαστικά ή τις πόρτες, ωστόσο η κάτω κονσόλα δεν είναι όσο στιβαρή θα ήθελα.

Βλέποντας τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που είναι standard σε όλα τα μοντέλα της ελληνικής αγοράς-και που αποτελείται από μια οθόνη υψηλής ανάλυσης 12,5’’,αμέσως καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι της Ford έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην συγκεκριμένη κατηγορία και έτσι δεν άφησαν τίποτε στην τύχη.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-18

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει την δυνατότητα να αλλάζει τα γραφικά του και την θέση των ενδείξεων σύμφωνα με τα κέφια του οδηγού και το πρόγραμμα χαρτογράφησης που επιλέγει.

Είναι υπερπλήρης, ευδιάκριτος, προσφέρει σχεδόν όλες τις πληροφορίες και κυρίως απογειώνει την εικόνα του εσωτερικού σχεδιασμού του Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS σε μια δική του κατηγορία.

Η εργονομία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, όλα τα χειριστήρια και οι διακόπτες βρίσκονται εκεί που πρέπει και έχουν ποιοτική λειτουργία.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-13

Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια μεγάλη οθόνη 8’’χειρισμού αφής, μέσω της οποίας ο οδηγός ελέγχει το ηχοσύστημα, το GPS, τον κλιματισμό και το εντυπωσιακής απόδοσης ηχοσύστημα της B&O.

Επιπρόσθετα μέσω ενός πλήκτρου στο τιμόνι ο οδηγός ενεργοποιεί το σύστημα SYNC 3, με το οποίο αν ξέρει καλά Αγγλικά, μπορεί να ενεργοποιεί και να χειρίζεται με αξιόπιστο τρόπο όλα τα παραπάνω συστήματα.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-17

Το σύστημα SYNC3 προσφέρει συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto™ και υποστηρίζεται από την κεντρική οθόνη που μπορεί να λειτουργεί μέσω κινήσεων των δακτύλων (pinch & swipe).

Η τοποθέτηση της οθόνης ψηλά στο ταμπλό και με μια ελαφριά κλίση προς τον οδηγό δίνουν μια οδηγοκεντρική διαρρύθμιση στο ταμπλό, ενώ η τεχνολογία διασυνδεδεμένου αυτοκινήτου με το ενσωματωμένο modem επιτρέπει στο νέο Puma να είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο Internet διαθέτοντας στον οδηγό 3 GB -για δύο χρόνια- μέσω του δικτύου της Vodafone.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-118

Λίγο πιο κάτω θα βρείτε τα ξεχωριστά χειριστήρια του ηχοσυστήματος, ενώ στο χαμηλότερο κομμάτι της κονσόλας υπάρχουν τα χειριστήρια του συστήματος του ηλεκτρονικού  κλιματισμού και έτσι η χρήση του μπορεί να γίνει και εκτός της κεντρικής κονσόλας.

Το τιμόνι είναι φυσικά δερμάτινο και είναι ραμμένο με κόκκινες κλώστες, έχει σωστό μέγεθος και λαβή, όμως έχει πάνω του παραπάνω από πολλά κουμπάκια που με μπερδεύουν! Θα προτιμούσα κάτι πιο απλό και λειτουργικό, αλλά από ότι φαίνεται οι εποχές έχουν αλλάξει και εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε.

Πίσω από των επιλογέα των 6 πυκνά διατεταγμένων σχέσεων, σε μια αρκετά δυσπρόσιτη από πλευρά εργονομίας θέση, υπάρχει ένα πλήκτρο που δίνει στον οδηγό την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ 5 διαφορετικών προφίλ οδήγησης.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-15

Πέρα από τα ήδη γνωστά προγράμματα Normal, Sport και Eco, το Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS έρχεται να υποστηρίξει την εκτός δρόμου υπόσταση του με το πρόγραμμα Slippery, που ρυθμίζει το ESC και το Traction Control ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε επιφάνειες μειωμένης τριβής (λάσπη, χιόνι, πάγος) και το πρόγραμμα Trail, που συμβάλει στη διατήρηση της “φόρας” του αυτοκινήτου σε σαθρές επιφάνειες (πχ. άμμος) ρυθμίζοντας την απόκριση του γκαζιού, τα χαρακτηριστικά απόδοσης του ABS και το Traction Control.

Αν κάτι ενοχλεί κατά την χρήση είναι ότι για να επανέλθετε στην θέση Normal όταν έχετε επιλέξει το πρόγραμμα Sport πρέπει πρώτα να περάσετε από τις θέσεις Slippery και Trail που μοιάζει σαν να φρενάρουν απότομα το αυτοκίνητο. Μια μικρή αναδιάταξη της σειράς είναι αναγκαία ώστε αμέσως μετά την θέση Sport το αυτοκίνητο να επιστρέφει πιο ομαλά στην θέση Normal.

Χώροι/Άνεση

Στο εσωτερικό, από την πρώτη κιόλας ματιά όλα μοιάζουν τακτοποιημένα χαρίζοντας άνετο χώρο για τους εμπρός επιβάτες και απλά αρκετό για τους πίσω, παρέχοντας όμως τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους-καθώς και αρκετές θύρες USB.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-119

Τα τύπου bucket καθίσματα είναι χάρμα οφθαλμών, τοποθετούν τον οδηγό χαμηλά μέσα στο αυτοκίνητο και παρέχουν αρκετά καλή πλευρική στήριξη. Μια μικρή γκρίνια κρίνεται απαραίτητη για τον περιστρεφόμενο ρυθμιστή της κλίσης της πλάτης που βρίσκεται στριμωγμένος μεταξύ καθίσματος και κεντρικής κολώνας κάνοντας, την ρύθμιση του δύσκολη εν κινήσει .

Με ευχαρίστησαν ιδιαίτερα στην γρήγορη οδήγηση όπου χωρίς να είναι σκληρά, κρατούν σωστά το σώμα μέσα στην στροφή, κάνοντας την αίσθηση της οδήγησης ακόμη πιο διασκεδαστική.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-1050

Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με το Fiesta που αποτελεί την βάση καθώς προσφέρουν 7 εκ μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια, όμως παραμένουν κάτω από τον μέσο όρο της κατηγορίας- Σε ότι άφορα τους πίσω επιβάτες, υπάρχει αρκετός χώρος για δύο ενήλικες-ή τρία παιδιά- όμως τα φαρδιά μπροστινά καθίσματα περιορίζουν την ορατότητα προς τα εμπρός.

Η θέση οδήγησης έχει αρκετές επιλογές ρύθμισης και ο οδηγός μπορεί να καθίσει σχεδόν 7 εκατοστά ψηλότερα από εκείνον του Fiesta, επιτρέποντας μια κάπως πιο  αφ’ υψηλού επιθεώρηση όσων δεν οδηγούν SUV/CUV .

Επειδή το καπό φουσκώνει πάνω από τους θόλους των τροχών, υπάρχουν στιγμές που το Ford Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα πιο συμπαγές ΜΙΝΙ Countryman.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-101

Ο χώρος αποσκευών είναι φαρδύς και βαθύς με ιδιαίτερα μεγάλο άνοιγμα της πόρτας προσφέροντας τον μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης στην κατηγορία του (456 λίτρα). Είναι να είναι μόλις ένα λίτρο μεγαλύτερος από του T-Cross, αλλά οι αγώνες κερδίζονται ακόμη και με έναν πόντο!

Οι πίσω πόρτες ανοίγουν διάπλατα για να διευκολύνουν την είσοδο στο εσωτερικό και την πρόσδεση των παιδιών στα ειδικά καθίσματα, όμως τα παράθυρα στις πίσω πόρτες δεν ανοίγουν μέχρι κάτω-κάτι που το καλοκαίρι μάλλον θα στενοχωρήσει τα παιδιά μας.

Στο εσωτερικό υπάρχουν επαρκείς χώροι για μικροαντικείμενα και αναψυκτικά, ενώ θα βρείτε και τα απαραίτητα USB ports.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-1014

Σημείο αναφοράς εδώ είναι το καινοτόμο MegaBox, ένας βαθύς και ευέλικτος αποθηκευτικός χώρος 80 λίτρων κάτω από το ρυθμιζόμενο δάπεδο του χώρου αποσκευών, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να τοποθετηθεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τέλος, πίσω πόρτα του νέου Ford Puma προσφέρει μία ακόμα καινοτομία με το εύκαμπτο κάλυμμα του χώρου αποσκευών να μπορεί εύκολα να πάρει τη μορφή των ογκωδών αντικειμένων που μεταφέρονται και να μετακινείται σε συνδυασμό με την πίσω πόρτα, με αποτέλεσμα οι πλαϊνοί μηχανισμοί στήριξης να είναι περιττοί.

Κινητήρας

Ο κινητήρας με τους 155 ίππους ίππων συνδυάζεται με ένα ακόμη μεγαλύτερο turbo, έχει συμπίεση 10.0:1.και αποδίδει 155 ίππους και ροπή που κυμαίνεται από 190 Νm στο φάσμα 1.900-5.500 μέχρι  240 Nm στις 2.500 rpm με τη βοήθεια του ηλεκτρικού μοτέρ του EcoBoost Hybrid.

Ford Puma 1.0 155 PS autoholix 05

Η τεχνολογία EcoBoost Hybrid αναβαθμίζει τον βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost του νέου Puma με μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) 11.5 kW που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα. Αντικαθιστώντας τον στάνταρ εναλλάκτη, το σύστημα BISG επιτρέπει την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt.

Το σύστημα BISG επέτρεψε επίσης στους μηχανικούς της Ford να μειώσουν τη σχέση συμπίεσης του 1.0L EcoBoost κινητήρα χρησιμοποιώντας παράλληλα ένα μεγαλύτερο υπερσυμπιεστή.

Έτσι, περιορίζεται η υστέρηση στην απόκριση (turbo-lag) μέσω της παραπανήσιας ροπής του ηλεκτροκινητήρα που επιτρέπει στον κινητήρα εσωτερικής καύσης να περιστρέφεται ταχύτερα διατηρώντας έτσι ψηλά την πίεση στο τούρμπο.

Οι κινητήρες 1.0EcoBoost Hybrid διαθέτουν το πρώτο στην αυτοκινητοβιομηχανία σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου της Ford για τρικύλινδρο κινητήρα, που θέτει αυτόματα εκτός λειτουργίας τον έναν κύλινδρο όταν δεν είναι απαραίτητη όλη η ισχύς, όπως συμβαίνει στο ρολάρισμα ή στο ταξίδι με χαμηλό φορτίο.

Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιεί και να ενεργοποιεί εκ νέου τον έναν κύλινδρο μέσα σε 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Προσωπικά χάρηκα περισσότερο την οδήγηση με τον δυνατό κινητήρα των 155 ίππων, όμως νομίζω ότι τελικά στην καθημερινότητα θα διάλεγα τον κινητήρα με τους 125 ίππους για την πιο οικονομική και με λιγότερους κραδασμούς λειτουργία του.

Το σύστημα BISG με την ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) 11.5 kW γίνεται ευχάριστα αντιληπτό στην οδήγηση με χαμηλές στροφές, όπου εμφανώς υποβοηθά κινητήρα να επιταχύνει γραμμικά, ενώ δίνει «ψυχή» στις επιταχύνσεις με τον κινητήρα να βρίσκεται στις μεσαίες στροφές πάνω σε ένα προσπέρασμα.

Ωστόσο θα βρείτε ότι είναι ίσως ενοχλητικό όταν αφήνετε το πόδι από το πεντάλ του γκαζιού, καθώς το «ηλεκτρικό φρένο» που προσφέρει κατά την διαδικασία ανάκτησης της ενεργείας είναι έντονο και θέλει συνήθεια στην γρήγορη οδήγηση επηρεάζοντας την ροή στις στροφές.

Όταν το αυτοκίνητο κινείται κανονικά το BISG φορτίζει την κανονική μπαταρία μολύβδου όπως ακριβώς συμβαίνει και στα συμβατικά αυτοκίνητα, όμως όταν αφήνουμε το πόδι μας από το γκάζι λειτουργεί σαν μια ισχυρή ηλεκτρογεννήτρια η οποία φορτίζει μία μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-16

Καθώς το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό η φόρτιση γίνεται μόνο όσο το αυτοκίνητο φρενάρει με ταχύτητα, ενώ η ηλεκτρογεννήτρια διπλής δράσης αντικαθιστά την μίζα φροντίζοντας για την αθόρυβη λειτουργιά του συστήματος εκκίνησης Start-GO.

Από πλευράς κατανάλωσης είδα περίπου 6,7 λίτρα και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο εύκολα και σταθερά επιτυγχάνεται αυτή η τιμή.

Οι επιταχύνσεις 0-100 που μέτρησα με την εφαρμογή στο κινητό μου ήταν σταθερά κάτω από 9,3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα σύμφωνα με φήμες φτάνει σχετικά εύκολα τα 200 + χλμ/ω

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-10

Ένα πυκνής κλιμάκωσης και με πολύ θετικό κούμπωμα κιβώτιο ταχυτήτων αναλαμβάνει να μεταφέρει την δύναμη στους μπροστινούς τροχούς.

Σε συνδυασμό με τον πολύ μαλακό και ακριβή συμπλέκτη, το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων καταφέρνει να αναδείξει ακόμη περισσότερο τον χαρισματικό μικρό κινητήρα-αν και θα ήθελα να έχει λίγο πιο μακριά δευτέρα καθώς χρειάζεται να αλλάξεις από δευτέρα σε τρίτη στα 90χλμ/ω.

Ανάρτηση/Φρένα/Τιμόνι

Σε ότι αφορά την ανάρτηση το Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS δεν φέρνει κάποια επανάσταση στην κατηγορία και εξοπλίζεται με γόνατα McPherson στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και ημι-άκαμπτο άξονα πίσω.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-117

Η ανάρτηση παρά την μεγάλη της διαδρομή στην έκδοση ST Line της δοκιμής είναι κάπως σφικτή περιορίζοντας τις κλίσεις στις στροφές με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο. Παράλληλα, χάρη στην αργή απόσβεση επαναφοράς και τις σκληρές αντιστρεπτικές δεν κοπανά πουθενά, ενώ ο ημιάκαμπτος πίσω άξονας είναι τόσο καλά στηριγμένος που δεν παρουσιάζει αναπηδήσεις πουθενά.

Τα φρένα περιλαμβάνουν δίσκους  σε όλους τους τροχούς στην έκδοση των 155 ίππων και αποδεικνύονται υπεραρκετά για τα 1280 κιλά του Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS.

Το τιμόνι έχει εξαιρετική αίσθηση-και μοιάζει σαν να προέρχεται κατευθείαν από το Focus…. Είναι απολαυστικά ακριβές και ευαίσθητο μεταφέροντας με ακρίβεια όλες τις πληροφορίες για το τι συμβαίνει στον δρόμο στα χέρια του οδηγού.

Στην Πόλη

Οδηγώντας μέσα στην πόλη η οδήγηση γίνεται ένα παιχνίδι όπου διαρκώς προσπαθείς να αφήνεις τον κινητήρα να φρενάρει για να φορτίζεις την μπαταρία, ενώ όταν επιταχύνεις νοιώθεις την ροπή του ηλεκτροκίνητα να σε βοηθά να κινείσαι οικονομικά.

Μετά από λίγο μαθαίνεις την λειτουργία  mHEV  και αρχίζεις να κινείσαι πολύ σβέλτα καταναλώνοντας περίπου 6,7 λίτρα μέσα στην πόλη. Η κατανάλωση αυτή μπορεί να επιτευχθεί ή και να ξεπεραστεί από το T-Roc όμως εκεί χρειάζεται πολύ προσοχή και πρέπει να οδηγάς εκνευριστικά αργά, αλλιώς η κατανάλωση μέσα στην πόλη θα σκαρφαλώνει εύκολα πάνω από 7 λίτρα.

Και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνολογία του Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ότι δηλαδή μπορεί να κινείται οικονομικά μέσα στην πόλη επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη του να το οδηγεί με έναν φυσιολογικό καθημερινό του ρυθμό.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-103

Είναι μια απλή, ελαφριά και φθηνή τεχνολογία που λειτουργεί άψογα στο περιβάλλον για το οποίο σχεδιάστηκε, οπότε οφείλουμε συγχαρητήρια στην Ford.

Η οδήγηση του Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS μέσα στην πόλη είναι ευχάριστη και άνετη καθώς το αυτοκίνητο καταφέρνει να «σφηνώνει» στα κενά της κίνησης.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι χάρη στο μεγάλο πίσω παράθυρο και την λεπτή πίσω κολώνα η ορατότητα προς τα πίσω είναι εξαιρετική και διαφέρει από τις περισσότερες προτάσεις του ανταγωνισμού που το πίσω παράθυρο θυμίζει πολεμίστρα! Ταυτόχρονα η ορατότητα προς τα εμπρός είναι άριστη-χάρη στα φινιστρίνια που βρίσκονται στις εμπρός κολώνες.

Η ανάρτηση του Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS είναι κάπως πιο σφικτή από ότι μας έχουν συνηθίσει τα SUV τον τελευταίο καιρό, όμως δεν μπόρεσα παρά να θαυμάσω την σοφή στήριξη του πίσω άξονα που δεν παρουσιάζει καμία αναπήδηση.

Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι έχει γίνει και καλή δουλειά στην ηχομόνωση καθώς παρά τις 18ρες ζάντες δεν ακούγεται ο θόρυβος από την κύλιση των χαμηλοπρόφιλων ελαστικών και από τον χώρο του κινητήρα.

Το τιμόνι κόβει πολύ και όλα τα χειριστήρια είναι μαλακά και ακριβή στην λειτουργία τους, ενώ ταυτόχρονα χάρη στην καλή ορατότητα προς όλες του τις γωνίες και την κάμερα οπισθοπορείας είναι τα Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS είναι εύκολα στο παρκάρισμα και ευκίνητα στους ελιγμούς μέσα στην πόλη.

Στον αυτοκινητόδρομο

Βγαίνοντας στον αυτοκινητόδρομο το Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS δίνει την εντύπωση μεγαλύτερου αυτοκίνητου χάρη στον άριστο αεροδυναμικό του σχεδιασμό (Cx 0,29) και την ηχομόνωση ταξιδεύει με εντυπωσιακή για την τιμή του αυτοκινήτου άνεση και ησυχία.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-19-19

Η ησυχία στο εσωτερικό είναι εντυπωσιακή- καθώς απουσιάζουν ο θόρυβος του τρικύλινδρου κινητήρα και του αέρα ακόμα και όταν κινείται με ταχύτητες κοντά στα 180 χλμ… όπως μου είπαν δηλαδή!

Το τιμόνι είναι σφικτό και ο οδηγός νοιώθει τις αναρτήσεις να ελέγχουν με ευκολία το αμάξωμα σε κάθε μορφή στροφής που θα συναντήσει στον αυτοκινητόδρομο την ώρα που το αυτοκίνητο αδιαφορεί εντελώς για τους πλευρικούς ανέμους.

Η κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο μπορεί να πέσει ακόμα και στα 6,5 λίτρα εάν αποφασίσετε να κινηθείτε απολύτως νόμιμα, ενώ εάν εξαντλήσετε τις δυνατότητες του μοτέρ θα ξεπεράσει τα 11 λίτρα ανά 100χλμ.

Στρίβοντας

Φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός των εταιρειών έχει αρχίσει να φτιάχνει εξαιρετικά αυτοκίνητα σε αυτή την κατηγορία και τελικά το Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS στην έκδοση ST Line -στην προσπάθεια του να ξεπεράσει τον δύσκολο ανταγωνισμό, κατάφερε κάτι που πριν το οδηγήσω θα μου φαινόταν αδύνατον.

Συμπεριφέρεται σαν να είναι Fiesta!

Στις στροφές δεν συμπεριφέρεται απλά με ασφάλεια, αλλά καταφέρνει να χαρίζει και μια απρόσμενη ευχαρίστηση στον οδηγό που σπανίζει στην κατηγορία των SUV/CUV, ειδικά με  αυτή την τιμή.

Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει ο ανταγωνισμός για να φτάσει να χαρίζει με ένα μικρό CUV των 1,000 κ.εκ την χαρά στην οδήγηση που χαρίζει το Puma, όμως νομίζω ότι εδώ η Ford δεν άφησε κανένα περιθώριο στους άλλους…

Χάρη στα πολύ καλά χαρακτηριστικά του πλαισίου μπορείς πάντα να κινηθείς πολύ γρήγορα με καθαρές γραμμές και ροή και με τα δυο αυτοκίνητα, όμως αν θελήσεις να ακούσεις τις «σειρήνες» και υποκύψεις στην δύναμη και την ροπή του τρικύλινδρου των 155 ίππων θα έρθεις αντιμέτωπη/ος με μια πολύ ενδιαφέρουσα συμπεριφορά.

Το Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS επιτρέπει στο πίσω μέρος να φύγει για λίγο και να μπει εύκολα σε μια «ισορροπημένη πλαγιολίσθηση με τα τέσσερα» που είναι  απόλυτα ελεγχόμενη από το γκάζι!

Εδώ μιλάμε για CUV, έτσι? Μην ξεχνιόμαστε!!

Η συμπεριφορά του πίσω άξονα δεν θα κουράσει ποτέ με αναπηδήσεις και απότομες μετατοπίσεις, ενώ τα φρένα έχουν καλή αίσθηση και διάρκεια.

Ford Puma 1.0 155 PS autoholix 18

Οδηγώντας με ανοιχτές γραμμές το Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS είναι ουδέτερο, φρενάρει αποτελεσματικά ενώ το μπροστινό μέρος μένει καρφωμένο στην θέση του με την δύναμη του κινητήρα να περνά ατόφια στον δρόμο κρατώντας την τροχιά του αυτοκινήτου χωρίς δράματα,

Εκείνο που ενοχλεί είναι η εμπλοκή της γεννήτριας στο φρενάρισμα όταν αφήνεις το γκάζι που είναι έντονη, απότομη και χωρίς γραμμικότητα απαιτώντας συνηθείας σε όποιον θέλει να υπολογίσει το πλασάρισμα πριν την στροφή.

Αν ανεβάστε τον ρυθμό λίγο ακόμη και αφήσετε το γκάζι πριν την στροφή θα νοιώσετε το πίσω μέρος να πλασάρεται με έναν γλυκό τρόπο πολύ πριν επέμβουν τα ηλεκτρονικά επιτρέποντας στο οικογενειακό CUV να πηγαίνει για λίγο με τις “πόρτες”!

Μετά πατώντας το γκάζι περισσότερο αμέσως το αυτοκίνητο βρίσκει ξανά την αρχική του ισορροπία και συνεχίζει να κάθεται πάνω στο ακλόνητο μπροστινό που το τραβά μέσα στην στροφή!

Μπορείς αν θέλεις μπορείς φτάνοντας στην είσοδο της στροφής να αποσταθεροποιήσεις το πίσω μέρος πατώντας φρένο και κάνοντας την ουρά να γυρίσει- ωστόσο όσο εντυπωσιακό και διασκεδαστικό και εάν είναι αυτό, δεν προσφέρει τίποτε σε απόλυτη ταχύτητα ούτε ταιριάζει στον χαρακτήρα το αυτοκινήτου.

Απλά σας το λέω για να το ξέρετε!

Είναι ένα αυτοκίνητο που έχει φτιαχτεί για να διαχειρίζεται με διασκεδαστικό τρόπο τις στροφές, προσφέροντας περιθώρια πλευρικής και ελκτικής πρόσφυσης που θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και των πιο απαιτητικών.

Νομίζω ότι η αγορά δεν έχει άλλο mini CUV/SUV που να είναι τόσο ενδιαφέρον στην οδήγηση!

Στο Χώμα

Τo έχω γράψει και παλαιότερα ότι πολλά από τα σημερινά SUV/CUV- όπου η τετρακίνηση δεν υπάρχει ούτε σαν επιλογή, θα έπρεπε να λέγονται Crossovers και όχι SUV, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύουν περισσότερο στην πρακτικότητα και στις καθημερινές διαδρομές του σύγχρονου οδηγού.

Ford Puma 1.0 155 PS autoholix 21

Το αυξημένο ύψος του Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS είναι υπεραρκετό για light εξορμήσεις, όμως οι σκληρές αναρτήσεις θα κουράσουν τους επιβάτες και έτσι ο οδηγός θα χρειαστεί να μειώσει την ταχύτητα του στις εκτός δρόμου εξορμήσεις.

Από την άλλη πλευρά οι μικροί πρόβολοι θα επιτρέψουν την υπερπήδηση εμποδίων που θα δυσκολέψουν άλλες πιο off road λύσεις του ανταγωνισμού.

Τέλος επειδή έτυχε να οδηγήσω το Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS στην παραλία του Σχοινιά, πρέπει να σας πω ότι εντυπωσιάστηκα από την δυνατότητα του δικίνητου του B-CUV να κινείται στην άμμο χάρη στα φαρδιά ελαστικά χάρη στα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Συμπέρασμα

Το Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS χαρίζει την πιο ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά της κατηγορίας, επιδόσεις και ποιοτικά υλικά στο εσωτερικό!

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-04

Συγκρινόμενο με τον ανταγωνισμό υστερεί αρκετά σε χώρους του πίσω καθίσματος από τα μοντέλα των υπόλοιπων ευρωπαίων και ασιατών κατασκευαστών, όμως παίρνει το αίμα του πίσω στον χώρο αποσκευών που εκτός από μεγάλες διαστάσεις διαθέτει και αρκετές καινοτόμες λύσεις.

Το Ford Puma είναι ξεκάθαρα το μοναδικό αυτοκίνητο ενός νεανικού κοινού που ζει στην πόλη αλλά που τα σαββατοκύριακα θα θελήσει να το φορτώσει και να ταξιδέψει στην ύπαιθρο με πολύ καλή παρέα.

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι η πληρότητα του εξοπλισμού και των συστημάτων ασφάλειας που περιέχονται σε ένα βασικό πακέτο των €25,500 για την έκδοση ST Line Χ των 155 ίππων-που φυσικά αποτελεί αυτή την στιγμή την κορυφαία επιλογή στην γκάμα του Puma.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-03

Η έκδοση Titanium με τους 155 ίππους στοιχίζει €22.681 και μοιάζει για την καλύτερη πρόταση σε σχέση τιμής /απόδοσης, αν και προσωπικά  πάντως θα επέλεγα την έκδοση με τους 125 ίππους.

Κοστίζει κάτι παραπάνω μόλις €20,000 και έχει πιο γλυκιά λειτουργία στον κινητήρα, λίγο καλύτερη οικονομία καυσίμων και καλύτερη ποιότητα κύλισης λόγω των τροχών των 16’’.

Η απουσία των 30 ίππων και των δισκοφρένων εξισορροπείται και με το παραπάνω από την πιο άνετη ρύθμιση της ανάρτησης και την χωρίς κραδασμούς λειτουργία του κινητήρα-ενώ με τα τουλάχιστον €2,500 που θα μου μείνουν θα μπορέσω να κάνω και μερικά ταξίδια.

Όπως και το Fiesta το Puma απευθύνεται σε ένα πιο νεανικό κοινό που μπορεί να έχει μια μικρή οικογένεια, άλλα δεν έχει χάσει ακόμη την αγάπη του για την οδήγηση.

Ford-Puma-1.0-155-PS-autoholix-02-1

Παραβλέποντας την τιμή και τους χώρους, πρόκειται για ένα CUV με διασκεδαστικό χαρακτήρα που πολύ δύσκολα μπορεί να το πλησιάσει ο ανταγωνισμός.

Αν είστε νέοι και ωραίοι, ή αν έχετε σχετικά μικρές απαιτήσεις χώρων, το Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS αποτελεί μια θαυμάσια πρόταση που πρέπει να την δείτε!

Δεν με ευχαρίστησαν

 • Οι χώροι στο πίσω κάθισμα και υψηλή τιμή κτήσης
 • Η τραχιά λειτουργία του «δυνατού» τρικύλινδρου και το απότομο φρενάρισμα του υβριδικού συστήματος  στο αφήκα του γκαζιού.

 Θα θυμάμαι

 • Την φρέσκια εξωτερική εμφάνιση και την αποτελεσματική λειτουργία του mHEV σε ότι αφορά την οικονομία’
 • Τις εντυπωσιακές επιδόσεις και την διασκεδαστική οδική συμπεριφορά.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

*Εάν αυτό το άρθρο σας άρεσε σας παρακαλώ κοινοποιήστε το στον σύνδεσμο του Facebook.———————–>>>

Φωτογραφίες

Εκδόσεις/Τιμές

Petrol engines Power
PS
Max speed km/h 0-100 km/h
sec
50-100 km/h
sec*
1.0-litre EcoBoost 6‑speed manual 95 175 (109) 11.9 13.3
1.0-litre EcoBoost 6‑speed manual 125 191 (119) 10.0 9.7
1.0-litre EcoBoost Hybrid 6-speed manual 125 191 (119) 9.8 9.6
1.0-litre EcoBoost Hybrid 6-speed manual 155 205 (127) 9.0 8.4

Στάνταρ Εξοπλισμός ανά έκδοση

 Νέο Ford Puma Titanium

 Ζάντες ελαφρού κράματος 17” 10 ακτίνων με διαστάσεις ελαστικών 215/55R17

 • 6 αερόσακοι, με δυνατότητα απενεργοποίησης αερόσακου συνοδηγού
 • Λειτουργία μασάζ & υποστήριξη μέσης καθισμάτων οδηγού/συνοδηγού (μόνο στην έκδοση Titanium)
 • Επιλογή Λειτουργίας Οδήγησης (SDM) με 5 διαφορετικά Drive Modes:

Normal, Eco, Sport, Slippery & Trail

 • Εμπρός φώτα ημέρας LED
 • Πίσω φώτα LED
 • Αυτόματη εναλλαγή μεγάλης σκάλας προβολέων – Auto High Beam headlamps
 • Αυτόματοι εμπρός προβολείς & αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής
 • Προβολείς ομίχλης με στατικούς λαµπτήρες στροφής (cornering lamps)
 • Cruise Control με ρυθμιζόμενο σύστημα περιορισμού της ταχύτητας
 • Σύστημα Πλοήγησης, ηχοσύστημα με οθόνη αφής 8”, 7 ηχεία, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB, GPS, Σύστημα
 • Ford SYNC 3 µε Κλήση Έκτακτης Ανάγκης, ανοικτή συνομιλία κινητού τηλεφώνου Bluetooth, 2 θύρες USB, ενσωματωμένο modem
 • Βάση ασύρματης φόρτισης (wireless charging)
 • Αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα κλιματισμού (EATC)
 • Ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας ESC (Electronic Stability Control) με έλεγχο πρόσφυσης Traction Control (TCS), Hill Start Assist, Lane Keeping Aid/Warning
 • Σύστημα αποφυγής σύγκρουσης – Collision Mitigation System – με ανίχνευση οχημάτων, πεζών και δικυκλιστών
 • Ανίχνευση πεζών ακόμα και τη νύχτα
 • Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού – Driver Impartment Monitor
 • Σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων – Traffic Sign Recognition
 • Σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών – Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)
 • Σύστημα αυτόματης διακοπής/εκκίνησης κινητήρα – Auto-Start/Stop
 • 4 ηλεκτρικά παράθυρα
 • Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό
 • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες
 • Trip Computer
 • Υποδοχές παιδικού καθίσματος ISOFIX στις εξωτερικές θέσεις του πίσω καθίσματος
 • Σύστημα MyKey – παραμετροποίησης των λειτουργιών ανάλογα με το κλειδί που χρησιμοποιείται
 • Κάθισμα οδηγού & συνοδηγού 4 κατευθύνσεων
 • Πίσω κάθισμα με πλάτη διαιρούμενη/αναδιπλούμενη 60:40
 • Δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινη λαβή ταχυτήτων και δερμάτινη λαβή χειροφρένου
 • Εσωτερικός ατμοσφαιρικός φωτισμός LED
 • Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος

 Νέο Ford Puma ST-Line Χ (επιπλέον της Titanium)

 • Κιτ εξωτερικής διαμόρφωσης ST-Line
 • Ζάντες ελαφρού κράματος 18” με διαστάσεις ελαστικών 215/50R18
 • Σπορ ανάρτηση
 • Εμπρός προβολείς LED
 • Πίσω φιμέ κρύσταλλα
 • Ημιδερμάτινα καθίσματα
 • Πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12,3″ TFT LCD
 • Κάμερα οπισθοπορείας
 • Κουμπί εκκίνησης κινητήρα – Keyless Start
 • Hχοσύστημα B&O με οθόνη αφής 8”, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB και 10 premium ηχεία υψηλής απόδοσης (συμπερ/νου subwoofer 675W)
 • Adaptive Cruise Control με υποβοήθηση ελιγμού αποφυγής Evasive Steering Assist
 • Σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS) με προειδοποίηση για διερχόμενο όχημα (Cross Traffic Alert)
 • Αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος με εμπρός-πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος,
 • Χαρακτηριστικό λογότυπο ST-Line στα εμπρός φτερά
 • Λαβή μοχλού ταχυτήτων με φινίρισμα αλουμινίου
 • Εμπρός μαρσπιέ με το λογότυπο ST-Line
 • Πεντάλ ελαφρού κράματος
 • Χρωμιωμένη απόλιξη εξάτμισης
 • Υποστήριξη μέσης καθισμάτων οδηγού/συνοδηγού
 • Σκούρα εσωτερική επένδυση οροφής
 • Σπορ δερμάτινο τιμόνι (κοφτό στο κάτω μέρος “flat bottom”) με κόκκινη ραφή
 • Λαβή χειρόφρενου με επένδυση από μαύρο δέρμα με κόκκινη ραφή
 • Κάλυμμα μοχλού ταχυτήτων με κόκκινη ραφή

Τιμοκατάλογος Εκδόσεων

Έκδοση Αμάξωμα Κινητήρας Κιβώτιο Ταχυτήτων C02 Ανώτατη Λιανική Τιμή Πώλησης με ΦΠΑ & Τέλος Ταξινόμησης
Titanium 1.0L EcoBoost, 125PS, mHEV 6-τάχυτο μηχανικό 96 20.097€
Titanium 1.0L EcoBoost, 155PS, mHEV 6-τάχυτο μηχανικό 99 22.681€
ST-Line X 1.0L EcoBoost, 125PS, mHEV 6-τάχυτο μηχανικό 99 24.254€
ST-Line X 1.0L EcoBoost, 155PS, mHEV 6-τάχυτο μηχανικό 101 25.793€
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά
0
  0
  Your Cart
  Your cart is empty