Ο Λιούις Χάμιλτον μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1, υπογράμμισε ότι δεν είναι εύκολο για κάποιον να είναι team-mate του.

Οι Λιούις Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας αναμένεται να βρεθούν για πέμπτη χρονιά μαζί στην Μερσέντες, με τον Βρετανό να έχει κατακτήσει εφτά πρωταθλήματα και να έχει την δυνατότητα την επόμενη σεζόν να ξεπεράσει στα πρωταθλήματα τον θρύλο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Χάμιλτον δεν έχει ακόμη υπογράψει με την Μερσέντες για την φετινή σεζόν, αλλά όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει στην Γερμανική ομάδα.

Ο Χάμιλτον επεσήμανε στην ιστοσελίδα της F1 ότι: “Όταν μιλάω σε άτομα που πρέπει να σέβονται τον Βάλτερι (Μπότας) , νομίζω ότι πρέπει να θυμούνται (επιπλέον) ποιος άλλος είναι στην ομάδα μαζί του- δεν είναι εύκολο να είσαι team-mate μου. Αλλά αγωνίζεται κάθε εβδομάδα, με την ίδια νοοτροπία, δεν κλαίγεται, ούτε παραπονιέται αν κάτι πάει στραβά με το αυτοκίνητο. Πάντα τονίζει “πρέπει να κάνω καλύτερη δουλειά” και δεν ξέρω κανέναν άλλο οδηγό που το κάνει αυτό. Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που το έχουμε κοινό. Κάθε ΣαββατοΚύριακο πηγαίνουμε στον αγώνα με καθαρό μυαλό και σκεπτική νοοτροπία. Ο Μπότας είναι ένας από τους πιο δυνατούς οδηγούς”.

Ο Χάμιλτον σχολίασε τον χαρακτηρισμό ‘Bottas 2.0’, αφού ο Φιλανδός ανέλυσε τι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα. Ο εφτάκις πρωταθλητής της F1 επεσήμανε ότι: “Νομίζω ότι ο Βάλτερι (Μπότας) γίνεται κάθε χρόνο πιο δυνατός. Τα media έχουν σχολιάσει το ‘Bottas 2.0’ και κάθε χρόνο δουλεύει σκληρά και να προσπαθεί να ανεβάσει το πήχη σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Και είδες ότι το 2020, νομίζω στις κατατακτήριες δοκιμές, είχαμε την μικρότερη διαφορά έβερ. Οπότε έχει κλείσει η διαφορά στις κατατακτήριες δοκιμές, κάτι που το κάνει ανταγωνιστικό. Φυσικά, μπορείτε να δείτε ότι η συνέπεια που είχα είναι αυτή που έκανε τη διαφορά, αλλά αν κοιτάξετε (τους χρόνους) τα ΣαββατοΚύριακα ήμασταν πολύ κοντά”.